2024 m. balandžio 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas

 

2009-09-29A.Rakausko kūryba – kompaktinėjė plokštelėje „Lietuvos tūkstantmečio datos“

Tūkstantmečio televizija – Lietuvos televizija – nuo metų pradžios džiugino animaciniais filmukais, kuriuose „Gustavo enciklopedijos“ autorius ir vedėjas Audrius Rakauskas, įsikūnijęs į istorijos profesoriaus Konstantino Strazdo vaidmenį, trumpai, paprastai ir iš esmės papasakoja apie svarbiausias Lietuvos tūkstančio metų istorijos datas. Džiugi naujiena „Gustavo enciklopedijos“ gerbėjams – LRT surinko visas istorijas į vieną kompaktinę plokštelę „Lietuvos tūkstantmečio datos“.

2009-09-26D.Červokienė surinko garsiausius Lietuvos žolininkus į vieną knygą

Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos narė Daiva Červokienė ką tik išleido knygą „XXI amžiaus Lietuvos žolininkai: kaip įveikti ligas“. Tai antroji autorės knyga – žurnalistė yra išleidusi knygą vaikams „Boružės skrydis“.

2009-09-25V.Žeimantas neabejingas menui ir… baltarusių temai

“Mano žurnalistikos dešimtmečiai dar tęsiasi”, – tokią žinią savo bičiuliams ir bendraminčiams liepos 14-ąją pasiuntė žinomas žurnalistas Vytautas Žeimantas tąkart pristatęs savo knygą ir šūsnį gerų idėjų.Belieka jam “prisijaukinti” Vaižganto medalį, gal kitąmet sukursiąs šios premijos vertą kūrinį…

2009-09-24Mokytojų namuose - G.Statinio antrosios knygos sutiktuvės

Žurnalisto ir keliautojo Gerimanto Statinio pirmoji knyga „Pasiklydęs Amazonijoje: Mato Šalčiaus klajonių pėdsakais“ atnešė sėkmę jos autoriui: šiemet ji buvo apdovanota Lietuvos žurnalistų sąjungos įsteigta Mato Šalčiaus premija. Šeštadienį Vilniuje, Mokytojų namuose, visuomenei bus pristatyta antroji šio autoriaus, LŽS nario, Kelionių ir pramogų klubo steigėjo bei vadovo knyga – “Mokyklai ir muzikai skirtas gyvenimas. Prisiminimai apie Kazimierą Balčėtį”.

2009-09-24Į kolegas – smailiu Vladimiro Beresniovo žvilgsniu

Kauno menininkų namuose atidaryta Lietuvos žurnalistų ir dailininkų sąjungos nario kauniečio Vladimiro Beresniovo (Vlaberio) humoristinių piešinių paroda „Smailiu žvilgsniu“. Kiekvienas iš trisdešimt trijų talentingo dailininko pateiktų šaržų savaip įdomus, patrauklus ir nepakartojamas. Kaip ir gegužės mėnesį surengtoje įspūdingoje piešinių žurnalistine tema parodoje Kaune, skirtoje LŽS įkūrimo 80-mečiui.

2009-09-22“Eroto glėbyje” – knyga, paleista iš areštinės!

Rugsėjo 30 d. 18 val. Vilniaus Rotušėje bus pristatyta knyga, sulaukusi didelio skaitytojų susidomėjimo (trys mėnesiai perkamiausių knygų dešimtuke).

2009-09-21Pokalbių klube – dviejų knygų sutiktuvės

Po vasaros pertraukos vėl prasideda susitikimai LŽS Vilniaus skyriaus Pokalbių klube. Šįkart jame – net dviejų knygų sutiktuvės. Tai Daivos Červokienės „XXI a. Lietuvos žolininkai – kaip įveikti ligas“ ir Rimanto Šalnos (kartu su Voicechu Petrovič) „Adomas Mickevičius ir moterys“.

2009-09-02Konkursui “Policija šiandieninėje visuomenėje“ pateikti pirmieji darbai

Lietuvos žurnalistų sąjunga šiemet inicijavo naują kūrybinį konkursą, kuris sudomins daugelį žurnalistų ir galbūt paskatins atidžiau pažvelgti į angelais sargais vadinamų žmonių darbą, autoritetą ar profesines savybes. Kūrybinio projekto partneriai – Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas ir Visuomeninė taryba prie Vilniaus apskrities.

2009-08-18P.Normanto kūrybinės veiklos sukaktis

Šiomis dienomis sukako 20 metų, kai savo kūrybinę veiklą Himalajuose pradėjo vienas žinomiausių LŽS narių, pasaulio piliečiu vadinamas keliautojas, poetas ir fotomenininkas Paulius Normantas.

2009-08-14Šiauliuose atidaroma J.Nekrašiaus fotografijų paroda

Šiandien 16 val. Šiaulių dailės galerijoje atidaroma LŽS nario Jono Nekrašiaus retrospektyvinė fotografijų paroda "Penki kontinentai. Žemė ir žmonės".

2009-08-11Kuriantiems: kviečia videominiatūrų festivalis-konkursas „Žiūrėk laisvai 2009“

Lzs.lt primena žurnalistų bendruomenei ir ypač tiems kolegoms, kurie moka ir mėgsta žvelgti į pasaulį per filmavimo kameros objektyvą, apie dar vieną galimybę saviraiškai. Neseniai paskelbtas tradicinio videominiatiūrų festivalio-konkurso “Žiūrėk laisvai-2009”startas. Festivalį kasmet rengia Lietuvos žurnalistų sąjungos Televizijos operatorių klubas.

2009-08-06Traukos centras Marijampolėje vėl bus “Baltas kluonas”

Rytoj, rugpjūčio 7 d., Marijampolėje vėl atgis tradicinis trumpo filmo festivalis “Baltas kluonas-2009”. Vekeriotiškių kaime vėl vyks trumpų filmų festivalis po atviru dangumi. Šiemet šis renginys, kurį rengia to paties pavadinimo Vizualaus meno klubas, skiriamas Lietuvos vardo 1000-mečiui.

2009-08-06G.Gudjurgienės knyga – tarsi širdies įspaudas atmintyje

LŽS senjorų klubo narė Gerda Giedraitytė-Gudjurgienė šią vasarą išleido knygą „Atmintis yra rojus (Pasivaikščiojimai po senąją ir dabartinę Merkinę)“. Knyga skiriama 650-osioms Merkinės vardo paminėjimo metinėms, bet aprėpia laikotarpį tarp 1946-2008 metų.

2009-08-03 K.Račkausko palikimas tėviškėnams – knyga apie gimtąjį kaimą

Kaimo paveldas – iškalbinga tautotyros versmė. Šie žodžiai geriausiai įprasmina tą neišpasakytai kruopštų triūsą, kurio ėmėsi ilgametis spaudos darbuotojas, laikraščio “Gimtinė” vyriausiasis redaktorius Kazys Račkaukas, kai pasiryžo išleisti knygą apie savo gimtąjį kaimą. Knyga “Bekštonys” jau keliauja pas skaitytojus.

2009-07-31Trakuose atidaroma S.Nemeikaitės fotografijų paroda

Rugpjūčio 2 d., sekmadienį, 19 val. Užutrakio dvaro sodyboje bus atidaryta žurnalistės, LŽS Vilniaus skyriaus narės Sigitos Nemeikaitės fotografijų paroda. Šiuo akcentu prasidės dar vienas tradicinio muzikos festivalio "Užutrakio vakarai" koncertas.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media