2024 m. balandžio 26 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas

 

2022-02-09Žurnalisto Alfonso Kairio knyga „Saulė visiems viena“ pristatyta Visagine

Naujoji Alfonso Kairio knyga „Saulė visiems viena“ vertinga žiniomis apie tautines mažumas, aišku, ne visas (Lietuvoje jų net 154), čia, Lietuvoje, ir lietuvius, kaip tautinę mažumą, užsienyje.

2022-02-07Ipolitas Skridla: ŽIEMOS FANTAZIJA (10)

Kolega Ipolitas Skridla atsiuntė savo eilėraštį ŽIEMOS FANTAZIJA.

2022-02-05Vytautas Šilas: Apie esperanto kalbą ir Mažąją Lietuvą

2022 m. vasario 17 d. 16 val. kviečiame į Mažosios Lietuvos tyrėjo, LŽS Esperantininkų žurnalistų klubo pirmininko Vytauto Šilo Bibliografijos rodyklės sutiktuves Lietuvos MA Vrublevskių bibliotekoje (Žygimantų g. 1, Vilnius). Dalyvauja Vytautas Šilas, Lietuvos MA Vrublevskių bibliotekos direktorius dr. Sigitas Narbutas, akademikas Domas Kaunas, Lietuvos esperantininkų sąjungos vadovas Povilas Jegorovas. Renginį ves kalbininkas Audrys Antanaitis.

2022-01-18Jonas Laurinavičius: BRŪKŠTELĖJIMAI (4)

Džiugu, kad kolega Jonas Laurinavičius nesėdi rankas sudėjęs. Vėl atsiuntė gerą pluoštą naujų "BRŪKŠTELĖJIMŲ".

2022-01-12Antanas Šimkūnas: Pirmoji knyga apie Sausio 13-ąją

Vilniuje dar nebuvo išsisklaidę parako dūmai ir užgesę Laisvės gynėjų laužai, kai sutikęs šviesios atminties leidėją, žurnalistą Danielių Mickevičių gavau pasiūlymą skubiai rinkti liudininkų prisiminimus, užsienio radijo pranešimus apie kruvinąjį sekmadienį, nes Spaudos departamentas (direktorius poetas, LŽS narys Juozas Nekrošius) sudarė leidybinę grupę, kuri skubiai turėtų parengti ir išleisti Baltąją knygą apie Sausio 13-ąją.

2022-01-07Kolegos Alfonso Čepausko ofortas tarptautinėje parodoje "XIV Grafica ed Ex Libris" (1)

LŽS narys, aktyvus Senjorų klubo narys Alfonsas Čepauskas dalyvauja Italijoje vykstančioje tarptautinėje parodoje "XIV Grafica ed Ex Libris".

2021-12-26Utenoje – tėvo ir dukros paroda (1)

Jau daugiau kaip dveji metai po Aukštaitiją keliauja bendra dukros ir tėvo: dailininkės doc. dr. Agnės Laužadytės - Tutlienės ir rašytojo, žurnalisto, aplinkosaugininko Šarūno Laužadžio kūrybos paroda „Saulės grįžtuvių laukimo metas..."Dabar ji veikia Utenos A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje.

2021-12-17Daiva Červokienė ir jos nauja knyga „Jie garsino Semeliškes“ – dovana ne tik kraštiečiams (6)

Semeliškių miestelio 745-osioms metinėms ir Semeliškių Šv. Lauryno bažnyčios 520 metų jubiliejui žurnalistė, Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos ir Lietuvos žurnalistų sąjungos narė Daiva Červokienė išleido knygą „Jie garsino Semeliškes“, kurioje pasakojama daugiau kaip apie 30 Semeliškių kraštą garsinusių žmonių

2021-12-08Ipolitas Skridla: poezija artima Maironio, Vinco Mykolaičio Putino kūrybai (6)

Atrodo, dar visai neseniai laikraštyje „Lietuvos aidas“ paskelbiau straipsnį „Žinomam spaudos darbuotojui, poetui ir ekonomistui Ipolitui Skridlai – 80!“, o štai ir vėl tenka rašyti apie šį neramios sielos ir labai kūrybingą žmogų, vėl skaitau jo eilėraščius. Jie sugulė į eilėraščių rinktinę „Įspaustos pėdos“. Knygą išleido mūsų gero kolegos, LŽS nario ir rašytojo Jeronimo Lauciaus vadovaujama leidykla „Trys žvaigždutės“. Šiuo rinkiniu Ipolitas Skridla pasitiko savo 85-jį gimtadienį.

2021-12-08Zita Stankevičienė: Lietuvos totoriai - tarsi žalia medžio šakelė, atplėšta nuo tautinio kamieno, bet prigijusi Lietuvos žemėje (6)

Laikraščio „Alytaus naujienos“ fotografė ir žurnalistė Zita Stankevičienė totorių gyvenimo akimirkas nuotraukose fiksuoja nuo pat studijų Vilniaus universitete metų. Jos fotografijų paroda „Raižių žemėje gyva totorių atmintis“, skirta Lietuvos totorių istorijos ir kultūros metams paminėti, šiemet eksponuota Seimo parodų galerijoje, Valdovų rūmuose, atkeliaus ir į Alytų.

2021-11-20Alfonsas Čepauskas: „Statybos ir architektūros “ redakcijoje turėjau daug kūrybinės laisvės (1)

Lietuvos dailininkas, keliautojas ir žurnalistas Alfonsas Čepauskas 1978 m. įžengė į „Statybos ir architektūros“ redakciją ir pradėjo eiti dailininko pareigas. 92-ejų A. Čepauskas šio leidinio maketus ruošė daugiau nei dvidešimt metų. Jis mielai sutiko grįžti į prisiminimus ir pasidalinti ano meto darbo įspūdžiais.

2021-11-19MOKYTOJŲ NAMAI: JUOZAS ŠALKAUSKAS IR PAULIUS ŠIRVYS (7)

Vilniaus mokytojų namų Didžiojoje salėje lapkričio 20 d., šeštadienį, 16 val. įvyks Poezijos ir muzikos vakaras „Neklauskit meilės vardo…“ Vakaras, skirtas poeto Pauliaus Širvio 101 – osioms gimimo metinėms. Poeto eilėraščius skaito Juozas Šalkauskas. Dalyvauja Vilniaus mokytojų namų romansų ansamblis „Juodoji rožė“, vadovė Irena Belickienė.

2021-10-31Jeronimas Laucius: Lapkričio mėnesio vaistažodžiai (2)

Kolega Jeronimas Laucius, linkėdamas gyvenimo energijos virsmo kūrybine galia, vėl atsiuntė savo naujų LAPKRIČIO mėnesio vaistažodžių.

2021-10-30Seime Šarūno Laužadžio ir Agnės Laužadytės-Tutlienės paroda „Gal pamatysi tai, ką pasakyti norėjai...“ (3)

Lapkričio 3 d,. trečiadienį, 13.30 val. Seimo II rūmų parodų 1 a. galerijoje (prie kavinės) įvyks LŽS nario Šarūno Laužadžio ir jo dukros Agnės Laužadytės-Tutlienės parodos „Gal pamatysi tai, ką pasakyti norėjai...“ atidarymas. Kviečiame! Paroda veiks iki lapkričio 17 dienos.

2021-10-20Visaginas ir LŽS narys, rašytojas Algirdas Kavaliauskas - geri pažįstami  (2)

Pirmąjį naujagimio klyksmą išgirdo, auksiniais rudens lapais pasidabinęs, Rokiškio miestas. Tai buvo Algirdo atėjimas į šį pasaulį. Zofijos Tūbelytės - Kavaliauskienės ir Juozo Kavaliauskų šeimoje prieš 80 metų gimė būsimasis žurnalistas, rašytojas, kraštotyrininkas, visuomenės veikėjas, politikas, humanitarinių mokslų daktaras...
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media