2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Pasijuokime kartu

*print*

Archyvas

 

2014-09-04Virgilijus Juodakis – Apie bitininkystę ir logikos pinkles (2)

Vieną pavasario dieną trečiakursis Vladas Kasperavičius paklausė manęs ar negalėčiau kurį rytą atsirasti savo sode kaip galima anksčiau. Kuriuo tikslu – tylėjo, tik prisimerkęs lyg tai šypsojosi. Žinoma, suintrigavo. Sutarėmė dieną be didesnio vargo.

2014-09-02Koks atlyginimas - tokia ir jūra

Šią įdomią nuotrauką su sentencija į LŽS svetainę atsiuntė mūsų kolega Juozas Šalkauskas.

2014-08-30Arnoldas Čaikovskis. Humoreska „ĮTIK KAD NORI“ (2)

Atrodo tik vakar mūsų pasaulį paliko kolega Arnoldas Čaikovskis (1937-2010). Per 30 savo darbo metų jis triūsė laikraščių ir žurnalų redakcijose. Dešimt iš jų dirbome kartu „Tiesos" laikraštyje. Jis buvo produktyvus žurnalistas, rašė įdomius reportažus, apybraižas. O kai, anot jo, gyvenimas apkarsdavo, imdavosi satyros žanro. Rašydavo humoreskas, groteskus, feljetonus, pamfletus. Ši humoreska paimta ir jo humoro ir satyros knygos „Kas pyksta", tam ragai dygsta" (1999).

2014-08-19Apolinaras Juodpusis: Miniatiūros iš natūros (Antras žiupsnelis)

Apolinaras Juodpusis: Miniatiūros iš natūros - antras žiupsnelis. Apie būvusius redaktorius ir dar kai ką.

2014-08-11Žiūpsnelis medicininių ankedotų iš kolegos Juozo Šalkausko kraitelės

Žiūpsnelis medicininių ankedotų iš kolegos Juozo Šalkausko kraitelės.

2014-07-28Jonas Paulauskas apie tris dalykus žmogaus gyvenime (3)

Kolega žurnalistas Jonas Paulauskas atsiuntė mūsų svetainei trumpą filosofišką pamąstymą apie tris dalykus žmogaus gyvenime.

2014-07-25Virgilijus Juodakis - apie kandidatus į Seimą ir garsųjį telšiškį (4)

Naujos Virgilijaus Juodakio miniatiūros - apie kandidatus į Seimą ir garsųjį telšiškį

2014-07-22Linksma kompanija iš Žagarės vyšnių festivalio (2)

Šią smagią kompanija iš Žagarės vyšnių festivalio atsiuntė mūsų geras kolega Juozas Šalkauskas.

2014-07-18Ipolitas Skridla - Išeitis yra (5)

Eilėraščio autorius Ipolitas Skridla - yra LŽS narys. Jam suteiktas Lietuvos nusipelniusio žurnalisto garbės vardas. Pagal išsilavinimą ekonomistas, dirbo įvairų valstybinį, ūkinį darbą. Ilgą laiko tarpsnį buvo laikraščių ir žurnalų susivienijimo „Periodika“ direktorius. Rūpinosi respublikinių žurnalų, rajonų ir miestų laikraščių leidybiniais reikalais. Poezija domisi nuo mokyklos suolo. Yra išleidęs poezijos rinkinius „Dovana“, „Širdies virpesiai“, „Gyvenimo tarpsniai“, „O metai bėga...“. Jo eilėraščiai spausdinti lietuvių poetų meilės lyrikos antologijoje „Mudviejų vakaras“, žurnalistų poetų knygose „Šitas aidas toli girdis...“ ir "Sušvieki, saule", periodiniuose leidiniuose.

2014-06-24Virgilijus Juodakis - keletas miniatiūrų (5)

Kolega Virgilijus Juodakis apie korektūros klaidas, rusiškus dokumentus ir Alberto Laurinčiuko pravardę.

2014-06-18Jūsų charakteris pagal pirmą vardo raidę? Galima ir taip (2)

Jūsų charakteris pagal pirmą vardo raidę? Suprantama, kad šis kol kas nežinomo autoriaus tekstukas yra tik lengva išmonė. Todėl ir pateko į humoro rubriką. Pasijuokime kartu su šį tekstą atsiuntusiu mūsų geru kolega Jonu Paulausku.

2014-06-11Sentencijos (3)

Šias sentencijas LŽS internetinei svetainei atsiuntė mūsų gera kolega, radijo ir televizijos žurnalistas Juozas Šalkauskas.

2014-06-09Algimantas Zolubas - Laiškas

“Šio eilėraščio autorius nežinomas, mano sukurtas tik priešpaskutinis eilėraščio posmelis”, - rašo mūsų svetainei Algimantas Zolubas, Lietuvos laisvės kovotojų sąjungos leidinio „Varpas“ redaktorius, aktyvus Lietuvos ir užsienio lietuvių spaudos bendradarbis.

2014-06-03Ipolitas Skridla: Žaidimų manija (4)

Eilėraščio autorius Ipolitas Skridla - yra LŽS narys. Jam suteiktas Lietuvos nusipelniusio žurnalisto garbės vardas. Pagal išsilavinimą ekonomistas, dirbo įvairų valstybinį, ūkinį darbą. Ilgą laiko tarpsnį buvo laikraščių ir žurnalų susivienijimo „Periodika“ direktorius. Rūpinosi respublikinių žurnalų, rajonų ir miestų laikraščių leidybiniais reikalais. Poezija domisi nuo mokyklos suolo. Yra išleidęs poezijos rinkinius „Dovana“, „Širdies virpesiai“, „Gyvenimo tarpsniai“, „O metai bėga...“. Jo eilėraščiai spausdinti lietuvių poetų meilės lyrikos antologijoje „Mudviejų vakaras“, žurnalistų poetų knygose „Šitas aidas toli girdis...“ ir "Sušvieski, saule", periodiniuose leidiniuose.

2014-05-31Virgilijus Juodakis: pora žodžių apie “Tiesos” fotokorespondento Chonios Levino poetiką  (3)

Kažkada madoje buvo rūmų kapelmeisteriai. Kažkada madoje buvo rūmų poetai. Tokiais tarnavo, berods, ir Puškinas, ir Lomonosovas. Pasitaiko tokių ir mūsų dienomis. Tik be algos. Vien geros nuotaikos dėlei linkę ką nors sueiliuoti. Ir patys pasijuokti iš savo išradingumo. Toks, man regis, buvo ir ilgametis redakcijos „Tiesa“ fotokorespondentas Chanonas Levinas. Kartais iškart ekspromtu pateikdavo savo kūrinėlį, kartais dieną kitą eiliuodavo.

2014-05-17Šį anekdotą atsiuntė mūsų bičiulis Rolandas Vizgirda (2)

Brangioji, šiandien Spaudos šventė, tikriausiai tu nepyksi, jei mane iš darbo parneš truputėlį vėliau....

2014-05-06Zenonas Serapinas: Kaip būrų šaltyšius mergas dzūkų vanojo (3)

Beveik visas žurnalisto Zenono Serapino (1932 – 2004) gyvenimas susietas su Lietuvos Telegramų Agentūra ELTA. 1957 m. jis baigė žurnalistikos studijas Vilniaus Universitete. Po to beveik du dešimtmečius dirbo korespondentu agentūroje ELTA. Daugiausia rašė kultūros, muzikos ir dailės temomis. Jo toleranciją, gebėjimą bendrauti, mokėjimą tais laikais apeiti valdiško stiliaus bei partinės rutinos barjerus vertino ne tik bendradarbiai, bet ir šalies kultūros žmonės.Vėliau Z. Serapinas darbavosi laikraščių „Literatūra ir menas", „Gimtasis kraštas", „Darbas ir poilsis" redakcijose, daugiatiražinėje spaudoje. Yra parašęs keletą radijo pjesių, eilėraščių ir kupletų saviveiklos scenai. Buvo LŽS narys. Plunksnos nemetė ir išėjęs į pensiją. Šį niekur neskelbtą Zenono Serapino eilėraštį knygai pateikė jo kolega ir draugas Regimuntas Romualdas Mockus. Vytautas Žeimantas
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media