2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas

 

2019-11-11Medicinos laida „Sveikatos medis“ - sekmadieniais, per TV8

„Sveikatos medis“ – tai laida, nestokojanti svarbiausių medicinos aktualijų bei patarimų, jautrių ir abejingų nepaliekančių gyvenimiškų istorijų tiek iš gydytojų, tiek iš pacientų lūpų. Medicinos laida „Sveikatos medis“, kurioje susivienijo ilgametė gydytojos Irenos Pivoriūnienės patirtis ir prodiuserės, laidų kūrėjos Vaidos Skaisgirės jaunatviškas veržlumas - sekmadieniais, 15 val. per TV8.

2019-11-08Ligą pažabojęs A. Stonys dalijasi pamėgtų patiekalų receptais

TV3 kulinarinių pokalbių laidoje „Virtuvės istorijos“ Alvydas Stonys vyras atskleis sveikos gyvensenos receptą, kuris padėjo jam suvaldyti ligą, ir papasakos, kuo gyvena šiandien.

2019-11-08Televizijos programa „Spalvos. Gėjai tėčiai“ įstatymų nepažeidė

2019 m. lapkričio 6 d. Lietuvos radijo ir televizijos komisija (toliau – LRTK) gautų skundų pagrindu svarstė klausimą ar viešai paskelbta informacija televizijos programoje „Spalvos. Gėjai tėčiai“ galėjo daryti neigiamą poveikį nepilnamečiams.

2019-11-02Ramūnas Rudokas atskleidė, kas yra jo antroji meilė: „Negaliu be to gyventi“

Šeštadienio rytą TV3 žiūrovus kaip visada iš lovų vers smagiu ritualu tapusi nuotaikinga kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“. Šį kartą azartiškoje dvikovoje dėl geresnio kulinaro vardo susikaus naujo kino filmo „Pasmerkti. Pajūrio džiazas“ režisierius Ramūnas Rudokas bei aktorius Jokūbas Bareikis. O sunkioji užduotis nuspręsti, kuris iš laidos herojų gamina geriau, atiteks jų kolegei, taip pat aktorei Justinai Nemanytei.

2019-10-22Nauji vėjai ir kvapai rašytojos ir aktorės Justės Zinkevičiūtės gyvenime

Ruduo kloja takus auksaspalvių lapų kilimais, šilti saulės spinduliai džiugina vis rečiau, o dienos trumpėja, tačiau rašytoja ir aktorė Justė Zinkevičiūtė tikina, jog po truputį užmieganti gamta jos nė trupučio neliūdina – priešingai, netgi įkvepia.

2019-10-11Kolega Alfonsas Čepauskas – per LTR plius

Kolega, LŽS Senjorų klubo narys Alfonsas Čepauskas spalio 12 d. (šeštadienį) 9 val. per LTR plius pasakos apie savo jaunystės klajones ir kūrybą. Kviečiame pasižiūrėti.

2019-10-06Kolegos Juozo Elekšio kūryba – per Šiaulių televiziją

Šiaulių televizija spalio 7 d 18 val ir 8 dieną 8.35 val. transliuos Vilimo Malinausko ir LŽS Senjorų klubo nario Juozo Elekšio sukurtos operetės "Laumės pirtyje" klipą "Senbernio dainą". "Laumės pirtyje" klipą dainuos Baisogalos kapela "Žvangulis", kuriai vadovauja Vilimas Malinauskas.

2019-09-16Rita Miliutė: „Nesu iš tų, kuri norėtų numirti televizoriuje"

Žinoma Lietuvos televizijos žurnalistė, laidų „Teisė žinoti" ir „Dienos tema" vedėja Rita Miliutė į gimtąją Kretingą dažniausiai susiruošia per šventes tėvų aplankyti, o, Palanga vasarą įžymybės netraukia. „Oi, ne - man per triukšminga ten vasarą, geriausiai Palangoje jaučiuosi, kai nutyla šurmulys. Man geriausios atostogos -mano kaime, kuris yra 100 kilometrų nuo Vilniaus. Kai išeisiu iš televizijos, būtinai sodyboje avių pulką laikysiu ir kapstysiuos darže," - šyptelėjo R. Miliutė.

2019-08-02Kodėl V.Skaisgirė pakeitė kulinarinių kelionių laidos „Maisto kelias“ vedėją I. Juciūtę?

Kaip ir kiekvieną vasaros šeštadienio rytą TV3 televizijoje karaliaus antrąjį sezoną skaičiuojantį kulinarinių kelionių laida „Maisto kelias“. Tačiau šįkart žiūrovų lauks staigmena – laidoje jie neišvys laidos vedėjos, kulinarės Ilonos Juciūtės.

2019-07-19Ilona Juciūtė patyrė nemenką išgąstį – filmavimo aikštelėje buvo priversta joti arkliu

Kaip ir kiekvieną vasaros šeštadienį TV3 žiūrovus iš lovų kels kulinarinių kelionių laida „Maisto kelias“. Visų pamilta vedėjų trijulė Ilona Juciūtė, Gidonas Šapiro-Bilas ir šri lankietis Dilanas Dampella Gamage antrąjį vasarą iš eilės užsibrėžė apkeliauti visą Lietuvą ir surasti čia slypinčias geriausias gastronomines vieteles. Šį kartą jų laukia kelionė po Tauragės apskritį.

2019-06-26Rusiškos produkcijos kiekis televizijos programose mažėja

2018 m. ir 2019 m. vienos savaitės stebėsenos tyrimo rezultatai atskleidė, kad iš penkių stebėtų komercinių televizijos programų tik „Lietuvos ryto TV“ skyrė daugiau kaip pusę televizijos programos laiko Europos kūriniams. Kitose komercinėse televizijos programose – „BTV“, „LNK“, „TV6“ ir „TV8“ Europos kūriniams skiriamas laikas sumažėjo (žr. 2 paveikslėlį). Tačiau reiktų pažymėti, kad įstatyme nėra numatyta imperatyvaus reikalavimo šių kvotų vykdymui.

2019-05-30Kviečiame į E. Mildažytės filmo apie tapytoją A. Savicką premjerą

Birželio 4 d. 18 val. Nacionalinės dailės galerijos auditorijoje (Konstitucijos pr. 22, Vilnius) įvyks tapytojo Augustino Savicko (1919-2012) 100-osioms gimimo metinėms skirto dokumentinio filmo „Sujungęs amžius“ premjera. Filmą pristatys scenarijaus autorė ir režisierė Edita Mildažytė.

2019-05-22“Euroviziją“ Baltijos šalyse įsijungė per 2 milijonus gyventojų

Pasibaigęs „Eurovizijos“ dainų konkursas prie TV ekranų bent trumpam buvo pritraukęs per milijoną arba 37 proc. Lietuvos gyventojų. Laidos finalo reitingas siekė beveik 11 procentų. Baltijos šalyse šį konkursą įsijungė per 2 milijonus gyventojų.

2019-05-03LRT socialinis eksperimentas: ką reiškia netekti žodžio laisvės?

Gegužės 3-oji – Pasaulinė spaudos laisvės diena, o gegužės 7-ąją Lietuvoje minėsime Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną. LRT abi dienas nusprendė paminėti surengdama socialinį eksperimentą. Nuo šiandien iki gegužės 7-osios LRT kanalais bus transliuojami klipai apie žodžio laisvę, kuriuose socialinio eksperimento dalyviai atskleidžia, kaip jie jaučiasi netekę žodžio laisvės.

2019-04-02Trys šalies televizijos ir Telecentras sutarė bendradarbiauti Lietuvoje diegiant hibridinę TV

Trys šalies televizijos kompanijos – Nacionalinis transliuotojas LRT, LNK kanalų grupė, „Lietuvos ryto” TV – ir Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) sutarė bendradarbiauti, Lietuvoje diegiant hibridinę televiziją.

2019-03-29Vaida Skaisgirė atskleidė kelias paslaptis

Televizijos laidų bei renginių vedėjos ir prodiuserės Vaidos Skaisgirės kasdienybė sukasi dideliu greičiu. Nuolatiniai filmavimai, susitikimai ir kiti darbai atsiliepia ne tik psichologiniam nuovargiui, bet ir silpnina organizmo imunitetą. Itin veikli, veržli ir aktyvi Vaida Skaisgirė neslepia, jog prieš televizijos kameras visi yra gražūs ir pasitempę, tačiau realiame gyvenime, kaip ir visiems, neretai tenka susidurti su varginančiomis sveikatos problemomis.

2019-03-24Mantas Petruškevičius atvirame interviu: „Žvaigždžių liga dar nesirgau, bet dar norėčiau susirgti“ (1)

TV3 gyvenimo būdo laidoje „Raudonas kilimas“ M. Petruškevičiaus davė interviu, kokio televizijai jis jau nėra davęs ilgą laiką. Vyras atvirai prabilo apie pramogų pasaulio užkulisius, žvaigždžių ligą bei atskleidė tikrą ir visiškai nepagražintą savo gyvenimo istoriją.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media