2024 m. liepos 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kitu kampu

*print*

Archyvas

 

2020-04-01Kancleris įdarbins… varnas (9)

Šis neeilinis eksperimentas greit sudomino ir Lietuvos valdininkus. Pirmasis iniciatyvos ėmėsi Aplinkos ministerijos kancleris Arminas Mockevičius su bendraminčiais. Būtent jis, nustūmęs šalin Punios šilo, urėdijų ir kitas pabodusias problemas, pasiūlė idėją Ir Lietuvoje mokyti varnas rinkti nuorūkas.

2020-03-28Keletas patarimų kaip gyventi karantine ir izoliacijoje (1)

Šiuos patarimus kaip gyventi karantine ir izoliacijoje į LŽS svetainę atsiuntė mūsų kolegė Audronė Nugaraitė. Ačiū jai.

2020-03-20Jeronimas Laucius: SIŪLAU ALBUMO TERAPIJA (2)

Kolega Jeronimas Laucius siūlo mums pasinaudoti Albumo terapiją.

2020-03-16Europos humanitariniame universitete įvyko įdomi vakaronė, skirta gimtosios kalbos dienai (3)

Europos humanitariniame universitete, ačiūdie prieš pat karantino paskelbimą, įvyko įdomi vakaronė, skirta tarptautinei gimtosios kalbos dienai. Jaukioje universiteto salėje skambėjo lietuvių, baltarusių… ir net japonų kalbos. Vakarą vedė Gudų kultūros draugijos Lietuvoje pirmininkas, daktaras Aliaksandras Adamkovičius.

2020-03-09Teismas nusprendė: Punios šilo rezervato plėtros stabdymas – neteisėtas (2)

Vilniaus apygardos administracinis teismas paskelbė sprendimą, kad Punios šilo rezervato plėtros stabdymas neteisėtas. Bylą laimėjo aplinkosaugos NVO „Baltijos aplinkos forumas”. Taigi, rezervato steigimo procedūra turėtų būti pratęsta.

2020-03-05Jūratė Mičiulienė: Jono Rudoko žvilgsnis į Juozo Tūbelio laikus

Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje pristatytą Jono Rudoko knygą „Juozo Tūbelio laikai“ (išleido „Žemės trauka“) galima laikyti vieno žymiausių tarpukario Lietuvos valstybininkų nuveiktų darbų analize ir įvertinimu, išsamia studija apie jo politinę, ekonominę ir socialinę veiklą, jo neįkainojamą indėlį kuriant modernią nepriklausomą Lietuvą.

2020-03-03Žurnalo VALSTYBĖ redakcijos pranešimas Dėl LIETUVOS DAVOSO 2020

Gerbiami mūsų redakcijos draugai ir partneriai, nepaisydami didelių nuostolių, kuriuos patirsime, priėmėme sprendimą nukelti solidžiausią Lietuvos verslo ir politikos renginį – Lietuvos ekonomikos konferenciją ir Lietuvos startuolių lyderystės forumą, kuriuos šiemet reklamuojame bendru pavadinimu „Lietuvos Davosas 2020“.

2020-02-26Povilas Sigitas Krivickas: Septynios džiugės iš Vilniaus knygų mugės

Numargavo ir nualmėjo dvidešimt pirmoji Vilniaus knygų mugė. Teko matyti beveik visas jos pirmtakes, išskyrus vieną, kai užklupo liga. Dar pasitaikė progų lankytis Maskvos, Leipcigo, Frankfurto prie Maino, Varšuvos knygų šventėse. Jos visos skatino dvasios pakilimą arba džiuges.

2020-02-24Antano Cibulskis: Išplauks prieš srovę nemunais į laisvę...

...tą Antano Cibulskio eilėraščio eilutę, kaip tikėjimo LAISVE priesaką AŠ savyje visada pakartoju Sausio Tryliktosios laužų akivaizdoje... Pakartoju savo klasioko ir bendrasuolio EILUTĘ... - sako Juozas Nekrošius.

2020-02-23Kas gali tapti geriausių 2019 metų vaikų ir paauglių knygų apdovanojimų nominantais?

Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyrius, kasmet teikiantis premijas už geriausias metų knygas vaikams ir paaugliams bei vaikų literatūros tyrimus ir sklaidą, šiais metais skelbia trumpąjį nominantų sąrašą Vilniaus knygų mugėje. Taip norima atkreipti dėmesį į pačias vertingiausias metų knygas bei padėti mugės lankytojams nepasiklysti gausybėje pasiūlymų. Tikime, kad skelbiami nominantų sąrašai gali tapti kelrode žvaigžde, ieškantiems gerų ir specialistų pripažintų knygų vaikams ir paaugliams.

2020-02-14„Microsoft“ tyrimas: 70 proc. interneto vartotojų patiria internetines grėsmes

Viso pasaulio interneto vartotojų elgesys šiandien vertinamas prasčiausiai per pastaruosius ketverius metus, rodo kompanijos „Microsoft“ kasmet sudaromas Skaitmeninio mandagumo indeksas (angl. Digital Civility Index, DCI). Naujausias DCI įvertinimas siekia 70 proc. ir rodo, kad tokia dalis interneto vartotojų patyrė kokią nors grėsmę internete. Tarp dažniausiai minimų grėsmių: nenorimos žinutės iš nepažįstamųjų, įžeidūs komentarai, priekabiavimas ir nepageidaujamos intymios žinutės.

2020-02-04Tarptautinė mokslinė konferencija „Sovietologijos pradžia: “Rytų Europos mokslo tiriamasis institutas Vilniuje (1930 – 1939), idėjos – žmonės – palikimas“

Tarptautinė mokslinė konferencija „Sovietologijos pradžia: “Rytų Europos mokslo tiriamasis institutas Vilniuje (1930 – 1939), idėjos – žmonės – palikimas“. Ji skiriama instituto 90-mečio įkūrimo proga. Konferencija vyks vasario 26 d., 13.00 val., Lenkijos Respublikos ambasadoje (Šv. Jono g. 3, Vilnius) ir vasario 27 d., 9.00 val., Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekoje (Žygimantų g. 1, Vilnius).

2020-01-27Kviečiame mokytis esperanto kalbos per internetą

Nuo š.m. pradžios Lietuvos esperantininkų sąjunga ir naujienų portalas "Mano kraštas" (http://www.manokrastas.lt ) pradėjo bendrą informacinį ir mokymo projektą, t.y. mažiausiai vieną kartą į savaitę portale pradėtos skelbti tarptautinės esperanto kalbos pamokos ir kita medžiaga apie esperantininkų veiklą Lietuvoje ir užsienyje. Tokiu būdu, norintiems yra sudaryta galimybė mokytis šios kalbos neakivaizdiniu būdu internetu.

2020-01-25Kviečiame į pokalbį „Kalbos ir mąstymo ryšys: pasaulėvoka ir pasaulėkūra“

Pirmojo pokalbio tema „Kalbos ir mąstymo ryšys: pasaulėvoka ir pasaulėkūra“. Jis įvyks sausio 29 d., trečiadienį 17.30 val. Valstybingumo erdvėje (II aukšte). Dalyvauja rašytojas ir žurnalistas Marijus Gailius, parašęs puikią distopiją „Oro“, filosofas Vilius Dranseika (VU, KTU), atliekantis moralės psichologijos ir eksperimentinės filosofijos tyrimus, ir Rytų kalbų mokovai. Klubo svečius subūrė ir kalbins lingvistikos profesorė Jolanta Zabarskaitė (KSU).

2020-01-25Metų knygos rinkimai: skelbiami įdomiausių kūrinių penketukai

Jau tradicine tapusi akcija „Metų knygos rinkimai“ vėl kviečia skaitytojus rinkti labiausiai patikusias lietuvių autorių knygas suaugusiesiems ir vaikams. Penkioliktą kartą vyksiantys knygų rinkimai skatina Lietuvos gyventojus domėtis šiuolaikine lietuvių literatūra ir atkreipti dėmesį į įdomiausius, ryškiausius metų kūrinius, susipažinti su autoriais ir siekia populiarinti skaitymą kaip prasmingą, įvairiapusiškai praturtinančią ir patrauklią veiklą.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media