2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas

 

2020-12-20Tv8: metų kardiologu išrinktas prof. A. Laucevičius

Gruodžio 20 d. TV8 televizijos laida „Sveikatos medis“ sunkius medicinos pasauliui 2020-uosius metus užbaigė gražia gaida. Šiemet metų kardiologo vardas buvo skirtas žymiam Lietuvos kardiologui, VU Medicinos fakulteto Širdies ir kraujagyslių klinikos vadovui, VUL Santaros klinikų įgimtų širdies ydų kompetencijos centro vyr. specialistui širdies ir kraujagyslių medicinai hab. m. dr. profesoriui Aleksandrui Laucevičiui.

2020-12-14TV8: Šokėjai G. ir T. Slausgalviai prabilo apie patirtas sportines traumas

Viena žinomiausių Lietuvos sportinių šokių porų Gintarė ir Tomas Slausgalviai teigia, jog labai svarbu, kad šokdamas žmogus pasinertų į jausmus ir išgyventų malonias akimirkas. Anot poros, jog tik gaminantis laimės molekules gali būti sveikas. Gruodio 13 dienos TV8 televizijos laidoje „Sveikatos medis“ šokėjai sutiko atvirai papasakoti apie šokio suteikiamą džiaugsmą ir deja, bet profesionaliame sporte patiriamas neišvengiamas traumas.

2020-11-20LRT naujienos – tarp šių metų EBU nominantų

Kiekvienais metais Europos transliuotojų sąjunga (angl. EBU) įvertina visuomeninių transliuotojų indėlį bei meistriškumą naujienų mainų sistemoje (angl. „Eurovision News Exchange“). Šiais metais tarp 2020 m. septynių nominantų buvo ir LRT TV naujienų tarnyba, įvertinta už temų įvairovę, greitą reagavimą, informacijos planavimą, turinio kokybę bei svarų indėlį, dalinantis karštomis naujienomis iš Baltarusijos.

2020-11-14TV laidų vedėja ir dainininkė V. Genytė atskleidė, kaip rūpinasi savo sveikata: „Rytą pradedu nuo stiklinės vandens“

TV laidų vedėja ir žinoma dainininkė Vaida Genytė tvirtina, jog su bėgančiais metais vis labiau ima rūpintis savo sveikata. Ir nors moteris spinduliuoja neblėstančia jaunyste, grožiu ir moteriškumu, Vaida sako paslapties didelės neturinti – svarbiausia mokėti įsiklausyti į organizmo poreikius.

2020-11-08TV8: Profesorius V. Šapoka apie imuniteto svarbą pandemijos akivaizdoje

TV8 televizijos laidoje Sveikatos medis garsus profesorius Virginijus Šapoka kartu su gydytoja ir laidos vedėja Irena Pivoriūniene kalbėjo apie imuniteto stiprinimo svarbą ir natūralius būdus, galinčius pagelbėti žmogaus organizmui.

2020-11-07LRT apklausa: gyventojai dažniausiai įsijungia LRT TELEVIZIJĄ

Visuomeninis transliuotojas LRT, pristatydamas visuomenei 2019 m. veiklos ataskaitą, kvietė gyventojus dalyvauti internetinėje apklausoje ir išsakyti nuomonę apie LRT.

2020-10-30TV8: „Sveikatos medis“ – tai laida, nestokojanti svarbiausių medicinos aktualijų

Medicinos laida „Sveikatos medis“, kurioje susivienijo ilgametė gydytojos Irenos Pivoriūnienės patirtis ir prodiuserės, laidų kūrėjos Vaidos Skaisgirės jaunatviškas veržlumas - sekmadieniais, 15 val. per TV8!

2020-09-27Laida „Ekologiška“ meta iššūkį – kvies bent savaitę gyventi ekologiškiau

Naujasis LRT sezonas „Daugiau erdvės mintims“ daugiau eterio skirs ir ekologijos temai – LRT PLIUS pradėjo rodyti laidą „Ekologiška“. Laidos kūrėjai žiūrovams žada ne tik ekologiško gyvenimo būdo aktualijas, bet ir patarimus, kaip ekologinio gyvenimo nuostatas taikyti paprastose kasdienėse situacijose ir mažinti besaikį vartojimą.

2020-09-03„Keliai. Mašinos. Žmonės“ – vėl LRT TELEVIZIJOS eteryje

Nuo rugsėjo 5 d. į LRT TELEVIZIJOS eterį po metų pertraukos grįžta ilgametė, žiūrovų pamėgta laida „Keliai. Mašinos. Žmonės“. Kaip pabrėžia jos kūrėjai, laida yra skirta visiems eismo dalyviams – ne tik važiuojantiems automobiliais ir motociklais, bet ir einantiems pėstute, riedantiems dviračiu, paspirtuku ar riedlente.

2020-08-31TV8: gydytoja I. Pivoriūnienė ragina neapleisti sveikatos

Sėkmingai gyvuojanti TV8 televizijos medicinos laida „Sveikatos medis“ nuo rugsėjo 6 d. sugrįžta į ekranus ir pradeda jau 8-ąjį sezoną. Jos vedėja, gydytoja Irena Pivoriūnienė džiaugiasi, kad žmonės vis labiau rūpinasi savimi, profilaktiškai lankosi pas gydytojus ir ypač šiuo įtemptu laikotarpiu atsakingai saugo ne tik savo, bet ir aplinkinių sveikatą.

2020-08-31 Į LRT eterį grįžta „Dainų dainelė“

Nuo rugsėjo 6 d. į LRT PLIUS eterį grįžta konkursas „Dainų dainelė“, kuris dėl koronaviruso ir šalyje paskelbto karantino laikinai buvo nukeltas. Žiūrovų laukia dar 4 atrankinių laidų tiesioginės transliacijos ir baigiamasis konkurso laureatų koncertas, kurį LRT TELEVIZIJA planuoja transliuoti spalio 11 dieną.

2020-08-26LRT naująjį sezoną pasitinka specialiosiomis transliacijomis iš Katedros aikštės

Nuo ketvirtadienio, rugpjūčio 27 d., specialiomis transliacijomis iš Katedros aikštės Vilniuje LRT pasitiks naująjį sezoną „Daugiau erdvės mintims“. Tai – pirmas kartas, kai vienu metu bendrai pristatomas visų LRT kanalų sezonas. Iš Katedros aikštės bus tiesiogiai transliuojamos radijo ir televizijos laidos, vyks naujienų portalo LRT.lt rengiamos diskusijos, veiks iš TV studijos perkeltas LRT TELEVIZIJOS projekto „Kodas 30“ pabėgimo kambarys, kurį galės išmėginti iš anksto užsiregistravusios komandos.

2020-08-25Kas penktas namų ūkis dar turi kineskopinį televizorių

Šiuo metu apie pusė namų ūkių turi du ir daugiau televizorius (47 proc.), antra tiek – vieną televizorių. Nei vieno televizoriaus neturi tik apie 5 proc. namų ūkių Lietuvoje. Tiesa, kas penktas namų ūkis dar turi kineskopinio tipo televizorių, rodo „Kantar“ tyrimas. Tyrėjai fiksuoja, kad per pastaruosius trejus metus daugiau nei trečdaliu (38 proc.) padaugėjo namų ūkių, turinčių bent vieną išmanųjį TV.

2020-08-21Domėtis savo piniginės reikalais kvies nauja LRT TELEVIZIJOS laida su Odeta Bložiene

Nuo rugsėjo 6 d. LRT TELEVIZIJA pradeda rodyti finansinio raštingumo laidą „Piniginės reikalai“, kurią ves žinoma asmeninių finansų ekspertė, verslininkė Odeta Bložienė.

2020-08-21Naujas LRT sezonas: atsinaujinusios aktualijų laidos

Nuo rudens, prasidėjus naujajam LRT TELEVIZIJOS sezonui, kai kuriose aktualijų laidose su žiūrovais sveikinsis nauji vedėjai. Politinių diskusijų laidą „LRT forumas“ ves žurnalistė Nemira Pumprickaitė. Du sezonus laidą vedusį žurnalistą Raigardą Musnicką toliau matysime „Dienos temoje“, prie kurios vedėjų Ritos Miliūtės, Rasos Tapinienės ir Mindaugo Jackevičiaus taip pat prisijungs LRT žurnalistas Deividas Jursevičius. Pagrindine „Laba diena, Lietuva“ vedėja taps Guoda Pečiulyte, iki tol laidą vedusi pasikeisdama su D. Jursevičiumi.

2020-08-10Per LRT KLASIKĄ – geriausi festivalio „Martha Argerich projektas“ koncertai

LRT KLASIKA pradeda transliuoti geriausius festivalio „Martha Argerich projektas“ (Hamburgas, Vokietija) koncertus. Dešimt dienų, nuo rugpjūčio 10 d. iki rugpjūčio 20 d., programų „Euroradijo koncertas“ ir „Klasikos koncertų salė“ klausytojai turės galimybę išgirsti solistų žvaigždyną, susipažinti su mažai žinomais klasikų kūriniais ir retai skambančiomis populiarių opusų transkripcijomis.

2020-07-25Vaida Skaisgirė: „Nuvažiuota tūkstančiai kilometrų, aplankyta dešimtys objektų“

Televizijos laidų prodiuserė bei vedėja Vaida Skaigirė, vedama savo dviejų didžiausių aistrų – kulinarijos ir kelionių, jau sėkmingai įpusėjo trečiąjį ekspedicijų po Lietuvą laidos „Maisto kelias“ sezoną. Moteris džiaugiasi, jog šiemet projektas žiūrovus pasiekė dvigubai ilgesnis, tad ir nuvažiuoti kūrybinės komandos kilometrai dvigubai įspūdingesni – komanda jau pagerino praėjusių sezonų rezultatus.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media