2024 m. spalio 28 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas

 

2016-03-05LRT skelbia naujų TV programų konkursą

Jau greitai LRT televizijos laidų arsenalą papildys nauji projektai. Penktadienį oficialiai paskelbtas LRT programų konkursas. Kūrėjai kviečiami teikti paraiškas iki š.m. kovo 18 d. 14 val. Plačiau apie konkurso sąlygas: http://www.lrt.lt/programu-konkursas

2016-03-01Ekrane ir gyvenime – du skirtingi E. Latėnaitės veidai

Garsios aktorių Latėnų giminės atstovė Emilija Latėnaitė dienomis repetuoja teatre ir dirba filmavimo aikštelėje, o vakarais skuba į kitus darbus: ne tik veda teatro ir dramos būrelius raidos sutrikimų turintiems vaikams, bet ir Vilniaus universitete studijuoja psichologiją. Komiškame TV3 seriale „Nuovada“ debiutuojanti aktorė prisipažįsta, kad herojės, kurias tenka kurti televizijoje, yra labai toli nuo jos tikrojo „aš“.

2016-02-24LRT skelbs televizijos laidų konkursą

Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija artimiausiu laiku skelbs televizijos laidų konkursą. Apie tai pranešta antradienį vykusiame LRT tarybos posėdyje. Bus laukiama pasiūlymų dėl programų, skirtų socialinės tematikos analizei bei demokratiškai, pilietiškai visuomenei ugdyti, taip pat nacionalinei kultūrai populiarinti. Konkurse bus kviečiami dalyvauti ir įvairių žanrų pramoginių, jaunimo programų, vaidybinių serialų kūrėjai, specializuotų laidų (religijos, sporto, mokslo populiarinimo, sveikatinimo ir kitų) autoriai. Pasitinkant Nepriklausomybės šimtmetį, LRT eteryje svarbią vietą užims ir istoriniai vaidybiniai, dokumentiniai filmai – jų projektai taip pat bus laukiami LRT laidų konkurse. Visos konkurso sąlygos ir terminai netrukus bus paskelbti portale LRT.lt.

2016-02-20Žinomas aktorius Ridas Jasiulionis tapo naujos „Info TV“ laidos vedėju

Žinomas aktorius Ridas Jasiulionis per „Info TV“ kanalą ves naują laidą „Raudona linija“. Tai –unikalus televizijos projektas, kuriame bus analizuojami trapūs Lietuvos valstybės egzistenciniai klausimai. Svarbiausias jų: kodėl mes per keletą pastarųjų šimtmečių ne kartą savo laisvę padovanojome veltui?

2016-02-12Kodėl vieniems rajono laikraščiams pinigų, kitiems – šūvių lietus?

Šiemet regioniniams periodiniams leidiniams iš Spaudos rėmimo numatoma skirti daugiau kaip pusę milijono eurų. Tačiau ar šių lėšų pakanka išgyventi rajonų laikraščiams? Ypač tiems, kurie orientuoti į tautines mažumas. Laida „Misija: Vilnija“ šį šeštadienį keliaus po redakcijas ir analizuos, kodėl vieni laikraščiai gyvena auksinėmis sąlygomis, o kitas drebina tikri šūviai.

2016-02-10LNK laidoje – išskirtiniai kadrai iš Druskininkuose esančio „Vijūnėlės“ dvaro (1)

Druskininkus ir toliau krečia skandalai – STT agentai dėl mero Ričardo Malinausko veiklos kaip specialųjį liudytoją jau apklausė Aplinkos ministrą Kęstutį Trečioką, po atostogų grįžęs premjeras Algirdas Butkevičius taip pat sulauks STT pareigūnų apsilankymo. Maža to, šalies vadovė Dalia Grybauskaitė spaudoje pareiškė, kad jos su Algirdu Butkevičiumi laukia rimtas pokalbis. Konservatorius, Druskininkų miesto Tarybos narys Vilius Semeška KK2 žurnalistams sakė, kad iš druskininkiečių buvo atimta parko dalis.

2016-02-10Ritai Miliūtei – 2016-ųjų Gailių klano premija (2)

LRT TELEVIZIJOS laidos „Teisė žinoti“ vedėja Rita Miliūtė – prestižinės Gailių klano premijos laureatė. Šių metų premija R. Miliūtei atiteko už, pasak teikėjų, visuomenės teisę žinoti. Apdovanojimas bus įteiktas kovo 8 dieną 18 val. Lietuvos nacionaliniame muziejuje (Arsenalo g. 1, Vilnius).

2016-02-07M. Kavaliauskas prėmė naują televizijos iššūkį: į pergalę ves savo universiteto tautinių šokių kolektyvą

Prieš tris metus didžiausiame TV3 muzikiniame projekte „X Faktorius“ dalyvavęs dainininkas Martynas Kavaliauskas pergalės neišplėšė, tačiau muzika ir gerbėjai iš jo gyvenimo niekur nedingo iki šiol. Išvaizdus talentingas vaikinas sako, kad visada stengėsi išsiskirti originalumu, idėjomis, o dabar savo patirtį jis perduos Lietuvos sveikatos mokslų universiteto tautinių šokių ansamblio „Avevita“ nariams. 23-ejų metų M. Kavaliauskas, šio universiteto studentas, savo bendraamžius ves į pergalę didžiojoje TV3 televizijos premjeroje – tautinių šokių kovose „Kadagys“.

2016-02-04Muzikos apdovanojimai M.A.M.A. – žiūrimiausi per 5 metus

Tyrimų bendrovės TNS LT duomenimis, M.A.M.A. tiesioginė transliacija TV3 televizijos eteryje pritraukė 26,3 proc. žiūrovų, kai artimiausio konkurento tuo laiku rodyta programa – vos 18,8 proc. Įspūdingą ceremoniją pasižiūrėjo daugiau nei 852 000 žiūrovų.

2016-01-21LRTK pradėjo tyrimą dėl laidos „Prieš srovę“ siužeto (1)

Lietuvos radijo ir televizijos komisija š. m. sausio 20 d. pasitarime svarstė UAB „TELE-3“ televizijos programoje „TV3“ sausio 19 d. 20.00 val. laidos „Prieš srovę“ transliuotą siužetą ir jo anonsą, ir pagal kompetenciją pradėjo minėto siužeto tyrimą Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo aspektu.

2016-01-12LRT eteryje – dokumentinio filmo apie Skirmantą Valiulį premjera

Norint sugniuždyti tautą, reikia užgniaužti laisvą žodį. Tai puikiai suprato sovietų ideologai, 1991-ųjų Sausio 13-ąją įsakę šturmuoti Lietuvos radiją ir televiziją. Jai tuo metu vadovavo Skirmantas Valiulis (1938-2011). Prisiminti vieną ryškiausių Lietuvos žurnalistų, iškilią kultūros asmenybę, talentingą fotografą, kino ir televizijos kritiką kviečia naujas Algirdo Tarvydo dokumentinis filmas „Skirmantas Valiulis. Laiko labirintuose“.

2016-01-10Inga Jankauskaitė eteryje pasirodys su nauju scenos partneriu

Artėjant šįmet ypač išaugusio LNK projekto „Žvaigždžių duetai“ sugrįžimui, paaiškėjo, kad žiūrovams naujienų pasiūlys ne tik jame dalyvaujančios poros. Kartu eteryje debiutuos ir nauja vedėjų pora – aktoriai Inga Jankauskaitė ir Mantas Stonkus.

2016-01-09LRT eteryje – nauja laida apie mokyklos aktualijas „Tėvų susirinkimas“

LRT eteryje – nauja laida „Tėvų susirinkimas“, kviečianti susipažinti su Lietuvos mokyklų aktualijomis. „Tėvų susirinkimas“ – kiekvieną sekmadienį 17 val. per LRT TELEVIZIJĄ

2016-01-08LRT žiūrovų dėmesio lauks „Dainų dainelė“

Jau greitai, vasario-gegužės mėnesiais, LRT TELEVIZIJOS žiūrovų dėmesio lauks vaikų ir moksleivių dainų konkurso „Dainų dainelė“ koncertai. LRT klube pasirašyta sutartis dėl reiškiniu tapusio, kartas ir bendruomenes jungiančio konkurso filmavimo ir transliavimo. Sutartį pasirašė Švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė ir LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius.

2016-01-05„Lietuvos balse“ kausis ne tik dalyviai, bet ir mokytojai

Muzikinis projektas „Lietuvos balsas“ LNK žiūrovams pristato visiškai naują etapą – „Kryžmines kovas“. Prieš tai buvusiuose sezonuose Finale likusių 8 dalyvių likimą nulemdavo žiūrovai ir mokytojai, o į Superfinalą iš kiekvienos komandos patekdavo po vieną mokinį. Jau šį sekmadienį 19:30 val. Lietuvoje bus įgyvendinta pasaulinio TV hito „The Voice“ naujiena – į Superfinalą gali keliauti ir du komandos nariai, o kitas mokytojas į svarbiausią projekto etapą gali keliauti be nieko.

2016-01-05Kino filmo „Patriotai“ aktorius N. Gadliauskas neišgyvena, kad televizija jam uždėjo Robertėlio štampą

Geriausiai televizijos žiūrovams Nerijus yra pažįstamas kaip Robertas iš jau aštuntą sezoną rodomo serialo „Moterys meluoja geriau“ ir kino filmo „Moterys meluoja geriau. Kristina“. Šis personažas tapo visų šalies damų numylėtiniu, tačiau panašu, kad pats aktorius Robertėlio – mamos numylėtinio – etiketės stengiasi atsikratyti.

2015-12-18Laida „Laba diena, Lietuva“ apdovanota už teisinį visuomenės švietimą

Vilniuje, Nacionaliniame operos ir baleto teatre vyko pirmieji apie žmogaus teises visuomenę informuojančių žurnalistų apdovanojimai. Nominantais išrinkti pavieniai žurnalistai iš įvairių šalies naujienų portalų, laikraščių bei TV kanalų. Tarp jų – ir LRT TELEVIZIJOS laida „Laba diena, Lietuva“, nominuota už teisinį visuomenės švietimą, teikiant žinomų advokatų konsultacijas.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media