2024 m. liepos 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Dialogai apie žiniasklaidą

*print*

Archyvas

 

2020-09-03Seimo narys Naglis Puteikis: „LRT televizija pažeidžia rinkimų debatų lygiateisiškumo principą“

Seimo narys, Centro partijos-Tautininkų pirmininkas Naglis Puteikis kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) prašydamas įpareigoti LRT televiziją laikytis lygiateisiškumo principo organizuojant rinkimų debatus. Šiuo metu partijų atstovams išsiųstuose kvietimuose LRT televizija informuoja, kad LRT yra numačiusi organizuoti debatus remdamasi komercinės bendrovės „Norstat“ tyrimu, tuo pažeisdama rinkimų dalyvių lygiateisiškumo principą.

2020-08-27Žurnalistas Ignas Krupavičius susirengė į kelionę po Lietuvą su 50 metų senumo automobiliuku

LRT laidų vedėjas, žurnalistas Ignas Krupavičius iš Katedros aikštės Vilniuje buvo išlydėtas į kelionę po Lietuvą. Tai – LRT.lt portalo specialaus projekto „Apkabink Lietuvą“ pradžia. Lankydamas pasienyje esančius Lietuvos regionus Ignas kartu su kolega, LRT režisieriumi Roku Makarevičiumi rengs specialiąsias laidas, kurios LRT.lt portale bus pradėtos transliuoti rugsėjo mėnesį.

2020-07-13Algimantas Indriūnas: kaip aš tapau žurnalistu (3)

Zenkevičius pristatė žurnalo „Mokslas ir technika“ vyriausiu redaktoriumi Kauno politechnikos instituto prorektorių Marijoną Martynaitį ir pavaduotoju mane. Tvirtinimo metu paklausė ar aš sutinku.

2020-06-29LRT atsiskaito: vertė, kurią visuomeninis transliuotojas sukūrė 2019-aisiais (1)

LRT kuriamas turinys vienam Lietuvos gyventojui kainuoja 1,24 euro per mėnesį – rodo 2019 metų LRT veiklos ataskaita. 7 žiniasklaidos kanalus valdantis Lietuvos visuomeninis transliuotojas antrus metus atsiskaito ne tik Seimui, bet ir Lietuvos visuomenei, kviesdamas gyventojus susipažinti su išsamia veiklos ataskaita ir išsakyti nuomonę dėl LRT programų.

2020-06-26LRT atsiskaito visuomenei: rengia specialią laidą, kviečia užduoti klausimus

Visuomeninis transliuotojas LRT kasmet atsiskaito Seimui, o nuo pernai – ir Lietuvos visuomenei. 2019 metų veiklos ataskaitą LRT pristatys specialios laidos metu, kuri bus transliuojama tiesiogiai pirmadienį, birželio 29 d., nuo 16 val. per LRT TELEVIZIJĄ ir portale LRT.lt. 7 žiniasklaidos kanalus valdantis visuomeninis transliuotojas atsiskaitys, kokią vertė Lietuvos visuomenei sukūrė per 2019-uosius.

2020-06-18Pristatomas “Vorutos” žurnalo antrasis šių metų numeris (1)

Žurnalo “Voruta” redaktorė Irma Stadalnykaitė pristato “Vorutos” žurnalo antrąjį šių metų numerį.

2020-06-03Žurnalistai kviečiami į mokymus „Komunikacija rinkimų metu: iššūkiai ir pavojai“

Pilietinio Atsparumo Iniciatyva (ang. Civic Resilience Initiative, CRI) kviečia Jus dalyvauti jau paskutiniuose šį sezoną nemokamuose online mokymuose „Komunikacija rinkimų metu: iššūkiai ir pavojai“, kurie vyks birželio 5 dieną, 11 val. Lietuvos laiku.

2020-05-24Audrys Antanaitis: apie žurnalistiką ir esperanto kalbą, atveriančia horizontus

Apie domėjimąsi esperanto kalba, jos panaudojimą mintimis dalijasi Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pirmininkas, žurnalistas Audrys Antanaitis. Jį Kalbina Karolina Baltmiškė.

2020-05-07Bronislavas Klimašauskas: neprovincialus žurnalistas iš provincijos  (2)

Tada jis, aštuoniolikametis, ir atvėrė gimtojo rajono redakcijos duris. Taip atsitiko, kad jis tapo išskirtiniu Lietuvois rajonų spaudos žurnalistu – tos pačios redakcijos duris jis užvėrė... po 47 metų, jau pražilęs, jau turėdamas senatvės pensininko pažymėjimą,

2020-04-22Doc. dr. Deimantas Jastramskis apdovanotas už monografiją „Žiniasklaidos politika Lietuvoje“ (1)

Vilniaus universitete paskirti apdovanojimai už reikšmingus mokslo pasiekimus 2019 metais. Tarp apdovanojimus gavusių mokslininkų – ir Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto doc. dr. Deimantas Jastramskis. Geriausių humanitarinių ir socialinių mokslo sričių publikacijų kategorijoje jam skirtas apdovanojimas už monografiją „Žiniasklaidos politika Lietuvoje“, kurią išleido Vilniaus universiteto leidykla.

2020-04-17Sporto žurnalistas Adomas Grinius: „ Baimei žurnalistikoje vietos nėra“ (1)

Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetas yra parengęs daug garsių Lietuvos žurnalistų, tarp kurių – ir ne viena žinoma sporto žurnalisto pavardė. Apie tai, kuo išskirtinė būtent ši žurnalistikos sritis, kalbamės su VU Komunikacijos fakulteto žurnalistikos studentu Adomu Griniumi, dirbančiu TV3.lt sporto skiltyje ir vedančiu laidą apie NBA krepšinį radijo stotyje „Power Hit Radio“.

2020-04-16Vladimiras Laučius: Žmogaus atsparumas propagandai yra kintamas dalykas (2)

Šiandien skelbiame Dainiaus Radzevičiaus pokalbį su DELFI politikos apžvalgininku Vladimiru Laučiumi, kuris pataria aklai netikėti skaičiais, neburti ateities iš kavos tirščių ir įspėja, jog krizės metu net ir labiausiai civilizuotas žmogaus kiautas greitai trūkinėja ir išleidžia į viešumą žemiausius žmonių instinktus.

2020-03-08„Ateities“ redaktorius Vytautas Račkauskas: gerai papasakota istorija – galingas ginklas (1)

Šiandien, kai bet kas turi galimybę tapti žinios skelbėju, susidaro įspūdis, kad žurnalistu gali būti kiekvienas. Tačiau žurnalo „Ateitis“ redaktorius Vytautas Raškauskas, nesutinka, sakydamas, kad žurnalistui turi būti įdomiau klausytis nei kalbėti, o klausantis mokėti išgirsti – tik taip bus galima perduoti aiškią ir suprantamą žinią.

2020-01-31Ruslanas Iržikevičius: „Reikalingas požiūrio į žiniasklaidą keitimas. Ir tas keitimas labai sunkus“

Dainius Radzevičius kartu su kolega Vytautu Žeimantu pradeda kurti pokalbių apie žurnalistiką ciklą. Tai bus pokalbiai su redaktoriais, žurnalistais, kultūros žmonėmis ir meno kūrėjais apie esminius šių dienų, praeities ir ateities žurnalistikos keliamus iššūkius bei klausimus. Aiškinsimės, kuo gali džiaugtis ir didžiuotis šių dienų žurnalistai. Kalbėsime ir apie žurnalistų santykius su politikais, verslo ar kitų sričių atstovais. Apie konfliktus ir sėkmingus projektus, apie tragedijas ir kūrybinius pasiekimus. Bus juoko ir ašarų. Tai bus nufilmuoti ir užrašyti pokalbiai. Todėl lauksime atgalinio ryšio. Norisi ir diskusijų, ir komentarų, ir pasiūlymų bei idėjų. Tikimės, kad tai bus mūsų visų pokalbiai apie mano mylimiausią profesiją – žurnalistiką. Iki susitikimų www.dainius.org ir www.lzs.lt Pirmasis pokalbis su 15min EN vyr. redaktoriumi Ruslanu Iržikevičiumi

2019-10-21Kauno meras pasirinko patarėją ryšiams su visuomene –Tomą Jarusevičių

Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio patarėjo ryšiams su visuomene pareigas pradeda eiti Tomas Jarusevičius. Jis pakeitė beveik penkerius metus V. Matijošaičio patarėju dirbusį ir praėjusią savaitę iš pareigų pasitraukusį Tomą Grigalevičių
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media