2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas

 

2012-06-06Jeronimo Lauciaus knyga „Depresija - mano viešnia" (3)

Neslėpsiu, visada stebėjausi kolegos Jeronimo Lauciaus darbštumu ir kūrybingumu. Jis ne tik daugiau kaip dvidešimt metų redaguoja ir leidžia vaikų žurnalą „Žvaigždutė", vadovauja knygų leidyklai „Trys žvaigždutės" (Plačiau - www.tryszvaigzdutes.lt), bet dar ir spėja kurti autorines knygas. Dabar štai mano rankose nauja jo knyga, pavadinta gana netikėtai - „Depresija - mano viešnia".

2012-06-03Kokia graži ir galinga komanda - vieningai žaidžianti Lietuva (2)

Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos Vytauto Gedgaudo premija pirmą sykį paskirta sporto žurnalistei - ilgametei „Sporto" laikraščio darbuotojai Marytei Marcinkevičiūtei, rašančiai dar ir portalui www.sportas.info bei žurnalui „Olimpinė panorama". Premija skirta už knygą „Valdas Adamkus - sporto žmogus".

2012-05-14Žurnalistei Marytei Marcinkevičiūtei įteikta Vytauto Gedgaudo premija

2012 m. gegužės 4 d. Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos išvakarėse Lietuvos žurnalistų sąjungos Vilniaus skyriaus valdyba sukvietė kolegas į sostinės savivaldybę, kur paminėtos vieno iškiliausių lietuvių išeivijos žurnalistų, kultūros veikėjo Vytauto Gedgaudo (1912-1999) 100-osios gimimo metinės, įteikta 2012 m. LŽS ir NŽKA V.Gedgaudo premija, skirta žurnalistei Marytei Marcinkevičiūtei už knygą „Valdas Adamkus - sporto žmogus".

2012-05-09Kūrybinių darbų konkursas „Agromedija 2012“ kviečia

Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija, drauge su didžiausiomis žemdirbių organizacijomis - Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacija ir Lietuvos ūkininkų sąjunga, skelbia kūrybinį konkursą „AGROMEDIJA-2012". Tai pirmas toks konkursas žurnalistams, kurie darbuojasi kaimo ir žemės ūkio žiniasklaidos baruose.

2012-03-26Aldona Žemaitytė-Petrauskienė: kelias į NŽKA atviras

2012 kovo mėn. 14 d. NŽKA valdybos posėdyje nutarta NŽKA pirmininko pavaduotoja patvirtinti Aldoną Žemaitytę-Petrauksienę. Pavaduotojos komentaras apie tolesnę NŽKA veiklą.

2012-03-09Rašinio konkursas: Senovinės technikos renginiai Lietuvoje

Biržų senovinės technikos klubas „Klasika" ir žurnalas „Transportas" skelbia rašinio konkursą ,,SENOVINĖS TECHNIKOS RENGINIAI LIETUVOJE". Konkurso tikslas - populiarinti istorinių transporto priemonių renginius ir senovinės technikos klubų veiklą. Nustatyti renginių organizavimo kryptis ir prioritetus.

2012-03-05Skelbiamas žurnalistinių tyrimų konkursas apie tausojantį maisto vartojimą

Lietuvos vartotojų institutas kviečia dalyvauti jaunuosius žurnalistus žurnalistinių tyrimų konkurse „Kitoks požiūris į maistą: sveika tau ir aplinkai", kuris vyks iki š.m.kovo 26 d. Konkurso tema - tausojantis maisto vartojimas.

2012-03-05Romas Gudaitis. Išplautos ribos ir niekšybės valdoma minia

Apie Loretos Jastramskienės romaną „Juokingos moters agapė", išleistą leidyklos „Homo liber" ir pristatytą Vilniaus knygų mugėje.

2012-02-23Ir Šiauliuose daug laimingų žmonių

Tokios šviesios mintys kyla perskaičius naują „Šiaulių naujienų" žurnalistės Zitos Katkienės knygą „Šiauliečiai laikraščio puslapiuose" (leidykla „Lucilijus", 2011). Knygų apie šiauliečius gausa tikrai negalėjome pasigirti.

2012-02-09Paskelbtas Geriausių 2011 m. laidų konkursas „Pragiedruliai"

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) kartu su Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondu šiais metais vėl skelbia tradicinį Geriausių laidų konkursą „Pragiedruliai". Medžiagą reikia pateikti iki 2012 m. kovo 9 d. adresu Vytenio g. 6, LT-03113 Vilnius. Apie konkursą galite pasiteirauti telefonu (8 5) 2330 660, faksas (8 5) 2647 125, el. paštas lrtk@rtk.lt.

2012-02-06Senjoras rašo memuarus... (1)

Neseniai žurnalistas senjoras Antanas Kubilius džiaugėsi parašęs ir išleidęs dar vieną savo publicistinį romaną „Gyvenimas, ženklintas lemties" ir tuo pat metu šio interviu autoriui Jonui VĖLYVIUI prisiekinėjo, kad tai paskutinė jo knyga, daugiau nieko neberašysiąs. Tada jis, pasirodo, klydo.

2012-01-03Skelbiamas konkursas jauniesiems žurnalistams

Lietuvos vartotojų institutas skelbia konkursą jauniesiems žurnalistams „Kitoks požiūris į maistą: sveika tau ir aplinkai” ir kviečia jame dalyvauti neabejingus aplinkai ir kūrybingus jaunuolius. Konkursas skirtas didinti jaunimo iniciatyvumą ir savimonę, formuoti sveiką požiūrį į aplinkai draugišką maisto vartojimą. Konkurse gali dalyvauti 14-20 metų jaunieji žurnalistai (žurnalistikos būrelių, jaunųjų žurnalistų klubų nariai ar šios specialybės studentai).

2011-12-12Tapybos parodoje – režisierės Aidos Verdi debiutas

Vilniuje, kavinėje „Vinchenso Mimoza“ (Islandijos g. 1), šį savaitgalį buvo atidaryta Simono dailės studijos absolventų darbų paroda „Durys“. Tarp parodos autorių - ir mūsų kolegė, Lietuvos žurnalistų sąjungos Režisierių gildijos narė Aida Verdi. Parodoje eksponuojami trys jos tapyti paveikslai. Tai pirmasis viešas Aidos pasirodymas tokiame amplua. Pradėjusi lankyti Simono dailės studiją režisierė nė negalvojo, kad laisvalaikio pomėgis taps toks užkrečiamas. „Jeigu galėčiau pragyventi iš tapybos, tikrai galėčiau pasinerti į ją visa. Deja, realybė sustabdo nuo tokių karštakošiškų sprendimų“,- sako Aida.

2011-12-07A. Kubiliaus publicistinis romanas – tėvų atminimui (1)

Naujas žurnalisto Antano Kubiliaus publicistinis romanas „Gyvenimas, ženklintas lemties", yra autoriaus pirmojo publicistinio romano „Aidai iš gyvenimo šulnio", apie kurį tinklapyje rašėme 2010 m., tęsinys. Autorius sako, kad visą gyvenimą sielojosi dėl jo tėvų kartos kaimo žmonių likimo pirmaisiais ir vėlesniais pokario metais.

2011-11-30“Ledo vaikai”: be kaltės kaltų likimai ir viltys – dokumentiniame filme

Lapkričio 29 d. Genocido aukų muziejuje įvyko dokumentinio filmo "Ledo vaikai" premjera. Dokumentikos kūrėjų Ingos Berulienės ir Justino Lingio naujausioje juostoje pasakojama apie sovietinių represijų metu iš Baltijos šalių ištremtų ar tremtyje gimusių vaikų gyvenimą ir likimus. Jaudinančius dokumentikos kadrus sustiprino premjeroje dalyvavusių filmo herojų Irenos Špakauskienės ir Jono Markausko pasakojimai.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media