2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas

 

2013-12-03UAB „Pictura“ skirtas įspėjimas

Lietuvos radijo ir televizijos komisija š. m. lapkričio 26 d. paskyrė įspėjimą UAB „Pictura“ už padarytus licencijos sąlygų ir Visuomenės informavimo įstatymo reikalavimų pažeidimus. Komisija nustatė, kad UAB „Pictura“ š. m. rugpjūčio 12-18 dienomis, transliuodama programą „KTV plius“ kabelinės televizijos tinklais Panevėžyje, nevykdė licencijoje nustatytų įsipareigojimų programos sandarai ir turiniui ir tuo pažeidė licencijos sąlygas.

2013-12-03UAB „Laisvas ir nepriklausomas kanalas“ - įspėjimas už prekių rodymo pažeidimus

Lietuvos radijo ir televizijos komisija nustatė, kad televizijos programoje „LNK“ š. m. spalio 29 ir 30 d. transliuotose laidose „Labas vakaras, Lietuva“ buvo nesilaikoma nustatytų reikalavimų prekių rodymui.

2013-12-03A. Čekuolis: „Aukodami galime padėti ne tik vargstantiems, bet ir sau“

Prieš didžiąsias metų šventes gausėja ne tik šventinių renginių, bet ir paramos projektų. Pasak vieno garsiausių Lietuvos žurnalistų, rašytojo ir LRT laidų vedėjo Algimanto Čekuolio, aukodami vargstantiems padedame ne tik kitiems, bet ir sau. Jau netrukus A. Čekuolis kartu su 10-čia kitų nacionalinio transliuotojo laidų vedėjų kvies aukoti labdaros akcijai koncerte „Maltiečių sriuba 2013“. Koncertą-telemaratoną gruodžio 4 d. nuo 19 val. tiesiogiai transliuos LRT televizija.

2013-12-03LRT „Europos filmų savaitei“ pasiūlytą T. Donelos „Atsisveikinimą“ pamatys 5 šalių žiūrovai

Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos „Europos filmų savaitei“ pasiūlytą meninę juostą „Atsisveikinimas“ pamatys Airijos, Vokietijos, Nyderlandų, Kroatijos ir Maroko žiūrovai. Režisieriaus Tomo Donelos filmą savo auditorijoms nutarė parodyti šių šalių visuomeniniai transliuotojai.

2013-12-02Kulinariniame šou „Skonis“ Natalija Bunkė pasirodė su ypač pikantiška iškirpte

Didžiausiame LNK kulinariniame šou „Skonis“ dalyvių paruoštus delikatesus ragavo „Pop ladies“ merginos. Tačiau ne mažiau pikantiška pasirodė pati ragautoja Natalija Bunkė, į „Skonį“ atvykusi su įspūdinga iškirpte.

2013-12-02LNK laidų vedėjas Giedrius Leškevičius savo būsimai žmonai pasipiršo vos po dviejų savaičių draugystės!

LNK televizijos laidos „24 valandos“ vedėją Giedrių Leškevičių žiūrovai dažniausiai įpratę matyti vedantį ne pramoginio pobūdžio laidas. Ekrane rimtas ir susikaupęs, o už jo ribų – nebijantis iššūkių ekstremalas, kalbantis greitai, smagiai ir beveik be perstojo – tuo įsitikino BTV „Sekmadienio ryto“ vedėja Asta Stašaitytė-Masalskienė, pasikvietusi Giedrių į laidą pagaminti jai pusryčius.

2013-11-30Kristina Savickytė-Damanskienė,: „Naujoje laidoje suteiksime atgaivą nuo blogų naujienų išvargintiems tėvams“

Kas naujo vyksta mokyklose? Kaip šiandien mokosi mūsų vaikai? Ir kokios karjeros perspektyvos jų laukia ateityje? Atsakymai į įdomiausius klausimus, patarimai ir aktualiausios švietimo naujienos nuo šiol žiūrovų laukia kiekvieną sekmadienio popietę naujoje LRT televizijos laidoje „Tėvų klasė“. LRT eterio naujienos vedėja taps žinoma aktorė ir trijų vaikų mama Kristina Savickytė-Damanskienė.

2013-11-30Žurnalistai kviečiami į „vestuves“

Dvi nuotakos - Eglė Driukaitė ir Lina Rastokaitė, jaunikis Leonardas Pobedonoscevas, kunigas, jaunosios tėvai Arūnas Storpirštis ir Larisa Kalpokaitė, išsipuošę draugai, artimieji, visi serialo aktoriai ir vienas didelis nesusipratimas. Tokia įspūdinga scena bus filmuojama pirmadienį seriale "Baisiausia mano gyvenimo savaitė". Filmavimas vyks "Naručio" viešbutyje, Kolonų salėje (įėjimas per kiemelį) pirmadienį, gruodžio 2 dieną, anksti ryte (7 - 8,30 val.)

2013-11-29Jeronimas Milius: „Kas rytą galiu pasakyti, kad gyvenimas yra jėga!“ (1)

Likus vos žingsneliui iki vienintelio Lietuvoje tikro garso televizijos konkurso „Auksinis balsas“ finalo, šį šeštadienį projektą paliks vienas iš šešių projekto dalyvių. Šio šeštadienio muzikinis iššūkis – lotynų Amerikos muzika. Kuriam dalyviui šis vakaras bus lemtingas? Šeštadienio koncerte išvysime šešis pretendentus į „Auksinio balso“ titulą: Girmantę Vaitkutę, Eveliną Sašenko, Šoreną, Jokūbą Bareikį, Liudą Mikalauską ir Jeronimą Milių.

2013-11-29"Šok!“ finale karaliaus komedija

Jau šį sekmadienį (gruodžio 1) LRT didžiojoje studijoje įsišėls juokas ir pokštai, kuriuos ant parketo sukurs dešimt nacionalinio šokių talentų konkurso „Šok!” finalistų. Antrojo „Šok!“ finalo tema – komedija! Pagalvojus, su kokiais iššūkiais susidurs šokėjai, pirmiausia akys krypsta į išskirtinį kolektyvą – „Radžjašri Rameš akademiją“ – paslapties gaubiamus indiškus šokius šokančias moteris.

2013-11-27„Diagnozė: valdžia“: kodėl lietuviams pašalpa mielesnė už algą?

„Kodėl jį kažkas turi išlaikyti, kodėl jis negali prisidėti prie visuomenės, kuri juo rūpinasi, gerovės, - Z. Zebkinui atkerta R. Dagys. – Ar jis turi negalią, kodėl nedirba?“ LNK laidoje „Diagnozė: valdžia“ šį trečiadienio vakarą 20.20 val. vienas darbo partijos lyderių Vytautas Gapšys ir buvęs socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Dagys aiškinsis, kodėl Lietuvoje dirbti neapsimoka.

2013-11-26Juodaplauke virtusi Lina Rastokaitė pašiurpo: „Seriale tapau maniakiška kvaiša“ (1)

Jau gruodžio 4-ąją LNK eteryje – spalvingiausia metų premjera, humoro serialas „Baisiausia mano gyvenimo savaitė“ su Leonardu Pobedonoscevu, Egle Driukaite, Arūnu Storpirščiu, Larisa Kalpokaite ir Asta Baukute, kuris atskleis, kokios gali būti siaubingos septynios dienos iki vestuvių. Juolab, kad jas sužlugdyti pasiruošusi ir buvusi jaunikio mergina.

2013-11-25Jaunatviškai manekenei Eglei Grėbliauskaitei tenka įtikinėti, kad ji – greit 40 metų sulauksianti keturių vaikų mama

Manekenė Eglė Grėbliauskaitė naujus pažįstamus dažnai turi įtikinėti, kad ji – keturių vaikų mama, kuriai greitai keturiasdešimt. Lieknutė, jaunatviška moteris dažnai išgirsta kalbų, kad jos grožis padailintas plastikos chirurgų. Tačiau tokia abejonė manekenei – didžiausias įžeidimas. Šį pirmadienio vakarą 20.20 val. LNK gyvenimo būdo laidoje „Nuo... iki“ gražuolė piestu stos prieš plastines operacijas, įspėdama merginas jokiu būdu jų nesidaryti ir patars moterims, ko imtis, kad nesentų.

2013-11-24Spaudos konferencija - Gyvo garso koncerto „LRT Opus metai Ore“ pristatymas

Projektui „LRT Opus Ore“ – jau metai! Ta proga bus rengiamas gyvo garso koncertas „LRT Opus metaiOre“. Lapkričio 25 d. (pirmadienį) 13:00 val. LRT klube (Konarskio g. 49) įvyks spaudos konferencija, kurioje radijo stoties LRT Opus komanda atskleis koncerto idėją.

2013-11-24„Lietuvos balso“ nokautai: pikantiškai nuskambėjęs „Pienių vynas“ ir I. Valinskienės bučiniai ją viliojusiam dalyviui

Šeštadienį LNK eteryje startavo naujas ir labai intriguojantis „Lietuvos balso“ etapas – nokautai. Į trijules mokytojų suskirstyti dalyviai stojo į kovą dėl išlikimo, po kurios vienas iš trijų dainininkų turėjo palikti šou. O laimingieji džiaugėsi gavę bilietą tiesiai į finalines „Lietuvos balso kovas“. Šįkart žiūrovai išgirdo Ingos ir Arūno Valinskų ir Donato Montvydo mokinių balsus.

2013-11-22Jogaila Morkūnas karštoje „Valandos su Rūta“ diskusijoje apie žaliavalgystę: „O kur tada gyvenimo džiaugsmas?“

Ar žaliavalgystė - nauja mada, dar viena banga po kaimiškų, ekologiškų produktų valgymo vajaus? Žaliavalgiai ne tik maitinasi vien augaliniu maistu, bet jo ir nekepa, neverda. „Tai kraštutinumas, tai yra iškrypimas“, - kategoriškai žaliavalgius LNK laidoje „Valanda su Rūta“. kritikavo Juozas Kulvinskas. Knygos apie sveiką mitybą autorius tvirtina, kad žmogui reikalinga ir sveika mėsa, kiaušiniai, pieno produktai, netgi lietuviški cepelinai.

2013-11-22Aurimas Žvinys, vaidindamas seriale „Naisių vasara“, prisimena kaime praleistas vaikystės vasaras

Vaidybinis serialas „Naisių vasara“, turintis nemažą ištikimų žiūrovų būrį, ir šiame sezone koncentruojasi į kaimo žmonių buitį ir būtį. Įvairiame kontekste neretai iškeliamos ir išryškinamos kaimo socialinės problemos – girtuoklystė, skurdas, nedarbas, neparodant pastangų tas problemas įveikti. Žmonių telkimasis bendriems sprendimams ir darbams, bendruomeniškumas, kaimo šviesuolių indėlis, ypatingas dėmesys kultūrai, verslo idėjų gimimas – tai yra tas pozityvas, kuris grumiasi su problemomis ir daro kaimo gyvenimą šviesesnį, įdomesnį, įvairesnį.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media