2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas

 

2014-02-15Aktorė Vaida Kavaliauskaitė: „Su tikruoju Kaziu gyvenime mes jau dešimt metų kartu“ (2)

Švento Valentino dieną, kai dauguma įsimylėjėlių suka galvas, kaip nudžiuginti savo antrąją pusę, serialo „Naisių vasara“ aktorė Vaida Kavaliauskaitė siūlo permąstyti vertybes ir į šią dieną pažvelgti kiek kitaip.

2014-02-13Regimantas Adomaitis: „Buvau iš tų kvailių, kurie dėl idėjos atsisako to, kas krenta į rankas...“

Bene žymiausias lietuvių kino ir teatro aktorius Regimantas Adomaitis po ilgokos pertraukos, pirmąkart savo įspūdingoje karjeroje, teatre vaidina lietuvį emigrantą. Nors vienas iš jo trijų sūnų gyvena ne Lietuvoje, o aktorius neatmeta galimybės ir pats išvykti gyventi į Londoną, labiausiai jis sielojasi dėl Lietuvos. „Dar buvo pats Nepriklausomybės klestėjimas, jau tada Vaižgantas sakė: gelbėkit Lietuvą! Ką jis turėjo omeny, apie ką jis galvojo, sunku pasakyt, bet, ko gero, šiandien jis pakartotų tuos žodžius. Kur ta mūsų laisvė, kur mūsų tas išvajotas rojus?”, – svarsto R. Adomaitis. Išskirtinis pokalbis su aktoriumi jo namuose – jau šį sekmadienį laidoje „Stilius“, 17.35 val. per LRT televiziją. Laidos autorė ir vedėja Violeta Baublienė.

2014-02-11Rūtai Ščiogolevaitei patikėtas svarbus vaidmuo LNK eteryje

Vasario 16-ąją, šventinį visai Lietuvai sekmadienį, LNK eteryje – net trijų valandų šventinis koncertas su garsiausiomis šalies žvaigždėmis ir mylimiausiomis dainomis apie Laisvę ir Lietuvą. Koncertas bus transliuojamas nuo 19.00 val. tiesiogiai iš Kauno Nepriklausomybės aikštės. Dainininkei Rūtai Ščiogolevaitei patikėtas svarbiausias vaidmuo šiame LNK koncerte – Lietuvos Himno giedojimas. Drauge net keturiais balsais Himną su Rūta atliks trys Kauno studentų horai, skambės gyvas orkestras, šiam pasirodymui ruošiamos specialios projekcijos.

2014-02-07J. Jurkutė apie A. Bumblauską: „Profesorius – tikrai ne „kirvis“

LRT televiktorina „Žinių riteriai ir damos“ žiūrovus pasitinka atsinaujinusi ir jau spėjusi įvesti eurą! Naujajame sezone laidos dalyviai gali laimėti Europos Sąjungos pinigų. Dar daugiau dinamiškumo, emocijų ir azarto į laidą įnešęs pokytis – televiktorinos dalyviai profesoriaus Alfredo Bumblausko ir Jurgitos Jurkutės klausimus atremia nebe po vieną, o poromis. „Pinigai ir santykiai – vieni labiausiai žmonėms kraują kaitinančių veiksnių“, – emocijas laidos žiūrovams žada laidos vedėja J. Jurkutė.

2014-02-06Lažybų dalyvių favoritai – Mia, Monika Linkytė ir Vaidas Baumila

Praėjusį šeštadienį po nacionalinės atrankos transliacijos paaiškėjo, kad konkursą palieka mažiausiai komisijos ir žiūrovų balsų surinkusi Ieva Zasimauskaitė. Dėl teisės atstovauti Lietuvai didžiojoje „Eurovizijoje“ toliau rungiasi Vilija Matačiūnaitė, Vaidas Baumila, Martynas Kavaliauskas, Monika Linkytė ir Mia. Tuo tarpu bendrovėje „TopSport“ lažybininkai jau pranašauja galimus laimėtojus.

2014-02-04LNK koncerte „Švęskime Laisvę!“ – ir broliukų latvių pasirodymas

Šventinį visai Lietuvai sekmadienį – vasario 16-ąją – LNK televizija kviečia savo žiūrovus į gražiausių dainų apie Lietuvą ir laisvę koncertą „Švęskime Laisvę!“. Trijų valandų koncerte – Rūta Ščiogolevaitė, Merūnas Vitulskis, Karina Krysko-Skambinė, Giedrė Kilčiauskienė, Evelina Sašenko, Monika Linkytė, Sasha Song, Gabrielius Vagelis, „Lietuvos balso“ antrojo sezono nugalėtojas Paulius Bagdanavičius, Milita Daikerytė, grupės „Rondo“, „Pikaso“, „Žalvarinis“, „Kitava“, Kauno choras „Cantante Domino“, kūrybos namų „Elitaz“ orkestras, šokėjai ir specialiai šiam renginiui jų sukurtos choreografijos.

2014-02-03LRT televizija su ryškiausiomis žvaigždėmis pirmoji pradės švęsti Vasario 16-ąją

Lietuvos valstybės atkūrimo dienai skirtą šventinį koncertą LRT transliuos tiesiogiai iš šių metų Lietuvos kultūros sostinės Panevėžio. „Cido“ arenoje Vasario 16-osios popietę vyksiančiame nemokamame koncerte dalyvaus visas būrys tautos mylimiausiųjų. Dabar Lietuvos kultūros sostinės atidarymą švenčiantis Panevėžys jau po dviejų savaičių pakvies į didingą ir nuotaikingą Vasario 16-osios koncertą, kurį tiesiogiai transliuos LRT televizija. Transliacijos pradžia – vasario 16 d. 15 valandą.

2014-02-01Paramos koncertas Ukrainai – tiesiogiai per LRT Kultūrą

Garsūs Lietuvos muzikantai šį sekmadienį susiburs koncerte „Kartu su Ukraina!/ Разом з Україною!“, skirtame paremti Maidane nukentėjusiems žmonėms. Koncertą iš Vilniaus menų fabriko „Loftas“ tiesiogiai transliuos televizijos kanalas LRT Kultūra. Transliacijos pradžia – sekmadienį, vasario 2 d. 15.30 val.

2014-02-01Vasarį atsinaujinusioje interneto televizijoje LNKGO – ir Algio Ramanausko „Aktualai“

Didžiausia televizijų LNK grupė, kuriai priklauso kanalai LNK, BTV, TV1, „Info TV“ ir „Liuks“ artimiausiu metu savo žiūrovams pasiūlys dar daugiau naujovių. Nuo vasario mėnesio internetinės televizijos LNK GO žiūrovams pateiks nuolat atsinaujinantį internetinį turinį. Jau nuo pirmadienio internetinės televizijos LNK GO žiūrovai galės kiekvieną darbo dieną mėgautis bene populiariausia juodojo humoro internetine laida „Aktualai.

2014-01-30A.Rožickas choro „Viva“ choristėms: „Demografines problemas reikia spręsti griežtai“

Didžiausiame tikro garso muzikiniame šou Lietuvoje „Lietuvos balsai. Chorų „Eurovizija” šį sekmadienį chorai pasiners į egzotiškus Afrikos ir lotynų muzikos ritmus. Kompetentingoji projekto komisija abejojo, ar lietuviškas temperamentas suderinamumas su laidos tema, tačiau vos suskambus pirmiesiems akordams abejonės išsisklaidys – studijoje užvirs nuožmi kova.

2014-01-30Lietuvių kilmės Nobelio ekonomikos premijos laureato paskaita – per LRT Kultūrą

Didžiulio ekonomistų, verslo ir akademinės bendruomenės susidomėjimo sulaukusią paskaitą įamžino televizijos kanalas LRT Kultūra. ISM Vadybos ir ekonomikos universitete prof. R. Šilerio skaitytos paskaitos „Finansai ir geroji visuomenė“ („Finance and the Good Society“) kviečiame klausytis naujame „LRT Kultūros akademijos“ cikle sausio 31 d., penktadienį, 22.35 val.

2014-01-30LNK rodys žaidimą „Mano vyras gali arba N-14“ su Radži ir Rolandu Vilkončiumi

Vienas sėkmingiausių vokiškų „ProSiebenSat.1“ televizijos formatų „My Man Can“ vėl Lietuvoje kartu su kitomis LNK žiemos tinklelio premjeromis – grandioziniu projektu „Šokiai ant ledo“, realybės drama „Pagalbos skambutis“ ir populiariausiu 2013-ųjų JAV serialu „Juodasis sąrašas“. Žaidimas „Mano vyras gali“ grįžta į LNK eterį atsinaujinęs, pakeitęs vedėjus ir pavadinimą. Jau vasarį LNK rodys šio žaidimo versiją, skirtą suaugesniam žiūrovui pavadinimu „Mano vyras gali arba N-14“.

2014-01-29LNK „Šokiuose ant ledo“ teisėjaus dailiojo čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė

Jau vasario devintą startuojančio LNK „Šokių ant ledo“ šou komisijoje sutiko dirbti legendinė čiuožimo trenerė, garsiausio šalies ledo šokėjo Povilo Vanago mama, Lietuvos dailiojo čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė.

2014-01-29„Istorijos detektyvai” – apie katastrofas, kurias sovietų valdžia norėjo nuslėpti

1958-ųjų vasara Kybartuose. Įprasta kasdienybė, įprasta rutina. Tik staiga – iš dangaus paleistos 39 bombos. Pirma mintis – prasidėjo III-asis pasaulinis karas. Iš kur bombos virš niekam problemų nekeliančio Stulgelių kaimo? Kodėl ši gyvenvietė tapo kruvinų įvykių vieta? Kodėl apie tragišką įvykį ilgus metus sovietinė valdžia tylėjo? Ciklą apie katastrofas sovietmečiu kuria žurnalistė Aurelija Savickienė. „Istorijos detektyvai” – trečiadieniais 21.45 val. per LRT televiziją.

2014-01-29Nomeda Kazlaus pradeda vesti naują laidą „Skambantys pasauliai"

Operos primadona Nomedą Kazlaus pradeda vesti naują laidą „Skambantys pasauliai“, kurią transliuos LRT Kultūra. Pirmojoje laidoje Nomeda kalbino pasaulinio garso lenkų kompozitorių Krzysztofą Pendereckį. Kartą per mėnesį pasaulinio garso operos solistė autorinėje laidoje kalbins ryškiausias kultūros ir meno asmenybes ir iš užsienio, ir iš Lietuvos.

2014-01-23UAB „Lietuvos ryto televizija“ vėl pareikštas įspėjimas  (1)

Š. m. sausio 22 d. Lietuvos radijo ir televizijos komisija pareiškė įspėjimą UAB „Lietuvos ryto“ televizija už šios bendrovės televizijos programoje „Lietuvos rytas.tv“ 2013 m. spalio 27 d. transliuotame vaidybiniame filme „Mirties Bučinys“ padarytus Lietuvos Respublikos nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo pažeidimus.

2014-01-21Lietuva „Eurovizijoje“ pasirodys antrajame pusfinalyje

Gegužę Danijos sostinėje Kopenhagoje vyksiančiame „Eurovizijos“ dainų konkurse Lietuva pasirodys antrajame pusfinalyje, kuris vyks gegužės 8 dieną. Tai paaiškėjo Kopenhagos rotušėje ištraukus burtus dėl šalių dalyvavimo eiliškumo. Lietuvos varžovės antrajame „Eurovizijos“ pusfinalyje – Norvegija, Izraelis, Gruzija, Austrija, Lenkija, Malta, Makedonija, Suomija, Airija, Rumunija, Slovėnija, Baltarusija, Graikija, Šveicarija.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media