2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas

 

2010-04-21S.Lipskio knyga apie monsinjorą K.Vasiliauską teikiama Vytauto Gedgaudo premijai

“Širdies ir altorių šviesoj” – meninė apybraiža apie monsinjorą Kazimierą Vasiliauską. Pasitelkęs gausią archyvinę bei atsiminimų medžiagą žurnalistas, rašytojas Stasys Lipskis kuria šviesų kunigo paveikslą, primena sunkius jo gyvenimo kelius, tremtį. Knygoje taip pat spausdinama keliolika ištraukų iš monsinjoro pamokslų.Praėjusią savaitę posėdžiavusi LŽS Senjorų klubo valdyba priėmė sprendimą S.Lipskio knygą “Širdies ir altorių šviesoj” teikti vienai svarbiausių Lietuvos žurnalistų sąjungos premijų - Vytauto Gedgaudo premijai.

2010-03-24Fotografijų parodoje – ir panevėžiečio A.Repšio sparnuoti stebuklai

Žurnalas “Aviacijos pasaulis” praneša gerąją žinią ne tik fotografijos ar aviacijos mėgėjams, bet ir kolegoms: kovo 26 d. 18 val. Panevėžyje, prekybos centre „Babilonas I“, atidaroma aviacinės fotografijos paroda. Keliaujanti ekspozicija čia atkeliauja iš Tarptautinio Vilniaus oro uosto, o parodos vinis – Panevėžio fotografo Andriaus Repšio darbai, pripažinti fotografijos konkurse geriausiais. Paroda panevėžiečiams rūpinosi gimstantis interneto portalas foto123.lt ir talentingas fotomenininkas A.Repšys.

2010-03-18Neįmanoma praleisti: susitikimas su Lietuvos spaudos fotografų ir fotomenininkų ambasadoriumi

Kovo 19 d. 17 val. Prospekto galerijoje atidaroma Garik Avanesian (Armėnija) fotografijų paroda "Armėnai". Pažintis su Garik Avanesian gali būti įvairi: jis ne tik fotomenininkas, bet ir žurnalo leidėjas bei mūsų šalies fotokūrėjų – pripažintų fotomeninkų irspaudos fotografų – ambasadorius.

2010-03-16“Stanislovas Moravskis. Moterų fizionomika“: prie knygos lopšio- ir du žurnalistai

Kovo 15 d. Vilniaus universiteto Teatro salėje įvyko Sauliaus Špokevičiaus, Rimanto Šalnos ir Voicecho Piotrovičiaus knygos „Stanislovas Moravskis. Moterų fizionomika“ sutiktuvės. Prie šio vakaro organizavimo prisidėjo Lietuvos žurnalistų sąjungos Vilniaus skyriaus Pokalbių klubas.

2010-03-15LŽS Vilniaus skyriaus Pokalbių klubas kviečia į knygos sutiktuves

Kovo 15 d. 17.30 val. Lietuvos žurnalistų sąjungos Vilniaus skyriaus Pokalbių klubas kviečia į Vilniaus universiteto Teatro salę, kur vyks Sauliaus Špokevičiaus, Rimanto Šalnos ir Voicecho Piotrovičiaus knygos „Stanislovas Moravskis. Moterų fizionomika“ sutiktuvės.

2010-02-26Lietuvos atkūrimo 20-mečiui – A.Švenčionio fotografijų paroda

Prasmingai mūsų tautos šventei, kurią visi drauge minėsime kovo 11-ąją, savo dovaną paruošė Lietuvos žurnalistų ir fotomenininkų sąjungų narys kaunietis Albertas Švenčionis. Kauno technologijos universitete, kurį jis baigė, kolega atidarė didelę savo fotografijų parodą, skirtą Lietuvos atkūrimo dvidešimtmečiui.

2010-02-11Vyties Kryžiaus kavalieriai – didelė ir svarbi Lietuvos istorijos dalis

2010-ųjų vasario 16-oji Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus nariui Viliui Kavaliauskui dviguba šventė. Šią dieną Šiaulių Rotušėje iškilmingai pristatomas V.Kavaliausko istorinio-enciklopedinio leidinio “Lietuvos karžygiai” antrasis tomas.

2010-02-09Žvilgsnis į B.Paškevičienės profesinę sukaktį – per fotoobjektyvą

Lietuvos radijo šaukiniai pažįstami tūkstančiams klausytojų – nuo pačių ištikimiausių iki tų, kurie dar tik atranda nacionalinę radijo stotį ir jų siūlomą programą. Apie muzikinį Lietuvos radijo “rūbą” daugiausia galėtų papasakoti tie, kurie čia dirba jau ne vieną dešimtmetį. Tarp jų yra ir Lietuvos radijo vyriausioji muzikos redaktorė Birutė Paškevičienė, šį savaitgalį paminėsianti trisdešimties metų kūrybinio darbo sukaktį.B.Paškevičienės profesinę, o kartu ir jubiliejinę sukaktį įprasmins spaudos fotografo, aktyvaus Lietuvos žurnalistų sąjungos nario Stasio Paškevičiaus autorinė fotografijų paroda “Birutė”.

2010-02-09Žurnalistės V.Kavaliauskienės ir suspenduoto kunigo knyga pradėjo kelionę pas skaitytojus (1)

Praėjusį šeštadienį Vilniuje, svetingame Šlapelių muziejuje, buvo pristatyta ką tik knygynuose pasirodžiusi žurnalistės Virginijos Kavaliauskienės ir suspenduoto kunigo Edmundo Atkočiūno knyga „Nesu kaltas, kad myliu“.

2010-02-05Žurnalistės V.Kavaliauskienės knygoje – apie kunigo meilę moteriai

Vasario 6 d. (šeštadienį) 13 val. Šlapelių muziejuje (Pilies g. 40) rengiamas žurnalistės, LŽS narės Virginijos Kavaliauskienės-Barštytės knygos "Nesu kaltas, kad myliu" pristatymas. Tai žurnalistinis romanas arba kitaip – autorės ir vedusio dvasininko Edmundo Atkočiūno pokalbiai apie Tikėjimą, meilę Dievui ir moteriai, apie dvasines kančias atsidūrus ties pasirinkimo riba, apie savanorišką tremtį Amerikoje, šeimą ir kelią atgal, į Lietuvą...

2010-01-26Jono Vėlyvio septyniasdešimtmetis – su nauja knyga

Mūsų kolega, aktyvus LŽS Senjorų klubo narys, socialinių mokslų daktaras Jonas Vėlyvis, savo septyniasdešimtmečio jubiliejų pasitiko su solidžia, per 560 puslapių knyga „Lietuvos statybų vadyba 1945-1989 metais. Ekonominis socialinis ir istorinis aspektai“.

2010-01-20Vilniaus mokytojų namuose - S.Lipskio knygos pristatymas

Sausio 29 d. (penktadienį) 17 val. Vilniaus mokytojų namų (Vilniaus g. 39) didžiojoje salėje bus pristatyta Stasio Lipskio knyga „Amžiaus audrų paviliotas“. Knygoje, pasitelkus plačiajai visuomenei neprieinamus archyvinius duomenis, pirmą kartą išsamiai ir atvirai pasakojama apie Justo Paleckio (1899-1980) žurnalistinę, literatūrinę ir politinę - visuomeninę veiklą.

2010-01-14S.Jokužio fotografijose – savitas žvilgsnis į moterį

Sausio 8 d. Vilniuje, Prospekto galerijoje atidaryta buvusio fotokorespondento, o dabar žinomo leidėjo Sauliaus Jokužio fotografijos paroda „Era-S“.Dar vaikystėje susidomėjęs fotografija, savo pomėgį vaizdo fiksavimo ir interpretacijos menui puoselėja iki šiol. Su fotografija susijusi ir profesinė patirtis: 15 metų dirbo savaitraštyje „Lietuvos žvejys“ bei dienraščio „Klaipėda“ fotokorespondentu.

2010-01-12Žurnalistės S.Nemeikaitės fotoparoda – naujoje erdvėje

Kultūros ministerijoje atidaryta LŽS narės, žurnalistės Sigitos Nemeikaitės fotoparoda „Užutrakio vakarai“. Joje – penkerių metų to paties pavadinimo muzikos festivalio istorijos akimirkos. Per šį laiką festivalis yra tapęs savotiška Trakų vizitine kortele.

2009-12-17V.Beresniovas kviečia kolegas į karikatūrų parodą

Kauno žurnalistų namų antrajame aukšte atidaryta dailininko karikatūristo, LŽS nario Vladimiro Beresniovo paroda „Smailiu žvilgsniu“. Tai šeštoji, tikriausiai jau paskutinė šiais metais, Lietuvoje surengta Vlaberio karikatūrų paroda. Visuose darbuose viena tema – žurnalistika.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media