2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas

 

2023-09-08Žurnalistas Vytautas Bagdonas apie aktorių Ferdinandą Jakšį (2)

Per penkioliktąsias tradicines Vaižgantines rugsėjo 16-ąją lietuvių literatūros klasiko kanauninko Juozo Tumo-Vaižganto gimtuosiuose Malaišiuose bus pristatyta ką tik leidykloje „Utenos Indra“ išleista Lietuvos žurnalistų sąjungos nario, kraštotyrininko, fotografo, respublikinės literatūrinės Vaižganto premijos laureato Vytauto Bagdono parengta knyga „Mūsų Ferdinandas. Tokį Jį prisimename...“

2023-08-17Apolinaras Juodpusis: LIETUVA MAN - GRAŽIAUSIA!

Labai vertinu įspūdžius raštu ir fotografijomis žmonių, kurie, pamilę egzotiškus pasaulio kampelius, keliauja, gėrisi, dalinasi prisiminimais. Man, kaip palikuoniui iš ano tūkstantmečio, nebuvo tokių galimybių, nors vienoje kitoje įsimintinoje kelionėje pabuvau.

2023-07-20Povilas Sigitas KRIVICKAS: Mūsų kalbos grožis ir nemalonūs riktai (2)

Lietuvių kalbos draugija, „Lituanistų sambūris“, Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas šiemet vėl surengė kūrybinį konkursą „Lietuviškos istorijos: pasakojimai apie kalbą“. Organizatoriai sulaukė mokinių (5–12 kl.) ir suaugusiųjų Lietuvoje ir užsienyje gyvenančių autorių darbų. Tai – laisvos formos rašytiniai pasakojimai apie įvairią asmeninę patirtį, mintys apie santykį su lietuvių kalba, jos vietą ir vertę dabartiniame bei ateities pasaulyje. Konkurse dalyvavo ir mūsų kolega Povilas Sigitas Krivickas. Jo rašinys „Mūsų kalbos grožis ir nemalonūs riktai“ buvo įvertintas trečiąja premija.

2023-07-09Irena Litvinaitė-Avyžienė: Nijonė Ambrazaitytė buvo turtingos meninės prigimties asmenybė (1)

Tęsiame žinomos kultūros žurnalistės Irenos Litvinaitės-Avyžienės prisiminimus apie Lietuvos operos primadoną Nijonę Ambrazaityte.

2023-06-29Irena Litvinaitė-Avyžienė: Nijolė Ambrazaitytė buvo turtingos meninės prigimties asmenybė  (2)

Lietuvos operos primadona, Nepriklausomybės Akto signatarė Nijolė Ambrazaitytė buvo turtingos meninės prigimties asmenybė, išskirtinio vokalo solistė. Penkiasdešimt metų buvome bičiulės, kurį laiką ir kaimynės, o kaip kultūros srities žurnalistei teko rašyti apie ją nuo pirmųjų jos žingsnių operos scenoje.

2023-06-22Ipolitas Skridla: JONINIŲ BURTAI (9)

Kolega Ipolitas Skridla pasitinkant Jonines, atsiuntė eilėraštį JONINIŲ BURTAI

2023-06-14Kazio Kęstučio Šiaulyčio paroda Seime. Kviečiame! (1)

Birželio 21 d. 13 val. Seimo II rūmų galerijoje bus atidaryta dalininko, LŽS nario Kazio Kęstučio Šiaulyčio paroda „Už lango Neris ir Žvėrynas“. Paroda veiks iki liepos 7 d.

2023-06-13Fotografas Tadas Kazakevičius: „Užmiršta istorija yra linkusi kartotis, neleiskime tam nutikti“

Fotografinio ciklo „Pernykštis sniegas“ idėja man kilo matyt keliasdešimt kartą skaitant dukrai Adelei mūsų kartu mylimą knygą „Sibiro Haiku“. Buvo sunku patikėti, kaip įtaigiai knygos autorė Jurga Vilė pasakojo apie tremtį, kaip šią temą priartino prie žmogaus, o ypač prie vaiko aplinkos, kaip įsimintinai ji sukonstravo šį kūrinį.

2023-06-09Jonas Laurinavičius: Brūkštelėjimai

„Jau kelis dešimtmečius Jonas Laurinavičius, be kito žanro kūrinių (novelių, esė, epigramų, eilėraščių), rašo ir aforizmus – brūkštelėjimus. Jie spausdinami ne tik Lietuvos periodiniuose leidiniuose, bet ir užsienio humoro ir satyros žurnaluose. Išleistos septynios „Brūkštelėjimų“ knygos, iš jų dvi – užsienio kalbomis, taip pat jų rinkinių randame kolektyviniuose leidiniuose – almanachuose, kalendoriuose ir kitur,“ – rašo LŽS narė Loreta Nikolenkienė.

2023-05-01Ipolitas Skridla: "Motinos pamoka" (12)

Kolega Ipolitas Skridla Motinos dienos proga atsiuntė eilėraštį "Motinos pamoka".

2023-04-14Vytauto Valentino Česnulio atminimo ir jo knygos "Kūrybos taku" pristatymo vakaras. Kviečiame! (2)

Kviečiame į buvusio LŽS senjorų klubo nario, žurnalisto, kraštotyrininko Vytauto Valentino Česnulio atminimo ir jo knygos "Kūrybos taku" pristatymo vakarą, kuris įvyks balandžio 20 d., 17 val., Marijos ir Jurgio Šlapelių name-muziejuje (Pylimo g. 40, Vilnius).

2023-03-27Stasio Lozoraičio premijos laureatė Regina Pupalaigytė – “Tikros žurnalistikos horizontai atsivėrė įsibėgėjus sovietijoje M. Gorbačiovo „perestroikai“

Žurnalistei, knygų redaktorei Reginai Pupalaigytei neseniai istorinėje Prezidentūroje Kaune buvo įteikta Lietuvos žurnalistų draugijos Stasio Lozoraičio premija „Kelyje į Vilties Prezidento Lietuvą“. Kaip pranešė Lietuvos žurnalistų draugija, premija R. Pupalaigytei skirta už viso gyvenimo profesionalią žurnalistinę veiklą, ištikimybę savo profesijai, ilgametę veiklą draugijoje. Ta proga norėtųsi išsamiau pristatyti laureatę.

2023-03-14Stanislovas Balčiūnas: Tiesos troškimas genuose užkoduotas

Ką tik iš spaustuvės gavau savo naują knygą „Tiesos troškimas genuose užkoduotas“, Joje skaitytojams pateikiau, mano nuomone, tik didžiausius ir skaniausius trupinius iš savo biografijos, apmąstymus apie rašytojo, ypač žurnalisto darbo ypatumus

2023-03-13Paremkime kolegų Virgilijaus Juodakio ir Reginos Jakučiūnaitės knygos „FOTOŽURNALISTIKOS ŽANRAI“ leidybą (3)

Knyga „FOTOŽURNALISTIKOS ŽANRAI“ jau pakeliui. Labai prašome jūsų paramos, kad knyga greičiau pasiektų tuos, kurie mokosi fotožurnalistikos, ir mūsų vaizdžioji žiniasklaida taps įvairesnė ir įdomesnė. Kiekvienas euras mums brangus. Knygos leidybai remti atidaryta sąskaita, visi rėmėjai bus įvardyti: Nr. LT 23 7300 0101 7504 3708, Swedbankas, Reginos Kubertavičienės vardu. Dėkingi autoriai: Virgilijus Juodakis, Regina Jakučiūnaitė.

2023-02-21Žurnalisto – kalbos bičiulio rinkimai. Iki gegužės 1 d. siūlykite pretendentus

Lietuvių kalbos draugijos Kalbos tvarkytojų grupė skelbia Žurnalisto – kalbos bičiulio rinkimus ir kviečia iki gegužės 1 d. siūlyti pretendentus. Kalbos bičiulis – tai žurnalistas, kuris domisi lietuvių kalbos raida, padėtimi, problemomis ir prisideda prie kalbos klausimų sklaidos žiniasklaidoje.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media