2024 m. spalio 28 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas

 

2016-07-07„Naisių vasara. Sugrįžimas“ žvaigždės pražydo lietuviškame sode surengtoje fotosesijoje  (1)

TV3 eteryje – ypatingai atsinaujinęs serialas „Naisių vasara. Sugrįžimas“. Pirmadieniais-ketvirtadieniais 19.30 val. žiūrovų laukia ne tik intriguojantis siužetas, bet ir atsinaujinusi serialo aktorių komanda, kuri įsiamžino romantiškoje, vasara dvelkiančioje fotosesijoje.

2016-07-07Lenktynėse į KK2 vedėjos postą liko 16 merginų, tarp jų ir įžymybės

16 merginų toliau varžosi, kuri galės nuo naujojo LNK sezono kartu su Tomu Ališausku vesti LNK infošou KK2. Iš viso konkurse dalyvavo daugiau kaip 500 merginų, o į atranką buvo pakviestos 64 merginos, į finalinį etapą pateko tik 16.

2016-06-20Naujame televizijos projekte – M. Starkaus ir V. Radzevičiaus kelionė po Lietuvą traktoriais

Jei televizijos žiūrovų paklaustumėte, kas yra populiariausi keliautojai Lietuvoje, dauguma nė nemirktelėję pasakytų: Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius. Pasaulį su įvairiausiais automobiliais išmaišęs charizmatiškasis duetas ryžosi naujam iššūkiui. Neseniai įgiję teisę vairuoti traktorių, žinomi vyrai leidosi į net draugus ir artimuosius apstulbinusią kelionę.

2016-06-20TNS LT: TV skaitmenizacija didina televizijos žiūrimą

Televizijos turinio žiūrėjimo mastai Lietuvoje auga, o TV žiūrėjimo per televizorių trukmė ilgėja - rodo rinkos tyrimų ir konsultacijų bendrovės TNS LT atlikti tyrimai. Vidutinė vienam Lietuvos gyventojui tenkanti televizoriaus žiūrėjimo trukmė per dieną išaugo dešimčia minučių ir praėjusiais metais siekė 3 val. 34 min. To priežastis - intensyvi TV skaitmenizacija per pastaruosius keletą metų ir naujų techninių televizijos galimybių, tokių kaip atidėto TV žiūrėjimo, plitimas.

2016-06-06Indrė Makaraitytė keičia televizijos kanalą

Nuo šiol politikos apžvalgininkė Indrė Makaraitytė dirbs „Info TV“ kanale. Kad išgirstumėte jos komentarus, nebereikės laukti savaitgalio. Žiūrovų pamėgta laidų vedėja turės savo kasdieninę komentarų rubriką išsamiausioje šalyje žinių laidoje „Info diena“. Prie Rasos Tapinienės ir Viktoro Jakovlevo prisijungianti Indrė Makaraitytė savo komentarais, vertinimais ir įžvalgomis dalinsis nuo 19 val. 30 min.

2016-06-01Nuo birželio 3-osios – naujas nemokamas LRT aukštos raiškos kanalas

Jau netrukus, nuo birželio 3-osios, Lietuvoje pradeda veikti pirmas nemokamas aukštos raiškos (HD) nacionalinės aprėpties kanalas – LRT TELEVIZIJA HD. Kanalą galės matyti visi antžeminės televizijos žiūrovai, priimantys signalą TV antenų pagalba ir matantys LRT TELEVIZIJĄ. Tokių Lietuvoje yra apie 40 procentų. Birželio 3 dieną, pradėjus veikti naujam antžeminiam tinklui, LRT programos – LRT TELEVIZIJA (standartinės raiškos), LRT KULTŪRA (standartinės raiškos) ir LRT TELEVIZIJA HD (aukštos raiškos) – pradedamos transliuoti naujais dažniais.

2016-05-24Žiūrovai rinks laidos KK2 vedėją

Šią vasarą žiūrovai turės darbo - populiariajame LNK infošou „KK2“ bręsta esminės permainos. Jau visai netrukus bus paskelbta naujos vedėjos atranka. Ji vyks LNKGO platformoje, į kurią pretendentės galės kelti savo foto ir video. Po čia įvyksiančio balsavimo geriausios pretendentės gaus televizijos eterio, kol galiausiai sprendimą priims žiūrovai.

2016-05-24Donato Montvydo viešnagė Stokholme – LRT dokumentiniame filme „Eurovizija“ 2016. Post scriptum“

Lietuvos atstovą šių metų „Eurovizijoje“ lydėjo LRT filmavimo grupė – reporteris Tadas Grabys, režisierė Raimonda Katiliūtė ir operatorius Vaidas Užkuraitis. Jie fiksavo kiekvieną Lietuvos atstovo Donato Montvydo judesį Stokholme – repeticijas, susitikimus, laisvalaikį, bendravimą su žiniasklaida. Visa tai, kas vyko konkurso užkulisiuose. Ir sporto salėje, į kurią Donatas skubėdavo kasdien.

2016-05-19Dvylika garsenybių – LRT TELEVIZIJOS projekto „Tikri vyrai“ naujame sezone

Dvi savaitės gyvenimo kariuomenės ritmu – tokiam iššūkiui pasiryžo Lietuvos popscenos numylėtinė, grupės „Pinup Girls“ atlikėja Simona Nainė. Vakar kartu su dar vienuolika žinomų Lietuvos žmonių ji išvyko į Ruklos poligoną, kuriame bus filmuojamas jau trečiasis LRT TELEVIZIJOS projekto „Tikri vyrai“ sezonas.

2016-05-18A. Klivečką įkūnijęs aktorius Š. Banevičius: „Jo laidų vaikams žiūrėti buvo negalima“

Didelio populiarumo sulaukiantis parodijų šou „Pakartok!“ trečiadienio vakarais džiugina TV3 televizijos žiūrovus. Laidos herojais čia kaskart tampa populiarūs pramogų, kultūros, politikos atstovai. Ši laida bus lemiama dviems dalyviams, surinkusiems mažiausiai komisijos taškų – jie turės palikti šou. Dėl geriausiojo parodijų meistro vardo kovoja scenos profesionalai, savo talentu užkariavę ne vieno gerbėjo širdį. Savo talentą televizijos eteryje demonstruoja Ineta Stasiulytė, Vaida Lisikaitė, Šarūnas Banevičius, Julius Žalakevičius, Andrius Žiurauskas, Giedrius Arbačiauskas.

2016-05-07Aistė Paškevičiūtė apie televizinę karjerą: „Tai buvo moralinė prostitucija“

Prieš penkerius metus Aistės Paškevičiūtės nepastebėti buvo tiesiog neįmanoma. Mergina spindėjo televizijos ekranuose, bulvarinėje spaudoje kone kasdien pasirodydavo straipsniai su Aistės pavarde, populiariausios muzikos grupės bei prekiniai ženklai norėjo ją matyti savo vaizdo klipuose. Mergina, susikūrusi svaiginančią karjerą šou versle, atrodė pasakiškai laiminga, tačiau pati Aistė šį sekmadienį 16 val. „Bus visko“ per LNK prisipažins: „Laiminga nebuvau, tai dirbtinių šypsenų ir apsimestinio džiaugsmo pasaulis, į kurį ėjau vedina tuščių ambicijų ir garbės troškimo“.

2016-04-30Režisierius S. Račkys: „Esu pats paklusniausias aktorius Lietuvoje“

Dažniausiai už kadro dirbantis režisierius ir aktorius Sigitas Račkys trumpam sugrįžo prie vaidybos ir atliko epizodinį vaidmenį TV3 televizijos komiškame seriale „Nuovada“. Pastaruosius tris metus nemažai laiko Latvijoje praleidžiantis ir ten latviškąją serialo „Moterys meluoja geriau“ versiją režisuojantis vyras tikina į darbą einantis kaip į šventę. Todėl ir „Nuovados“ kūrėjų patikėto intriguojančio nusikaltėlio vaidmens ėmėsi entuziastingai.

2016-04-18TV3 Žinių komandoje nauja vedėja - Audrė Kudabienė

Nuo šiol su TV3 televizijos Žinių žiūrovais sveikinsis ne tik puikiai pažįstami laidos komandos nariai, bet ir nauja jų kolegė – Audrė Kudabienė. Septyniolikos metų patirtį turinti žurnalistė eteryje pavaduos šeimos pagausėjimo laukiančią Renatą Šakalytę-Jakovlevą ir sūnų auginančią Kristina Aleknaitę.

2016-04-06LRT TELEVIZIJOS žinios – jau ir virtualioje realybėje

LRT TELEVIZIJOS žinių tarnyba pasirengusi atskleisti savo darbo užkulisius – juos bus galima pamatyti per specialią išmaniųjų įrenginių programėlę LIVIT (@lrt), kuri leidžia matyti transliacijos vaizdą 360° kampu. Kaip tai veikia, galima pamatyti laidoje „Šiandien“ (darbo dienomis 18.30 val.), kurią veda prisiekusi išmaniųjų technologijų gerbėja Ugnė Galadauskaitė.

2016-04-04Inga Jankauskaitė ir Mantas Stonkus ves naują TV projektą

Tiesioginiame eteryje finišuojančią populiarią laidą Lietuvoje „Žvaigždžių duetai“ nuo balandžio 17-osios keičia naujas LNK šou „Moterys prieš vyrus”.

2016-03-13Donatas Montvydas antrą kartą atstovaus Lietuvai „Eurovizijoje“ (3)

Donatas Montvydas antrą kartą atstovaus Lietuvai „Eurovizijos“ dainų konkurse. Vėlų šeštadienio vakarą jis laimėjo nacionalinę „Eurovizijos“ atranką ir gegužės pradžioje su daina „I‘ve Been Waiting for This Night“ lips į žiūrimiausio pasaulyje dainų konkurso sceną Stokholme. Peduodami Lietuvos atstovui „eurovizinę“ estafetę, praėjusių metų pasiuntiniai Monika Linkytė ir Vaidas Baumila Donatui įteikė storinę Lietuvos vėliavą, lydėjusią juos 2015-ųjų konkurse.

2016-03-10Lietuviško serialo kūrėjai skelbia aktorių atranką

Televizija TV3 ir komišką serialą „Nuovada“ kurianti prodiuserių kompanija „Videometra“ skelbia aktorių paiešką. Jau nuo šiandien visos merginos ir moterys kviečiamos pildyti anketą internete http://goo.gl/xulgQe ir parodyti savo aktorinius gabumus. Konkurso „Tapk serialo „Nuovada“ žvaigžde!“ nugalėtojos laukia neeilinis prizas – specialiai jai sukurtas vaidmuo seriale.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media