2024 m. liepos 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas

 

2012-09-07Zinas Kazėnas - Palangos fotometraštininkas (1)

Įvairiai susiklosto mūsų kolegų fotografų likimai. Zinas Kazėnas, vienas iš garsiausių Lietuvos fotografijos menininkų, gimė 1936 m. balandžio 17 d. Linkuvoje. Jaunojo Zino pirmieji akiračiai ribojosi Pasvalio krašto lygumomis, derlingais laukais, vešliomis žaliomis pievomis. Ir nieko panašaus į jūrą jis nematė.

2012-08-20LRT kviečia teikti filmus P. Abukevičiaus premijai gauti

Rugsėjo 7 dieną jau keturioliktąjį kartą bus teikiama filmų apie gamtą kūrėjo Petro Abukevičiaus premija. Iki rugsėjo 2 dienos LRT kviečia gamtos dokumentikos kūrėjus teikti filmus premijai gauti.

2012-08-10Dėmesio literatūriškai publicistinės pakraipos žurnalistams

2002 metais, minėdamos Lietuvių rašytojų ir žurnalistų sąjungos 80-metį, Lietuvos rašytojų sąjunga, Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija įsteigė kasmetinę Juozo Tumo-Vaižganto premiją, kuri skiriama lietuvių rašytojui arba žurnalistui (pamečiui) už sėkmingą literatūros ir žurnalistikos (dokumentinės prozos arba literatūrinės publicistikos) dermę, vertinant praėjusių dvejų kalendorinių metų kūrybą.

2012-08-08Visų Lietuvos savivaldybių visiems žurnalistams!

Primename, kad reikia paskubėti dalyvauti konkurse ir siųsti darbus Jono Vileišio premijai gauti. Konkursą organizuoja Lietuvos savivaldybių asociacija, Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija. Šios premijos tikslas - ne tik nukreipti savo aštrias žurnalistines plunksnas į savivaldos negeroves, bet ir pakviesti jus informuoti apie gerus vietos savivaldos darbus, stiprinti vietos savivaldą, kaip demokratinės valstybės raidos pagrindą.

2012-08-06Vėl kviečiame dalyvauti konkurse „EuroMedija 2012"

Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje vėl skelbia kasmetinį Europos temas paveikiai atskleidžiančių žurnalistų ir tinklaraštininkų konkursą. Konkurso dalyviai - nacionalinės ir regioninės (miestų ir rajonų) žiniasklaidos atstovai, tinklaraštininkai, fotografai - paraiškas ir savo darbus apdovanojimams kviečiami teikti iki 2012 m. lapkričio 2 d.

2012-08-02Antano Macijausko vardo premija – žurnalistei Daivai Grikšienei

Antano Macijausko vardo premija šiais metais už kūrybinę veiklą 2011 metais bus įteikta žurnalistei Daivai Grikšienei iš Šiaulių. Premijos įteikimas vyks rugpjūčio 4 d. 17.15 val. iškilmingo Biržų miesto šventės atidarymo metu J. Janonio aikštėje.

2012-06-19Pirmoji Lietuvos žurnalistų poezijos knyga (6)

Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūros (LATGA-A) salėje buvo pristatyta pirmoji Lietuvos žurnalistikos istorijoje žurnalistų poezijos knyga „Šitas aidas toli girdis...". Ne apybraižų, reportažų, interviu, straipsnių ar politinių komentarų, kaip buvo iki šiol įprasta, o... eilėraščių knyga.

2012-06-06Alfonsas Čepauskas išleido naują knygą-albumą „Karšuvos poringė" (5)

Aktyvus LŽS senjorų klubo narys, grafikas ir Dailininkų sąjungos narys Alfonsas Čepauskas išleido naują knygą-albumą „Karšuvos poringė". Tai ne tik dailininko ir žurnalisto saviraiškos aktas, bet ir duoklė gimtajam kraštui, nes Tauragėje gegužės mėnesį vyko šventė, skirta miesto 505 metų sukakčiai.

2012-06-06Jeronimo Lauciaus knyga „Depresija - mano viešnia" (3)

Neslėpsiu, visada stebėjausi kolegos Jeronimo Lauciaus darbštumu ir kūrybingumu. Jis ne tik daugiau kaip dvidešimt metų redaguoja ir leidžia vaikų žurnalą „Žvaigždutė", vadovauja knygų leidyklai „Trys žvaigždutės" (Plačiau - www.tryszvaigzdutes.lt), bet dar ir spėja kurti autorines knygas. Dabar štai mano rankose nauja jo knyga, pavadinta gana netikėtai - „Depresija - mano viešnia".

2012-06-03Kokia graži ir galinga komanda - vieningai žaidžianti Lietuva (2)

Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos Vytauto Gedgaudo premija pirmą sykį paskirta sporto žurnalistei - ilgametei „Sporto" laikraščio darbuotojai Marytei Marcinkevičiūtei, rašančiai dar ir portalui www.sportas.info bei žurnalui „Olimpinė panorama". Premija skirta už knygą „Valdas Adamkus - sporto žmogus".

2012-05-14Žurnalistei Marytei Marcinkevičiūtei įteikta Vytauto Gedgaudo premija

2012 m. gegužės 4 d. Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos išvakarėse Lietuvos žurnalistų sąjungos Vilniaus skyriaus valdyba sukvietė kolegas į sostinės savivaldybę, kur paminėtos vieno iškiliausių lietuvių išeivijos žurnalistų, kultūros veikėjo Vytauto Gedgaudo (1912-1999) 100-osios gimimo metinės, įteikta 2012 m. LŽS ir NŽKA V.Gedgaudo premija, skirta žurnalistei Marytei Marcinkevičiūtei už knygą „Valdas Adamkus - sporto žmogus".

2012-05-09Kūrybinių darbų konkursas „Agromedija 2012“ kviečia

Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija, drauge su didžiausiomis žemdirbių organizacijomis - Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacija ir Lietuvos ūkininkų sąjunga, skelbia kūrybinį konkursą „AGROMEDIJA-2012". Tai pirmas toks konkursas žurnalistams, kurie darbuojasi kaimo ir žemės ūkio žiniasklaidos baruose.

2012-03-26Aldona Žemaitytė-Petrauskienė: kelias į NŽKA atviras

2012 kovo mėn. 14 d. NŽKA valdybos posėdyje nutarta NŽKA pirmininko pavaduotoja patvirtinti Aldoną Žemaitytę-Petrauksienę. Pavaduotojos komentaras apie tolesnę NŽKA veiklą.

2012-03-09Rašinio konkursas: Senovinės technikos renginiai Lietuvoje

Biržų senovinės technikos klubas „Klasika" ir žurnalas „Transportas" skelbia rašinio konkursą ,,SENOVINĖS TECHNIKOS RENGINIAI LIETUVOJE". Konkurso tikslas - populiarinti istorinių transporto priemonių renginius ir senovinės technikos klubų veiklą. Nustatyti renginių organizavimo kryptis ir prioritetus.

2012-03-05Skelbiamas žurnalistinių tyrimų konkursas apie tausojantį maisto vartojimą

Lietuvos vartotojų institutas kviečia dalyvauti jaunuosius žurnalistus žurnalistinių tyrimų konkurse „Kitoks požiūris į maistą: sveika tau ir aplinkai", kuris vyks iki š.m.kovo 26 d. Konkurso tema - tausojantis maisto vartojimas.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media