2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas

 

2015-05-05LRT radijas transliuos dokumentikos ciklą apie senatvę „65+“

Radijo dokumentikos ciklas „65+“ bus transliuojamas gegužės antradieniais laidose „Ryto garsai“ 9.30 val. ir „Lietuvos diena“ 13.30 val. bei sekmadieniais 11.05 val. per LRT radiją. Pirmoji ciklo dalis – gegužės 5 dieną.

2015-04-23Žinių radijui – 15 metų

Per 15 gyvavimo metų Žinių radijas tapo žiniasklaidos priemone, operatyviausiai ir objektyviausiai informuojančia apie politikos, ekonomikos, socialinio gyvenimo įvykius, kultūros ir sporto aktualijas.

2015-04-11Radijo laidos, laimėjusios „Pragiedrulių” konkursą

Š. m. balandžio 9 d. Vilniaus rotušėje įvyko iškilminga apdovanojimų ceremonija, kurios metu buvo apdovanoti Geriausių 2014 m. radijo ir televizijos laidų konkurso „Pragiedruliai" nugalėtojai.

2015-04-0912 įdomiausių faktų apie radiją: nuo sraigių lenktynių iki R. Petrausko prie pulto

Šokių muzikos hitų radijo stoties „Power Hit Radio“ 12-asis gimtadienis – jau šį penktadienį, balandžio 10 dieną, visus muzikos aistruolius pakvies į sostinės klubą „Exit“. Ypatinga proga „stogą kels“ septyni didžėjai – svečias iš Švedijos Jeremy Olanderis, Power‘io merginos – Emma ir Raminta bei Artas, Ignas, Green ir Grand Canyon. 12 metų gyvuojanti radijo stotis – ypač dinamiška ir nuolat stebinanti savo klausytojus. Artėjančio gimtadienio proga „Power Hit Radio“ komanda atskleidžia 12 įdomiausių faktų iš savo istorijos.

2015-04-01LRT radijo teatre – premjera: „Paskutinis polonezas Florencijoje“ M. K. Oginskiui atminti

Radijo pjesėje „Paskutinis polonezas Florencijoje“ M. K. Oginskis – tragiško likimo idealistas, emigrantas be tėvynės, šiuolaikiška temperamentinga asmenybė tiek savo gyvenimo būdu, tiek pažiūromis. Spektaklio premjeros kviečiame klausytis balandžio 5 d. po 14 val. žinių per LRT radiją.

2015-03-19LRT KLASIKA skelbia „Euroradijo senosios muzikos dieną!

Kovo 21 d., šeštadienį, nuo 16.00 iki 22.00 val. LRT KLASIKA transliuos septynių valandų koncertų maratoną „Euroradijo senosios muzikos diena“ iš Londono, Prahos, Barselonos, Stokholmo ir Vienos.

2015-03-10LRT radijo dokumentika: kaip keitėsi Lietuvos kasdiena per 25-erius metus?

Kaip per ketvirtį amžiaus pasikeitė tai, kaip atrodome, ką valgome, kaip mąstome, kur dirbame ir kaip pramogaujame? Apie kasdienos pokyčius per 25-erius atkurtos Nepriklausomybės metus papasakos speciali Kovo 11-osios 25-mečiui skirta LRT radijo dokumentikos laida, kurios kviečiame klausytis trečiadienį, kovo 11 d. po 9 ir 17 valandos žinių per LRT radiją.Pasakojimą parengė žurnalistė Živilė Kropaitė.

2015-03-03LRT radijas transliuos švedų dokumentikos ciklą apie Sirijos pabėgėlius

LRT radijas šį sekmadienį pradeda transliuoti Švedijos radijo tiriamosios dokumentikos ciklą apie Sirijos pabėgėlius „Europos tvirtovė“. Šio radijo žurnalistai bendradarbiaudami su kitais Europos visuomeniniais transliuotojais 2014 m. stebėjo daugiau kaip 70-ties Sirijos pabėgėlių kelią.

2015-02-27LRT radijuje – nauja užsienio naujienų laida „Pasaulio laikas”

LRT radijas sekmadienį, po 12 val. žinių, kviečia klausytis naujos užsienio naujienų laidos „Pasaulio laikas”. Laidoje – svarbiausių savaitės tarptautinių naujienų analizė, vertinimai įvykių, kurie ne mažiau svarbūs, tačiau liko nepastebėti naujienų sraute, pokalbiai su korespondentais ir ekspertais iš įvairių Žemės rutulio taškų, mokslo, meno ar gamtos tarptautinės naujienos. Laidą rengs ir ves Indrė Anskaitytė ir Vita Ličytė

2015-02-23Radijo laidų vedėja Raminta Vyšniauskaitė: „Stilingiausia Lietuvoje – A. Jagelavičiūtė“

Charizmatiškosios radijo laidų vedėjos Ramintos Vyšniauskaitės balsą galima išgirsti darbo dienomis rytais nuo 7.00 val. įsijungus „Power Hit Radio“ laidą „Šok į kelnes“. Raminta su savo klausytojais kalbasi pačiomis įvairiausiomis temomis, tačiau tiek jie, tiek Ramintos draugai ir kolegos jau seniai žino: didžiausia merginos aistra – mada.

2015-02-04Radijo balsas R. Vyšniauskaitė sugrįžo į mokyklos suolą

Šokių muzikos hitų radijo stoties „Power Hit Radio“ laidų vedėja Raminta Vyšniauskaitė gavo puikią progą prisiminti mokyklos laikus – moksleivių triukšmą koridoriuose, skambutį į pamokas ir jaudulį kalbant prieš auditoriją. Šį pirmadienį Raminta Vilniaus „Gabijos“ gimnazijos „Karjeros savaitėje“ pasakojo apie darbą radijuje.

2015-02-02LRT radijo eteryje – naujos laidos įvairiems skoniams (1)

LRT radijas pradeda transliuoti net 5 naujas laidas. Žurnalistai Živilė Kropaitė ir Mindaugas Nastaravičius pasikeisdami rengs ir ves laidą apie įdomius visuomenės reiškinius „Kita tema“ (pirmadieniais 15.05 val.), Agnė Kairiūnaitė gilinsis į psichologines temas laidoje „Čia ir dabar“ (antradieniais 12.12 val.), vartotojų švietimui ir praktiniams patarimui bus skirtas Laimos Ragėnienės „Vartotojo gidas“ (trečiadieniais 12.12 val.), švietimui plačiąją prasme – Jonės Kučinskaitės ir Gintaro Sarafino „Dešimt balų“. Savaitgalį pasitikti padės Arvydo Urbos „Sodai“ (penktadieniais 12.12 val.)

2015-01-19Paroda „Laisvės balsai Šaltojo Karo laikotarpiu. Laisvosios Europos Radijas“

Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijoje (Šv. Jono g. 11, Vilniuje) š.m. sausio 22 d. (ketvirtadienį) 17.30 val. įvyks parodos „Laisvės balsai Šaltojo karo laikotarpiu. Laisvosios Europos Radijas“ atidarymas.

2014-12-30LRT radijo Metų žmogus – ambasadorius Petras Vaitiekūnas

LRT radijas 2014-ųjų Metų žmogaus vardą skiria Lietuvos ambasadoriui Ukrainoje, Nepriklausomybės akto signatarui Petrui Vaitiekūnui. Šis titulas jam suteikiamas už diplomatinę drąsą.

2014-12-27Radijo teatre – premjera: Andriaus Kaniavos pjesė „Spragtukas, arba septynios pelių karaliaus gyvybės“

Radijo teatre – premjera. LRT ir Asociacijos LATGA radijo dramaturgijos konkurso „Kviečia radijo teatras“ trečiosios vietos laureato Andriaus Kaniavos pjesė „Spragtukas, arba septynios pelių karaliaus gyvybės“. Spektaklį režisavo ir net kelis vaidmenis vaidino pats autorius.

2014-12-26Jolanta Jurkūnienė – radijo laidų “Atrask Lietuvą’ ir “Žinių amžius” vedėja (7)

Jolanta Jurkūnienė žinoma žurnalistė, jos balsas jau seniai skamba per radiją. Dadar ji dviejų LRT radijo laidų - “Atrask Lietuvą’ ir “Žinių amžius” vedėja.

2014-12-16"Laisvoji banga" - apie profesines sąjungas Lietuvoje

Gruodžio 15 dieną radijo stoties "Laisvoji banga" laidoje "Vektorius" (Vedėjas Audrys Antanaitis) buvo šnekama apie profesines sąjungas Lietuvoje, apie jų galimybes ir pareigas. Laidoje dalyvavo Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas ir Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius. Laidos įrašą galima klausytios štai čia http://www.laisvojibanga.lt/vektorius-2014-12-15/
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media