2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kitu kampu

*print*

Archyvas

 

2022-07-28„Amber Grid“ pasirinko komunikacijos partnerius

Lietuvos dujų perdavimo sistemos operatorius „Amber Grid“ komunikacijos partneriais pasirinko bendrovę „Adverum“. Ji rūpinsis įmonės išorine ir vidine komunikacija, darbdavio įvaizdžiu, prisidės prie strateginių projektų komunikacijos ir padės viešinti žaliųjų dujų

2022-07-19Žurnalistų informacinis turas Čekijoje

Prieš kelias savaites, 2022 m. birželio 28 – liepos 2 dienomis „CzechTourism“ agentūra žurnalistams surengė informacinį turą į Moravijos – Silezijos kraštą Čekijos Respublikoje. Buvo aplankyti Ostravos miesto istoriniai ir technikos paveldo objektai, žurnalistai supažindinti su kulinariniu paveldu.

2022-06-18Lietuva sėkmingai pasirodė Dubajaus pasaulinėje parodoje

Dubajuje baigėsi pasaulinė „EXPO 2020“ paroda. Joje tarp 192 šalių, dalyvavo ir Lietuva. Ta proga LŽS svetainės redaktorius Vytautas ŽEIMANTAS šnekina Lietuvos paviljono generalinį komisarą, LŽS narį Romą JANKAUSKĄ.

2022-06-11TILS: Savivaldybių vadovai skelbia dvigubai daugiau susitikimų nei pernai

Merai, merų pavaduotojai ir administracijos direktoriai trečiaisiais kadencijos metais skelbė dvigubai daugiau susitikimų su interesų grupių atstovais nei prieš metus (iš viso – 4430, prieš metus – 2268). Trečdaliu daugiau vadovų viešino ilgalaikes darbotvarkes, leidžiančias matyti susitikimus nuo darbotvarkės viešinimo pradžios (79 iš 209 vadovų).

2022-06-06Bronius Čekanauskas: Vieno voko istorija (5)

Garsus šalyje filatelistas Jonas Načiūnas ne tik kolekcionuoja sporto tematikos pašto ženklus, vokus, demonstruoja parodose, bet ir pats su bičiuliais juos kuria. Šį voką jis padovanojo man. Gan įdomi ant voko esančio šaržo istorija.

2022-06-04Kristupas Sabolius apie kūrybingumo ugdymą mokykloje: kuriantis žmogus turi būti motyvuotas

Lietuvoje į kūrybingumo temą atidžiai gilinasi Kristupas Sabolius, Vilniaus universiteto Filosofijos instituto profesorius ir Masačusetso technologijų instituto (MIT) afilijuotasis mokslininkas. Jis tyrinėja vaizduotės ir kūrybos vaidmenį Vakarų kultūroje ir mąstyme, analizuoja vizualumo, kino filosofijos, medijų teorijų ir kitas problemas. Šiais metais pradėjęs bendradarbiauti su „Šviesa“ K. Sabolius apie kūrybingumo ugdymo iššūkį kalbėjo leidyklos surengtoje diskusijoje. K. Sabolių kalbina Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Kūrybinio rašymo ir informacijos sklaidos dalykų dėstytoja, publicistė Rūta Latinytė.

2022-05-18TILS: Lietuva - tarp prasčiausiai duomenis atveriančių ir panaudojančių ES šalių (1)

Lietuva - tarp prasčiausiai viešajam interesui svarbius duomenis atveriančių ir panaudojančių Europos Sąjungos šalių, rodo Pasaulinis duomenų barometras. Šiame pirmą kartą atliktame tyrime Lietuva gavo 37 balus iš 100 galimų ir regione kartu su Graikija ir Malta užima paskutinę, 26 vietą.

2022-05-15Apdovanoti Demokratijos žinių konkurso nugalėtojai

Steigiamojo Seimo susirinkimo dienos išvakarėse, gegužės 14-ąją, Seimo rūmuose apdovanoti Demokratijos žinių konkurso laimėtojai. Pirmą kartą Seimo kanceliarijos kartu su LRT organizuojamo konkurso nugalėtoju tapo Klaipėdos Ąžuolyno gimnazijos moksleivis Kristupas Linas Bernotas, antrąją vietą užėmė Panevėžio Juozo Balčikonio gimnazijos atstovas Kipras Valkūnas, trečiąją – Kauno Jono Jablonskio gimnazijos moksleivis Povilas Virbašius.

2022-05-06Europos Parlamentas kviečia teikti paraiškas Dafnės Karuanos Galicijos žurnalistikos premijai (1)

Europos Parlamentas paskelbė kvietimą teikti paraiškas Dafnės Karuanos Galicijos žurnalistikos premijai. Žurnalistai savo straipsnį (-ius) gali pateikti internete adresu www.daphnejournalismprize.eu iki 2022 m. liepos 31 d. 12 val. Piniginės premijos dydis - 20 000 eurų.

2022-04-28Ukrainos lietuviai: prieš dvidešimt metų ir dabar (2)

Pasak Ukrainos lietuvių bendruomenės pirmininkės Dalios Makarovos, Ukrainoje gyvena apie 7000 lietuvių.

2022-04-16Arkivyskupas S. Ševčukas: ačiū visiems, kurie drąsiai skelbia tiesą

Penktadienį, balandžio 15-ąją, Rusijos karo prieš Ukrainą 51-ąją dieną paskelbtame vaizdo įraše Ukrainos graikų apeigų Katalikų Bažnyčios didysis arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas kalba apie tai, ką reiškia Dievo įsakymas „Nekalbėk netiesos!“ Ukrainą ištikusios tragedijos kontekste.

2022-04-12Laukiama kandidatų kasmetinėms Šv. Jeronimo premijoms už geriausius literatūros vertimus (1)

Kultūros ministerija kartu su Lietuvos literatūros vertėjų sąjunga, skiriančios Šv. Jeronimo premijas grožinės ir humanitarinės lietuvių literatūros vertėjui į užsienio kalbą ir užsienio grožinės ir humanitarinės literatūros vertėjui į lietuvių kalbą, iki gegužės 22 d. kviečia siūlyti kandidatus šioms premijoms gauti.

2022-03-31Kūrybiškos Europos biuras: Paskelbtas kasmetis kvietimas teikti paraiškas Europos literatūros sklaidos projektams

Kūrybiškos Europos biuras (Creative Europe Desk LT) paskelbė kasmetį kvietimą teikti paraiškas Europos literatūros sklaidos projektams.

2022-03-22Alfonsas Kairys: Jei nori rasti gyvenimo kelią... (2)

Paprastai esti taip, kad stenduose atsispindi ugdymo įstaigų gyvenimas. Užeini į mokyklą, žvilgteli į sienas ir pamatai, kuo alsuoja ši Žmogaus Žmogumi paruošimo gyventi įstaiga. Taip yra ir Lentvario pradinėje, vienoje skaitlingiausių tokio tipo respublikos mokyklų. (...) Stendas „Smalsutis“ - smalsiems, smalsiems, smalsiems“ pasakoja jau dešimtmetį peržengusio mokykloje leidžiamo laikraščio istoriją. 2010 metų gruodžio mėn. gimė pirmasis šio laikraščio numeris. Jo redakciją sudarė Jaunųjų žurnalistų būrelio nariai.

2022-03-18Jonas Sakalauskas: „Mačiau tokį pasiryžimą ginti laisvę, kuris negali palikti abejingų” (1)

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro generalinis direktorius Jonas Sakalauskas prieš savaitę lankėsi Lvive, kur perdavė LNOBT bendruomenės paramą Ukrainos kariuomenei ir susitiko su šio miesto kultūros atstovais.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media