2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žiniasklaida Lietuvoje

*print*

Archyvas

 

2009-07-20 Ar ligos pašalpa gali būti mažinama dėl ligos metu gauto honoraro

Lietuvos žurnalistų sąjunga buvo išreiškusi susirūpinimą dėl situacijos, į kurią pateko kai kurie žurnalistai, kai jiems nebuvo išmokėta visa ligos socialinio draudimo pašalpa dėl ligos laikotarpiu gauto autorinio atlyginimo. Dėl to LŽS kreipėsi į Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją prašydama motyvuoto paaiškinimo, ar socialiai teisinga tokia praktika, kai autoriui sumažinama ligos pašalpa, jeigu ligos metu jis gauna autorinį atlyginimą už galimai anksčiau sukurtus kūrinius.

2009-07-17 LŽS kviečia kolegas į žurnalistų sąskrydį

Rugpjūčio 7-9 d. Biržuose vyks tradicinis žurnalistų sąskrydis “Žurnalistai už taiką-2009”, kurį kasmet rengia Lietuvos žurnalistų sąjunga. Šiemet renginys skirtas Lietuvos žurnalistų sąjungos 80-mečiui.

2009-07-17 LŽS vėliava iškeliaus į Tian Šanį

Liepos 19 d., sekmadienį, 12 val. Vilniaus rotušės aikštėje startuoja ekspedicija į Tian Šanį, kuri skirta Lietuvos vardo tūkstantmečiui ir Gedimino Akstino viršūnės 50- mečiui paminėti.

2009-07-17 LRTK: nauji sprendimai

Bauda „Lietuvos ryto“ televizijai

2009-07-16 LŽS: “Sprendimas dėl žurnalistų etikos inspektoriaus sugriauna šios institucijos esmę”

Liepos 15 d. Seime buvo pritarta įstatymų pakeitimui, kad Žurnalistų etikos inspektoriumi gali būti tik teisininkas. Žurnalistų bendruomenė jau anksčiau buvo kritikavusi kai kurių politikų mėginimus iš esmės pakeisti žurnalistų etikos inspektoriaus skyrimo procedūrą.

2009-07-15 LŽS etikos komisijai – priekaištai dėl fotografo konkursinio darbo

Į LŽS Etikos komisiją kreipėsi pil. J. K., prašydama ištirti, ar spaudos fotografas G.L., fotografuodamas jos žuvusio brolio laidotuves kapinėse, nepažeidė teisės aktų ir ar nenusižengė profesinei etikai.

2009-07-15Bedarbė žurnalistė laukia tik džiugių žinių

LŽS narė, šiuo metu neturinti darbo ir laiku negaunanti socialinių išmokų, nestokoja optimizmo. Ji sako: “Šypsausi (ir šypsojausi) plačia šypsena ir širdimi. Todėl laukiu tik džiugių žinių. Labai to trokštu. Kad kas pakeltų nuotaiką, o ne atvirkščiai.”

2009-07-15 “Panevėžio ryto” redaktorius B.Matelis savo garbę gina teisme

Liepos 10 d. Panevėžio apygardos teisme pradėta nagrinėti privataus kaltinimo tvarka iškelta baudžiamoji byla, kurioje Seimo narys Vitas Matuzas kaltinamas pagal Baudžiamojo kodekso 155 str. 1 d. (viešas žmogaus įžeidimas ir pažeminimas. Baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki vienerių metų).

2009-07-13 LŽS valdybos posėdyje – ir pagyrimai, ir įspėjimai

Liepos 10 d. posėdžiavusi LŽS valdyba svarstė svarbiausius klausimus ir priėmė į Žurnalistų sąjungą 7 naujus narius.

2009-07-13Ar iš Rusijos į žiniasklaidą atkeliaujantys pinigai kelią grėsmę šalies saugumui?

Šį antradienį (liepos 14 d.) 10.10 val. Žinių radijo laidoje „Žiniasklaidos anatomija“ vyks diskusija apie į Lietuvos žiniasklaidą investuojamus pinigus, kurie susiję su Rusija, ir šio proceso grėsmes nacionaliniam saugumui.

2009-07-13LŽS kreipėsi į Šiaulių miesto savivaldybę dėl galimo žurnalistų teisių suvaržymo

Lietuvos žurnalistų sąjunga oficialiai kreipėsi į Šiaulių miesto savivaldybės merą G.Mikšį ir paprašė paaiškinti, kodėl šioje savivaldybėje susidarė situacija dėl galimo žurnalistų teisių suvaržymo renkant informaciją. Atsakymo Žurnalistų sąjunga kol kas negavo.

2009-07-09 Apie iššūkius ir galimybes – seminare Trakuose

Liepos 10 d. Trakuose įvyks praktinis seminaras žurnalistams „Iššūkiai ir galimybės žurnalistų profesijai ekonominio sunkmečio metu“. Jį rengia Lietuvos žurnalistų sąjunga kartu su partneriu - F.Eberto fondu.

2009-07-09 Po įžeidžiančių komentarų žurnalistui teks bylinėtis

Kauno miesto apylinkės teisme pradėta nagrinėti pirmoji iš trijų „Valstiečio laikraščio“ korespondentui Albinui Čaplikui iškeltų privataus kaltinimo baudžiamųjų bylų. Kaltinamuoju LŽS narys A.Čaplikas pripažintas nustačius, kad nuo 2007-ųjų spalio iki 2009-ųjų kovo tinklalapyje www.lrytas.lt jis sistemingai šmeižė kolegas iš laikraščio „Ūkininko patarėjas“. Policijos pateikta medžiaga įrodo, kad įžeidūs ir žeminantys komentarai buvo rašomi iš A.Čapliko namuose esančio kompiuterio. „Valstiečio laikraščio“ žurnalistas komentavimo faktus pripažino ir dėl to gailisi.

2009-07-08 Kūrybiniams darbuotojams dar nereiks nei lazdos, nei terbos

Šiandien, liepos 8 d., apie vidurdienį Seime pradėta svarstyti siūlomus įstatymų pakeitimus dėl socialinių garantijų kūrybiniams darbuotojams. Tai aktualu ir žurnalistams, kuriuos taip pat tiesiogiai palies galimi pakeitimai apmokestinant už kūrybinį darbą gaunamas pajamas. Jiems Seime atstovauja Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius.

2009-07-08 Žurnalistų desantas Valdovų rūmuose

LŽS kelionių ir pramogų klubo nariai šiandien vieni pirmųjų žurnalistų bendruomenės atstovų, kurie atvers Valdovų rūmų duris. Rytoj, ketvirtadienį, drauge pakeliauti po Valdovų rūmus savo narius kviečia LŽS Vilniaus skyrius.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media