2024 m. liepos 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas

 

2014-05-23„Lietuvos balso“ komisiją bandys sužavėti pirmieji 200 dalyvių: cirkui čia – ne vieta

Galingiausiais balsais pasaulį žavintis, daugiau nei 50 šalių rengiamas televizinis formatas „The Voice of…“, Lietuvoje pradeda jau trečiąjį sezoną. Įsibėgėjančios „Lietuvos balso“ atrankos žada – tai bus emocionaliausias reginys televizijų rudens tinkleliuose. Jau šį savaitgalį – gegužės 24 ir 25 dienomis „Lietuvos balso“ nacionalinė atrankos komisija – Rosita Čivilytė, Marius Leskauskas, Gediminas Jaunius, Agneta Gabalytė ir kiti kompetentingi komisijos nariai pradeda darbą su pirmaisiais potencialiais trečiojo sezono dalyviais. Šios perklausos vyks „Show makers“ akademijoje Vilniuje, Šiaurės miestelyje.

2014-05-23Birutės Petrikytės jubiliejinis koncertas „Fortūnos šypsena“ – per LRT televiziją

Lietuvos estrados primadona Birutė Petrikytė švenčia šešiasdešimtmetį. Nepakartojamo tembro balsas, kuriam lenkėsi ne tik tūkstantinės auditorijos, bet ir geriausi Lietuvos ir Sovietų Sąjungos kompozitoriai, muzikos žinovai, šį savaitgalį pamalonins klausytojus didžiosiose Lietuvos arenose. Jubiliejinį Lietuvos estrados legendos koncertą „Fortūnos šypsena“, šeštadienį vyksiantį Klaipėdoje, turės galimybę išvysti LRT televizijos žiūrovai. Koncerto transliacijos pradžia – šeštadienį, gegužės 24 d. 21 valandą.

2014-05-16Gemologė Giedrė Rusytė: „Savo deimantus užsidirbau savo darbu“

Modelio, televizijos laidų vedėjos Giedrės Rusytės gyvenimo istorija primena pasaką apie ančiuką ir gražuolę gulbę. Iš paprastos šeimos kilusi mergina pasiekė puikios karjeros, ne kartą žibėjo ant rimtų mados podiumų. Tačiau juokiasi, jog dėl to pasakų princas pas ją neatjojo.

2014-05-15LRT taryboje toliau dirbs K. Platelis ir D. Chmieliauskas

Kadenciją baigę du LRT tarybos nariai dar dvejus metus dirbs nacionalinio transliuotojo aukščiausioje valdymo institucijoje. Kornelijaus Platelio kadenciją pratęsė jį delegavusi Lietuvos meno kūrėjų asociacija, Dariaus Chmieliausko – Lietuvos vyskupų konferencija. Iš viso LRT tarybą sudaro 12 narių.

2014-05-15UAB „TELE-3“ pareikštas įspėjimas

Gegužės 14 d. posėdyje Lietuvos radijo ir televizijos komisija pareiškė įspėjimą UAB „TELE-3“ dėl netinkamo programos transliavimo laiko bei netinkamo jos žymėjimo.

2014-05-13„Dviračio šou“: Į antrąją prezidento rinkimų turą įžengė su barzda

Pirmąjį rytmetį po prezidento rinkimų Daukanto aikštėje pasirodė sunerimę patarėjai. Jie taip jaudinosi dėl antrojo turo, kad per naktį pagamino prezidentei barzdą. Prezidento rinkimų ir „Eurovizijos“ konkurso aktualijos susipinė BTV humoro laidoje „Dviračio šou“.

2014-05-09Bernardinai.TV laida – „Pragiedrulių“ konkurso laureatė

Lietuvos radijo ir televizijos komisija kartu su Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondu paskelbė geriausių 2013 m. radijo ir televizijos laidų konkurso „Pragiedruliai“ laureatus. Šiais metais pirmą kartą tarp nominantų – ir interneto televizijoje sukurta laida. Specialiuoju prizu už „disidentinės tikrovės atspindėjimą per asmeninę istoriją“ apdovanota Bernardinai.TV (režisierius Gediminas Kajėnas, operatorius-montuotojas Gediminas Šulcas, operatorius Kostas Kajėnas) sukurta trijų dalių laida „Mažųjų revoliucija“, kurioje pasakojama apie pranciškono Juliaus Sasnausko jaunystės patirtį ir disidentinius nuotykius.

2014-05-082014-ųjų „Kalbos grynuolė“ – Jolanta Kryževičienė

Gegužės 7-ąją, Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną paaiškėjo, kas tapo šių metų LRT „Kalbos grynuole“ – ja išrinkta televizijos laidos „Naktinis ekspresas“ (LRT Kultūra) vedėja Jolanta Kryževičienė.

2014-05-06Balandį „Info TV“ pasiekė rekordinį žiūrimumą

Pirmasis žinių kanalas šalyje „Info TV“ pasiekė savo žiūrimumo rekordą per visus savo gyvavimo metus. TNS LT duomenimis, balandį „Info TV“ teko 3 proc. televizinės rinkos dalies. Palyginti su 2013 metų balandžiu, televizijos žiūrimumas išaugo 50 proc. „Info TV“ kasdien žiūri beveik 0,5 milijono žiūrovų.

2014-04-30„Sidabrinė gervė 2014“ – penktadienį tiesiogiai per LRT

Šį penktadienį, gegužės 2 d., ryškiausias šalies kinematografo asmenybes suburs laukiamiausias Lietuvos kino renginys – apdovanojimų ceremonija „Sidabrinė gervė 2014“. Jau septintąjį kartą vykstančius lietuviškuosius oskarus nuo 18.30 val. tiesiogiai transliuos LRT.

2014-04-26Atsisveikindami su „Šokiais ant ledo“ dalyviai nesulaiko ašarų

Balandžio 29 d., sekmadienį tiesiogiai iš „Akropolio“ ledo finišuos elegantiškasis LNK šou „Šokiai ant ledo“. Pusė metų pasiruošimų, treniruočių ir konkurso tiesioginiame eteryje. 600 valandų ant ledo – tiek maždaug čiuožė kiekviena pora. Beveik visi patyrė lengvesnes ar sunkesnes traumas. Dusyk prieš pat tiesioginę transliaciją iš „Akropolio” dalyviai buvo išvežti greitosios automobilyje. Keturi profesionalai - Aleksejus, Andrejus, Alisa, Aidas - specialiai į projektą atvyko iš užsienio. Projekte čiuožėjai vilkėjo per 130 skirtingų kostiumų.

2014-04-23Pirmasis lenktas „Ultra High Definition“ televizorius – jau Lietuvoje

Šiuolaikinių technologijų lyderis „Samsung“ ir toliau kuria naujus televizorių pramonės standartus. Pristatydami savo pirmąjį lenktą ypač didelės raiškos (Ultra High Definition – UHD) televizorių, korėjiečiai nustebino inovatyviais technologijų, dizaino bei turinio sprendimais. Sausio mėnesį pirmą kartą pristatytas parodoje CES (Consumer Electronic Show), kurioje susižėrė daugybę apdovanojimų, lenktas UHD televizorius jau parduodamas ir Lietuvoje.

2014-04-23Galingasis „Lietuvos balsas“ sugrįžta į LNK ekranus ir skelbia atranką

„Nekantriai laukiame starto. Trečiąjį sezoną pasitinkame su naujomis idėjomis ir ta pačia aukšta kokybine kartele. Neketiname sustoti puoselėti gyvos muzikos skambesio mūsų šalyje. Talentų atranka jau prasidėjo. Drąsinu visus Lietuvos žmones, kurie tyliai ar garsiai svajoja dainuoti didžiojoje scenoje – nepabijokite ateiti į atrankas, nesivaržykite parodyti savo balso, mes nekantraujame jį išgirsti! – kviečia kūrybos namų ELITAZ ir „Lietuvos balso“ prodiuseris Gediminas Jaunius.

2014-04-23LRT žiūrovai dosniai aukojo „Carito“ globojamoms šeimoms

LRT tiesiogiai transliuoto paramos koncerto „Įžiebkime viltį kartu“ žiūrovai kilniam tikslui – paremti nepriteklius ir skausmą išgyvenančias Lietuvos šeimas – paaukojo beveik ketvirtį milijono litų. Antradienio vakarą vykusiame koncerte, kurį vedė Jurga Šeduikytė ir Ričardas Doveika, dalyvavo ryškiausios Lietuvos scenos šeimos.

2014-04-15„Emigrantuose“ – lietuvių istorijos iš už Atlanto

Žiūrovų pamėgta laida „Emigrantai“, pasakojanti apie išvykusių lietuvių gyvenimą užsienyje, skersai išilgai išmaišė Europą ir naujų istorijų nutarė semtis dar toliau – už Atlanto. „Emigrantų“ komanda – žurnalistas Orijus Gasanovas ir operatorius Skirmantas Jankauskas – neseniai apsilankė daugelio lietuvių svajonių mieste Niujorke. Žiūrovams jau montuojami „Emigrantų“ reportažai apie galingiausiame pasaulio mieste įsikūrusius lietuvius. Pasaulinio lygio manekenė Oksana Gedroit kvies į prabanga tviskančius apartamentus dangoraižyje su vaizdu į Laisvės statulą. Tomas Raskevičius pasakos apie didžiausią homoseksualių žmonių koloniją Niujorke ir savo emigracijos priežastį – netradicinę seksualinę orientaciją.

2014-04-14„Nuo... Iki...“: neįgalus lietuvis pirmasis pasaulyje gavo mintimis valdomą ranką

Balandžio 14 dieną LNK laidoje „Nuo... Iki...“ buvo parodyta išskirtinė istorija: trečdalis milijono už mintimis valdomą ranką – tiek pasiryžę sumokėti Martyno Girulio iš Mociškių kaimo tėvai, kad jų sūnus iš neįgalaus taptų mokančiu savimi pasirūpinti.

2014-04-14Nelietuviškos raidės lietuviškuose pasuose: nusikaltimas kalbai ir valstybei ar pagarba savo valstybės piliečiams?

Seimo darbotvarkėje šią savaitę numatyta svarstyti įstatymą dėl nelietuviškų lotyniškų rašmenų naudojimo rašant vardus ir pavardes – leisti naudoti lotyniškas raides, kurių nėra lietuviškame raidyne. Tokio įstatymo šalininkai sako, kad dabar lietuviškais rašmenimis perrašant nelietuviškas pavardes jos tiesiog iškraipomos, o tai nerodo pagarbos savo šalies piliečiams. Oponentų teigimu, tokio įstatymo reikia tik lenkiškų asmenvardžių turėtojams, o priėmusi jį, Lietuva prarastų dalį valstybingumo ir dar suteiktų pagrindo teritorinėms pretenzijoms. Ką apie tai kalba politikai ir kalbininkai, ko šioje dilemoje daugiau – lituanistikos ar politikos? LRT laidoje „Teisė žinoti” šį vakarą dalyvaus Seimo nariai Gediminas Kirkilas ir Valentinas Stundys, kalbininkės Loreta Vaicekauskienė ir Daiva Vaišnienė, Rašytojų sąjungos pirmininkas Antanas A. Jonynas.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media