2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas

 

2013-12-22LNK laidų vedėjai naujametę naktį taps pasakos „Spragtukas“ herojais

Beveik 100 valandų filmavimo. Veiksmas aikštelėje - nuo aštuonių valandų ryto iki trečios nakties. Trisdešimt mylimų televizijos laidų vedėjų ir dainininkų, atiduodančių visas savo jėgas vienam vieninteliam, bet ypatingam vakarui. 20 valandų filmuotos medžiagos. 18 naujų muzikinių kūrinių. Daugiau nei 40 kostiumų dizainerio Ruslano Rybakovo. Ir viena didelė meilės istorija, kurią LNK parodys naujametę naktį.

2013-12-20LRT renka savo „oskarus“ – 2013-ųjų „Auksines bites“

Kaip ir kasmet, besibaigiančių ir prasidedančių metų sandūroje Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija rengia darbščiausių, talentingiausių, kūrybingiausių darbuotojų bei sėkmingiausių projektų apdovanojimus. Jau ne vienerius metus „Auksinių bičių“, anksčiau vadintų „bitinukais“, nugalėtojus renka ne tik LRT darbuotojai, bet ir visi norintys. Iki sausio 9-osios tai galima padaryti portale LRT.lt (http://www.lrt.lt/projektai/bitinukai2013).

2013-12-20LRT kviečia tapti istorinės nuotraukos iš kosmoso dalimi

Sausio viduryje į kosmosą bus paleisti du pirmieji lietuviški palydovai – „LituanicaSAT-1“ ir „LitSat-1“. Jų startą į tarptautinę kosminę stotį tiesiogiai transliuos LRT televizija, LRT radijas bei portalas LRT.lt. „LituanicaSAT-1“ aplink Žemę skries daugiau nei 6 mėnesius ir atliks pirmuosius lietuviškus kosmoso tyrimus. Bus padaryta ir pirmoji lietuviška nuotrauka. Nuotraukos iniciatyvos autorė LRT kviečia tapti istorinio įvykio liudininkais.

2013-12-18BTV šventės – su įžūliomis pelėmis, visomis V. Šerėno moterimis ir nesutaikomais priešais

Šventinė nuotaika ir programa į BTV atkeliaus pirmadienį, gruodžio 23 –ąją dieną. Kūčių išvakarėse - du puikūs filmai apie Jėzų Kristų. „Lemiamas tyrimas“ papasakos, kokiomis aplinkybėmis Jėzus buvo apkaltintas ir nubaustas, o iš karto po jo – šokiruojantis Melo Gibsono šedevras „Kristaus kančia“, tiksliai atvaizduojantis, kaip atrodė nukryžiavimas

2013-12-16LNK į Naujuosius čiuoš su populiariųjų projektų finalais, žydruoju žiburėliu ir septyniais „Hario Poterio“ filmais

Šiemetinis LNK šūkis – „Čiuožki į Naujuosius su LNK“ – pasirinktas ne veltui. LNK pradėjo aktyvius pasiruošimus premjeriniam „Šokių ant ledo“ šou, kuris prasidės visai netrukus po švenčių. Tikriesiems naujojo projekto dalyviams prakaitą liejant besiruošiant būsimiems pasirodymams, ledą išbandė LNK laidų vedėjai. Šventinės vinjetės su čiuožiančiomis LNK žvaigždėmis ir Manto Jankavičiaus daina „Čiuožki“ LNK eteryje karaliaus visą šventinį laikotarpį.

2013-12-13Nuo sausio LRT – jau ir raiškiosios televizijos kanalu LRT HD

LRT į naujuosius žengia dar modernesnė: nuo sausio antros pusės nacionalinis transliuotojas pradeda transliuoti naują raiškiosios HD televizijos programą LRT HD. Šios paslaugos gavėjais taps kabelinių ir IPTV televizijos vartotojai.

2013-12-12Cikle „Menininkų portretai“ – jau šimtasis filmas. Jis skirtas dailininkei Sigitai Maslauskaitei

Režisierius ir operatorius Juozas Matonis „Info TV“ kanale pristato premjerinį dokumentinį filmą apie dailininkė Sigitą Maslauskaitę „Šventųjų bendravimas ne altoriams“. Filmas bus rodomas gruodžio 29 dieną 16.45 val. Tai – jau šimtasis Juozo Matonio kurtas videofilmas iš ciklo „Menininkų portretai“.

2013-12-11Treniruotę LNK Dancing On Ice projekto dalyviams ves Lietuvos ledo viltis - Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas!

Sveiki, kolegos, Gruodžio 13 dieną, penktadienį 10 val. ant "Akropolio" ledo treniruotę LNK Dancing On Ice projekto dalyviams ves Lietuvos ledo viltis - Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas!

2013-12-10UAB „Baltijos TV“ prijungta prie UAB „Laisvas ir nepriklausomas kanalas“

Įvykus UAB „Laisvas ir nepriklausomas kanalas“ reorganizacijai, prie jos buvo prijungta šiai bendrovei priklausanti UAB „Baltijos TV“.

2013-12-09A.Zuokas prisipažino „Nuo... Iki“: „8-oje klasėje pirmą kartą pasipriešinau geriančiam tėvui“ (1)

Miegas ant daugiabučio stogo, slepiantis nuo girto ir įsisiautėjusio tėvo, smurtas ir nepriteklius – tokią niūrią savo vaikystę jau šį pirmadienio vakarą 20.20 val. „Nuo... Iki“ atskleis Vilniaus meras Artūras Zuokas. Politikas pirmą kartą atvirai papasakos, kaip augo stipriai geriančių tėvų šeimoje.

2013-12-09Labdaringame koncerte „Pasidalink“ suaukota suma perkopė pusę milijono litų!

Sekmadienio vakarą, gruodžio 8 d., daugybė Lietuvos žmonių atvėrė savo širdis ir pasidalijo duonos kąsniu su esančiais šalia tiesiogine šių žodžių prasme. „Maisto banko“ ir LNK televizijos surengto paramos koncerto „Pasidalink“ metu surinkta didžiulė suma – net 582 tūkst. litų, kurie bus skirti pagelbėti maisto stokojantiems žmonėms.

2013-12-09„Auksinis balsas“ – rokeris Jeronimas Milius

Didžiausias Lietuvoje tikro garso TV konkursas „Auksinis balsas“ šeštadienio naktį pasiekė kulminaciją: paaiškėjo tris mėnesius trukusio projekto nugalėtojas. Juo tapo Jeronimas Milius, tiesioginiame eteryje finale įveikęs keturis konkurentus: Liudą Mikalauską, Šoreną, Girmantę Vaitkutę ir Jokūbą Bareikį.

2013-12-07Po motinystės atostogų į LNK eterį sugrįžta Živilė Vaškytė

Pirmą kartą po to, kai susilaukė dukters Fridos, į LNK eterį sugrįš žavioji TV laidų vedėja Živilė Vaškytė. Vos keturių mėnesių dukrelę turinti žurnalistė dar nepratina savo pirmagimės būti be mamos, bet išimtį padarė LNK ir „Maisto banko“ koncertui „Pasidalink“. Živilė Vaškytė vadovaus koncerto tiesioginiam jungimuisi iš Vilniaus. Vilniečių vardu kartu su kunigu Ričardu Doveika ji kvies aukoti alkstantiems.

2013-12-07„Naisių vasaros“ seriale – įtempta Jurgos meilės drama

Į LRT televiziją persikėlęs populiarusis lietuviškas serialas „Naisių vasara“ naujame, jubiliejiniame, sezone šaltais žiemos vakarais pažada šildyti išskirtinai šiltomis romantinėmis scenomis. Viena jų, dar praėjusiame sezone daug intrigų kėlusi Jurgos (akt. Vaida Kavaliauskaitė) ir Kazio (akt. Valdas Vaitiškis) meilės drama. Pasak kūrėjų, ši graži herojų draugystė pagaliau pasieks kulminaciją.

2013-12-07Ar išsipildys A. Valinsko gimtadienio noras „Euroviziją“ atvežti į Lietuvą?

Iki nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos starto televizijoje beliko savaitė. Jau gruodžio 14 dieną LRT eteryje aidės garsiausių šalies dainininkų balsai, o gerą nuotaiką lies nauja televizinė pora – Arūnas Valinskas ir Simona Nainė.

2013-12-05Jau prasidėjo LNK naujamečio žiburėlio filmavimai

Jau prasidėjo LNK naujamečio žiburėlio filmavimai. ŠIEMET TAI SKAMBĖS TAIP: „Kaip Spragtukas meilės ieškojo. Naujametis Žiburėlis 2014“ Gamintojai - prodiuserinė kompanija „Elitaz“, režisierius - Julius Juchnevičius. Veiksmas vyksta UAB „Linksmų nuotykių karalystėje“ (LNK), kuri rengia vakarėlį žvaigždėms su spektakliu. Netikėtai Baltarusijos miškuose dingus teatro trupei, skubiai organizuojamas „Spragtuko“ vaidinimas iš vietinių svečių pajėgų.

2013-12-03UAB „Pictura“ skirtas įspėjimas

Lietuvos radijo ir televizijos komisija š. m. lapkričio 26 d. paskyrė įspėjimą UAB „Pictura“ už padarytus licencijos sąlygų ir Visuomenės informavimo įstatymo reikalavimų pažeidimus. Komisija nustatė, kad UAB „Pictura“ š. m. rugpjūčio 12-18 dienomis, transliuodama programą „KTV plius“ kabelinės televizijos tinklais Panevėžyje, nevykdė licencijoje nustatytų įsipareigojimų programos sandarai ir turiniui ir tuo pažeidė licencijos sąlygas.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media