2024 m. balandžio 24 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas

 

2014-07-01LRT Opus keliasi į pajūrį

Kasdien darbo dienomis laida „LRT Opus vasara“ nuo 16 iki 19 val. transliuos tiesiogiai iš Palangos, Vytauto g. 39a įsikūrusios kultūros erdvės „I love Palanga“. Laidos vedėjas Richardas Jonaitis kalbins eterio vertus palangiškius, kurorto svečius, į pajūrį atvykstančius menininkus, muzikantus. Kultūros pievele vadinamoje erdvėje vyks kūrybinės dirbtuvės, muzikiniai susitikimai, vakariniai kino seansai.

2014-06-27Šeštadienį LRT radijas transliuos iš Kauno

Šeštadienį LRT radijas transliuos iš Kauno LRT radijas tęsia vasaros keliones po Lietuvą. Šeštadienį kilnojamoji LRT radijo stotis aplankys Kauną – 90-metį švenčiančios Dainų šventės lopšį. Speciali LRT radijo transliacija iš Kauno, kuriame prasideda jubiliejinė Dainų šventė, vyks birželio 28 d. nuo 9 iki 11 val. ir 12.10 val. iki 15 val. Transliaciją pradės „Kultūros savaitė“. Laidos vedėjos Gailutė Jankauskienė ir Raminta Jonykaitė su svečiais diskutuos apie tautines tradicijas, tapatumą šiandien, jų tęstinumą ir kaitą. Klausytojų laukia ir pokalbis ne tik apie šventes, bet ir ne mažiau įdomią, įvairią Kauno kasdienybę, Kauno, kaip aukštojo mokslo miesto, aktualijas.

2014-06-21Pirmojo pasaulinio karo 100-osioms metinėms – specialus LRT radijo projektas

Netrukus Europa ir pasaulis minės Pirmojo pasaulinio karo, nusinešusio per 12 milijonų gyvybių ir perbraižiusio Europos žemėlapį, 100-ąsias metines. Europos visuomeniniai transliuotojai šią sukaktį mini specialiu projektu – į praėjusio amžiaus antrojo dešimtmečio Europą grąžinančiu garsiniu žemėlapiu. Savo įspaudą projekte turi ir Lietuva http://www.lrt.lt/projektai/100karui. „Išgirdusios apie kolegų iš visos Europos sumanymą kurti Pirmojo pasaulinio karo Europoje garsinį žemėlapį, net nesuabejojome, kad tame žemėlapyje turi atsirasti Lietuva“, – sako lietuviškosios projekto dalies „Pasienio žemė“ autorės, LRT radijo žurnalistės Audra Čepkauskaitė ir Raminta Jonykaitė.

2014-06-17TRANSLIUOTOJŲ IR RETRANSLIUOTOJŲ PAJAMOS

Remiantis įmokomis Lietuvos radijo ir televizijos komisijos veiklai finansuoti, apskaičiuota, kad Lietuvos komercinių transliuotojų ir retransliuotojų pajamos (litais) 2014 metų I-jį ketvirtį, lyginant su 2013 metų I-ju ketvirčiu, pasikeitė. Televizijos - išaugo, radijo ir ir retransliuotojų - sumažėjo.

2014-06-11Penktadienį LRT radijas transliuos iš Bernardinų sodo

LRT radijas tęsia vasaros keliones po Lietuvą. Šį penktadienį LRT radijo studija įsikurs pačiame Vilniaus centre, tarp Gedimino pilies kalno ir Vilnelės – Bernardinų sode. Apie autentiškai atkurtą XIX a. sodą specialioje laidoje pasakos jo kūrėjai ir, žinoma, lankytojai. Tiesioginė LRT radijo transliacija iš Bernardinų sodo – penktadienį nuo 12 iki 15 val. Laidą ves Agnė Skamarakaitė ir Deividas Jursevičius.

2014-06-10LRT Opus terasa duris atvėrė kūrybiškame Naujamiesčio kieme

Menų fabriko „Loftas“ kieme duris atvėrė LRT Opus terasa, kurioje nemokami koncertai, kino seansai ir kitos pramogos vyks visą vasarą. Pasak terasą atidariusių LRT Opus radijo laidų vedėjo Richardo Jonaičio ir terasos šeimininko Viktoro Diawaros, tokia industrinėje aplinkoje įsikūrusi terasa, daugybės kūrybiškų idėjų dėka žaliuojanti ir pulsuojanti ypatinga energija, yra unikali patirtis Vilniuje.

2014-05-31LRT radijas bus transliuojamas nauju dažniu

Jau netrukus Vilniaus ir jo apylinkių gyventojai LRT radiją girdės geriau. Tai užtikrins radijo dažnių pasikeitimas: nuo birželio 1-osios LRT radijas bus transliuojamas nauju 89,0 MHz dažniu.

2014-05-28LRT radijas jau pradeda savo vasaros keliones

LRT radijas vasaros kelionių laidas šiemet pradeda Druskininkuose, seniausiame Lietuvos kurorte, kuriam sukanka 220 metų. Į kurortą šį penktadienį atvykstanti LRT radijo kūrybinė grupė domėsis, kas yra toji ypatinga Druskininkų trauka. Kodėl čia gera būti įvairiu metų laiku?

2014-05-21Prasideda dramaturgijos konkursas „Kviečia radijo teatras“

Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija kartu su asociacija LATGA skelbia radijo dramaturgijos konkursą „Kviečia radijo teatras“, skirtą Teatrų metams paminėti. Pagrindiniai konkurso tikslai – skatinti profesionalių dramaturgų, rašytojų, jaunų autorių kūrybą, kelti klausytojų, režisierių, aktorių susidomėjimą radijo teatru, papildyti ir atnaujinti radijo teatro repertuarą.

2014-05-15LRT pirmoji sukūrė savo tinklalapį iTunes internetinėje sistemoje

LRT laidos – tiek radijo, tiek televizijos – nuo šiol bus pasiekiamos ir internetinės svetainės iTunes pirmajame lietuviškame puslapyje, kurį nacionalinis transliuotojas sukūrė kartu su bendrove „Apple Inc.“ (http://bit.ly/LRT_iTunes).

2014-05-09LRT radijas kviečia minėti Operos dieną dainuojant „Nabuko“ chorą

Šeštadienį, gegužės 10-ąją, bus minima Europos operos diena. 14 val. LRT radijas transliuos ištrauką iš vieno plačiausiai žinomų operos kūrinių – Giuseppe Verdi „Nabuko“. Lietuvos miestų aikštėse chorai ir miestelėnai klausysis LRT radijo ir garsųjį „Nabuko“ chorą „Skrisk, svajone...“ dainuos kartu.

2014-05-01Atsisveikinęs su radijo klausytojais Juozas Šalkauskas pirmiausia žada išsimiegoti (1)

„Mano darbo diena prasideda kitiems dar neatsigulus – 3-4 valandą ryto“, – ne kartą yra prasitaręs radijo diktorius, radijo laikraščių apžvalgų vedėjas Juozas Šalkauskas. Šiandieną (balandžio 30 d. – red.) tiesioginiame eteryje jis netikėtai atsisveikino su radijo klausytojais ir su pačiu Lietuvos radiju, kuriam atidavė daugiau nei 40 metų. „Pagaliau išsimiegosiu, pažvejosiu, pagrybausiu, pailsėsiu. Kiti žmonės apie tai tik ir svajoja“, – vardijo malonius užsiėmimus, kuriems atsiduoti trukdė tiesioginiai svarbūs, atsakingi darbai.

2014-04-30„Kalbos grynuoliu" tapti pretenduoja interviu meistrai

LRT jau septintus metus renka „Kalbos grynuolį". Šiemet bus išskirtas interviu žanras. Klausomos ir stebimos tos nacionalinio transliuotojo radijo ir televizijos laidos, per kurias vedėjai kalbina visuomenės, kultūros veikėjus, valdžios pareigūnus, įdomius žmones. Siekiama atkreipti dėmesį į žurnalistų kalbos taisyklingumą, gyvumą, turtingumą, šmaikštumą ir sugebėjimą tiksliai, konkrečiai ir aiškiai pateikti klausimus ar replikuoti. „Grynuolius" balandžio 30 d. - gegužės 7 d. rinks visuomenė portale LRT.lt ir kompetentinga kalbos specialistų komisija.

2014-04-30Regioninės radijo stotys vienijasi - steigiama Lietuvos regioninių radijo stočių asociacija

Regioninės radijo stotys vienijasi - steigiama Lietuvos regioninių radijo stočių asociacija. Oficialus jos pristatymas bus gegužės 7-ąją, Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, Seime organizuojamoje konferencijoje „Valstybės vaidmuo ir galimybės stiprinant žiniasklaidos atsparumą svetimoms įtakoms“.

2014-04-21Seime – Lietuvos radijo mėgėjų paroda

Balandžio 22 d., antradienį, 14 val. Vitražo galerijoje (Seimo I rūmai) bus pristatyta Lietuvos radijo mėgėjų draugijos paroda. Parodą atvers Seimo nariai Valerijus Simulik, Linas Balsys ir Lietuvos radijo mėgėjų draugijos prezidentas Rolandas Mikalauskas. Parodoje apžvelgiama Lietuvos istorija radijo mėgėjų veikloje, taip pat dabartinė Lietuvos radijo mėgėjų draugijos veikla. Radijo mėgėjų veikla apima ryšių užmezgimą su tolimais ir artimais radijo mėgėjais, dalyvavimą varžybose, radijo aparatūros tobulinimą, radijo bangų sklidimo sąlygų tyrinėjimą ir kt.

2014-04-17LRT radijo teatre – premjera: monospektaklis „Išminties knyga, arba Ekleziastas“

Šv. Velykų dieną LRT radijo teatras kviečia į premjerą – Vytauto Rumšo monospektaklį pagal Senąjį Testamentą „Išminties knyga, arba Ekleziastas“. Tai Išminčiaus filosofinių apmąstymų knyga: „Miglų migla! Viskas migla... Įgijau daug išminties, daugiau už visus prieš mane gyvenusius Jeruzalėje. Tačiau kai ėmiau širdimi pažinti išmanymo prigimtį ir kvailybę bei puikybę, supratau, kad ir tai tik vėjų vaikymasis. Juk su didele išmintimi ateina ir daug rūpesčių. Juo daugiau žinai, juo daugiau kankiniesi“.

2014-04-01LRT radijo eteryje – įdomiausių jaunosios kartos kūrėjų naktiniai skaitymai

Įdomiausi jaunosios kartos poetai ir prozininkai balandžio 11-osios vakarą 5-ioms valandoms užims nacionalinio radijo eterį. Ketvirtus metus sostinėje vykstančios jaunųjų rašytojų šventės „Literatūrinės Vilniaus slinktys“ dalyviai LRT radijo klausytojams skaitys savo kūrybą ir kvies kartu apie ją pasikalbėti.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media