2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas

 

2020-03-29Naujas LRT TELEVIZIJOS projektas kvies dalytis muzikiniais pasirodymais iš namų

Nuo praėjusio šeštadienio LRT TELEVIZIJOS eteryje startavo naujas muzikinis projektas „Dainuokim kartu“. Žinomi žmonės ir visos Lietuvos šeimos bus kviečiami dainuoti iš namų.

2020-03-16LRT KLASIKA šią savaitę skirs Senajai muzikai

Ar žinote, kokia muzika skambėjo iki Johano Sebastiano Bacho, kas ir kaip kūrė muziką viduramžių, renesanso, ankstyvojo baroko laiku? Visą šią savaitę LRT KLASIKA skirs atsakymams į šiuos klausimus ir kvies minėti J. S. Bacho gimtadienį bei Europos Senosios muzikos dieną.

2020-03-14Dėl koronaviruso namuose likusiems vaikams LRT TELEVIZIJA rengia naują, kasdienę laidą „Įdomiosios pamokos tiesiogiai“

LRT TELEVIZIJA, reaguodama į tai, kad dėl koronaviruso rizikos uždaromos šalies švietimo įstaigos ir mokyklose nebevyks pamokos vaikams, keičia programų tinklelį ir nuo pirmadienio, kovo 16 d., pradeda transliuoti specialų LRT „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ projektą „Įdomiosios pamokos tiesiogiai“.

2020-03-13Dėl korona viruso visas televizijos laidas LRT filmuos be žiūrovų, „Dainų dainelė“ nukeliama

Visuomeninis transliuotojas LRT priėmė sprendimą TV studijose įrašomas visas LRT TELEVIZIJOS ir LRT PLIUS laidas filmuoti be žiūrovų. Taip pat iki šv. Velykų yra atidedamas „Dainų dainelės“ konkursas, kurio atrankines laidas tiesiogiai transliavo LRT PLIUS. Iš viso planuota parodyti 10 „Dainų dainelės“ laidų, iš kurių 4 jau yra nufilmuotos.

2020-03-09Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui – Kultūros forumas per LRT KLASIKĄ

Minint Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-metį LRT KLASIKA rengia specialią „Ryto allegro“ laidą – Kultūros forumą, kuris bus transliuojamas tiesioginiame eteryje kovo 10 d. nuo 7.05 val. ir kartojamas kovo 11 d. nuo 8.00 valandos.

2020-03-08Grupei „The Roop“ pasirengti didžiajai „Eurovizijai“ LRT skirs 35 tūkst. eurų

Už „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos žiūrovų skambučius ir trumpąsias žinutes visa surinktų lėšų dalis, tenkanti LRT, yra skiriama atrankos nugalėtojams, grupei „The Roop“ – iš viso beveik 20,3 tūkst. eurų (atskaičius PVM). Dar 15 tūkst. eurų (atskaičius PVM) nugalėtojų pasirodymui didžiosios „Eurovizijos“ scenoje skirs pats visuomeninis transliuotojas LRT.

2020-02-14Dirbtinis intelektas nustatė aiškiausiai kalbančių TV žinių vedėjų dešimtuką

Šneką paverčiantis tekstu dirbtinis intelektas nustatė, kurie šalies TV žinių vedėjai kalba aiškiausiai. Tyrimą antrąsyk inicijavusi bendrovė „Kantar“ išanalizavo robotų šifruotą žinių medžiagą ir sudarė aiškiausiai kalbančių TV vedėjų dešimtuką.

2020-02-11Nuo rytoj – tiesioginės Seimo valdybos posėdžių transliacijos

Vasario 12 d., 9 val. įvyks pirmasis tiesiogiai transliuojamas Seimo valdybos posėdis. Visuomenei ir žiniasklaidos atstovams šiandien taip pat bus sudaryta galimybė susipažinti su rytojaus valdybos posėdžio darbotvarkės projektu, kuris tvirtinamas posėdžio pradžioje (darbotvarkė gali būti papildyta). Seimo valdybos posėdžiai paprastai organizuojami trečiadieniais, prireikus – kitomis dienomis.

2020-01-30Skaistė Semenikė: „Socialiniuose tinkluose yra labai daug vaidybos ir netikrumo“

Šį šeštadienį TV3 televizijos kulinarinių pokalbių laidoje „Virtuvės istorijos“ Skaistė Semenikė stos į dvikovą prieš savo gerą bičiulę, drabužių dizainerę Mildą Grikšaitę-Jankuvienę

2020-01-17Nuspręsta taikyti administracinę atsakomybę UAB All Media Lithuania

2020 m. sausio 15 d. posėdyje Lietuvos radijo ir televizijos komisija (toliau – LRTK) nusprendė taikyti administracinę atsakomybę UAB All Media Lithuania.

2020-01-15Kelis dešimtmečius televizijoje dirbanti Irena Pivoriūnienė apie moters grožį: „Jis slypi šypsenoje“

Jau kelis dešimtmečius televizijoje dirbanti medikė Irena Pivoriūnienė kiekvieną sekmadienio popietę su žiūrovais sveikinasi TV8 televizijos laidoje „Sveikatos medis“ , kurioje ji ir kūrybinė laidos komanda dalina žiūrovams itin naudingus patarimus apie sveikatą. Žinoma moteris – nepavaldi laikui, o jaunatviška bei pozityvi išlieka ne tik ekrane, bet ir kameroms išsijungus.

2020-01-08Grupė Twosome pristato naują Eurovizinę dainą

Specialiai Eurovizijai susibūręs vokalinis, instrumentinis ir šokio ansamblis „Twosome“ pristato naują dainą, su kuria, šiais metais bandys pasiekti Eurovizijos „Džomolungmos“ aukštumas.

2020-01-03Paskelbti LRT „Metų apdovanojimų“ laimėtojai

Naujųjų metų naktį paaiškėjo ryškiausios Lietuvos asmenybės ir projektai, kuriems buvo įteiktos LRT „Metų apdovanojimų“ statulėlės. Per iškilmingą renginį, kurį vedė TV laidų vedėjai Eglė Daugėlaitė, Giedrius Masalskis ir Andrius Rožickas, garbingų apdovanojimų atsiimti į sceną nugalėtojai lipo dešimt kartų.

2019-12-22Po „Šok su žvaigžde“ superfinalo laimėtojų bei projekto dalyvių laukė dūzgės Vilniaus centre

Šeštadienį galiausiai paaiškėjo žiūrovų spėto pamėgti LRT projekto „Šok su žvaigžde“ laimėtojai. Žiūrovų sprendimu, iš trijų finišą pasiekusių porų trofėjaus labiausiai nusipelnė dainininkė Paula Valentaitė ir Gedvinas Meškauskas. Nuslūgus euforijai tiek laimėtojai, tiek užnugaryje likusios poros bei projekto kūrėjai atšvęsti sėkmingo projekto pabaigos susitiko pačioje Vilniaus širdyje įsikūrusiame naktiniame restorane „Vanille Lounge“.

2019-12-17Popiežiai prieš kino ir televizijos kameras. Septynių dešimtmečių istorija

Dar prieš televizijos išradimą pirmasis buvo Leonas XIII. Novatoriškos enciklikos Rerum Novarum autorius susipažino su judančiais paveikslėliais XIX amžiaus pabaigoje (1896 m.), kai leido jį nufilmuoti Vatikano soduose. Rankos mostelėjimu į kino kameros objektyvą popiežius atliko palaiminimo gestą, kuriuo tarsi pritarė naujajai technologijai ir prasidedančiai vaizdo ir garso medijų epochai, rašo Pietro Parolin, Popiežiaus valstybės sekretorius knygos „Popiežiai priešais telekamerą“ pratarmėje. Martinos Luise veikalas pristatytas š.m. gruodžio 16 dieną Vatikane.

2019-11-28Alfredas Pliadis: Vidas Mačiulis netikėtu rakursu

Kolega Alfredas Pliadis atsiuntė įdomią nuotrauką - kolegą Vidą Mačiulį netikėtu rakursu

2019-11-11Medicinos laida „Sveikatos medis“ - sekmadieniais, per TV8

„Sveikatos medis“ – tai laida, nestokojanti svarbiausių medicinos aktualijų bei patarimų, jautrių ir abejingų nepaliekančių gyvenimiškų istorijų tiek iš gydytojų, tiek iš pacientų lūpų. Medicinos laida „Sveikatos medis“, kurioje susivienijo ilgametė gydytojos Irenos Pivoriūnienės patirtis ir prodiuserės, laidų kūrėjos Vaidos Skaisgirės jaunatviškas veržlumas - sekmadieniais, 15 val. per TV8.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media