2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žiniasklaida Lietuvoje

*print*

Archyvas

 

2009-07-31 G.Statinis: “Ieškome naujos viršūnės”

Liepos 19-ąją iš Vilniaus iškeliavę Lietuvos vardo tūkstantmečio paminėjimo ekspedicijos alpinistai, tarp kurių yra ir keliautojas, žurnalistas Gerimantas Statinis, vieną nežinomą Tian Šanio kalnyno viršūnę pavadins Lietuvos tūkstantmečio vardu.

2009-07-31 LŽS nariai - Pasaulio esperantininkų kongrese

Šiomis dienomis LŽS esperantininkų klubo atstovai dalyvauja 94-ajame Pasaulio esperantininkų kongrese Lenkijoje. Kongresas Balstogėje, istorinės jotvingių žemės sostinėje, baigsis rugpjūčio 1 d. Jo pagrindinė tema – „Kurti taikos tiltą tarp tautų: Zamenhofas šiandien“. Tema siejama su šiame mieste gimusio tarptautinės esperanto kalbos kūrėjo, Lietuvą savo tėvyne vadinusio, Lazerio Liudviko Zamenhofo 150-siomis gimimo metinėmis.

2009-07-31 LŽS nariui A.Čaplikui – įspėjimas pažeidus Etikos kodeksą

Lietuvos žurnalistų sąjunga raštu kreipėsi į savo narį Albiną Čapliką, kurio nederamas elgesys kolegų atžvilgiu jau buvo svarstytas LŽS etikos komisijoje ir LŽS valdybos posėdyje, ir įspėjo, jog Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos kodeksą pažeidęs asmuo gali būti šalinamas iš LŽS narių.

2009-07-29Žurnalisto darbas ir politiniai interesai – nesuderinama

Šių metų liepos 13 dieną Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisija priėmė svarbų sprendimą dėl to, ar etiška žurnalistui turėti ir kitus įsipareigojimus, susijusius su jo politine veikla ir politinėmis pareigomis. Minėtoji komisija svarstė jurbarkietės žurnalistės Daivos Bartkienės prašymą įvertinti publikacijas laikraštyje “Mūsų laikas”, taip pat išaiškinti Žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso 25 str. nuostatas.

2009-07-28 Žurnalistų sąskrydis vyks Biržuose

Rugpjūčio 7-9 d. Biržuose vyks tradicinis žurnalistų sąskrydis “Žurnalistai už taiką-2009”, kurį kasmet rengia Lietuvos žurnalistų sąjunga. Šiemet renginys skirtas Lietuvos žurnalistų sąjungos 80-mečiui.

2009-07-27D.Radzevičius: “Ką daryti su LRT? Reikia mažiau politikavimo ir stabilaus finansavimo”

Praėjusią savaitę apie savo atsistatydinimą iš Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos tarybos pareiškė jos narys Romas Sakadolskis.

2009-07-27 Šiaulių miesto savivaldybė paneigė “Šiaulių naujienų” priekaištus dėl galimo žurnalistų teisių suvaržymo

Šiandien, liepos 27 d., Lietuvos žurnalistų sąjunga gavo atsakymą iš Šiaulių miesto savivaldybės. LŽS buvo oficialiai kreipusis į Šiaulių miesto savivaldybės merą G.Mikšį po to, kai gavo kolegų iš “Šiaulių naujienų” redakcijos nusiskundimų dėl galimo žurnalistų teisių suvaržymo renkant informaciją.

2009-07-27 Dar vienas konkursas licencijai gauti

Atsiradus techninėms galimybėms, Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) paskelbė konkursą dar vienai televizijos programai retransliuoti per 53 TV kanalo skaitmeninę antžeminę televizijos stotį Vilniuje.

2009-07-27Ko netenkame valdžiai ir žiniasklaidai atostogaujant – rimtų diskusijų ar pigių skandalų?

Šį antradienį (liepos 28 d.) 10.10 val. Žinių radijo laidoje „Žiniasklaidos anatomija“ vyks diskusija apie Seimo, kitų centrinių valdžios institucijų ir žiniasklaidos pradėtą atostogų sezoną ir jo įtaką visuomeniniam gyvenimui.

2009-07-27Lietuvos žurnalistų draugija palaiko LŽS poziciją

Lzs.lt jau informavo, kad liepos 22 d. Seimas priėmė Valstybinio socialinio draudimo įstatymo 2, 4, 7, 8, 9 straipsnių pakeitimo ir papildymo įstatymą, kuriuo sugriauta iki šiol kūrybiniams darbuotojams galiojusi socialinių garantijų sistema.

2009-07-24 “Žiniasklaidos anatomijoje” – aštrios R.Eilunavičiaus įžvalgos

Žurnalistų bendruomenei gerai žinoma radijo laida “Žiniasklaidos anatomija”, kurioje daug kalbama apie aktualijas žiniasklaidos rinkoje, žurnalistiką ir pačią žurnalisto profesiją. Laidos mielai klauso, apie ją diskutuoja ir kitų profesijų atstovai, o pakviesti į radijo studiją neatsisako tapti laidos dalyviais.

2009-07-23 Kūrybiniams darbuotojams - parlamentarų “dovanėlė”

Seime skubos tvarka priimti įstatymų projektai tapo tikra staigmena kūrybiniams darbuotojams ir kitiems asmenims, dirbantiems pagal autorines sutartis. Jie neteko socialinių garantijų, kurias iki šiol turėjo.

2009-07-23 D.Radzevičius: “Seimas atėmė teisę kūrybiniams žmonėms gauti normalias pensijas”

Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininko Dainiaus Radzevičiaus komentaras: Šiandien labai liūdna diena sportininkams, žurnalistams, atlikėjams ir visiems kitiems žmonėms, kurie gauna pajamas iš kūrybinės veiklos. Tiems, kas gauna atlygį už autorinius kūrinius. Seimas nusprendė, kad šie žmonės neverti normalių pensijų, ligos ir motinystės išmokų, kitų socialinių garantijų. Tokias turi visi kiti dirbantieji. Ir seimūnai.

2009-07-22 LŽS ragina politikus nevaržyti žurnalistų socialinių garantijų

Lietuvos žurnalistų sąjunga, vienijanti apie 1000 narių bei aktyviai ginanti visos žurnalistų bendruomenės interesus kritiškai vertina politikų ketinimus suvaržyti kūrybinių darbuotojų socialines garantijas.

2009-07-22 Iš Azerbaidžano deportuoto žurnalisto istorija gali pasikartoti

Lietuvos žurnalistų sąjunga gavo laišką iš Azerbaidžane viešėjusio Panevėžio futbolo klubo „Ekranas“ atstovo spaudai Gedo Saročkos. Jame – žurnalisto deportavimo istorija, kuri galimai gali pasikartoti ir kitiems kolegoms, keliausiantiems į šią šalį.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media