2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas

 

2020-12-01Nauja Juozo Elekšio knygą ,,Istorijos vingiai ir klystkeliai, žvelgiant pro metraščių brūzgynus“ (4)

89-erių metų Juozas Elekšis, LŽS Senjorų klubo ir NŽKA narys, vis dar džiugina mus ne vien publikacijomis spaudoje, bet ir leidžia autorinius leidinius. Štai dabar turime dar vieną jo knygą "Istorijos vingiai ir klystkeliai, žvelgiant pro metraščių brūzgynus“.

2020-11-27Juozas Stasinas: KĄ PASAKYTŲ BOČIAI  (3)

Kolega Juozas Stasinas, susirūpinęs vis blogėjančia Lietuvos miškų padėtimi, sukūrė eilėraštį KĄ PASAKYTŲ BOČIAI.

2020-11-24Juozas Stasinas: RYTO RASA (2)

Kolega Juozas Stasinas atsiuntė naują eilėraštį "RYTO RASA". "Man regis, karantino uždarytiems skaitytojams neprošal priminti apie gamtą ir poilsį gamtoje. Dabar miškuose ir soduose labai smagu pailsėti ir prastumti tą biurų karantininį laiką," - sako kolega Juozas.

2020-11-12Ipolitas Skridla: PASIDALINKIME GERUMU... (3)

Mūsų kolega Ipolitas Skridla atsiuntė pluoštelį savo eilėraščiu, sakydamas visiems: „Pasidalinkime gerumu...“

2020-11-05 Juozas Stasinas: RUDUO MIŠKE (3)

Šį kartą mūsų kolega, LŽS narys Juozas Stasinas atsiuntė savo naują eilėraštį RUDUO MIŠKE.

2020-11-02 Jeronimas Laucius: Lapkričio vaistažodžiai  (7)

Kolega Jeronimas Laucius savo naujais vaistažodžiais linki visiems prašviesinti lapkričio debesuotą ir lietingą dangų, paklajoti savų minčių kelias.

2020-11-01Česlovas Skaržinskas: Žurnalistinė patirtis labai padėjo

Būdamas jaunas norėjau tapti geru lietuvių kalbos ir literatūros mokytoju. Studijavau lietuvių kalbą ir literatūrą Vilniaus valstybiniame pedagoginiame institute. Bet kartais likimas yra paikas išdaigininkas – ima ir numeta į kitą kelią. Taip atsitiko, kad baigiau žurnalistiką Vilniaus universitete. Nesigailiu. Pamatyta daug šalių, sutikta tūkstančiai nuostabių žmonių. Ir dabar kiekvieną dieną kur nors keliauju. Dažniausiai mintimis. Patirta tūkstančiai įvairių kelionių. Ir oficialių, ir ilgai trunkančių po įvairias Europos šalis. Dėl žurnalistikos pamačiau, kaip kitur žmonės gyvena, kuria. Na, ir dirbdamas įvairiose redakcijose įgijau neįkainojamos gyvenimiškos patirties. Ji – labai reikalinga kūrėjui.

2020-10-28Algirdas Kavaliauskas: publicisto pareiga išlikti savimi

Mūsų kolegos LŽS nario, rašytojo, istoriko doc. dr. Algirdo Kavaliausko šį rudenį išleistoje knygoje „Išlikti savimi“ skelbiama jo pastarųjų metų publicistika, Knygą papildo ir pateikta bibliografija. Naujojoje knygoje nagrinėjamos kai kurios šalies, Rytų Lietuvos ir ypač Visagino miesto gyvenimo aktualijos bei problemos. Kai kurie rašiniai buvo išspausdinti „Lietuvos aide“ arba LŽS internetinėje svetainėje www.lzs.lt.

2020-10-09Apolinaras Juodpusis: Miniatiūros iš natūros

Šį kartą mūsų kolega, LŽS narys Apolinaras Juodpusis atsiuntė keletą miniatiūrų iš natūros.

2020-10-02Jeronimas Laucius: spalio mėnesio vaistažodžiai

Kolega Jeronimas Laucius savo naujais vaistažodžiais linki visiems prašviesinti spalio debesuotą dangų.

2020-09-26Juozas Kundrotas: O „Varpas” lig šiol tebeaidi...

„Varpas“ – tai pirmoji Lietuvoje privati leidykla – akcinė spaudos bendrovė, sukurta dar sovietmečio agonijos laikais 1989 m. Kaune. Leidyklos steigėjai buvo žinomi žurnalistai Povilas Antanas Kaunas ir Romualdas Neimantas, o netrukus į jos veiklą įsijungęs ir Juozas Kundrotas. Pastarasis skaitytojams ir pateikė vertingą dovaną – knygą, kuri prasmingai pavadinta – „Knygos aura. Leidėjo užrašai“ (2020). Knygoje ir pasakojama apie leidyklos kultūrinę veiklą, žmones, kuriuos autorius puikiai pažinojo, apie rupią leidėjų duoną, džiugias ir sunkias dienas ir atliktą reikšmingą darbą leidžiant įvairių žanrų literatūrą.

2020-09-09Alfonsui Čepauskui pradėjus dirbti redakcijose, pastebimai pasikeisdavo leidinių meninis įvaizdis

1962 m. Alfonsas Čepauskas baigė Kauno Stepo Žuko taikomosios dailės technikumą. Čia įgijęs poligrafijos dailininko specialybę, jis netrukus savo gyvenimą susiejo su spauda, įstojo ir į Lietuvos žurnalistų sąjungą. Plataus diapazono dailininkui, linkusiam išbandyti įvairias kūrybos sritis, ši veikla suteikė apibrėžtą, disciplinuotą kryptį, bet kartu ruošė ir naujiems iššūkiams. Dirbdamas žurnalų „Mokslas ir technika“, „Mūsų sodai“, „Statyba ir architektūra“ meniniu redaktoriumi, jis buvo atsakingas už vizualų leidinių turinį ir estetinį pateikimą.

2020-09-03Kazys Kęstutis Šiaulytis: dailininko pasivaikščiojimai po Klaipėdą

Nedaug tokių vietų Lietuvoje, kaip Dangės santaka su Kuršių mariomis – čia visada pajauti sūkuringą gyvenimo kelionės dvelksmą! Kylam! Atrodo, tave, kaip laivo burę, pagauna pajūrio vėjai – kviečia lėkti mariomis, žvalgyti pakrantes, skrieti virš Nerijos smėlio juostos, aprėpti akimis visą Baltiją! Tačiau suvoki, tai ne kelionės pradžia, bet tąsa – esi amžinas keleivis, deja, kuriam kažkas vis turi priminti skrydžio svajonę.

2020-09-01Jaronimas Laucius: Rugsėjo mėnesio vaistažodžiai (4)

Kolega Jeronimas Laucius rugsėjo mėnesio vaistažodžių skaitytojams linki kolegiško bendravimo, kūrybingų minčių derliaus, honorarinės pjūties.

2020-08-31Jonas Laurinavičius: Pauliaus Širvio žvaigždė (2)

Kolega Jonas Laurinavičius šį kartą atsiuntė savo naują eilėraštį, skirtą Pauliui Širviui.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media