2024 m. liepos 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kitu kampu

*print*

Archyvas

 

2018-12-12Stasiui Jakeliūnui – Seimo etikos sargų rekomendacijos atsakingiau kalbėti (1)

„Komisija, įvertinusi LRT rašte išdėstytus argumentus ir Seimo nario pasisakymų turinį, rekomendavo S. Jakeliūnui viešai reiškiant savo nuomonę vengti išankstinių ir faktais nepagrįstų vertinimų, kuriais gali būti menkinama juridinio asmens (tarp jų ir LRT) dalykinė reputacija“, – rašoma Seimo etikos ir procedūrų komisijos pirmininkės Ritos Tamašunienės pasirašytame rašte.

2018-12-09Paskelbti „Žmonės 2019” apdovanojimų nominantai

Atsinaujinę „Žmonės 2019” apdovanojimai kitų metų sausio 18 dieną Vilniaus operos ir baleto teatre pagerbs ir apdovanos tuos, kurie savo darbais ir iniciatyvomis keičia šalį ir visuomenę. Iškilmingos ceremonijos metu bus pagerbti per pastaruosius metus labiausiai sužibėję žmonės, atstovaujantys muzikos, scenos, kultūros, mokslo, verslo ir sporto sritims. Renginys bus tiesiogiai transliuojamas per LNK.

2018-12-02Žurnalistai kviečiami į plakato konkurso „Nei kartu, nei saldu“ aptarimą

„Kūrybinės idėjos“ ir kuratorės Ula bei Rusnė Šimulynaitės kviečia žurnalistus į plakato konkurso „Nei kartu, nei saldu“, autorinių bei gretutinių teisių apsaugos tema, atidarymą bei geriausių plakatų autorių apdovanojimo ceremoniją. Ji įvyks kavinėje/bare „Paviljonas“ (Pylimo 21B, Vilnius) 2018 gruodžio 6 d. (ketvirtadienį), 18 val.

2018-11-30Sveikas, gyvai sugrįžęs poete V. Mačerni, – per Telšius – mums visiems

Jam, jo poetinei didybei aikštės didumo erdvių nereikėjo. Žmogaus – apnuoginta širdis, poeto atvira širdis savais žodžiais tariasi su Telšių – 2018 spalio-lapkričio rudeniu, su klevų lapais tariasi... su bendraamžiais. Jis tebėra jaunuolis. Vytautui Mačerniui niekada nebus pažįstama „žilorama“. Jam poezija – „korta, draskanti aortą“, kad net ir mirties – nebaugu.

2018-11-22Lietuvos švietimo ir mokslo ministrei - Lietuvos profesinė sąjungos „Sandrauga“ ir Lietuvos Mokytojų sąjūdžio pareiškimas

Pažymime, kad Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ ir Lietuvos Mokytojų sąjūdis atsakingai vertina švietimo įstaigose susidariusią situaciją įvedant naują mokyklų finansavimo ir Mokytojų darbo apmokėjimo tvarkos modelį. Akcentuojame, kad šiuo metu Streiko samprata yra diskredituota ir supainiojama su nepaklusnumo ar boikoto (ang. boycott) sąvoka.

2018-11-13Aušra Maldeikienė: Vakarykštės dienos užsienio politika

Lietuvos užsienio politika stovi ant dviejų kojų: labai įtemptų santykių su Rusija ir ekonominių Lietuvos interesų.

2018-11-08„Kaukolinė siena“, bet ne svetur, o pačiam Palangos centre

Aš negąsdinu, bet... Mes tikrai labai plačiai nuskambėsim net ir už Europos paribių, jeigu ir ateityje Palangoje tęsim, atleiskit, „kaukolinę“ tvartų ir girdyklų kultūrą. Antižmogišką, antipalangietišką, antitautinę, antikurortinę, „šermeninę Antikultūrą“. Palangos centre – nei Las Vegasas, nei Hanojus. Viskas... arčiausiai Joskaudų sąvartyno.

2018-10-30Apie rašytoją Vladą Kalvaitį ir prasmingiausią lietuviško charakterio knygą

Man brangi net tarp maldaknygių yra etikos, logikos pavyzdžiu laikytino giminiško „Raštokrato“, visai neseniai, šių metų rugsėjo 6-ąją jau atradusio savo „Amžinąją valtį“, talentingo tytuvėniškio satyriko ir prozininko Vlado Kalvaičio rimuotais autografais išmarginta, bene vienintelė iki šiol tokia Lietuvoje smagi ir psichologiškai įžvalgi, chrestomatinė „Versmių“ serijos knyga „Lietuvių epigrama ir parodija“.

2018-10-30Jonas Paulauskas: Sveiki, sulaukę naujų rinkimų ir naujų kovų !

Nors iki naujų rinkimų – savivaldybių, Europos Parlamento, prezidento/ės, šalies parlamento – dar liko nemažai laiko, bet kandidatų kovos dėl naujų postų/galimybių šalyje jau verda. Labiausiai pastebima tai tarp partijų – beveik visos „susipliekė“:

2018-10-28Lietuviškos žemės paradoksai: vieni jos neatgauna, kiti - nuo jos bėga

Pasyvių piliečių miestuose yra 6024. To priežastis - trūksta miestų savivaldybių suformuotų ir nuosavybės teisėms atkurti skirtų žemės sklypų, taip pat negalint grąžinti nuosavybės, ne visi linkę rinktis alternatyvius atkūrimo būdus (kompensacijas, lygiaverčius sklypus kitose teritorijose).

2018-10-17Dainius Ručinskas:Brakonieriai žuvis vagia išsijuosę. Kur dingo aplinkosaugininkai? Aūū!

Kaip rašo laikraštis “Ūkininko patarėjas”, prasidėjus lašišų, šlakių migracijai į nerštavietes Lietuvos upėse, trofėjinių lašišų žvejyba į Lietuvą privilioja ne tik būrius mūsų žvejų, bet ir norvegų, latvių, prie Nėries ir kitų upių kursuoja autobusai iš Lenkijos.

2018-10-16Deimantė Vitkutė: laisva spauda būtina demokratinei valstybei

urnalistė Rasa Pilvelytė kalbina Niujorke gyvenančią lietuvę žurnalistę Deimantę (Demi) Vitkutę, baigusią žurnalistikos magistro studijas viename žinomiausių pasaulyje Columbia universitete. D. Vitkutė pasakoja apie savo išbandymų kupiną kelią tarp Amerikos ir Lietuvos, kuris vedė į žurnalistikos Amerikoje ypatumus ir sunkumus bei ateities planus.

2018-10-08Jonas Paulauskas: sveiki, pagaliau sulaukę naujo šildymo sezono !

Atėjo ruduo, o jam įpusėjus – ir šildymo sezonas. Būtų visiškas melas teigti, kad mes jo labai laukėme. Greičiau, atvirkščiai.

2018-10-08Kol dvi ministerijos ginčijasi, vilkai pjauna ūkininkų avis ir veršelius

Lietuvos aplinkos ir Žemės ūkio ministerijos niekaip nesutaria kaip tinkamai sureguliuoti padidėjusią vilkų populiaciją. Viena siūlo vienokią apskaičiavimo metodiką, kita - kitokią. Tuo tarpu miško plėšrūnai nuolat įsisuka į ūkininkų laikomų avių bandas ir sužaloja arba papjauna ne vieną dešimtį šių gyvūnų.

2018-10-05Valstybės vadovams įteiktas žinomų mokslininkų kreipimasis dėl Lietuvos paminėjimo rašytiniame šaltinyje 1010 metinių iškilmingo minėjimo kitąmet (2)

2019 metais sukanka 1010 metų nuo dabar žinomo seniausio rašytiniame šaltinyje – Kvedlinburgo metraštyje Lietuvos paminėjimo, aprašant 1009 metų kovo 9 d. įvykius. Esame įsitikinę, kad ši išskirtinė mūsų valstybei diena turėtų būti kasmet valstybės mastu iškilmingai minima prasmingais, išliekamąją vertę turinčiais valstybingumo akcentais, o 1009 m. kovo 9 d. data turėtų tapti svarbia mūsų valstybės gyvenimo gaire“ – rašoma grupės žinomų mokslininkų kreipimesi į Prezidentę Dalią Grybauskaitę, Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį ir Ministrą Pirmininką Saulių Skvernelį.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media