2024 m. liepos 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas

 

2012-03-05Romas Gudaitis. Išplautos ribos ir niekšybės valdoma minia

Apie Loretos Jastramskienės romaną „Juokingos moters agapė", išleistą leidyklos „Homo liber" ir pristatytą Vilniaus knygų mugėje.

2012-02-23Ir Šiauliuose daug laimingų žmonių

Tokios šviesios mintys kyla perskaičius naują „Šiaulių naujienų" žurnalistės Zitos Katkienės knygą „Šiauliečiai laikraščio puslapiuose" (leidykla „Lucilijus", 2011). Knygų apie šiauliečius gausa tikrai negalėjome pasigirti.

2012-02-09Paskelbtas Geriausių 2011 m. laidų konkursas „Pragiedruliai"

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) kartu su Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondu šiais metais vėl skelbia tradicinį Geriausių laidų konkursą „Pragiedruliai". Medžiagą reikia pateikti iki 2012 m. kovo 9 d. adresu Vytenio g. 6, LT-03113 Vilnius. Apie konkursą galite pasiteirauti telefonu (8 5) 2330 660, faksas (8 5) 2647 125, el. paštas lrtk@rtk.lt.

2012-02-06Senjoras rašo memuarus... (1)

Neseniai žurnalistas senjoras Antanas Kubilius džiaugėsi parašęs ir išleidęs dar vieną savo publicistinį romaną „Gyvenimas, ženklintas lemties" ir tuo pat metu šio interviu autoriui Jonui VĖLYVIUI prisiekinėjo, kad tai paskutinė jo knyga, daugiau nieko neberašysiąs. Tada jis, pasirodo, klydo.

2012-01-03Skelbiamas konkursas jauniesiems žurnalistams

Lietuvos vartotojų institutas skelbia konkursą jauniesiems žurnalistams „Kitoks požiūris į maistą: sveika tau ir aplinkai” ir kviečia jame dalyvauti neabejingus aplinkai ir kūrybingus jaunuolius. Konkursas skirtas didinti jaunimo iniciatyvumą ir savimonę, formuoti sveiką požiūrį į aplinkai draugišką maisto vartojimą. Konkurse gali dalyvauti 14-20 metų jaunieji žurnalistai (žurnalistikos būrelių, jaunųjų žurnalistų klubų nariai ar šios specialybės studentai).

2011-12-12Tapybos parodoje – režisierės Aidos Verdi debiutas

Vilniuje, kavinėje „Vinchenso Mimoza“ (Islandijos g. 1), šį savaitgalį buvo atidaryta Simono dailės studijos absolventų darbų paroda „Durys“. Tarp parodos autorių - ir mūsų kolegė, Lietuvos žurnalistų sąjungos Režisierių gildijos narė Aida Verdi. Parodoje eksponuojami trys jos tapyti paveikslai. Tai pirmasis viešas Aidos pasirodymas tokiame amplua. Pradėjusi lankyti Simono dailės studiją režisierė nė negalvojo, kad laisvalaikio pomėgis taps toks užkrečiamas. „Jeigu galėčiau pragyventi iš tapybos, tikrai galėčiau pasinerti į ją visa. Deja, realybė sustabdo nuo tokių karštakošiškų sprendimų“,- sako Aida.

2011-12-07A. Kubiliaus publicistinis romanas – tėvų atminimui (1)

Naujas žurnalisto Antano Kubiliaus publicistinis romanas „Gyvenimas, ženklintas lemties", yra autoriaus pirmojo publicistinio romano „Aidai iš gyvenimo šulnio", apie kurį tinklapyje rašėme 2010 m., tęsinys. Autorius sako, kad visą gyvenimą sielojosi dėl jo tėvų kartos kaimo žmonių likimo pirmaisiais ir vėlesniais pokario metais.

2011-11-30“Ledo vaikai”: be kaltės kaltų likimai ir viltys – dokumentiniame filme

Lapkričio 29 d. Genocido aukų muziejuje įvyko dokumentinio filmo "Ledo vaikai" premjera. Dokumentikos kūrėjų Ingos Berulienės ir Justino Lingio naujausioje juostoje pasakojama apie sovietinių represijų metu iš Baltijos šalių ištremtų ar tremtyje gimusių vaikų gyvenimą ir likimus. Jaudinančius dokumentikos kadrus sustiprino premjeroje dalyvavusių filmo herojų Irenos Špakauskienės ir Jono Markausko pasakojimai.

2011-11-30Kviečiame teikti darbus „Taikliausio šūvio" konkursui

Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) Vilniaus skyrius kviečia teikti darbus tradiciniam skyriaus konkursui „Taikliausias šūvis". Darbai turi būti paskelbti nuo 2010 m. gruodžio 1 d. iki 2011 m. gruodžio 1 d. Konkurse gali dalyvauti tik LŽS nariai.

2011-11-30Vėl skelbiamas konkursas „Žmogus ir aplinka

Aplinkos ministerija ir Lietuvos žurnalistų sąjunga skelbia tradicinį kūrybinį konkursą žurnalistams „Žmogus ir aplinka". Konkursinius darbus galima pateikti iki gruodžio 4 dienos. Prizinis fondas - 5000 litų.

2011-11-09Skelbiamas konkursas žurnalistams „Žiniasklaida prieš korupciją 2011" (1)

Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) kartu su Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS) ir Nacionaline žurnalistų kūrėjų asociacija (NŽKA) kviečia žurnalistus dalyvauti kasmetiniame konkurse „Žiniasklaida prieš korupciją 2011". Publikacijos ar reportažai iki 2011 m. lapkričio 30 d. turi būti pateikti paštu Lietuvos žurnalistų sąjungai, Vilniuje, S. Konarskio g. 49, arba el. paštu info@lzs.lt.

2011-11-08Pratęstas darbų teikimo terminas konkursui „Šiuolaikinio kario portretas"

Skaitmenines darbų versijas iki 2011 m. gruodžio 1 d. prašome pristatyti į Lietuvos žurnalistų sąjungą (S. Konarskio g. 49, Vilnius) arba atsiųsti el. paštu info@lzs.lt. Konkurso prizinis fondas - net 7000 litų.

2011-08-01Skelbiama konkurso – „Šiuolaikinio kario portretas“ – pradžia

Krašto apsaugos ministerija, kartu su Nacionaline žurnalistų kūrėjų asociacija ir Lietuvos žurnalistų sąjunga vėl kviečia visus kuriančius dalyvauti konkurse „Šiuolaikinio kario portretas". Konkurse kviečiami dalyvauti ne tik žiniasklaidos atstovai, bet ir visi besidomintys Lietuvos kariuomene - rašantys ir kuriantys garso ir vaizdo medžiagą. Svarbiausia, kad ši medžiaga atitiktų konkurso tematiką ir būtų publikuota viešai.

2011-07-28Kultūros ministerija skelbia konkursą nominacijai „Už tautinę toleranciją" gauti

Siekdama skatinti visuomenės narius būti tolerantiškais kitų tautinių grupių ir asmenų atžvilgiu, Kultūros ministerija tęsia 2007 m. Tautinių mažumų ir išeivijos departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės pradėtą tradiciją apdovanoti asmenis, labiausiai prisidėjusius prie tautinės tolerancijos skatinimo visuomenės informavimo priemonėse.

2011-07-18Pratęsiamas konkurso "Ekonomika. Verslas. Pinigai" darbų teikimo terminas

Dėmesio verslo temomis rašantiems žurnalistams! Atsižvelgiant į konkurso „Ekonomika. Verslas. Pinigai“ nedidelį gautų darbų skaičių, konkurso organizatoriai nusprendė pakoreguoti nuostatus ir skelbia, kad konkurso data pratęsiama iki š.m. gruodžio 31 d.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media