2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas

 

2019-03-18LRT komandą papildo muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys

LRT grupės populiariosios muzikos vairas nuo šiandien – žinomo muzikos apžvalgininko Ramūno Zilnio rankose. Nuo kovo 18 dienos jis pradeda dirbti LRT popmuzikos vyriausiuoju redaktoriumi, koordinuosiančiu visą su šia sritimi susijusį visuomeninio transliuotojo turinį.

2019-03-08Kristiną Kazlauskaitę dalyvauti muzikiniame projekte paskatino sūnus (1)

Šeštadieniais LRT žiūrovų laukia kartas jungiančio projekto „Dvi kartos“ transliacijos. Projekte dalyvauja duetai, kurių amžiaus skirtumas – kaip tėvų ir vaikų, kas savaitę jie dainuoja kūrinius iš vienam arba kitam artimo laikmečio. Komisijos nariai – teatro, televizijos, muzikos profesionalai Kristina Kazlauskaitė, Vytenis Pauliukaitis, Ramūnas Zilnys ir Stanislavas Stavickis-Stano.

2019-03-01Į LRT eterį grįžta Giedrius Savickas

Jau šį šeštadienį 21 val. LRT žiūrovų laukia kartas telkiančio projekto „Dvi kartos“ premjera. Prie šou vairo stos du charizmatiški aktoriai – Jurgita Jurkutė-Širvaitė ir Giedrius Savickas.

2019-02-26Per LRT PLIUS – naujas Ryčio Zemkausko projektas „Mokytojų kambarys“

LRT pradeda rodyti naują Ryčio Zemkausko prodiusuojamą TV projektą „Mokytojų kambarys“, kurį vesti patikėta ne profesionaliems vedėjams, o dviem tikriems jauniems pedagogams – dailės mokytojai Ritai Urbonaitei bei istorijos ir geografijos mokytojui Simonui Jurkštaičiui.

2019-02-14Naujos TV misijos vedėjas A. Mamontovas: privalome savyje nugriauti „Berlyno sieną“ ir sujungti visus lietuvius

LRT PLIUS eteryje startuoja naujas TV projektas „Misija – Pasaulio Lietuva“, kurį ves Andrius Mamontovas. Tai Pasaulio lietuvių metams skirtas dokumentinių filmų ciklas apie įvairiuose kraštuose gyvenančių lietuvių bendruomenes. Projekto autoriai siekia mažinti atskirtį tarp žmonių, gyvenančių teritorinėje Lietuvoje, ir tautiečių, išsibarsčiusių po įvairiausius pasaulio miestus, parodyti, kad tautinė tapatybė gali būti svarbi gyvenant svetur.

2019-01-31Į eterį grįžta virtuvės šefas Robertas Ščesnavičius

Tą vakarą LRT kulinariame šou „Mano mama gamina geriau!“ buvo intriga: atostogauti išvykusį Romą Zakarevičių pakeitė ne mažiau garsus virtuvės šefas Robertas Ščesnavičius. Praeityje televizijos šlove mėgavęsis maisto ekspertas ir vėl šypsojosis iš televizoriaus ekranų.

2019-01-18„Finalo ketvertą“ ves du bičiuliai: „Naujame šou tvyros nuolatinė įtampa“

Jau greitai LNK televizijos eteryje prasidės moderniausias, pasaulinių muzikos įrašų kompanijų dėmesio centre esantis muzikinis projektas „Finalo ketvertas“. Talentų šou vedėjais taps Rolandas Mackevičius ir Mantas Stonkus.

2019-01-18LNK: „Žmonės 2019” apdovanojimuose – ne tik vedėjų staigmenos žiūrovams

LNK iš Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro Vilniuje transliavo vienus ryškiausių apdovanojimų metuose – „Žmonės 2019”. Šių metų apdovanojimų vedėjai Jurgita Jurkutė ir Edmundas Jakilaitis tikino: svečių ir televizijos žiūrovų laukė išskirtinis šou ir visiškai netikėti muzikiniai pasirodymai.

2019-01-18Prasidėjo KLIPVID balsavimas: tarp pretendentų į apdovanojimus – žinomi vardai

LRT kviečia rinkti geriausią lietuvišką vaizdo klipą konkurse KLIPVID, kuris šiemet sulaukė rekordinio dalyvių skaičiaus. Balsuoti jau galima svetainėje http://klipvid.lrt.lt/ iki vasario 12 dienos. Dėl publikos simpatijos prizo rungiasi 160 vaizdo klipų.

2019-01-07Kviečiame pažiūrėti dokumentinį filmą „Dainos galia"

Scenarijaus autorės kultūrologės Ritos Aleknaitės-Bieliauskienės sumanymas buvo užfiksuoti meistro darbą su choru, su kamera stebėti išraiškingą jo veidą, rankų mostą, kuriam Dainų šventėse paklusta daugiašimtė dainininkų minia. Kur slypi toji šio žmogaus jėga? Nepavėluokite įjungti televizoriaus programos Lrt plius, kultūros kanalo, sausio 12 d.,šeštadienį 19.05, ir jūs pamatysite kaip vienu rankos judesiu maestro tildo klykiančią minią: te suskamba daina.

2018-12-26Nauja LRT struktūra padės koncentruotis į kokybiško turinio kūrimą

„Kūrėme struktūrą, kuri išgrynintų ir pagreitintų procesus, sumažintų vidinę administracinę naštą ir biurokratiją bei leistų koncentruotis į svarbiausią LRT uždavinį – kokybiško turinio kūrimą“, – sako LRT administravimo ir veiklos vystymo departamento vadovas Tomas Rytel.

2018-12-16Paaiškėjo nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos vedėjų duetas

Paaiškėjo, kas taps 2019 metų nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos vedėjais. Atrankų filmavimai prasidės jau kitą savaitę, o su LRT TELEVIZIJOS žiūrovais po Naujųjų metų sveikinsis naujas vedėjų duetas – radijo ir televizijos laidų vedėjai Gabrielė Martirosianaitė ir Giedrius Masalskis.

2018-12-16Paaiškėjo „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos dalyviai

Dėl teisės atstovauti Lietuvai 2019-ųjų „Eurovizijoje“ varžysis 49 atlikėjai ir grupės. Pirmasis LRT rengiamos nacionalinės atrankos koncertas – iš karto po Naujųjų, sausio 5 d. 21 val. per LRT. Tarp 49 dalyvių – gerai žinomi veidai, jau ne kartą bandę laimę nacionalinėje atrankoje, talentų šou nugalėtojai ir dar tik kylantys vardai.

2018-12-10Lietuvos advokatūra apdovanojimą „Už drąsą ir laisvės siekį“ skyrė LRT

100-metį švenčianti Lietuvos advokatūra ypatingą jubiliejinių metų apdovanojimą „Už drąsą ir laisvės siekį“ skyrė Lietuvos nacionaliniam radijui ir televizijai.

2018-12-09Dėl vaidmens populiariame seriale – Tomas Rinkūnas keičia įvaizdį

Neseniai žinomas populiarių lietuviškų serialų ir teatro aktorius Tomas Rinkūnas gerokai apstulbino savo gerbėjus – tapo peroksidiniu blondinu. Radikaliai pakeisti savo išvaizdą ir kiekvieną dieną prieš filmavimą net po kelias valandas praleisti kirpėjos kėdėje jį privertė naujas vaidmuo LNK kriminalinėje dramoje „Rimti reikalai“.

2018-12-07Eglė Daugėlaitė: niekada negali užmigti ant laurų

„Aš manau, kad dar esu įkalny tiek šeimoj, tiek darbe. Nemanau, kad viskas pasiekta. Būtų juokinga. Man atrodo, kad viskas pasiekta tada, kai tu rašai autobiografinę knygą ir jau esi penktus metus pensijoje“, – LRT TELEVIZIJOS laidai „Stilius“ teigia laidų vedėja Eglė Daugėlaitė.

2018-11-29Laidai „Labas rytas, Lietuva” – 31-eri

Lapkričio 30 d., vienintelei Lietuvoje ryto informacinei-pramoginei televizijos laidai „Labas rytas, Lietuva” sukanka 31-eri. Ta proga rytojaus laidą pasikeisdami po valandą ves visi trys jos vedėjai – Eglė Daugėlaitė, Jovita Vitkauskė ir Ignas Krupavičius.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media