2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Dialogai apie žiniasklaidą

*print*

Archyvas

 

2020-12-04„Telšių žinios“: Išaiškėjo ilgai trukęs klastojimas

Mus pasiekė sensacinga ir kolegų atžvilgiu gėdinga informacija: „Kalvotoji Žemaitija“ visiems melavo apie savo tiražą, klastojo duomenis. Taip ilgą laiką klaidino skaitytojus, reklamos užsakovus – visus. Vietoj žadamos plačios auditorijos, kurioje pasklinda gerokai per 4 000 egzempliorių, „Kalvotoji Žemaitija“ spausdino vos 1 642 egzempliorius.

2020-11-19Maloniai kviečiame į virtualų renginį „Medijų forumas“

Maloniai kviečiame į virtualų renginį „Medijų forumas“, kuris vyks lapkričio 24 d. (antradienį) 10:00 – 14:00 val. Medijų forumas – kasmetinis Medijų tarybos inicijuotas renginys, kuriuo siekiama sutelkti dėmesį į svarbiausias visuomenės informavimo srities aktualijas ir apčiuopti daugiau diskusijų keliančias temas. Šiemet vyksiančiame tarptautiniame renginyje žiniasklaidos, informacinio saugumo ir medijų edukacijos ekspertai aptars pandemijos sukeltus iššūkius bei pokyčius visuomenės informavimo srityje. Kaip pasikeitė žiniasklaida Baltijos šalyse? Kokius naujus iššūkius medijos kelia vartotojams? Ar tikrai gyvename naujoje realybėje? Ir kaip prie to prisitaiko medijų edukacija?

2020-11-17Būti patikimais vilties nešėjais. Popiežiaus Pranciškaus patarimai katalikams žurnalistams

Norėtume apžvelgti kai kurias popiežiaus Pranciškaus nesenai išsakytas mintis, skirtas žiniasklaidos santykiui su visuomenės ir Bažnyčios gyvenimu. Šiuo atžvilgiu svarbus rugsėjo 18 dieną įvykęs Šventojo Tėvo susitikimas su Vatikane jį aplankiusiais Belgijoje flamandų kalba leidžiamo katalikų savaitraščio „Tertio“, šiemet paminėjusio 20-ąsias gyvavimo metines, redakcijos darbuotojais.

2020-11-16Popiežiškasis apdovanojimas – ilgamečiam katalikiškos žiniasklaidos bendradarbiui bei vertėjui Gediminui Žukui

Kauno arkivyskupijos kurijoje kardinolas Sigitas Tamkevičius SJ įteikė ilgamečiam katalikiškos žiniasklaidos bendrdarbiui, vertėjui Gediminui Žukui popiežiaus Pranciškaus skirtą apdovanojimą – Grigaliaus ordino Didžiuoju Riterio kryžiumi. Lotyniškai surašytame apdovanojimo tekste pažymima, kad ordinas suteikiamas dėl nuopelnų rūpinantis Katalikų Bažnyčios augimu ir gerove, o apdovanotajam suteikiama galia naudotis visomis su šia garbe susijusiomis privilegijomis.

2020-11-10Viešoji komunikacija VDU – studijos, padedančios keisti save

2020-ieji Vytauto Didžiojo universitetui (VDU) – išskirtiniai metai. Universitetas tapo antruoju šalyje pagal populiarumą tarp pirmakursių, net kelios studijų programos sulaukė išskirtinio dėmesio, tarp kurių – Viešosios komunikacijos studijų programa. Jau dešimtmetį Politikos mokslų ir diplomatijos fakultete (PMDF) dėstomos programos aktualumą ir patrauklumą, anot VDU Viešosios komunikacijos katedros vedėjos, profesorės Kristinos Juraitės, „liudija absolventai ir jų pasiekimai.“

2020-10-23Inovacijos Lietuvos žiniasklaidoje: kviečia burtis žurnalistikos talentus

Neabejingus profesionalios žurnalistikos ateičiai „Media4Change“ kviečia prisijungti prie analogų Lietuvoje neturinčio startuolio. Pasak šio judėjimo už aukščiausių standartų žurnalistiką atstovų, netradicinį žurnalistikos modelį išbandysiančio projekto išskirtinumas – dėmesys regionams, kokybę stiprinantys inovatyvūs žurnalistinio darbo įrankiai ir į turinio kūrimą auditoriją įtrauksianti dalyvaujamoji žurnalistika.

2020-09-25LRT.lt portale – atrinkti Lenkijos dienraščio „Gazeta Wyborcza“ straipsniai

LRT.lt portalas pradeda publikuoti vieno didžiausių Lenkijos dienraščio „Gazeta Wyborcza“ žurnalistų parengtą medžiagą. Planuojama, kad kas mėnesį portale pasirodys po kelias verstines publikacijas.

2020-09-03Seimo narys Naglis Puteikis: „LRT televizija pažeidžia rinkimų debatų lygiateisiškumo principą“

Seimo narys, Centro partijos-Tautininkų pirmininkas Naglis Puteikis kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) prašydamas įpareigoti LRT televiziją laikytis lygiateisiškumo principo organizuojant rinkimų debatus. Šiuo metu partijų atstovams išsiųstuose kvietimuose LRT televizija informuoja, kad LRT yra numačiusi organizuoti debatus remdamasi komercinės bendrovės „Norstat“ tyrimu, tuo pažeisdama rinkimų dalyvių lygiateisiškumo principą.

2020-08-27Žurnalistas Ignas Krupavičius susirengė į kelionę po Lietuvą su 50 metų senumo automobiliuku

LRT laidų vedėjas, žurnalistas Ignas Krupavičius iš Katedros aikštės Vilniuje buvo išlydėtas į kelionę po Lietuvą. Tai – LRT.lt portalo specialaus projekto „Apkabink Lietuvą“ pradžia. Lankydamas pasienyje esančius Lietuvos regionus Ignas kartu su kolega, LRT režisieriumi Roku Makarevičiumi rengs specialiąsias laidas, kurios LRT.lt portale bus pradėtos transliuoti rugsėjo mėnesį.

2020-07-13Algimantas Indriūnas: kaip aš tapau žurnalistu (3)

Zenkevičius pristatė žurnalo „Mokslas ir technika“ vyriausiu redaktoriumi Kauno politechnikos instituto prorektorių Marijoną Martynaitį ir pavaduotoju mane. Tvirtinimo metu paklausė ar aš sutinku.

2020-06-29LRT atsiskaito: vertė, kurią visuomeninis transliuotojas sukūrė 2019-aisiais (1)

LRT kuriamas turinys vienam Lietuvos gyventojui kainuoja 1,24 euro per mėnesį – rodo 2019 metų LRT veiklos ataskaita. 7 žiniasklaidos kanalus valdantis Lietuvos visuomeninis transliuotojas antrus metus atsiskaito ne tik Seimui, bet ir Lietuvos visuomenei, kviesdamas gyventojus susipažinti su išsamia veiklos ataskaita ir išsakyti nuomonę dėl LRT programų.

2020-06-26LRT atsiskaito visuomenei: rengia specialią laidą, kviečia užduoti klausimus

Visuomeninis transliuotojas LRT kasmet atsiskaito Seimui, o nuo pernai – ir Lietuvos visuomenei. 2019 metų veiklos ataskaitą LRT pristatys specialios laidos metu, kuri bus transliuojama tiesiogiai pirmadienį, birželio 29 d., nuo 16 val. per LRT TELEVIZIJĄ ir portale LRT.lt. 7 žiniasklaidos kanalus valdantis visuomeninis transliuotojas atsiskaitys, kokią vertė Lietuvos visuomenei sukūrė per 2019-uosius.

2020-06-18Pristatomas “Vorutos” žurnalo antrasis šių metų numeris (1)

Žurnalo “Voruta” redaktorė Irma Stadalnykaitė pristato “Vorutos” žurnalo antrąjį šių metų numerį.

2020-06-03Žurnalistai kviečiami į mokymus „Komunikacija rinkimų metu: iššūkiai ir pavojai“

Pilietinio Atsparumo Iniciatyva (ang. Civic Resilience Initiative, CRI) kviečia Jus dalyvauti jau paskutiniuose šį sezoną nemokamuose online mokymuose „Komunikacija rinkimų metu: iššūkiai ir pavojai“, kurie vyks birželio 5 dieną, 11 val. Lietuvos laiku.

2020-05-24Audrys Antanaitis: apie žurnalistiką ir esperanto kalbą, atveriančia horizontus

Apie domėjimąsi esperanto kalba, jos panaudojimą mintimis dalijasi Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pirmininkas, žurnalistas Audrys Antanaitis. Jį Kalbina Karolina Baltmiškė.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media