2024 m. balandžio 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas

 

2009-09-23Kas vyksta “Lietuvos žiniose” II: M.Širvinskas paaiškina

M.Širvinsko replika dėl nesusipratimo Kadangi A.Račas tiek dėmesio skyrė vienai pavardei, skubu patikslinti kai kuriuos faktus. Sykiu pateiksiu kelias nuomones.

2009-09-23Dainius Radzevičius: Radijo ir televizijos veiklos priežiūra nori užsiimti ir Seimo opozicija

Akivaizdu, kad nepasant Lietuvos demokratijos lygmens, valdžios žmonės (nesvarbu, pozicija ar opozicija) visuomet norės dalyvauti reguliuojant žiniasklaidos veiklą. Tą dar kartą patvirtino Seimo narė Ona Valiukevičiūtė registruodama naują Visuomenės informavimo įstatymo pakeitimo pataisą.

2009-09-22LRT taryba įvertino A. Stonytės “veiklą” reklamuojant dantų pastą

Šiandien LRT Taryboje priėmėme svarbų sprendimą – LRT administracija privalo įspėti žurnalistę Aistę Stonytę dėl etikos pažeidimo reklamuojant vieno gamintojo dantų pastą.

2009-09-21A.Stonyte, žurnalistui reklamuoti savo dantis ir pastą – draudžiama

Vakar žiūrėdamas televizijos programas nespėjau pabėgti nuo vieno reklamos intarpo. Pamačiau vienos garsios dantų pastos gamintojos reklamą ir tą pastą reklamuojančią… žurnalistę Aistę Stonytę. Galvojau, gal suklydau. Bet ne – dar kartą parodytoje reklamoje įsitikinau – LRT dirbanti žurnalistė nusižengdama profesinei etikai reklamuoja dantų pastą.

2009-09-21Dainius Radzevičius: Premjeras siunčia žinią LRT: kapstykitės kaip norite!

Premjeras Andrius Kubilius teigia, kad “Lietuvos radijo ir televizijos vadovybei nederėtų, naudojantis įtaka bei svarba visuomenei, savo atsakomybę ir institucijos įsiskolinimo problemas bandyti perkelti ant politikų ar mokesčių mokėtojų pečių”.

2009-09-16Politikai sako, STOP besitęsiančiam vaikų teisių pažeidinėjimui žiniasklaidoje. Gal tai tik PR?

Rugsėjo 11 dieną gavau Kreipimasis _ del vaiko teisiu ziniasklaidoje asmeniškai stabdyti besitęsiantį vaikų teisių pažeidinėjimą žiniasklaidoje. Nutariau, kad reikia šiame procese dalyvauti. Ir truputį nusivyliau.

2009-09-10Dainius Radzevičius: Kas yra mūsų autoritetas?

Šiandien ryte klausydamas kolegos Audrio Antanaičio radijo laidos “Raktas” apie tai, kaip įveikti sunkmečio sukeliamas baimes, užkliuvau už vienos minties. Apie šaindieninius mūsų vartotojiškos visuomenės autoritetus.

2009-09-07Dainius Radzevičius: Ar iš tiesų visuomenei trūksta daugiau gerų žinių?

Šį antradienį (rugsėjo 8 d.) 10.10 val. Žinių radijo laidoje „Žiniasklaidos anatomija“ diskutuosime apie tai, ar iš tiesų visuomenė yra pasiilgusi ir jai reikia žiniasklaidoje skelbiamų kuo daugiau gerų žinių.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media