2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kitu kampu

*print*

Archyvas

 

2019-01-23Vaikų „planšetizmas“ yra baisiau nei senelių ateizmas

Faktas lieka faktu, nes per šimtmečius jau įrodytas faktais: pradinių klasių mokinukams, anuomet vadintiems spaliukams, tikrai nereikia į savas „dobiliukų“ galvutes leisti susikrauti vos ne pusės Žemės rutulio „velnizmų“. Taip žiedas laisvanoriškai „nužudomas“ pačioje gyvenimo aušroje, Pavasario pradžioje. Be komplikacijų išnešiotas ir pagimdytas vaikas turi be komplikacijų augti.

2019-01-19Lietuvos žemės ūkio ministerija: mes be Kauno nenurimsim arba kodėl statomos smėlio pilys?.. (1)

Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys visą ministerijos aparatą iš Vilniaus į Kauną iškeldins ateinančių metų pirmajame ketvirtyje. Kaip pastebi laikraštis “Ūkininko patarėjas” tai bus jau trečias ŽūM pabėgimas iš Vilniaus. Simboliška: sausį sukanka lygiai šimtas metų, kai jau Lietuvos Vyriausybė okupavus Vilniaus kraštą, buvo priversta keltis į Kauną, kuris dviem dešimtmečiams tapo Laikinąja sostine.

2019-01-13 Juozas Elekšis: apie Baisogalą, Lietuvoje ir Rusijoje

Baisiogalą išgarsino jos meno kolektyvai, ypatingai daugely pasaulio kraštų koncertavusi kapela „Žvangulis“, kuriai vadovauja Vilimas Malinauskas. Pasiekė žinios, straipsniai rajono spaudoje, kad gražiame Baisogalos miestelyje užvirė aistros, pasipylė vieni kitų įžeidinėjimai.

2018-12-25Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos 2018 metų penketukai (3)

2018-iesiems bėgant į pabaigą skelbiame Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje daugiausia dėmesio sulaukusius kūrinius. Visus metus bibliotekoje ir maži, ir suaugę lankytojai nepaleido iš rankų knygų, grojo arba klausė mėgstamiausius muzikos kūrinius ir nardė po išskirtines kino filmų perteikiamas istorijas. Smalsuolius kviečiame susipažinti su daugiausia dėmesio sulaukusiais leidiniais.

2018-12-18Dainius Ručinskas: Naminukė: varyti (ne)galima, ragauti - paslapčiomis (2)

Seimo Kaimo reikalų komitete pritarta siūlymui įteisinti naminės degtinės ir kitų tradicinių gėrimų, kurių tūrinė etilo alkoholio koncetracija ne didesnė kaip 65 proc., gamybą ir vartojimą. Tokio produkto gamybą, ir vartojimą, gamybos , laikymo ir vartojimo teisę suteikiant ūkininkams, kurie teikia kaimo turizmo paslaugas ir yra sertifikuoti kaip tradiciniai amatininkai. Tačiau Sveikatos ir Ekonomikos komitetai sako: ”Ne”.

2018-12-14Toks gyvenimo tekėjimas: žmonės, kaip upės, randam savas jūras ir sąžinės dievą

Egzistencinė adaptacija būtina viskam, kas Visatoje yra gyva. Vandenyse, Žemėje, danguje. Žuviai, driežui, stirnai, paukščiui. Taip pat ir žurnalistui, žmogui, turinčiam protą ir paukštį pralenkiančias mintis.

2018-12-12Stasiui Jakeliūnui – Seimo etikos sargų rekomendacijos atsakingiau kalbėti (1)

„Komisija, įvertinusi LRT rašte išdėstytus argumentus ir Seimo nario pasisakymų turinį, rekomendavo S. Jakeliūnui viešai reiškiant savo nuomonę vengti išankstinių ir faktais nepagrįstų vertinimų, kuriais gali būti menkinama juridinio asmens (tarp jų ir LRT) dalykinė reputacija“, – rašoma Seimo etikos ir procedūrų komisijos pirmininkės Ritos Tamašunienės pasirašytame rašte.

2018-12-09Paskelbti „Žmonės 2019” apdovanojimų nominantai

Atsinaujinę „Žmonės 2019” apdovanojimai kitų metų sausio 18 dieną Vilniaus operos ir baleto teatre pagerbs ir apdovanos tuos, kurie savo darbais ir iniciatyvomis keičia šalį ir visuomenę. Iškilmingos ceremonijos metu bus pagerbti per pastaruosius metus labiausiai sužibėję žmonės, atstovaujantys muzikos, scenos, kultūros, mokslo, verslo ir sporto sritims. Renginys bus tiesiogiai transliuojamas per LNK.

2018-12-02Žurnalistai kviečiami į plakato konkurso „Nei kartu, nei saldu“ aptarimą

„Kūrybinės idėjos“ ir kuratorės Ula bei Rusnė Šimulynaitės kviečia žurnalistus į plakato konkurso „Nei kartu, nei saldu“, autorinių bei gretutinių teisių apsaugos tema, atidarymą bei geriausių plakatų autorių apdovanojimo ceremoniją. Ji įvyks kavinėje/bare „Paviljonas“ (Pylimo 21B, Vilnius) 2018 gruodžio 6 d. (ketvirtadienį), 18 val.

2018-11-30Sveikas, gyvai sugrįžęs poete V. Mačerni, – per Telšius – mums visiems

Jam, jo poetinei didybei aikštės didumo erdvių nereikėjo. Žmogaus – apnuoginta širdis, poeto atvira širdis savais žodžiais tariasi su Telšių – 2018 spalio-lapkričio rudeniu, su klevų lapais tariasi... su bendraamžiais. Jis tebėra jaunuolis. Vytautui Mačerniui niekada nebus pažįstama „žilorama“. Jam poezija – „korta, draskanti aortą“, kad net ir mirties – nebaugu.

2018-11-22Lietuvos švietimo ir mokslo ministrei - Lietuvos profesinė sąjungos „Sandrauga“ ir Lietuvos Mokytojų sąjūdžio pareiškimas

Pažymime, kad Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ ir Lietuvos Mokytojų sąjūdis atsakingai vertina švietimo įstaigose susidariusią situaciją įvedant naują mokyklų finansavimo ir Mokytojų darbo apmokėjimo tvarkos modelį. Akcentuojame, kad šiuo metu Streiko samprata yra diskredituota ir supainiojama su nepaklusnumo ar boikoto (ang. boycott) sąvoka.

2018-11-13Aušra Maldeikienė: Vakarykštės dienos užsienio politika

Lietuvos užsienio politika stovi ant dviejų kojų: labai įtemptų santykių su Rusija ir ekonominių Lietuvos interesų.

2018-11-08„Kaukolinė siena“, bet ne svetur, o pačiam Palangos centre

Aš negąsdinu, bet... Mes tikrai labai plačiai nuskambėsim net ir už Europos paribių, jeigu ir ateityje Palangoje tęsim, atleiskit, „kaukolinę“ tvartų ir girdyklų kultūrą. Antižmogišką, antipalangietišką, antitautinę, antikurortinę, „šermeninę Antikultūrą“. Palangos centre – nei Las Vegasas, nei Hanojus. Viskas... arčiausiai Joskaudų sąvartyno.

2018-10-30Apie rašytoją Vladą Kalvaitį ir prasmingiausią lietuviško charakterio knygą

Man brangi net tarp maldaknygių yra etikos, logikos pavyzdžiu laikytino giminiško „Raštokrato“, visai neseniai, šių metų rugsėjo 6-ąją jau atradusio savo „Amžinąją valtį“, talentingo tytuvėniškio satyriko ir prozininko Vlado Kalvaičio rimuotais autografais išmarginta, bene vienintelė iki šiol tokia Lietuvoje smagi ir psichologiškai įžvalgi, chrestomatinė „Versmių“ serijos knyga „Lietuvių epigrama ir parodija“.

2018-10-30Jonas Paulauskas: Sveiki, sulaukę naujų rinkimų ir naujų kovų !

Nors iki naujų rinkimų – savivaldybių, Europos Parlamento, prezidento/ės, šalies parlamento – dar liko nemažai laiko, bet kandidatų kovos dėl naujų postų/galimybių šalyje jau verda. Labiausiai pastebima tai tarp partijų – beveik visos „susipliekė“:
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media