2024 m. liepos 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas

 

2018-09-06LNK pokalbių laidoje „Yra, kaip yra“ bus naujas veidas – Viktoras Jakovlevas

Naująjį sezoną LNK laida „Yra, kaip yra“ pasitinka pasikeitusi – vedėjos kėdę Asta Stašaitytė dalinsis su nauju partneriu – Viktoru Jakovlevu.

2018-09-04Politinių diskusijų laida „LRT forumas“ nuo šiol – Raigardo Musnicko rankose (1)

Jau rugsėjo viduryje atsinaujins politinių diskusijų laida „LRT forumas“. Ją vesti patikėta patyrusiam žurnalistui, tiesioginio eterio profesionalui Raigardui Musnickui, po penkiolikos metų sugrįžtančiam į nacionalinio transliuotojo eterį.

2018-09-03LNK pradeda naująjį sezoną: kurio projekto labiausiai laukia programų direktorius?

Nuo rugsėjo 3 dienos LNK pradeda 23-ąjį sezoną. Naujas lietuviškas serialas „Rimti reikalai“, realybės šou „Kaip Liveta pasakys“ , tarptautinis plius dydžio modelių konkursas „Dydžio (r)evoliucija, šou „Lituanos Locos“ – tai naujojo LNK sezono premjeros.

2018-08-31Liepa Norkevičienė – nauja „Klauskite daktaro” vedėja

Naują televizijos sezoną LRT laida „Klauskite daktaro” pasitinka ne tik su naujomis, dar įdomesnėmis medicinos temomis, bet ir nauja profesoriaus Alvydo Unikausko studijos partnere – dainininke Liepa Norkevičiene. Ji rugsėjo pabaigoje pakeis iki šiol laidą vedusią Rimantę Kulvinskytę.

2018-08-27Po ilgų derybų mados dizaineris Robertas Kalinkinas taps LNK televizijos veidu

Vienas garsiausių mados dizainerių Lietuvoje – Robertas Kalinkinas – po ilgų derybų pagaliau žengia į televizijos ekranus. Perspektyviausiu savo kartos kūrėju vadinamas ir kontraversiškais meniniais sprendimais išsiskiriantis R. Kalinkinas bus vienas iš keturių jau greitai LNK eteryje pasirodysiančios laidos „Dydžio (r)evoliucija“ komisijos narių.

2018-08-20Pokyčiai naujajame laidos „Gardu gardu“ sezone

Laidos „Gardu gardu“ vedėjai Gian Luca Demarko ir Ali Gadžijevas nuo rudens šeštadienių rytais kvies smagiai praleisti laiką bei pasigaminti nesudėtingų gardžių patiekalų bei desertų. Naująjį penktąjį sezoną „Gardu gardu“ laida startuos netradicinėje studijoje.

2018-08-17TV6 : nauja laida apie automobilius „Gazas dugnas“

TV6 eteryje startuoja visiškai nauja laida „Gazas dugnas“. Kalbant banaliai, tai laida automobilių mėgėjams. Kalbant plačiau – tokios nutrūktgalviškos, aštrios, o kartu ir nuotaikingos autolaidos Lietuvos TV eteryje dar nebuvo! Laidoje kūrybinė komanda atliks beprotiškus eksperimentus bei bandymus, kurių patiems geriau nekartoti.

2018-08-16Naujo LNK šou vedėja tapusi Erika Vitulskienė ieškos plius dydžio modelių

Žinoma plius dydžio moteris, garsaus tenoro Merūno Vitulskio žmona atvirai apie savo santykį su svoriu prabilo neatsitiktinai – naujajame LNK rudens sezone Erika Vitulskienė taps prodiuserių kompanijos „TymDrym“ kuriamos laidos „Dydžio (r)evoliucija“ vedėja ir atrankos komisijos nare. Lig šiol pramogų pasaulyje buvo galima ant rankų pirštų suskaičiuoti stambesnio sudėjimo moteris, tačiau dabar viskas pasikeis – „Dydžio (r)evoliucijos“ kūrėjai tiki, kad jie gali atrasti naują žvaigždę – pirmą plius dydžio supermodelį Lietuvoje.

2018-08-07Darbą pradeda LRT Tyrimų komanda

Darbą pradeda penkių profesionalių ir patyrusių žurnalistų komanda, analizuosianti visuomenei svarbius, rezonansinius įvykius ir jų priežastis bei pasekmes. Tyrimai bus išsamiai pristatomi visuose Lietuvos nacionalinio transliuotojo kanaluose – televizijoje, radijuje ir portale. Žurnalistinių tyrimų skyriuje, kuriam vadovauja Indrė Makaraitytė, dirbs Mindaugas Aušra, Jurgita Čeponytė, Rūta Juknevičiūtė ir Jurga Tvaskienė.

2018-08-01Teatro aktorius Ainis Storpirštis pradeda karjerą televizijoje

„Pamenu, kai skambinau Ainiui Storpirščiui su pasiūlymu filmuotis „Rimtuose reikaluose“, turėjau didelių abejonių, ar jis sutiks. Ainis – teatro aktorius, iki šiol nesifilmavęs nė viename seriale, bet mūsų pokalbis, mano nuostabai, buvo labai trumpas“, – pokalbį su A. Storpirščiu prisimena naujo kriminalinio serialo „Rimti reikalai“ vyriausiasis režisierius Džiugas Siaurusaitis.

2018-07-30LRT „Panoramoje“ – nauja aštrių pokalbių rubrika „Dienos tema“

„Ko tikrai žiūrovai gali tikėtis, tai aštrių klausimų“, – įsitikinusi Rita Miliūtė, jau nuo rugpjūčio 1 d. LRT TELEVIZIJOS laidoje „Panorama“ kartu su kitais keturiais apžvalgininkais, taip pat žinomais aktualijų žurnalistais, vesianti naują pokalbių rubriką „Dienos tema“. Be Ritos Miliūtės, „Dienos temoje“ interviu rengs Indrė Makaraitytė, Nemira Pumprickaitė, Audrius Matonis ir Vladimiras Laučius.

2018-07-25„Labame ryte“ nauja vedėja - Jovita Vitkauskė

LRT laidai „Labas rytas, Lietuva“ vasara – ne atostogų, o pokyčių metas. Nuo rytojaus, ketvirtadienio, populiariausia ryto informacinė laida turės dar vieną vedėją. Be Eglės Daugėlaitės ir Igno Krupavičiaus, žiūrovus LRT eteryje žadins ir Jovita Vitkauskė.

2018-07-25Naujas LNK šou: Dydžio (r)evoliucija

„Kiek kilogramų turėtų sverti televizijos žvaigždė? Ar gali stambi mergina manyti, kad yra graži? Koks skaičius svarstyklėse parodo, kad jau esi laimingas? Pamirškite viską, ką lig šiol girdėjote apie apkūnius žmones ir kitų primestus grožio „standartus“ – užteks. Atėjo metas revoliucijai!“ – taip pristatomas naujas, provokuojantis ir visus televizijos standartus laužantis LNK šou „Dydžio (r)evoliucija“.

2018-07-25Saulius Žvirgždas pradės vesti LNK laidą – išbandys, kiek arklys turi arklio galių

LNK televizijos eteryje pradedama rodyti nauja, vasariška laida apie juokingus, kvailus ir netikėtus poelgius keliuose – „Varom!”. Joje pamatysite automobilių video registratorių užfiksuotus vaizdelius iš viso pasaulio ir, džiugu pastebėti, ne iš Lietuvos. „Ši laida yra kuo puikiausia nemokama pamoka vairuojantiems, kaip reikėtų nesielgti keliuose ir kas nutinka, kai gero patarimo nepaklausai, – sako projekto vedėjas ir prodiuseris Saulius Žvirgždas.

2018-07-18Pasaulinio garso prodiuseris įvertino šeštąjį „Lietuvos balso“ sezoną: „Dalyviai čia tokie pat geri, kaip ir Amerikoje“

Jau rudenį per LNK startuos naujas, šeštasis „Lietuvos balso“ sezonas, kuriam šiuo metu intensyviai ruošiamasi. Kaip ir kasmet, filmavimai prižiūrimi „The Voice of...“ formato pardavėjų, Nyderlandų kompanijos „Talpa“.

2018-07-13LRT žurnalistų komandą papildė Zigmas Zaikinas

Nacionalinio transliuotojo žurnalistų gretas papildė aktualijų profesionalas Zigmas Zaikinas. Jis – ne naujokas LRT. Zigmas jau yra dirbęs Lietuvos televizijos naujienų tarnyboje (1997-2003). Zigmas Zaikinas pradeda dirbti LRT TV naujienų tarnyboje vyriausiuoju prodiuseriu.

2018-07-10Žiedūnė Mardosaitė: „Aktorystės kelias – rizikingas“

TV3 žiūrovai išvydo naują ir ilgai lauktą premjerą – serialą intriguojančiu pavadinimu „Kam ta meilė?“. Pagrindinį vaidmenį naujajame seriale atliko iš Panevėžio kilusi jaunosios kartos aktorė Žiedūnė Mardosaitė. Neseniai debiutavusi profesionaliame teatre, mergina žengė naują žingsnį – savo talentu pirmą kartą dalinasi ir su televizijos žiūrovais.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media