2024 m. gegužes 2 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas

 

2020-07-23Kultūros ministras: Vytis Lukiškių a. jau yra, įstatymas neturi riboti kūrybos laisvės (2)

Liberalų sąjūdžio frakcija Seime susitiko su kultūros ministru Mindaugu Kvietkausku. Susitikimo metu ministras pabrėžė, kad Seimo priimtas įstatymas dėl Vyčio monumento Lukiškių a. kūrėjams suteikia laisvės, nes nenurodo, koks tiksliai turėtų būti Vytis šioje vietoje. Taip pat ministras paaiškino, kiek ir kokios paramos gauna nuo karantino nukentėję kūrėjai.

2020-07-15Seimo narė Aušrinė Armonaitė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą ir Valstybės saugumo departamentą dėl šmeižto

Seimo narė, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė praėjusią savaitę kreipėsi į Generalinę prokuratūrą prašydama pradėti ikiteisminį tyrimą ir išsiaiškinti, kas skleidžia šmeižtą ir melagingą informaciją, neva politikė yra kaip nors susijusi su buvusiu KGB karininku.

2020-07-10Berta Čaikauskaitė: kai komunikuoja finansų sektorius, jautrumas bei žmogiškasis ryšys vis dar yra būtini

Pastaraisiais metais finansų sektorius susiduria su įvairiais iššūkiais ir, panašu, kad esami bei būsimi klientai atsipūsti ateityje taip pat neleis. Mes, vartotojai, norime turėti vis daugiau svertų savo pusėje, gauti maksimaliai personalizuotus sprendimus savo pačių pasirinktais kanalais ir, žinoma, už geriausią kainą. Vis dėlto, nepaisant įvairių inovatyvių paslaugų plėtros, mums vis dar itin svarbus žmogiškas ryšys su savo finansinių paslaugų teikėju. Taip, gadget'ai svarbu, bet leiskite mums pasitarti su gyvu žmogumi, kuris galės įvertinti mūsų asmeninius poreikius. Pasitikėjimas ir patikimumas visada griežia pirmuoju smuiku, siekiant suvaldyti finansinių paslaugų orkestrą ir patenkinti vartotoją.

2020-06-15Mokesčių mokėtojų pinigais kompensuoti žiniasklaidai dėl kazino reklamos netekimo patirtus nuostolius yra amoralu (1)

Gerbiamas LR Ministre Pirmininke, kreipiuosi į Jus dėl šią savaitę LR Prezidento Gitano Nausėdos komandos parengto prašymo LR Vyriausybei, kuriame deklaruojamas tikslas padėti kompensuoti dėl COVID-19 sukeltos krizės žiniasklaidos priemonių patirtus nuostolius. Nepaisant mūsų redakcijos labai aiškiai išreikštų pastabų, pateiktas siūlymas tiek teisiškai, tiek vertybiškai yra ydingas ir naudingiausias galingiausioms žiniasklaidos grupėms. Tai sietume arba su noru įsiteikti galingiausioms žiniasklaidos grupėms, arba tiesiog su Lietuvos politikų demonstruojamu nepakankamu žiniasklaidos rinkai įtaką darančių veiksnių suvokimu.

2020-06-08Byloje dėl Vyriausybės pasitarimo garso įrašo prašoma papildomų įrodymų

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT), šiandien rašytinio proceso tvarka išnagrinėjęs bylos pareiškėjų (žurnalistų) ir Lietuvos žurnalistų sąjungos apeliacinį skundą, nutarė atnaujinti bylos nagrinėjimą iš esmės ir atidėti bylos nagrinėjimą, bei pasiūlyti pareiškėjams, atsakovui ir trečiajam suinteresuotam asmeniui Lietuvos Respublikos Vyriausybei iki 2020 m. liepos 8 d. pateikti LVAT papildomus įrodymus.

2020-06-06Investuotojai: baigiantis sunykti valstybės ir verslo dialogas turės triuškinamas pasekmes investiciniam klimatui

Stambiausius ir aktyviausius investuotojus į Lietuvos ekonomiką vienijančios asociacijos „Investors‘ Forum“ atstovai pažymi, kad pastarųjų dienų įvykiai yra tik dar vienas epizodas valstybės ir verslo santykių istorijoje, suduodantis rimtą smūgį ir verslo reputacijai, ir tarptautiniam šalies įvaizdžiui. Investuotojai teigia, kad ši byla sunkins verslo organizacijų ir valstybės dialogą, kuris ir taip nebuvo nei paprastas, nei lengvas.

2020-06-01Seimo narės Agnės Širinskienės pranešimas: „Konservatoriai slepia politinės reklamos sutartis su žiniasklaida“ (2)

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją prašydama, kad pastaroji atliktų tyrimą ir įpareigotų Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partiją viešai, kaip to ir reikalauja teisės aktai, paskelbti su žiniasklaidos priemonėmis sudarytas politinės reklamos sutartis.

2020-05-28Visuomenės informavimo etikos asociacija kreipsis į Konstitucinį Teismą dėl Visuomenės informavimo etikos kodekso teisinės prigimties ir vietos nacionalinėje teisės sistemoje

Visuomenės informavimo etikos asociacija dėl Lietuvos Vyriausiojo administracinio teismo gegužės 13 d. sprendime pateiktų išaiškinimų ir šių išaiškinimų teisiniu pagrindu esančių įstatymų normų nutarė kreiptis į Konstitucinį Teismą.

2020-05-25Jonas Paulauskas: „Gerais norais kelas į pragarą yra grįstas“...

Turbūt, ne vienam žinoma šią patarlė, kuri reiškia tai, kad norint padaryti ką nors geriau, dažnai išeina visai atvirkščiai. Taip išėjo ir su mūsų vyriausio kovotojo su pandemija pono A. Verygos norais apsaugoti vyresniojo amžiaus žmones nuo šios „koronės“.

2020-05-19Jonas Laurinavičius: Odė ministrui Aurelijui Verygai ir jo medikams (10)

Mūsų kolega Jonas Laurinavičius, įkvėptas Homero "Odisėjos" ir šių dienų karantino būklės, sukūrė odę ministrui Aurelijui Verygai ir jo medikams

2020-05-12Komunikacijos šou per karantiną: kurias temas žiniasklaida narsto pirmiausiai?

Beveik du mėnesius besitęsiantis karantinas ir siaučianti pandemija smarkiai pakoregavo naujienų srautus bei dominuojančias temas. Pasak žiniasklaidos stebėsenos ir analizės įmonės „Mediaskopas“, būtent koronaviruso temą jau dabar galima vadinti ryškiausiu 2020 metų įvykiu, sulaukusiu milžiniško žiniasklaidos dėmesio.

2020-05-06Kokie Lietuvos švietimo bei aukštojo mokslo institucijų reitingai?

2020 m. gegužės 6 dieną įvyko žurnalo „Reitingai“ spaudos konferencija, kurioje kalbėjo žurnalo vyr. redaktorius Gintaras Sarafinas ir žurnalistė Jonė Kučinskaitė. Konferencijoje buvo pristatyti skirtingų švietimo bei aukštojo mokslo institucijų reitingai ir vertinimai. Ka gi mes ten išgirdome?

2020-04-30Gal sveikinkimės pridėdami dešinę ranką prie širdies?  (2)

Etiketo specialistas Arminas Lydeka įsitikinęs, kad koronavirusas negrįžtamai pakoreguos daugybę protokolo taisyklių, viena pagrindinių – sveikinimąsi. Jeigu istoriškai buvo priimtina susitikus su kitu žmogumi ištiesti ranką, ar net apsikabinti, karantino metu, o ir po jo turėsime tai daryti kitaip. Žymiausias šalies etiketo specialistas sako, kad rankos pridėjimas prie širdies gali visuotinai būti pripažintu kaip tiksliausia nuoširdaus bendravimo išraiška.

2020-04-30Lietuvos Aukščiausiasis Teismas galutine nutartimi nusprendė – LRTK nutarimas skirti administracinę nuobaudą UAB „Consilium optimum“ yra teisėtas ir pagrįstas

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas 2020 m. balandžio 28 d. nutartimi pripažino, kad Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (toliau – LRTK) 2019 m. kovo 20 d. priimtas nutarimas dėl administracinės nuobaudos skyrimo UAB „Consilium optimum“ direktoriui yra teisėtas ir pagrįstas.

2020-04-17Kauno apygardos teismas tenkino UAB “Alytaus radijas” prašymą

Kauno apygardos teismas tenkino UAB “Alytaus radijas” prašymą taikyti laikinąsias apsaugos priemones ir iki įsiteisės teismo sprendimas šioje byloje uždrausti Alytaus miesto savivaldybei sudaryti 122,13 kv. m. negyvenamųjų patalpų, esančių adresu Rotušės a 2, Alytuje, nuomos sutartį su kovo 20 d. pripažintu nuomos konkurso laimėtoju VšĮ Sporto klubu „Atlanta Gym“.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media