2024 m. liepos 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas

 

2014-01-06LRT žiūrovai neįgaliems vaikams paaukojo per 110 tūkstančių litų

Per LRT televiziją tiesiogiai transliuoto jau penktąjį kartą vykusio koncerto-telemaratono „Ištiesk gerumui ranką“ metu surinkta per 110 tūkst. litų, kuriuos paaukojo trumpaisiais telefonais skambinę televizijos žiūrovai. Surinktos lėšos bus skiriamos silpniausiems visuomenės nariams – negalios paliestiems vaikams ir jų šeimoms.

2014-01-05„Lietuvos balso“ nugalėtojas Paulius Bagdanavičius savo ateitį mato užsienyje

Jis jaunas, žavus, o jo balsas sukėlė tikrą audrą. Beveik 79 % žiūrovų balsų pelnęs dvidešimt penkerių iš Marijampolės kilęs muzikinio LNK projekto „Lietuvos balsas" nugalėtojas Paulius Bagdanavičius įrodė, kad klasikinės muzikos atlikėjai yra ne mažiau mylimi nei populiariosios, o pergalės skonis jam vis dar kelia jaudulį ir net išspaudžia džiaugsmo ašarą.

2014-01-02Arūnas Valinskas su „Taip.Ne“ grįžta į LRT televiziją ir skelbia asistenčių paiešką (1)

Pramogų verslo senbuvis Arūnas Valinskas patvirtino tai, apie ką pusę lūpų jau kalba Lietuvos žiniasklaida – po Naujųjų vieną populiariausių laidų vedėjų Lietuvoje išvysime LRT televizijoje – ten, kur ir pradėjo savo sėkmingą televizinę karjerą – ne tik kaip „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos vedėją. Drauge su A. Valinsku į ekranus sugrįžta ir populiariausias visų laikų TV žaidimas „Taip.Ne“.

2014-01-01„Lietuvos balso“ nugalėtoju tapo Paulius Bagdanavičius

Tiesioginiame LNK eteryje paaiškėjo kokybiškiausio gyvos muzikos projekto „Lietuvos balsas“ nugalėtojas. Juo tapo dvidešimt penkerių Muzikos akademijos klasikinio vokalo studentas, tenoras Paulius Bagdanavičius.

2013-12-31Po triumfo „Skonyje“ – nuosavas brazilo Renato restoranas

Jau finišavęs didžiausias LNK kulinarinis šou „Skonis“ Lietuvai atnešė naują virtuvės talentą – brazilą Renato Costa Pereirą. Nuoširdus, draugiškas, talentingas – taip jis buvo apibūdinamas kolegų, teisėjų ir priešininkų. Daugeliui Renato pergalė televizijos kulinariniame šou nebuvo staigmena. Už tai brazilas su kaupu atsidėkos lietuviams – jau gegužę Renato planuoja pakviesti į savo restoraną Vilniaus centre.

2013-12-30Geriausi Lietuvos šokėjai – sutuoktinių duetas „LowAir“

Naujųjų išvakarėse LRT Didžiojoje studijoje paaiškėjo geriausi Lietuvos šokėjai – nacionalinio šokių talentų konkurso „Šok!“ nugalėtojai. Tiesioginiame televizijos eteryje šokio karaliumi tituluotas gatvės šokių duetas „LowAir“ – vilniečiai sutuoktiniai Airida Gudaitė ir Laurynas Žakevičius. Jiems atiteko 10 tūkst. litų piniginis prizas.

2013-12-22LNK laidų vedėjai naujametę naktį taps pasakos „Spragtukas“ herojais

Beveik 100 valandų filmavimo. Veiksmas aikštelėje - nuo aštuonių valandų ryto iki trečios nakties. Trisdešimt mylimų televizijos laidų vedėjų ir dainininkų, atiduodančių visas savo jėgas vienam vieninteliam, bet ypatingam vakarui. 20 valandų filmuotos medžiagos. 18 naujų muzikinių kūrinių. Daugiau nei 40 kostiumų dizainerio Ruslano Rybakovo. Ir viena didelė meilės istorija, kurią LNK parodys naujametę naktį.

2013-12-20LRT renka savo „oskarus“ – 2013-ųjų „Auksines bites“

Kaip ir kasmet, besibaigiančių ir prasidedančių metų sandūroje Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija rengia darbščiausių, talentingiausių, kūrybingiausių darbuotojų bei sėkmingiausių projektų apdovanojimus. Jau ne vienerius metus „Auksinių bičių“, anksčiau vadintų „bitinukais“, nugalėtojus renka ne tik LRT darbuotojai, bet ir visi norintys. Iki sausio 9-osios tai galima padaryti portale LRT.lt (http://www.lrt.lt/projektai/bitinukai2013).

2013-12-20LRT kviečia tapti istorinės nuotraukos iš kosmoso dalimi

Sausio viduryje į kosmosą bus paleisti du pirmieji lietuviški palydovai – „LituanicaSAT-1“ ir „LitSat-1“. Jų startą į tarptautinę kosminę stotį tiesiogiai transliuos LRT televizija, LRT radijas bei portalas LRT.lt. „LituanicaSAT-1“ aplink Žemę skries daugiau nei 6 mėnesius ir atliks pirmuosius lietuviškus kosmoso tyrimus. Bus padaryta ir pirmoji lietuviška nuotrauka. Nuotraukos iniciatyvos autorė LRT kviečia tapti istorinio įvykio liudininkais.

2013-12-18BTV šventės – su įžūliomis pelėmis, visomis V. Šerėno moterimis ir nesutaikomais priešais

Šventinė nuotaika ir programa į BTV atkeliaus pirmadienį, gruodžio 23 –ąją dieną. Kūčių išvakarėse - du puikūs filmai apie Jėzų Kristų. „Lemiamas tyrimas“ papasakos, kokiomis aplinkybėmis Jėzus buvo apkaltintas ir nubaustas, o iš karto po jo – šokiruojantis Melo Gibsono šedevras „Kristaus kančia“, tiksliai atvaizduojantis, kaip atrodė nukryžiavimas

2013-12-16LNK į Naujuosius čiuoš su populiariųjų projektų finalais, žydruoju žiburėliu ir septyniais „Hario Poterio“ filmais

Šiemetinis LNK šūkis – „Čiuožki į Naujuosius su LNK“ – pasirinktas ne veltui. LNK pradėjo aktyvius pasiruošimus premjeriniam „Šokių ant ledo“ šou, kuris prasidės visai netrukus po švenčių. Tikriesiems naujojo projekto dalyviams prakaitą liejant besiruošiant būsimiems pasirodymams, ledą išbandė LNK laidų vedėjai. Šventinės vinjetės su čiuožiančiomis LNK žvaigždėmis ir Manto Jankavičiaus daina „Čiuožki“ LNK eteryje karaliaus visą šventinį laikotarpį.

2013-12-13Nuo sausio LRT – jau ir raiškiosios televizijos kanalu LRT HD

LRT į naujuosius žengia dar modernesnė: nuo sausio antros pusės nacionalinis transliuotojas pradeda transliuoti naują raiškiosios HD televizijos programą LRT HD. Šios paslaugos gavėjais taps kabelinių ir IPTV televizijos vartotojai.

2013-12-12Cikle „Menininkų portretai“ – jau šimtasis filmas. Jis skirtas dailininkei Sigitai Maslauskaitei

Režisierius ir operatorius Juozas Matonis „Info TV“ kanale pristato premjerinį dokumentinį filmą apie dailininkė Sigitą Maslauskaitę „Šventųjų bendravimas ne altoriams“. Filmas bus rodomas gruodžio 29 dieną 16.45 val. Tai – jau šimtasis Juozo Matonio kurtas videofilmas iš ciklo „Menininkų portretai“.

2013-12-11Treniruotę LNK Dancing On Ice projekto dalyviams ves Lietuvos ledo viltis - Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas!

Sveiki, kolegos, Gruodžio 13 dieną, penktadienį 10 val. ant "Akropolio" ledo treniruotę LNK Dancing On Ice projekto dalyviams ves Lietuvos ledo viltis - Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas!

2013-12-10UAB „Baltijos TV“ prijungta prie UAB „Laisvas ir nepriklausomas kanalas“

Įvykus UAB „Laisvas ir nepriklausomas kanalas“ reorganizacijai, prie jos buvo prijungta šiai bendrovei priklausanti UAB „Baltijos TV“.

2013-12-09A.Zuokas prisipažino „Nuo... Iki“: „8-oje klasėje pirmą kartą pasipriešinau geriančiam tėvui“ (1)

Miegas ant daugiabučio stogo, slepiantis nuo girto ir įsisiautėjusio tėvo, smurtas ir nepriteklius – tokią niūrią savo vaikystę jau šį pirmadienio vakarą 20.20 val. „Nuo... Iki“ atskleis Vilniaus meras Artūras Zuokas. Politikas pirmą kartą atvirai papasakos, kaip augo stipriai geriančių tėvų šeimoje.

2013-12-09Labdaringame koncerte „Pasidalink“ suaukota suma perkopė pusę milijono litų!

Sekmadienio vakarą, gruodžio 8 d., daugybė Lietuvos žmonių atvėrė savo širdis ir pasidalijo duonos kąsniu su esančiais šalia tiesiogine šių žodžių prasme. „Maisto banko“ ir LNK televizijos surengto paramos koncerto „Pasidalink“ metu surinkta didžiulė suma – net 582 tūkst. litų, kurie bus skirti pagelbėti maisto stokojantiems žmonėms.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media