2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas

 

2020-05-22Juozas Stasinas: Kariški žaidimai (4 dalis) (5)

Kolega Juozas Stasinas toliau siunčia ištraukas iš spaudai ruošiamos autobiografinės knygos „Gyvenimo pynė“.

2020-05-12Juozas Stasinas: Pūliuojančios karo žaizdos (3 dalis) (5)

Kolega Juozas Stasinas toliau siunčia ištraukas iš spaudai ruošiamos autobiografinės knygos „Gyvenimo pynė“.

2020-05-05Juozas Stasinas: Šviesos stulpai tamsioje padangėje (2 dalis) (6)

Kolega Juozas Stasinas toliau siunčia ištraukas iš spaudai ruošiamos autobiografinės knygos „Gyvenimo pynė“.

2020-05-03Jeronimas Laucius: Gegužės mėnesio vaistažodžiai (4)

Kolega Jeronimas Laucius ir karantino sąlygomis pats nestokoja optimizmo, nenustoja kūręs, kartu su gegužės mėnesio „vaistažodžiais“ to paties linki ir mums visiems.

2020-04-26Jonas Laurinavičius: poetiniu žodžiu apie kolegas žurnalistus. Artėjant spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai (3)

Kasmet gegužės 7-ąją Lietuvoje - Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, kuri primena kiekvienam lietuviui represijas, kuriomis buvo varžomi kiekvienos tautos brandumą liudijantys ženklai – kalba, knygų leidyba, spauda, laisvas žodis. Nepaisant pandemijos, keliančios chaosą ir žurnalistų kūryboje bei gyvenime, „Naujo lanko“ leidykla Kaune išleido Lietuvos žurnalistų sąjungos nario, rašytojo, poeto Jono Laurinavičiaus jau aštuntąją eilėraščių knygą „Rugsėjo gėlės“.

2020-04-24Romas Sadauskas ir slėpiningos girios monai (1)

Su rašytoju ir žurnalistu Romu Sadausku, ne kartą po jo pamėgtą Bestraigiškės girią teko paklaidžioti, ir nė sykio nebuvo taip, kad kokio nekasdieniško įspūdžio nepatirtume. Vis kas nors nutinka tame lyg tyčia motinėlės Gamtos visokių paslapčių prikaišiotame įvairiausiais medžiais ir krūmais apžėlusiame plote. O vienąkart turėjome nuotykį, kurio tikrai jau niekaip nesitikėjome.

2020-04-20Ipolitas Skridla: Mes - optimistai (4)

Kolega Ipolitas Skridla atsiunė mūsų svetainei eilėraštį, skirtą LŽS senjormas. Pavadino jį otimistiškai: "Mes - optimistai".

2020-04-13Juozas Stasinas: “Gyvenimo pynė” (2)

Pradedame skelbti kolegos Juozo Stasino autobiografinę knygą GYVENIMO PYNĖ. "Kūrėjo man duotas laiko limitas sparčiai senka, todėl ir ryžtuosi viską išguldyti knygoje „Gyvenimo pynė“. Tai autobiografinė apybraiža-mozaika. Ji supinta ar sudėliota iš atskirų pasakojimų, atspindinčių mano gyvento laikmečio ideologinį-psichologinį lauką, įvykius, jų fragmentus, žmonių gyvenimo tamsiąsias ir šviesiąsias puses," - rašo Juozas Stasinas.

2020-04-11Jonas Laurinavičius: VELYKOS KITAIP (2)

Kolega Jonas Laurinavičius atsiuntė naują eilėraštį VELYKOS KITAIP.

2020-04-02Juozas Stasinas: RYTO RASA (1)

„Pažadinkime rytą, nubloškime koronavirusą ir krištolinė rasa mus vėl prikels naujam, dar gražesniam gyvenimui”, - sako kolega Juozas Stasinas ir siunčia mums eiliuotą optimizmą keliantį žodį.

2020-03-20Juozas Stasinas: Lietuva Tėvynė (3)

Kolega, LŽS narys Juozas Stasinas atsiuntė savo naujos dainos LIETUVA TĖVYNĖ tekstą. Ją autorius skiria Kovo 11-tai.

2020-03-17Aurelija Arlauskienė: nepažintų kultūros lobių kupinas kraštas, apie kurį dar daugelis Lietuvos gyventojų nieko arba beveik nieko nežino (2)

Su žurnaliste Aurelija Arlauskiene kalbamės apie jos knygas, Šalčininkų krašto ypatymus ir „Arbatvakarius“ Lietuvos dvaruose. Kalbino Karolina Baltmiškė.

2020-03-16Vytauto Leščinsko giesmė Dainavos kraštui

į Vilniaus Mokytojų namų Baltąją salę gausiai rinkosi žmonės ne tik iš Vilniaus, aišku, daugiausia, iš Dzūkijos krašto. Rinkosi į tėviškėno rašytojo, žurnalisto Vytauto Leščinsko knygų ,, Iš milžinų šalies“ ir ,,Vampyras ateina tamsoje“ sutiktuves.

2020-03-10Žurnalistų Skirmanto Pabedinsko darbo skaitliuke - per 26 tūkst. reportažų (2)

Penkiasdešimt metų atidavęs Lietuvos televizijai ir 2019 m. vasarą paprašytas iš jos išeiti, ne kartą už originalius reportažus apdovanotas Lietuvos nusipelnęs žurnalistas Skirmantas Pabedinskas nenori tyliai atsisveikinti su žiūrovais. Jo veidas ir balsas pažįstamas visiems Lietuvos žmonėms, su jo reportažais užaugo kelio kartos. Leidykla “0buolys” išleido S. Pabedinsko kartu su Zinaida Paškevičiene knygą “Istorijos, kurių jums nepapasakosiu”.

2020-03-05Kolegė Rita Aleknaitė - Bieliauskienė: Žiemgalos dainius suskambo ir knygoje

Vilniuje gyvenančių Šiauliečių klube buvo pristatyta LŽS narės, profesorės Ritos Aleknaitės - Bieliauskienės knyga apie kompozitorių Algimantą Vincentą Raudonikį. Spalvotą 300 puslapių monografiją išleido Lietuvos muzikų rėmimo fondas.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media