2024 m. balandžio 26 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas

 

2018-11-20LRT PLIUS startas – geriausias per visą kanalo istoriją: žiūrimumas išaugo 1,5 karto

Spalį naujuoju pavadinimu startavęs televizijos kanalas LRT PLIUS savo žiūrovų skaičių paaugino beveik 1,5 karto. LRT antrojo televizijos kanalo auditorija išaugo nuo 1,1 proc. visos TV auditorijos rugsėjo pabaigoje iki 1,7 proc. lapkričio viduryje.

2018-11-08Paskelbta, kurios šalys dalyvaus 2019-ųjų „Eurovizijoje“

2019-ųjų „Eurovizijoje“ dalyvaus atstovai iš 42 šalių, tarp jų – ir Lietuvos. Apie tai pranešė renginio organizatorė Europos transliuotojų sąjunga. Gegužę Izraelyje vyksiančiame didžiausiame pasaulyje dainų konkurse dėl galimybės patekti į finalą, kuriame vietas užsitikrinę jau turi 6 valstybių atstovai, susirungs 36 šalys.

2018-11-05Lietuvos radijo ir televizijos komisija: VšĮ „LN televizija“ skirtas įspėjimas

2018 m. spalio 31 d. Lietuvos radijo ir televizijos komisija (toliau – LRTK) nusprendė taikyti administracinę atsakomybę VšĮ „LN televizija“ už Visuomenės informavimo įstatymo pažeidimą šios įstaigos transliuojamoje televizijos programoje „Žemaitijos televizija“.

2018-10-18Lietuvos radijo ir televizijos komisija: UAB „Lietuvos ryto“ televizija skirtas įspėjimas

2018 m. spalio 17 d. Lietuvos radijo ir televizijos komisija (toliau – LRTK) nusprendė skirti įspėjimą UAB „Lietuvos ryto“ televizija už Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo pažeidimus.

2018-10-17Netrukus startuos kasmetinis gerumo ir vilties projektas – „Išsipildymo akcija“

Didžiausias šalyje socialinis projektas „Išsipildymo akcija“ jau šešioliktus metus iš eilės išties pagalbos ranką tiems, kam jos labiausiai reikia – sergantiems Lietuvos vaikams – būtent tiems, kuriems medikai jau nesuteikia daug vilčių pasveikti ar net išgyventi. Akcijos organizatoriai TV3 televizija ir SEB bankas kviečia žmones nebūti abejingais ir pranešti apie vaikus, kuriems itin reikalingas gydymas, medicininė įranga ar kitokia, sveikatos būklę galinti pagerinti, pagalba.

2018-10-08Naujo „Raudono kilimo“ sezono anonse – rūkstantis Ferrari, gūsinga liūtis ir išskirtiniai V. Skaisgirės įvaizdžiai

Jau nuo spalio 14 dienos į TV3 televizijos ekranus sugrįžta žiūrovų pamėgta gyvenimo būdo laida „Raudonas kilimas“. Ketvirtą sezoną skaičiuojanti laida televizijos žiūrovus ir toliau kvies pro rakto skylutę pasižvalgyti po garsių televizijos, muzikos, kino, politikos, kultūros, sporto ir pramogų pasaulio atstovų gyvenimus.

2018-10-04LRT skelbia „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos startą

Gruodžio 10-oji – diena, iki kada „Eurovizijoje“ Lietuvai norintys atstovauti atlikėjai ir grupės bei dainų autoriai kviečiami teikti paraiškas dalyvauti nacionalinėje atrankoje. Kaip visada, atranką rengs ir transliuos LRT.

2018-10-03Eteryje – aštuntasis „Pasivaikščiojimų” sezonas

LNK grupė pristato jau aštuntąjį televizine klasika tapusios laidos „Pasivaikščiojimai” sezoną.

2018-09-28LRT PLIUS: daugiau kultūros, meno, mokslo, kino, dokumentikos, sporto

Nuo spalio 1-osios LRT KULTŪROS kanalas keičia pavadinimą – tampa LRT PLIUS. „LRT PLIUS – tai ženklas žiūrovams, kad atsinaujinusiame kanale bus dar daugiau kokybiško turinio – kultūros, dokumentikos, pasaulinio kino klasikos, meno, muzikos, mokslo, gyvenimo būdo, sporto, daug naujų įdomių vardų ir veidų“, – pasakoja LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

2018-09-22Televizijos laidos vedėjams – išbandymai po vandeniu, danguje ir net ugnyje

Mokytis niekada nevėlu! Tai ne tik naujos TV3 laidos pavadinimas – tuo įsitikinę ir jos vedėjai. Eterio senbuvis Vytaras Radzevičius ir naujas veidas televizijoje Aistė Kameneckė pasiryžo išbandyti net 14 skirtingų profesijų. Su televizijos žiūrovais jie taip pat dalinasi sėkmės istorijomis apie žmones, kurie išdrįso palikti buvusius darbus ir mokytis naujos veiklos.

2018-09-21Popiežius vizitui – visos LRT pajėgos

Apie 100 kūrybinių ir techninių darbuotojų, 5 kilnojamosios televizijos stotys, 2 dienos tiesioginių transliacijų ir specialių laidų iš 8 skirtingų lokacijų. Keli mėnesiai intensyvaus pasirengimo ir kūrybinės komandos apmokymų bei konsultacijų su Vatikano ir Apaštališkosios nunciatūros personalu. Tai – LRT resursai ir įdirbis, rengiantis deramai nušviesti šį savaitgalį vyksiantį Šventojo Tėvo vizitą Lietuvoje.

2018-09-11Prieš „X Faktoriaus“ premjerą teisėjai įsiamžino fotosesijoje – virto superherojais

Populiariausias visų laikų muzikinis šou „X Faktorius“ grįžta į televizijos ekranus. Jau šį sekmadienį, 19.30 val. TV3 žiūrovai išvys pirmąją šeštojo sezono laidą. Intriguojantys, pribloškiantys, priverčiantys muzikos profesionalus ploti atsistojus – šou dalyviai nepaliks abejingų. Kiekvieną savaitę juos vertins projekto teisėjai: Justė Arlauskaitė-Jazzu, Marijonas Mikutavičius, Saulius Prūsaitis ir Saulius Urbonavičius-Samas.

2018-09-06LNK pokalbių laidoje „Yra, kaip yra“ bus naujas veidas – Viktoras Jakovlevas

Naująjį sezoną LNK laida „Yra, kaip yra“ pasitinka pasikeitusi – vedėjos kėdę Asta Stašaitytė dalinsis su nauju partneriu – Viktoru Jakovlevu.

2018-09-04Politinių diskusijų laida „LRT forumas“ nuo šiol – Raigardo Musnicko rankose (1)

Jau rugsėjo viduryje atsinaujins politinių diskusijų laida „LRT forumas“. Ją vesti patikėta patyrusiam žurnalistui, tiesioginio eterio profesionalui Raigardui Musnickui, po penkiolikos metų sugrįžtančiam į nacionalinio transliuotojo eterį.

2018-09-03LNK pradeda naująjį sezoną: kurio projekto labiausiai laukia programų direktorius?

Nuo rugsėjo 3 dienos LNK pradeda 23-ąjį sezoną. Naujas lietuviškas serialas „Rimti reikalai“, realybės šou „Kaip Liveta pasakys“ , tarptautinis plius dydžio modelių konkursas „Dydžio (r)evoliucija, šou „Lituanos Locos“ – tai naujojo LNK sezono premjeros.

2018-08-31Liepa Norkevičienė – nauja „Klauskite daktaro” vedėja

Naują televizijos sezoną LRT laida „Klauskite daktaro” pasitinka ne tik su naujomis, dar įdomesnėmis medicinos temomis, bet ir nauja profesoriaus Alvydo Unikausko studijos partnere – dainininke Liepa Norkevičiene. Ji rugsėjo pabaigoje pakeis iki šiol laidą vedusią Rimantę Kulvinskytę.

2018-08-27Po ilgų derybų mados dizaineris Robertas Kalinkinas taps LNK televizijos veidu

Vienas garsiausių mados dizainerių Lietuvoje – Robertas Kalinkinas – po ilgų derybų pagaliau žengia į televizijos ekranus. Perspektyviausiu savo kartos kūrėju vadinamas ir kontraversiškais meniniais sprendimais išsiskiriantis R. Kalinkinas bus vienas iš keturių jau greitai LNK eteryje pasirodysiančios laidos „Dydžio (r)evoliucija“ komisijos narių.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media