2024 m. balandžio 26 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas

 

2020-03-03Kolegos Selemono Paltanavičiaus prakalbinti gamtos stebuklai

Per savo plačius aplinkosauginės veiklos metus Selemonas Paltanavičius išleido daugiau kaip 70 įvairių knygų vaikams, pažintinių leidinių apie Lietuvos gamtą, įvairius gyvūnus. Šiemet mokslo ir enciklopedijų leidybos centras atspausdino šio rašytojo gausiai iliustruotą knygą “Pakalbinti stebuklai”. Joje labai vaizdingai aprašomos Lietuvos gamtos ir lietuvių įdomybės.

2020-03-01Jeronimas Laucius: KOVO VAISTAŽODŽIAI (7)

Kolega Jeronimas Laucius atsiuntė KOVO mėnesio vaistažodžius, linkėdamas pavasariško susitikimo su Žibintininku ir ne tik su Juo.

2020-02-26Kolega Apolinaras Juodpusis išleido naują knygą “Nuo 85-osios aukštumos” (2)

Žurnalistas Apolinaras Juodpusis (g. 1934 m.), ilgą laiką dirbęs rajoninėje spaudoje ir niekada neatitrūkęs nuo Lietuvos bei kaimiškojo Akmenės rajono kultūrinio gyvenimo, trumpai apžvelgia kai kuriuos nueito kelio etapus.

2020-02-19Knygų mugėje - kolegos Jeronimo Lauciaus knygos „Blagoslovi sebia“ pristatymas. Kviečiame (1)

Litexpo rūmuose vyksiančioje Vilniaus knygų mugėje vasario 21 d., penktadienį, 12 val., prie Baltarusijos stendo vyks mūsų kolegos Jeronimo Lauciaus knygos „Blagoslovi sebia“ pristatymas. Ją baltarusių ir rusų kalbomis išleido Minsko leidykla „Adukacija i vychavane“.

2020-02-10Sugrįžus iš Minsko knygų mugės: versta iš lietuvių kalbos (2)

"Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šįmet buvau pakviestas dalyvauti Tarptautinėje Minsko knygų mugėje. Tas dalyvavimas ypač prasmingas tiems rašytojams, kurie rašo savos šalies – kaip aš lietuvių – kalba, kuria skaito tik savi tautiečiai. Tuo pačiu jie tampa nelygiaverčiai su didžiųjų šalių rašytojais, tokių kaip anglų, vokiečių ar rusų kūrėjais, kuriuos skaito ne tik jų šalių didžiulė auditorija, bet tas kalbas moka ir daugelis mažesnių valstybių skaitytojų," - rašo mūsų kolega, LŽS ir NŽKA narys Jeronimas Laucius.

2020-02-04Povilas Sigitas Krivickas: naujos miniatiūros iš natūros (2)

Kolega Povilas Sigitas Krivickas atsiuntė dar pluoštelį naujų miniatiūrų iš natūros.

2020-02-02Jeronimas Laucius - vasario vaistažodžiai (3)

Kolega Jeronimas Laucius atsiuntė VASARIO mėnesio vaistažodžius, kurios galima pavadinti „Belaukiant pavasario“.

2020-02-01LŽS nario Gintaro Kaltenio interaktyvios knygos „Alšis iš Alšėnų“ pristatymas. Kviečiame kolegas

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyks interaktyvios, edukacinės, nuotykių kupinos knygos vaikams ir ne vaikams „Alšis iš Alšėnų“ pristatymas, kuris įvyks vasario 6 d. 17.30 val. Konferencijų salėje, V aukšte. Renginyje maloniai kviesime pasigrožėti ir dailininkės D. Kibildytės iliustracijų, pieštų knygai „Alšis iš Alšėnų“, paroda ir peržiūrėti filmo 2000 kilometrų istorijos“ (2000) ištraukas (scenarijaus autorius ir režisierius Antanas Gluskinas).

2020-01-31Juozas Stasinas: Maži šunyčiai keturi (6)

Kolega Juozas Stasinas atsiuntė į LŽS svetainę laišką, kuriame rašo: “Laba diena, Vytautai. Vakar Delfyje perskaičiau informaciją apie tai, kaip moteris gimusius mažus keturis šunyčius sukišo į celofaninį maišelį, uždusino ir užkasė. Dabar jai iškelta baudžiamoji byla. Šis įvykis begalo sujaudino ir visuomenę, ir mūsų šeimą, juolab, kad prieš keletą metų anūkė Linutė išgelbėjo žiemą į šiukšlių dėžę išmestus keturis ką tik gimusius šunyčius. Dabar jie užaugę ir laimingai gyvena pas gerus žmones. Porą gražuolių pasilikome sau: vienas tapo mano šeimos "nariu", kitas - sūnaus Juliaus šeimos numylėtiniu. Todėl nenustebk, kad mano jausmai išsiliejo eilėmis”.

2020-01-15 Žurnalistė Deimantė Vitkutė: Laisva spauda būtina demokratinei valstybei

“Lietuvos aido” vyr. redaktorė Rasa Pilvelytė kalbina Niujorke gyvenančią lietuvę žurnalistę Deimantę (Demi) Vitkutę, baigusią žurnalistikos magistro studijas viename žinomiausių pasaulyje Columbia universitete. D. Vitkutė pasakoja apie savo išbandymų kupiną kelią tarp Amerikos ir Lietuvos, kuris vedė į unikalaus rašytojos balso atradimą, žurnalistikos Amerikoje ypatumus ir sunkumus bei ateities planus.

2020-01-07Jeronimas Laucius - sausio vaistažodžiai (4)

Kolega Jeronimas Laucius atsiuntė naujus , dabar jau sausio mėnesio vaistažodžius ir linki visiems laimingų Naujųjų Metų.

2020-01-07Povilas Sigitas Krivickas: MINIATIŪROS IŠ NATŪROS (1)

Kolega Povilas Sigitas Krivickas atsiuntė LŽS svetainei kelias MINIATIŪRAS IŠ NATŪROS.

2019-12-20Kolega Juozas Stasinas: miniatiūra “Saulė ir vijoklis” (6)

Šį kartą kolega Juozas Stasinas atsiuntė mūsų svetainei naują miniatiūrą “Saulė ir vijoklis”.

2019-12-16Kolegos Kazio Kęstučio Šiaulyčio kūrybos paroda Druskininkuose (2)

Druskininkuose „Menų kalvės“ salone atidaryta kolegos Kazio Kęstučio akvarelių, praturtintų pluoštu škicų, paroda „Druskininkų impresijos. Ratnyčios tėkmė“. Darbai atlikti per pastaruosius penkerius metus. Šia proga pateikiau šio miesto parodos organizatoriams glaustą kūrybos aprašymą – pristatymą, su kuriuo buvo supažindinti gausiai į parodos atidarymą susirinkę kolegos dailininkai, savivaldybės atstovai, kiti dailės mėgėjai. Manau, kad tai gera proga pateikti keletą parodos autoriaus kūrybos štrichų ir kolegų žurnalistų auditorijai.

2019-12-05Kolega Algimantas Valentinas Indriūnas: Iki globalinės katastrofos liko tik dvyliką metų? (3)

Vilniuje dienos šviesą išvydo knyga su gana intriguojančiu pavadinimu – “Iki globalinės katastrofos liko tik dvyliką metų”. Jos autorius – Algimantas Valentinas Indriūnas, LŽS Senjorų klubo narys, docentas, socialinių mokslų daktaras, specializavęsis socialinių sistemų valdymo srityje. Autorius knygos leitmotyvu pasirinko Jungtinių Tautų Organizacijos paskelbtą žinią, kad, jeigu per artimiausius dvylika metų žmonija nesiims visų įmanomų priemonių klimato kaitai sustabdyti, kelio atgal nebebus ir žmoniją ištiks visuotinė katastrofa.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media