2024 m. liepos 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas

 

2021-12-17Daiva Červokienė ir jos nauja knyga „Jie garsino Semeliškes“ – dovana ne tik kraštiečiams (6)

Semeliškių miestelio 745-osioms metinėms ir Semeliškių Šv. Lauryno bažnyčios 520 metų jubiliejui žurnalistė, Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos ir Lietuvos žurnalistų sąjungos narė Daiva Červokienė išleido knygą „Jie garsino Semeliškes“, kurioje pasakojama daugiau kaip apie 30 Semeliškių kraštą garsinusių žmonių

2021-12-08Ipolitas Skridla: poezija artima Maironio, Vinco Mykolaičio Putino kūrybai (6)

Atrodo, dar visai neseniai laikraštyje „Lietuvos aidas“ paskelbiau straipsnį „Žinomam spaudos darbuotojui, poetui ir ekonomistui Ipolitui Skridlai – 80!“, o štai ir vėl tenka rašyti apie šį neramios sielos ir labai kūrybingą žmogų, vėl skaitau jo eilėraščius. Jie sugulė į eilėraščių rinktinę „Įspaustos pėdos“. Knygą išleido mūsų gero kolegos, LŽS nario ir rašytojo Jeronimo Lauciaus vadovaujama leidykla „Trys žvaigždutės“. Šiuo rinkiniu Ipolitas Skridla pasitiko savo 85-jį gimtadienį.

2021-12-08Zita Stankevičienė: Lietuvos totoriai - tarsi žalia medžio šakelė, atplėšta nuo tautinio kamieno, bet prigijusi Lietuvos žemėje (6)

Laikraščio „Alytaus naujienos“ fotografė ir žurnalistė Zita Stankevičienė totorių gyvenimo akimirkas nuotraukose fiksuoja nuo pat studijų Vilniaus universitete metų. Jos fotografijų paroda „Raižių žemėje gyva totorių atmintis“, skirta Lietuvos totorių istorijos ir kultūros metams paminėti, šiemet eksponuota Seimo parodų galerijoje, Valdovų rūmuose, atkeliaus ir į Alytų.

2021-11-20Alfonsas Čepauskas: „Statybos ir architektūros “ redakcijoje turėjau daug kūrybinės laisvės (1)

Lietuvos dailininkas, keliautojas ir žurnalistas Alfonsas Čepauskas 1978 m. įžengė į „Statybos ir architektūros“ redakciją ir pradėjo eiti dailininko pareigas. 92-ejų A. Čepauskas šio leidinio maketus ruošė daugiau nei dvidešimt metų. Jis mielai sutiko grįžti į prisiminimus ir pasidalinti ano meto darbo įspūdžiais.

2021-11-19MOKYTOJŲ NAMAI: JUOZAS ŠALKAUSKAS IR PAULIUS ŠIRVYS (7)

Vilniaus mokytojų namų Didžiojoje salėje lapkričio 20 d., šeštadienį, 16 val. įvyks Poezijos ir muzikos vakaras „Neklauskit meilės vardo…“ Vakaras, skirtas poeto Pauliaus Širvio 101 – osioms gimimo metinėms. Poeto eilėraščius skaito Juozas Šalkauskas. Dalyvauja Vilniaus mokytojų namų romansų ansamblis „Juodoji rožė“, vadovė Irena Belickienė.

2021-10-31Jeronimas Laucius: Lapkričio mėnesio vaistažodžiai (2)

Kolega Jeronimas Laucius, linkėdamas gyvenimo energijos virsmo kūrybine galia, vėl atsiuntė savo naujų LAPKRIČIO mėnesio vaistažodžių.

2021-10-30Seime Šarūno Laužadžio ir Agnės Laužadytės-Tutlienės paroda „Gal pamatysi tai, ką pasakyti norėjai...“ (3)

Lapkričio 3 d,. trečiadienį, 13.30 val. Seimo II rūmų parodų 1 a. galerijoje (prie kavinės) įvyks LŽS nario Šarūno Laužadžio ir jo dukros Agnės Laužadytės-Tutlienės parodos „Gal pamatysi tai, ką pasakyti norėjai...“ atidarymas. Kviečiame! Paroda veiks iki lapkričio 17 dienos.

2021-10-20Visaginas ir LŽS narys, rašytojas Algirdas Kavaliauskas - geri pažįstami  (2)

Pirmąjį naujagimio klyksmą išgirdo, auksiniais rudens lapais pasidabinęs, Rokiškio miestas. Tai buvo Algirdo atėjimas į šį pasaulį. Zofijos Tūbelytės - Kavaliauskienės ir Juozo Kavaliauskų šeimoje prieš 80 metų gimė būsimasis žurnalistas, rašytojas, kraštotyrininkas, visuomenės veikėjas, politikas, humanitarinių mokslų daktaras...

2021-10-18Povilas Sigitas Krivickas: Trys žurnalistiniai pasimatymai su Brandenburgo vartais

Brandenburgo vartus trečią kartą teko išvysti jau naujaisiais laikais – po Rytų ir Vakarų Vokietijos susijungimo ir svarbiausia – po mūsų šalies nepriklausomybės atkūrimo. Tąmet teko pabūti abiejose susijungusios Vokietijos dalyse. Pavasarį – Leipcigo, o rudenį – Frankfurto prie Maino knygų mugėse.

2021-10-17Jonas Laurinavičius: Laisvas žodis ypač spindi tarp uždraustų knygų

Brūkštelėjimai. Iš spaudai ruošiamos rašytojo, žurnalisto Jono Laurinavičiaus aforizmų knygos.

2021-09-13Dokumentinio filmo „Artūras Poviliūnas. Sporto diplomatas” premjera rugsėjo 19-tą dieną (5)

TV sporto dokumentika tęsia dokumentinių filmų ciklą apie Lietuvai nusipelniusias sporto asmenybes. Norime informuoti, kad esame sukūrę naują dokumentinį filmą apie buvusį ilgametį Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentą, LŽS narį „Artūras Poviliūnas. Sporto diplomatas”. Filmo premjera rugsėjo 19-tą dieną 19:30 per LRT Plius kanalą. Filmo kūrėjai - Stasys Petkus ir Gintarė Grikštaitė.

2021-09-08Vytautas Bagdonas: apie Juozą Tumą-Vaižgantą, mylėjusį Lietuvą (5)

Rugpjūčio pirmąją anykštėnas žurnalistas, kraštotyrininkas ir muziejininkas Vytautas Bagdonas šventė garbingą 70-mečio jubiliejų. Ta proga iš artimųjų, giminių, bendraminčių, kolegų sulaukė gausybės sveikinimų ir dovanų. Malonią staigmeną jubiliejinio gimtadienio proga Vytautui pateikė ir leidykla-spaustuvė „Utenos Indra“ išleidusi naują žurnalisto knygą „Vaižgantas: „Aš mylėjau Lietuvą...“, kuri skaitytojams bus pristatyta per tradicinį respublikinį renginį – „Vaižgantines“– rugsėjo 18-ąją.

2021-09-04Seime SAGA APIE LIETUVĄ. Kviečiame

Norintys atvykti į parodos atidarymą rugsėjo 7 d. 13 val. Lietuvos Respublikos Seime, prašome registruotis iš anksto.

2021-09-03Ipolitas Skridla: RUDUO (20)

„Džiaugėmės vasara, žavėkimės rudeniu...“ – sako mūsų kolega Ipolitas Skridla.

2021-09-01Kolega Jeronimas Laucius: RUGSĖJO mėnesio vaistažodžiai (5)

Kolega Jeronimas Laucius, linkėdamas savyje ir gyvenime atrasti rudeniškos energijos, po vasaros pertraukos vėl atsiuntė savo naujų RUGSĖJO mėnesio vaistažodžių.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media