2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas

 

2018-08-20Pokyčiai naujajame laidos „Gardu gardu“ sezone

Laidos „Gardu gardu“ vedėjai Gian Luca Demarko ir Ali Gadžijevas nuo rudens šeštadienių rytais kvies smagiai praleisti laiką bei pasigaminti nesudėtingų gardžių patiekalų bei desertų. Naująjį penktąjį sezoną „Gardu gardu“ laida startuos netradicinėje studijoje.

2018-08-17TV6 : nauja laida apie automobilius „Gazas dugnas“

TV6 eteryje startuoja visiškai nauja laida „Gazas dugnas“. Kalbant banaliai, tai laida automobilių mėgėjams. Kalbant plačiau – tokios nutrūktgalviškos, aštrios, o kartu ir nuotaikingos autolaidos Lietuvos TV eteryje dar nebuvo! Laidoje kūrybinė komanda atliks beprotiškus eksperimentus bei bandymus, kurių patiems geriau nekartoti.

2018-08-16Naujo LNK šou vedėja tapusi Erika Vitulskienė ieškos plius dydžio modelių

Žinoma plius dydžio moteris, garsaus tenoro Merūno Vitulskio žmona atvirai apie savo santykį su svoriu prabilo neatsitiktinai – naujajame LNK rudens sezone Erika Vitulskienė taps prodiuserių kompanijos „TymDrym“ kuriamos laidos „Dydžio (r)evoliucija“ vedėja ir atrankos komisijos nare. Lig šiol pramogų pasaulyje buvo galima ant rankų pirštų suskaičiuoti stambesnio sudėjimo moteris, tačiau dabar viskas pasikeis – „Dydžio (r)evoliucijos“ kūrėjai tiki, kad jie gali atrasti naują žvaigždę – pirmą plius dydžio supermodelį Lietuvoje.

2018-08-07Darbą pradeda LRT Tyrimų komanda

Darbą pradeda penkių profesionalių ir patyrusių žurnalistų komanda, analizuosianti visuomenei svarbius, rezonansinius įvykius ir jų priežastis bei pasekmes. Tyrimai bus išsamiai pristatomi visuose Lietuvos nacionalinio transliuotojo kanaluose – televizijoje, radijuje ir portale. Žurnalistinių tyrimų skyriuje, kuriam vadovauja Indrė Makaraitytė, dirbs Mindaugas Aušra, Jurgita Čeponytė, Rūta Juknevičiūtė ir Jurga Tvaskienė.

2018-08-01Teatro aktorius Ainis Storpirštis pradeda karjerą televizijoje

„Pamenu, kai skambinau Ainiui Storpirščiui su pasiūlymu filmuotis „Rimtuose reikaluose“, turėjau didelių abejonių, ar jis sutiks. Ainis – teatro aktorius, iki šiol nesifilmavęs nė viename seriale, bet mūsų pokalbis, mano nuostabai, buvo labai trumpas“, – pokalbį su A. Storpirščiu prisimena naujo kriminalinio serialo „Rimti reikalai“ vyriausiasis režisierius Džiugas Siaurusaitis.

2018-07-30LRT „Panoramoje“ – nauja aštrių pokalbių rubrika „Dienos tema“

„Ko tikrai žiūrovai gali tikėtis, tai aštrių klausimų“, – įsitikinusi Rita Miliūtė, jau nuo rugpjūčio 1 d. LRT TELEVIZIJOS laidoje „Panorama“ kartu su kitais keturiais apžvalgininkais, taip pat žinomais aktualijų žurnalistais, vesianti naują pokalbių rubriką „Dienos tema“. Be Ritos Miliūtės, „Dienos temoje“ interviu rengs Indrė Makaraitytė, Nemira Pumprickaitė, Audrius Matonis ir Vladimiras Laučius.

2018-07-25„Labame ryte“ nauja vedėja - Jovita Vitkauskė

LRT laidai „Labas rytas, Lietuva“ vasara – ne atostogų, o pokyčių metas. Nuo rytojaus, ketvirtadienio, populiariausia ryto informacinė laida turės dar vieną vedėją. Be Eglės Daugėlaitės ir Igno Krupavičiaus, žiūrovus LRT eteryje žadins ir Jovita Vitkauskė.

2018-07-25Naujas LNK šou: Dydžio (r)evoliucija

„Kiek kilogramų turėtų sverti televizijos žvaigždė? Ar gali stambi mergina manyti, kad yra graži? Koks skaičius svarstyklėse parodo, kad jau esi laimingas? Pamirškite viską, ką lig šiol girdėjote apie apkūnius žmones ir kitų primestus grožio „standartus“ – užteks. Atėjo metas revoliucijai!“ – taip pristatomas naujas, provokuojantis ir visus televizijos standartus laužantis LNK šou „Dydžio (r)evoliucija“.

2018-07-25Saulius Žvirgždas pradės vesti LNK laidą – išbandys, kiek arklys turi arklio galių

LNK televizijos eteryje pradedama rodyti nauja, vasariška laida apie juokingus, kvailus ir netikėtus poelgius keliuose – „Varom!”. Joje pamatysite automobilių video registratorių užfiksuotus vaizdelius iš viso pasaulio ir, džiugu pastebėti, ne iš Lietuvos. „Ši laida yra kuo puikiausia nemokama pamoka vairuojantiems, kaip reikėtų nesielgti keliuose ir kas nutinka, kai gero patarimo nepaklausai, – sako projekto vedėjas ir prodiuseris Saulius Žvirgždas.

2018-07-18Pasaulinio garso prodiuseris įvertino šeštąjį „Lietuvos balso“ sezoną: „Dalyviai čia tokie pat geri, kaip ir Amerikoje“

Jau rudenį per LNK startuos naujas, šeštasis „Lietuvos balso“ sezonas, kuriam šiuo metu intensyviai ruošiamasi. Kaip ir kasmet, filmavimai prižiūrimi „The Voice of...“ formato pardavėjų, Nyderlandų kompanijos „Talpa“.

2018-07-13LRT žurnalistų komandą papildė Zigmas Zaikinas

Nacionalinio transliuotojo žurnalistų gretas papildė aktualijų profesionalas Zigmas Zaikinas. Jis – ne naujokas LRT. Zigmas jau yra dirbęs Lietuvos televizijos naujienų tarnyboje (1997-2003). Zigmas Zaikinas pradeda dirbti LRT TV naujienų tarnyboje vyriausiuoju prodiuseriu.

2018-07-10Žiedūnė Mardosaitė: „Aktorystės kelias – rizikingas“

TV3 žiūrovai išvydo naują ir ilgai lauktą premjerą – serialą intriguojančiu pavadinimu „Kam ta meilė?“. Pagrindinį vaidmenį naujajame seriale atliko iš Panevėžio kilusi jaunosios kartos aktorė Žiedūnė Mardosaitė. Neseniai debiutavusi profesionaliame teatre, mergina žengė naują žingsnį – savo talentu pirmą kartą dalinasi ir su televizijos žiūrovais.

2018-07-10Džiugas Siaurusaitis tapo naujo LNK serialo režisieriumi

„Sulaukęs pasiūlymo sutikau praktiškai negalvojęs“, – šypsosi žinomas šalies teatro, kino ir televizijos aktorius Džiugas Siaurusaitis, greitai prieš visą Lietuvą debiutuosiantis visiškai naujame – vyriausiojo režisieriaus amplua. Jam patikėtas didžiausios LNK rudens sezono naujienos – šiuo metu intensyviai filmuojamo komiško kriminalinio serialo „Rimti reikalai“ vairas.

2018-06-20LRT programų konkurse – rekordiškai daug dalyvių

LRT taryba buvo supažindinta ir patvirtino pasibaigusio LRT programų konkurso rezultatus. Dėl galimybės pristatyti savo produkciją LRT eteryje šiemet varžėsi daugiau nei 90 televizijos prodiuserių ir prodiuserinių įmonių. Programų konkursui jie pateikė iš viso 262 projektus. Daugiausia projektų pristatyta į pramoginių ir šviečiamųjų programų kategorijas.

2018-06-19Rūta Mikelkevičiūtė: kiekvienas Lietuvos vaikas gali labai daug

Saulėtą popietę Vingio parke susirinkusieji galėjo stebėti kaip parke šėlo žinomas televizijos veidas Rūta Mikelkevičiūtė su būriu vaikų iš organizacijos „Gelbėkit vaikus“ ir mokinių iš karjeros ugdymo agentūros „Mokinio karjera“. Rūta su vaikais filmavosi padėkos Lietuvos žmonėms vaizdo klipe, skirtame LNK televizijai. Per septynerius metus LNK televizijos žiūrovai organizacijos „Gelbėkit vaikus“ remiamiems Lietuvos vaikams ir šeimoms jau paaukojo daugiau, nei 1 mln. Eur, o už juos atlikti darbai pakeitė ir vis dar keičia tūkstančių Lietuvos vaikų gyvenimus.

2018-06-19Daugiau kultūros per LRT – naujoje „Kultūros žinių“ laidoje

Teatro ir kino premjeros, parodų atidarymai, koncertai, festivaliai, meno iniciatyvos – visi svarbūs kultūros renginiai jau greitai bus pristatomi naujame TV žurnale „Kultūros žinios“, kurį kasdien transliuos LRT KULTŪRA. „Kultūros žinias“ ves Gerūta Griniūtė ir Živilė Kropaitė.

2018-06-05Naujo serialo apie meilę režisierius R. Rudokas: „Dėl meilės prasideda visos įmanomos problemos“ (1)

Įvairiuose televizijos serialuose dažnai pasirodantis Ramūnas Rudokas savo duoklę žiūrovui atiduoda ne tik ekrane, bet ir kitoje jo pusėje: filmavimo aikštelėje vyras ne tik aktorius, bet ir režisierius. Kaip žinomam vyrui sekasi vienu metu dirbti du darbus žiūrovai galės išvysti jau visai netrukus, birželio 25 dieną, kuomet TV3 televizijos eterį užkariaus jo režisuojamas naujas lietuvių serialas „Kam ta meilė?“.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media