2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas

 

2014-05-09Bernardinai.TV laida – „Pragiedrulių“ konkurso laureatė

Lietuvos radijo ir televizijos komisija kartu su Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondu paskelbė geriausių 2013 m. radijo ir televizijos laidų konkurso „Pragiedruliai“ laureatus. Šiais metais pirmą kartą tarp nominantų – ir interneto televizijoje sukurta laida. Specialiuoju prizu už „disidentinės tikrovės atspindėjimą per asmeninę istoriją“ apdovanota Bernardinai.TV (režisierius Gediminas Kajėnas, operatorius-montuotojas Gediminas Šulcas, operatorius Kostas Kajėnas) sukurta trijų dalių laida „Mažųjų revoliucija“, kurioje pasakojama apie pranciškono Juliaus Sasnausko jaunystės patirtį ir disidentinius nuotykius.

2014-05-082014-ųjų „Kalbos grynuolė“ – Jolanta Kryževičienė

Gegužės 7-ąją, Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną paaiškėjo, kas tapo šių metų LRT „Kalbos grynuole“ – ja išrinkta televizijos laidos „Naktinis ekspresas“ (LRT Kultūra) vedėja Jolanta Kryževičienė.

2014-05-06Balandį „Info TV“ pasiekė rekordinį žiūrimumą

Pirmasis žinių kanalas šalyje „Info TV“ pasiekė savo žiūrimumo rekordą per visus savo gyvavimo metus. TNS LT duomenimis, balandį „Info TV“ teko 3 proc. televizinės rinkos dalies. Palyginti su 2013 metų balandžiu, televizijos žiūrimumas išaugo 50 proc. „Info TV“ kasdien žiūri beveik 0,5 milijono žiūrovų.

2014-04-30„Sidabrinė gervė 2014“ – penktadienį tiesiogiai per LRT

Šį penktadienį, gegužės 2 d., ryškiausias šalies kinematografo asmenybes suburs laukiamiausias Lietuvos kino renginys – apdovanojimų ceremonija „Sidabrinė gervė 2014“. Jau septintąjį kartą vykstančius lietuviškuosius oskarus nuo 18.30 val. tiesiogiai transliuos LRT.

2014-04-26Atsisveikindami su „Šokiais ant ledo“ dalyviai nesulaiko ašarų

Balandžio 29 d., sekmadienį tiesiogiai iš „Akropolio“ ledo finišuos elegantiškasis LNK šou „Šokiai ant ledo“. Pusė metų pasiruošimų, treniruočių ir konkurso tiesioginiame eteryje. 600 valandų ant ledo – tiek maždaug čiuožė kiekviena pora. Beveik visi patyrė lengvesnes ar sunkesnes traumas. Dusyk prieš pat tiesioginę transliaciją iš „Akropolio” dalyviai buvo išvežti greitosios automobilyje. Keturi profesionalai - Aleksejus, Andrejus, Alisa, Aidas - specialiai į projektą atvyko iš užsienio. Projekte čiuožėjai vilkėjo per 130 skirtingų kostiumų.

2014-04-23Pirmasis lenktas „Ultra High Definition“ televizorius – jau Lietuvoje

Šiuolaikinių technologijų lyderis „Samsung“ ir toliau kuria naujus televizorių pramonės standartus. Pristatydami savo pirmąjį lenktą ypač didelės raiškos (Ultra High Definition – UHD) televizorių, korėjiečiai nustebino inovatyviais technologijų, dizaino bei turinio sprendimais. Sausio mėnesį pirmą kartą pristatytas parodoje CES (Consumer Electronic Show), kurioje susižėrė daugybę apdovanojimų, lenktas UHD televizorius jau parduodamas ir Lietuvoje.

2014-04-23Galingasis „Lietuvos balsas“ sugrįžta į LNK ekranus ir skelbia atranką

„Nekantriai laukiame starto. Trečiąjį sezoną pasitinkame su naujomis idėjomis ir ta pačia aukšta kokybine kartele. Neketiname sustoti puoselėti gyvos muzikos skambesio mūsų šalyje. Talentų atranka jau prasidėjo. Drąsinu visus Lietuvos žmones, kurie tyliai ar garsiai svajoja dainuoti didžiojoje scenoje – nepabijokite ateiti į atrankas, nesivaržykite parodyti savo balso, mes nekantraujame jį išgirsti! – kviečia kūrybos namų ELITAZ ir „Lietuvos balso“ prodiuseris Gediminas Jaunius.

2014-04-23LRT žiūrovai dosniai aukojo „Carito“ globojamoms šeimoms

LRT tiesiogiai transliuoto paramos koncerto „Įžiebkime viltį kartu“ žiūrovai kilniam tikslui – paremti nepriteklius ir skausmą išgyvenančias Lietuvos šeimas – paaukojo beveik ketvirtį milijono litų. Antradienio vakarą vykusiame koncerte, kurį vedė Jurga Šeduikytė ir Ričardas Doveika, dalyvavo ryškiausios Lietuvos scenos šeimos.

2014-04-15„Emigrantuose“ – lietuvių istorijos iš už Atlanto

Žiūrovų pamėgta laida „Emigrantai“, pasakojanti apie išvykusių lietuvių gyvenimą užsienyje, skersai išilgai išmaišė Europą ir naujų istorijų nutarė semtis dar toliau – už Atlanto. „Emigrantų“ komanda – žurnalistas Orijus Gasanovas ir operatorius Skirmantas Jankauskas – neseniai apsilankė daugelio lietuvių svajonių mieste Niujorke. Žiūrovams jau montuojami „Emigrantų“ reportažai apie galingiausiame pasaulio mieste įsikūrusius lietuvius. Pasaulinio lygio manekenė Oksana Gedroit kvies į prabanga tviskančius apartamentus dangoraižyje su vaizdu į Laisvės statulą. Tomas Raskevičius pasakos apie didžiausią homoseksualių žmonių koloniją Niujorke ir savo emigracijos priežastį – netradicinę seksualinę orientaciją.

2014-04-14„Nuo... Iki...“: neįgalus lietuvis pirmasis pasaulyje gavo mintimis valdomą ranką

Balandžio 14 dieną LNK laidoje „Nuo... Iki...“ buvo parodyta išskirtinė istorija: trečdalis milijono už mintimis valdomą ranką – tiek pasiryžę sumokėti Martyno Girulio iš Mociškių kaimo tėvai, kad jų sūnus iš neįgalaus taptų mokančiu savimi pasirūpinti.

2014-04-14Nelietuviškos raidės lietuviškuose pasuose: nusikaltimas kalbai ir valstybei ar pagarba savo valstybės piliečiams?

Seimo darbotvarkėje šią savaitę numatyta svarstyti įstatymą dėl nelietuviškų lotyniškų rašmenų naudojimo rašant vardus ir pavardes – leisti naudoti lotyniškas raides, kurių nėra lietuviškame raidyne. Tokio įstatymo šalininkai sako, kad dabar lietuviškais rašmenimis perrašant nelietuviškas pavardes jos tiesiog iškraipomos, o tai nerodo pagarbos savo šalies piliečiams. Oponentų teigimu, tokio įstatymo reikia tik lenkiškų asmenvardžių turėtojams, o priėmusi jį, Lietuva prarastų dalį valstybingumo ir dar suteiktų pagrindo teritorinėms pretenzijoms. Ką apie tai kalba politikai ir kalbininkai, ko šioje dilemoje daugiau – lituanistikos ar politikos? LRT laidoje „Teisė žinoti” šį vakarą dalyvaus Seimo nariai Gediminas Kirkilas ir Valentinas Stundys, kalbininkės Loreta Vaicekauskienė ir Daiva Vaišnienė, Rašytojų sąjungos pirmininkas Antanas A. Jonynas.

2014-04-10LRT „Stilius“: kaip šiandien gyvena profesorius Tomas Venclova?

Prieš kelis dešimtmečius iš sovietų valdomos Lietuvos į Vakarus emigravęs poetas ir prozininkas, literatūros profesorius Tomas Venclova pripažįsta – jo gyvenimas buvo pavojingas ir rizikingas. O asmeninis – painus ir sudėtingas. Kelis kartus vedęs profesorius šiandien turi gausią šeimą – vaikų ir anūkų, yra pasiekęs aukštumų akademinėje veikloje ir jaučiasi laimingas. Tačiau viso to galėjo ir nebūti. Už veiklą disidentinėje Helsinkio grupėje galėjo sėsti į kalėjimą, o atsidūręs Vakaruose – sulaukti fizinio susidorojimo. „Tuomet buvo kaip kare, o kare žūti – garbinga“, – sako profesorius, savo gyvenimo klodus sutikęs atverti LRT laidai „Stilius“.

2014-04-04Penktadieniais per LRT – lietuviškų filmų premjeros

Pasibaigus „Kino pavasariui“, gero kinematografo estafetę iš festivalio perima LRT. Visą balandį penktadienio vakarais LRT televizija kvies į lietuviško kino premjeras. Bus parodyti išskirtinio kritikų ir žiūrovų dėmesio sulaukę pastarojo meto lietuvių sukurti vaidybiniai filmai – „Aurora“, „Kolekcionierė“, „Narcizas“, „Emigrantai“.

2014-04-03Aktorė Agnė Kiškytė: „Skaitydama „Naisių vasaros“ scenarijų ne kartą aiktelėjau“

Penktajame serialo „Naisių vasara“ sezone debiutavusi aktorė Agnė Kiškytė veikiausiai palietė ne vieno žiūrovo širdį. Seriale ji – Gabrielė, vieną gražią dieną nežinia iš kur atsidūrusi ramiame miestelyje ir sudrumstusi jo kasdienybę. Seriale iškilusi problema – labai gyvenimiška. Gabrielė – atvykėlė iš Australijos, panorusi atsiimti žuvusios sesers dukrytę, kurią įsivaikino svetimi. Kuo pasibaigs intriguojanti globos istorija?

2014-04-03LNK įsigijo realybės serialo formatą „Diena ir naktis“

Netrukus per LNK – dar vienas netikėtas ir originalus šou. LNK pasirašė sutartį su Vokietijos prodiuseriais „Filmpool“ ir įgijo teisę Lietuvoje rengti realybės serialą „Day and Night“ („Diena ir naktis“). Pirmasis „Dienos ir nakties“ sezonas, parodytas per RTL2 kanalą Vokietijoje, tapo didele sensacija. Vien „Facebooke“ jis surinko 2,7 milijono gerbėjų, o antrojo serialo sezone žiūrovų kiekis išaugo 200%.

2014-04-01„Auksiniuose svogūnuose“ paaiškės, kokiais gyvūnais ankstesniame gyvenime buvo garsiausi politikai

Legendinė ir Lietuvą iki ašarų kiekvieną balandžio 1-ąją juokinanti „Auksinių svogūnų“ ceremonija - jau rytoj. Tiesioginė grandiozinio renginio transliacija prasidės 19.30 tiesiogiai per LNK. Šįkart paranormalų Lietuvos politinį ir visuomeninį gyvenimą nušviesiantys Svogūnai žiūrovus nukels ten, kur jie dar niekada nebuvo.

2014-03-30LNK žiūrovai „Gelbėkit vaikus“ paaukojo daugiau nei 410 tūkst. litų

Kovo 29 d., vakarą LNK televizijos žiūrovai VO „Gelbėkit vaikus“ globojamoms, skurdžiai gyvenančioms šeimoms ir organizacijos vaikų dienos centrams, sekmadienio duomenimis, paaukojo 410 tūkstančius litų. Šie pinigai surinkti tiesioginio paramos koncerto metu, kuriame aukoti kvietė ir savo patirtimi dalinosi Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas, dirigentas Donatas Katkus, manekenė, keturių vaikų mama Eglė Grėbliauskaitė-Tursienė, verslininkė Inga Budrienė. Į žiūrovus kreipėsi koncerto globėja Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media