2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas

 

2014-12-04Vilniaus kraštas ir jo gyventojai – LRT radijo dokumentikos cikle „Pietryčių Lietuva“

Kuo šiandien gyvena Vilniaus kraštas – Turgeliai, Šalčininkai, Dieveniškės, Jašiūnai, Maišiagala, Adutiškis, Kackonys, Jurgeliškė ir kiti pietryčių Lietuvos miesteliai, nuo sostinės nedaug tenutolę, bet daugeliui – visiška terra incognita? Radijo bangomis juos aplankyti padės pasakojimų ciklas „Pietryčių Lietuva“, kurį visą gruodžio mėnesį transliuos LRT radijas. Pasakojimų kviečiame klausytis antradieniais „Ryto garsuose“ 9.30 val. , „Lietuvos dienoje“ 14.30 val. ir sekmadienį po 11 val. žinių.

2014-11-19LRT KLASIKA transliuoja Euroradijo ciklą „Ryga – Europos kultūros sostinė“

2014-iaisiais Europos komisija paskelbė Rygą Europos kultūros sostine. Vienintelis Baltijos kraštuose milijoninis miestas išsiskiria turininga istorija, į kurią susiliejo savitos kelių tautų tradicijos, unikali industrinės epochos patirtis, politinės pervartos, specifiniai didmiesčio gyvensenos įpročiai, kultūrinės ir meninės ypatybės. Šįmet Rygoje įvyko daugybė specialių renginių, inauguruotas naujas, įspūdingas nacionalinės bibliotekos pastatas. Lapkritį Latvijos radijas pasiūlė tarptautinei klausytojų auditorijai Euroradijo koncertų ciklą, kurį lapkričio 19–23 dienomis transliuoja ir LRT KLASIKA.

2014-11-13„Power Hit Radio“ pirmą kartą surengtame remikso konkurse pergalę švenčia „Dapa Deep“

Šokių muzikos hitus grojanti radijo stotis „Power Hit Radio“ pirmą kartą savo istorijoje melomanus pakvietė dalyvauti muzikinio kūrinio remikso konkurse. Sparčiai populiarėjančios atlikėjos Viktorijos Faith dainą „Stop“ į šokių muzikos stiliaus kūrinį nuo spalio vidurio savaip perdaryti galėjo visi norintys jauni, nauji ar jau žinomi elektroninės muzikos prodiuseriai. Norinčių ir savo versijas atsiuntusių buvo daugiau nei dvi dešimtys. Šiandien „Power Hit Radio“ klausytojams skelbiamas konkurso nugalėtojas.

2014-11-13Vilniuje bus transliuojama nauja radijo programa „ EASY FM

Trečiadienį, lapkričio 12 d., Lietuvos radijo ir televizijos komisija susumavo rugsėjo 24 d. paskelbto konkurso transliuoti radijo programą Vilniuje 101,5 MHz dažniu rezultatus. Konkurso nugalėtoju iš keturių dalyvių nuspręsta pripažinti UAB „Žinių radijas" su radijo programa „EASY FM". Tai visiškai nauja UAB „Žinių radijo" rengiama muzikinio-informacinio pobūdžio programa. Ją Vilniuje planuojama pradėti transliuoti ne vėliau kaip per mėnesį nuo licencijos gavimo.

2014-11-02Idomi informacija apie radiją ir televiziją

Mieli kolegos, Jei ką domina spalio 29 dieną vykusios LRTK organizuotos konferencijos "Televizija ir radijas: šiandienos iššūkiai" medžiaga ir prezentacijos, visa tai gali rasti štai čia. http://www.rtk.lt/lt/naujienos/pranesimai_spaudai/spalio_29_d_ivyko_lrtk_tarptautine_konferencija_televizija_ir_radijas_siandienos_issukiai1

2014-11-01Radijo teatre – premjera: E. Žebertavičiūtės monospektaklis

Vėlinių dieną per LRT RADIJĄ girdėsime aktorės Elvyros Žebertavičiūtės monospektaklį „Tūkstantis, tūkstantis, tūkstantis mylių“, sukurtą pagal Icchoko Mero apsakymą. „Man buvo didžiulis džiaugsmas prisiliesti prie subtilaus I. Mero apsakymo „Tūkstantis, tūkstantis, tūkstantis mylių“. Rašytoją gerai pažinojau. Gaila, kad jau nebeišgirsiu Jo nuomonės apie šį darbą, tačiau tikiuosi, kad mūsų sukurtas radijo spektaklis palies klausytojų širdį ir protą“, - sako aktorė Elvyra Žebertavičiūtė.

2014-10-28Šarūno Nako „Naujieji skersvėjai“ – apie lietuvių muziką po 1990-ųjų per LRT Klasiką

Nuo spalio 28-osios radijo programa LRT Klasika pradeda transliuoti Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato, kompozitoriaus ir eseisto Šarūno Nako laidų ciklą „Naujieji skersvėjai“. Kas vyko kompozitorių kūryboje po Lietuvai lemtingų 1990-ųjų? Kiekvieną antradienį 12.10 val. transliuojamas eseistinių laidų ciklas skirtas atskleisti įvairius lietuvių muzikos aspektus, aktualizuoti primirštus nacionalinės kultūros ir istorijos klodus, ieškoti saitų su politinio gyvenimo realijomis.

2014-10-26Euroradijo auditorijai – Onutės Narbutaitės operos „Kornetas“ LRT multimedijų transliacija

Lapkričio 8 d. Lietuvos ir užsienio operos mėgėjai pirmą kartą galės stebėti ir klausytis Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre pastatytos Onutės Narbutaitės operos „Kornetas“ transliacijos LRT radijo, TV ir interneto kanalais.

2014-10-03Beata Tiškevič ir Richardas Jonaitis – naujoje LRT radijo laidoje „Paraštės“

Beatos Tiškevič-Hasanovos gerbėjai galės ilgiau mėgautis aktorės ir laidų vedėjos talentu. Nuo šio sekmadienio ją bus galima matyti ne tik per televiziją, bet ir girdėti per radiją. Kiekvieną sekmadienio vakarą pasibaigus LRT televizijos laidai „Mėnulio fazė“, kurią Beata veda su Andriumi Rožicku, aktorė „persikels“ į LRT radijo laidą „Paraštės“, kur jos partneris bus laidos autorius Richardas Jonaitis. „Paraščių“ premjera – jau šį sekmadienį 22 val.

2014-10-03Į LRT radijo eterį sugrįžta laida apie aplinkosaugą „Vienkartinė planeta“

Nuo pirmadienio, spalio 6 dienos į LRT radijo eterį sugrįžta laida „Vienkartinė planeta“. Žurnalistės Vaidos Pilibaitytės rengiamoje laidoje bus analizuojami globalūs aplinkos pokyčiai ir jų priežastys, pasekmės, požiūriai bei idėjos, skatinančios susimąstyti, kaip tai veikia mus ir visuomenę, kurioje gyvename.

2014-09-20Marijos radijas yra nuostabus naujosios evangelizacijos įrankis (1)

Marijos radijas yra nuostabus naujosios evangelizacijos įrankis, tarnaujantis Gerosios Naujienos skelbimui visame pasaulyje. Tai katalikiška radijo stotis, kviečianti į atsivertimą, vienijanti Dievo ieškančius ir jau Jį sutikusius žmones. Marijos radijas transliacijas pradėjo 2004 m. rugpjūčio 30 d. Kaune. Po mėnesio buvo įjungti siųstuvai Klaipėdoje ir Šiauliuose. 2005 m. birželio 29 programa pradėta transliuoti Vilniaus mieste ir apylinkėje. Gavęs licencijas Kaune, Šiauliuose ir Klaipėdoje, Marijos radijas 2005 m. pavasarį tapo tarptautinės Marijos radijo asociacijos (World Family of Radio Maria) nariu.

2014-08-12LRT.lt stiprina naujienų rusų kalba skiltį

Nuo šiol LRT.lt skiltyje „Naujienos rusų kalba“ bus galima rasti ne tik LRT Radijo žurnalistų skaitomas žinias, bet ir pagal užsienio žiniasklaidos publikacijas parengtas naujienas ir analizes. Rugpjūtį rusišką LRT.lt skiltį praturtino bendradarbiavimas su Ukrainos leidiniu „Тиждень“ („Tižden“), radijo stotimis „Cвобода“ („Svoboda“), „Голос Америки“ („Golos Ameriki“) ir „Эхо Москвы“ („Echo Moskvy“).

2014-08-10Vasara su MARIJOS RADIJU

Mieli klausytojai, vasaros metu Marijos radijo eteryje kviečiame klausytis ne tik tiesioginių, naujų, bet ir kartojamų geriausių sezono laidų bei tiesioginių Šv. Mišių transliacijų iš įvairių atlaidų mūsų Tėvynėje. Kas antrą penktadienį 20:00 val. "Gyvo garso ir liudijimų vakarai" su Lietuvos muzikos ir meno pasaulio žmonėmis. Taip pat atkreipiame dėmesį, kad nuo liepos mėnesio per vasarą Marijos radijo eteryje yra šie pasikeitimai: šiokiadieniais 7:00 "Dievo žodis", o 7:30 val. Valandų liturgijos Rytmetinės maldos transliacija iš seserų benediktinių vienuolyno Kaune. Dėkojame už bendrystę!

2014-07-3089,0 MHz – naujasis LRT radijo dažnis Vilniuje

Nuo rugpjūčio 1-osios, LRT radijas bus transliuojamas vienu – 89,0 MHz – dažniu. Vilniaus ir jo apylinkių gyventojai jau nuo birželio 1-osios galėjo įsitikinti naujo LRT radijo dažnio kokybe.

2014-07-04LRT radijas – oficialus 2014-ųjų Pasaulio krepšinio čempionato transliuotojas

Jau greitai Lietuva turės galimybę vėl užsidėti krepšinio karūną. Rugpjūčio 30-rugsėjo 14 dienomis Ispanijoje vyks Pasaulio krepšinio čempionatas, kuriame kovos ir Lietuvos rinktinė. Lietuvių kovas, kaip ir rungtynes dėl medalių tiesiogiai transliuos LRT radijas. Rungtynes iš Ispanijos komentuos daugelio geriausiu krepšinio komentatoriumi tituluojamas Linas Kunigėlis.

2014-07-01LRT Opus keliasi į pajūrį

Kasdien darbo dienomis laida „LRT Opus vasara“ nuo 16 iki 19 val. transliuos tiesiogiai iš Palangos, Vytauto g. 39a įsikūrusios kultūros erdvės „I love Palanga“. Laidos vedėjas Richardas Jonaitis kalbins eterio vertus palangiškius, kurorto svečius, į pajūrį atvykstančius menininkus, muzikantus. Kultūros pievele vadinamoje erdvėje vyks kūrybinės dirbtuvės, muzikiniai susitikimai, vakariniai kino seansai.

2014-06-27Šeštadienį LRT radijas transliuos iš Kauno

Šeštadienį LRT radijas transliuos iš Kauno LRT radijas tęsia vasaros keliones po Lietuvą. Šeštadienį kilnojamoji LRT radijo stotis aplankys Kauną – 90-metį švenčiančios Dainų šventės lopšį. Speciali LRT radijo transliacija iš Kauno, kuriame prasideda jubiliejinė Dainų šventė, vyks birželio 28 d. nuo 9 iki 11 val. ir 12.10 val. iki 15 val. Transliaciją pradės „Kultūros savaitė“. Laidos vedėjos Gailutė Jankauskienė ir Raminta Jonykaitė su svečiais diskutuos apie tautines tradicijas, tapatumą šiandien, jų tęstinumą ir kaitą. Klausytojų laukia ir pokalbis ne tik apie šventes, bet ir ne mažiau įdomią, įvairią Kauno kasdienybę, Kauno, kaip aukštojo mokslo miesto, aktualijas.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media