2024 m. liepos 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas

 

2013-11-14LRT teigiamai vertina per 80 procentų Lietuvos gyventojų

LRT kaip žiniasklaidos priemonės veiklą teigiamai vertina 84 procentai Lietuvos gyventojų. Tokius duomenis atskleidžia bendrovės RAIT naujausias, spalį atliktas tyrimas. Palyginti su balandžio mėnesį atliktu analogišku tyrimu, matomas gana žymus – net 10 procentinių punktų – teigiamai LRT kaip žiniasklaidos priemonės veiklą vertinančių pagausėjimas.

2013-11-13Vachtangovo teatro spektakliai Vilniuje – tiesiogiai per LRT Kultūrą

Į Lietuvą gastrolių atvyksta lankomiausias Maskvos akademinis J. Vachtangovo teatras, vadovaujamas režisieriaus Rimo Tumino. Gera žinia tiems, kurie nespėjo nusipirkti bilietų į režisieriaus spektaklius „Eugenijus Oneginas“ ir „Vėjas tuopose“ – lapkričio 13 ir 15 dienomis spektaklius tiesiogiai transliuos televizijos kanalas LRT Kultūra. Spektakliai bus transliuojami originalo kalba. Tiesioginių transliacijų iš Vilniaus mažojo teatro pradžia – 19.10 val.

2013-11-13LRT eteryje – 300-oji laida „Laba diena, Lietuva“

Lapkričio 13 dieną LRT televizijos eteryje nuskambėjo 300-oji laida „Laba diena, Lietuva“. „Laba diena, Lietuva“ – kiekvieną darbo dieną nuo 13.55 val. per LRT televiziją.

2013-11-12„Diagnozė: valdžia“: ar teisingumas tik saviems?

Šį trečiadienio vakarą 20.20 val. specialioje tiesioginėje LNK laidoje susirems V. Uspaskichas ir E. Masiulis. Kodėl parlamentarams vis dar reikia neliečiamybės? Seimas ketvirtadienį svarstys Darbo partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho ir parlamentaro Remigijaus Ačo neliečiamybės klausimą.

2013-11-12„Labas rytas, Lietuva“ – jau ir išmaniojoje programėlėje

Šį mėnesį 26-ąjį gimtadienį švenčianti žiūrimiausia ryto informacinė laida „Labas rytas, Lietuva“ turi dovaną, kuria mielai dalijasi su žiūrovais. Tai, kas svarbiausia ryte, – nuo naujausių žinių, orų prognozių iki aktualių diskusijų ir spaudos apžvalgų – nuo šiol bus matoma ne tik televizijos ekrane, bet ir išmaniojoje programėlėje „Labas rytas“!

2013-11-11Per LNK – naujausias serialų „Dingę“ ir „Ties riba“ prodiuserio J.J.Abramso darbas

Kultinius serialus „Dingę“, „Ties riba“ ir „Judantis objek@as” prodiusavęs dviejų „Emmy“ laureatas J. J. Abramsas, kuris prodiusuos ir naujausias „Žvaigždžių karų“ ir „Misijos neįmanomos“ dalis, pristato naują savo serialą – kriminalinį veiksmo „Alkatrasą“ („Alcatraz“). LNK televizija „Alkatrasą“ pradės rodyti pirmadieniais 23 val., nuo lapkričio 18-osios, pasibaigus serialui „Paskutinė tvirtovė“.

2013-11-10Drama „Lietuvos balse“: ką daryti, kai pralaimėtojų nėra?

Trečioji muzikinių „Lietuvos balso“ dvikovų laida, kuri LNK eteryje pasirodė šeštadienį, priminė tikrą išgyvenimų dramą. Puikiai scenoje pasirodžiusios poros drebančiais keliais laukė mokytojų sprendimo, kurie tapo laimingaisiais ir keliauja toliau, o kuriems lemta palikti populiarųjį projektą. Tuo tarpu mokytojai tiesiog laužė galvas, bandydami išspręsti dilemą: kurį dalyvį išskirti, kai pralaimėtojų, atrodo, nėra?

2013-11-09Leonardui Pobedonoscevui – „Baisiausia gyvenimo savaitė“

Jaunikis Mikas, kuriam septynios dienos iki vestuvių tampa baisiausia jo gyvenimo savaite. Tokį vaidmenį naujame LNK seriale gavo žiūrovų mylimas aktorius Leonardas Pobedonoscevas, kuris po ilgos pertraukos vėl grįš į televizijos ekranus. Jau pirmosiose LNK serialo „Baisiausia mano gyvenimo savaitė“ serijose jis sugebės dukart pamesti žiedą, numarinti sužadėtinės tėvų šunį, sumaišyti savo būsimos žmonos ir uošvių miegamuosius ir paguldyti į komą jaunosios senelę.

2013-11-09„Šok!“ teisėjai „išmaudė“ šokančių trenerių komandas

Jau šį sekmadienį nacionaliniame šokio talentų konkurse „Šok!“ – priešpaskutinis pusfinalis, kuriame pasirodys specialiai projektui susibūrusios dvi profesionalių šokėjų-trenerių komandos – „Laido crew“ ir „Project“. Profesionalūs šokėjai buvo apstulbę – sulaukti tiek kritikos strėlių iš kolegų jie tikrai nesitikėjo.

2013-11-07Loretą Graužinienę „Dviračio šou“ įkūnija Donata Rinkevičienė  (2)

„Pasidaryk naują šukuoseną, pasidažyk. Ir tu suprasi, kad nereikia būti tokiai onoravai ir visko imti į širdį. Svarbu gerai atrodyti“, – Loreta Graužinienė negailėjo patarimo susirūpinusiai kolegei Birutei Vėsaitei ką tik praėjusioje BTV laidoje „Dviračio šou“. Loretą Graužinienę įkūnijo aktorė Donata Rinkevičienė, o Birutę Vėsaitę – Gabija Ryškuvienė.

2013-11-07Žinių viktorinoje „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ – uoliausi knygų skaitytojai

Speciali „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ laida – lapkričio 8 d., penktadienį 19.00 val. per LRT TELEVIZIJĄ. Vedėjai Dominykas Vaitiekūnas ir Andrius Rožickas.

2013-11-06Telefoninių sukčių apgauta Dalia Teišerskytė: „Būčiau davusi ir daugiau“

„Tie du šimtai litų, kuriuos atidaviau sukčiui, man davė daug patirties ir šiek tiek pridėjo proto. Už pamoką susimokėjau“, – laidoje pasakos D.Teišerskytė. Visa tiesa apie telefoninius sukčius BTV laidoje „Yra kaip yra“ jau šį trečiadienio vakarą 20.30 val. per BTV!

2013-11-05Pirmoji „Pašėlusių močiučių“ misija – rasti merginą 130 kg sveriančiam vyrui  (1)

Lapkričio 5 dieną LNK eteryje - naujo, pagal Izraelio TV formatą kuriamo šou „Pašėlusios močiutės“ premjera: trys LNK močiutės jau įvykdė pirmąją gelbėjimo operaciją. Į močiutes vilnietis Žygimantas kreipėsi su jam pačiam tiesiog neįveikiama problema: „Kaip 130 kg sveriančiam ir savimi nepasitikinčiam vaikinui susirasti antrąją pusę?”. Kristina Kazlauskaitė, Aurelija Grabštienė ir Joana Bartaškienė čiupo problemą už ragų ir… rado dar daugiau problemų.

2013-11-05Per LRT Kultūrą – geriausi pasaulio filmai originalo kalba (5)

Televizijos kanalas LRT Kultūra kiekvieną pirmadienio vakarą 18.15 val. rodys subtitruotus kino filmus originalo kalba. Filmai originalo kalba su subtitrais ir toliau bus rodomi ir LRT Kultūros „Elito kino“ rubrikoje vėliais trečiadienio vakarais. Ateinantį pirmadienį, lapkričio 11 d. per LRT Kultūrą anglų kalba kviečiame žiūrėti „Oskarui“ nominuotą filmą iš romantinių komedijų aukso fondo „Kai Haris sutiko Sali“ (When Harry Met Sally...) su Billy‘u Crystalu ir Meg Ryan (rež. Rob Reiner)

2013-11-05Ketvirtadienio rytais per LRT Justė Zinkevičiūtė taps gide po kino pasaulį

Justė Zinkevičiūtė – žavi jaunosios kartos kino ir teatro aktorė. Mergina save jau yra išbandžiusi įvairiuose vaidmenyse, tačiau šis, naujasis, kitoks. Gidės. Nuo šio ketvirtadienio naujoje LRT televizijos laidos „Labas rytas, Lietuva“ skiltyje „Kino gidas“ Justė Zinkevičiūtė žiūrovus vedžios po įvairius kino festivalius, filmų premjeras, kūrybines dirbtuves.

2013-11-03„Lietuvos balse“ – du išgelbėti balsai, I. Valinskienės ašaros ir scenoje gimusios aistros

Šeštadienį „Lietuvos balsas“ LNK eteryje apnuogino ne tik talentų balsus, bet ir atvėrė slapčiausius mokytojų jausmus. Antroje projekto dvikovų laidoje balsus surėmė septynios dalyvių poros.

2013-11-01„Šok!“ finalistai Naglis ir Kristina: „Švariai projektas mums nepraeis“

Buvę klasiokai, draugai, bendradarbiai, o šiuo metu dar ir nacionalinio šokių talentų konkurso „Šok!“ dalyviai baleto artistai Naglis Bierancas ir Kristina Taraškevičiūtė – jau projekto finalistai. Nuo paauglystės kartu šokantys artistai dalyvavimą šokių projekte vadina paskutiniu pasispardymu, kuris, pasak Naglio, nepraeis be pasekmių. Trečiasis „Šok!“ pusfinalis – jau šį sekmadienį, 18.30 val. per LRT. Laidos vedėjas Audrius Giržadas.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media