2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas

 

2016-10-16Krescensijus Stoškus. Mes gąsdinami savo Tėvyne (2)

Apie tautą ištikusią dilemą – susitaikymą ar priešinimąsi emigracijai, galimas išeitis iš susidariusios kritinės padėties žurnalo „Pozicija“ redaktorius, žurnalistas VYTAUTAS BUDNIKAS kalbina filosofą, humanitarinių mokslų daktarą, Lietuvos kultūros kongreso tarybos pirmininką KRESCENCIJŲ STOŠKŲ.

2016-10-16Algimantas Zolubas:Kad juos kur perkūnas! (2)

Šiuos „linkėjimus“ siunčiu Delfi.lt redakcijai, Vaikų teisių apsaugos tarnybai, ŠMM-jai, Lygių galimybių kontrolierei ir Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybai už ištisinį, nevaržomą ir nekontroliuojamą lytinio gyvenimo viešinimą, skatinimą, propagavimą žiniasklaidoje per visas 24 valandas paroje su beveik pornografiniais paveikslėliais ir nešvankiomis antraštėmis. Panašu, kad ši redakcija išgyvena sekso badą, nes masturbuojasi tokiais rašinėliais ir paveikslėliais.

2016-09-19Silpnų studentų Vyriausybė ir brangus jų darbo brokas (1)

Nors šalies valdantieji skambiai pasisako už pažangą, kuo patrauklesnes sąlygas verslui, elgiasi priešingai. Politinis blaškymasis ir akis badantis kompetencijos trūkumas daro didžiausią žalą šaliai. Prezidentės veto atmestas ir naujas Darbo kodeksas priimtas tokiu pačiu stiliumi kaip 2002-aisiais. Tai yra visuomenei itin svarbus ir jautrus įstatymas, bet abu kartus, vos tik jį priėmus, iš karto paskelbta apie laukiančius pakeitimus ir taisytinas klaidas. Taip pademonstruojamas paprastas dalykas: priimamas įstatymas – brokuotas produktas. Ar čia šitaip tapsime patrauklesne šalimi investicijoms?

2016-09-14Mini komentaras: Sveiki, sulaukę auksinio rudens!

Tiesa, pamiršau priminti, kad ruduo - viščiukų skaičiavimo metas. Spalio 9 dieną suskaičiuosime, kiek tų viščiukų (partinių rinkėjų) turime. Jaučiu, kad kai kurios partijos (o jų rinkimuose dalyvauja net 12) ir partijėlės gali pasigesti dalies savo viščiukų… Kurie iki šiol ieško pokemonų…

2016-09-08Seimo narės Marijos Aušrinės Pavilionienės pranešimas (1)

Seimo narės Marijos Aušrinės Pavilionienės pranešimas: „Dėl nesąžiningo reportažo apie M. A. Pavilionienę įspėta LNK teigia, kad melagingą informaciją jiems pateikė Seimo narys Povilas Urbšys“.

2016-09-08Įtakingiausių žiniasklaidos atstovų dešimtukas: jų spindesys ir skurdas (5)

Neseniai pagal žurnalo „Reitingai“ atliktą apklausą buvo renkamas įtakingiausių žiniasklaidos atstovų dešimtukas. Reitinguoti E. Jakilaitis ir M. Garbačiauskaitė-Budrienė, R. Valatka, I. Makaraitytė, R. Miliūtė ir kiti. Politikų, teisininkų, verslininkų ir žiniasklaidos atstovų reitingavimas populiarėja prieš kiekvienus artėjančius rinkimus. Gal tai ir neblogai. Bet visuomenei svarbi ne tiek šių atstovų įtaka ir jų galia, kiek įtakos vertybinis pagrindas, kuris turėtų būti vienas svarbiausių vertinimo kriterijų. Šiuo atveju visuomenei labai svarbu, kaip savo įtaką žiniasklaidos įtakingiausieji naudoja bendram gėriui kurti, kas lemia jų vertybines nuostatas ir apsisprendimą svarbiausiais valstybės ir visuomenės klausimais

2016-07-22Žurnalistai turi žinoti: Nulinės darbo sutartys – nulinė gyvenimo kokybė

Socialdemokratas A. Butkevičius teigia, kad nulinės darbo sutartys padės pritraukti investicijų ir padės išvengti atlyginimų „vokeliuose“. J.E. Prezidentė D. Grybauskaitė savo dekrete pažymi, kad „nenustatytos apimties darbo sutartys sukuria papildomas prielaidas piktnaudžiavimui slepiant tikrąsias darbo apimtis ir šešėlinio darbo masto augimui“. Tenka pripažinti, kad mūsų valstybėje, siekiant teigiamų permainų dažnai mėgstama ne pasinaudoti gerąja kitų šalių patirtimi, o norima sugalvoti, kaip manoma, vis kažką kitokio, įdomesnio ir, dažniausiai, deja, nereikalingo ar net žalingo.

2016-04-30Kadagiai, pasiviję jūrą arba Salys Šemerys apie Lietuvos iškiliuosius – poetą Maironį ir Palangos burmistrą Joną Šliūpą

Palangiškis kolega Gediminas Griškevičius atsiuntė "Kitų minčių" - Kadagiai, pasiviję jūrą arba Salys Šemerys apie Lietuvos iškiliuosius – poetą Maironį ir Palangos burmistrą Joną Šliūpą.

2016-04-02Liberalai ir socialdemokratai kviečia į referendumą, kuris neįvyks... (1)

Kovo 30 d. Seimo Europos informacijos biure įvyko apskirtojo stalo diskusija „Referendumas dėl dvigubos pilietybės Lietuvoje“. Diskusijos iniciatoriai - Seimo Konstitucijos komisija ir Liberalų frakcija. Beje, pastaroji inicijavo įstatymo pataisą, kuria siekiama pašalinti Konstitucijos 12 straipsnio nuostatą, draudžiančią dvigubą pilietybę, ir nustatyti, kad „Lietuvos respublikos piliečiai pilietybę įgiję gimdami, konstitucinio įstatymo pagrindais gali būti kartu ir kitos valstybės piliečiai.“ Diskusijoje dalyvavo įvairioms Seimo frakcijoms atstovaujantys Seimo nariai, žiniasklaidos, mokslo institucijų ir visuomeninių organizacijų atstovai.

2016-03-30Kviečiame į seminarą „Kaip etiškai informuoti apie mažumas ir pažeidžiamas visuomenės grupes?“

Gerbiamieji, balandžio 9 d. “Transparency International” Lietuvos skyrius kviečia į seminarą „Kaip etiškai informuoti apie mažumas ir pažeidžiamas visuomenės grupes?“, kurį ves ilgametė BBC žurnalistė, Birmingemo City universiteto profesorė Diane Kemp.

2016-03-14„Lošėjo“ režisieriaus Igno Jonyno kritika: lietuviškas kinas stovi vietoje

Režisieriaus Igno Jonyno debiutinis ilgametražis filmas „Lošėjas“ 2014-aisiais triumfavo lietuviškuose kino apdovanojimuose „Sidabrinė gervė“ – pelnė net šešias statulėles. Didžiulės sėkmės ir pripažinimo susilaukęs kūrėjas ant laurų neužmigo, ir ėmėsi kurti kitą filmą. Tačiau naują scenarijų rašantis režisierius apgailestauja, kad šiuo metu lietuviškas kinas stovi vietoje.

2016-03-06Turkijos valdžia perėmė prezidentą kritikavusio laikraščio “Zaman” kontrolę

Šių metų kovo 4 dieną Lietuvą pasiekė BBC žinia, kad Turkijos teismas nusprendė, jog valstybė nuo šiol kontroliuos atvirai prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą kritikuojantį „Zaman“ laikraštį. Teismas sprendimo neaiškina. Skaitant šias nerimą keliančias žinias, prisiminiau mūsų kolegų - LŽS pirmininko Dainiaus Radzevičiaus ir dienraščio „Lietuvos žinios“ vyr. redaktoriaus Ramūno Terlecko pernai įvykusį vizitą į Stambule esančią “Zaman” laikraščio redakciją ir po to paskelbtą jų straipsnį “Kai dienraščio tiražas milijonas, net ir nedidelė kritika gali būti verta kalėjimo”. Manau, kad ir dabar jis neprarado aktualumo, todėl skelbiu netrumpintą.

2016-03-03Lietuvos intelektualų ir nevyriausybinių organizacijų koalicijos Pareiškimas “Dėl pabėgėlio statuso, migracijos Europoje ir emigracijos Lietuvoje” (2)

Europos ir Lietuvos viešojoje erdvėje aštrėjant diskusijoms tarp visuomeninių ir politinių jėgų remiančių tik pabėgėlių humanitarinę globą, iš vienos pusės, ir nevaldomos imigracijos šalininkų, iš kitos, Lietuvos valdžios institucijos, mėgindamos pateisinti nuostatą perkelti į Lietuvą ir dalį migrantų, apibendrintai juos įvardija pabėgėliais. Atkreipiame dėmesį, kad ne visi į ES valstybes atvykstantys migrantai turi teisę į pabėgėlio statusą.

2016-03-01Nori būti drąsus? Nebijok ištartį tiesą (4)

Vienas įtakingiausių tiriamosios žurnalistikos centrų pasaulyje "Organized Crime and Corruption Reporting Project" publikavo Dovydo Pancerovo,Vidmanto Balkūno, Šarūno Černiausko ir Liepos Želnienės tekstą apie Širdžių Redaktoriaus ir Širdžių Prezidento reikalus. Prasižiosiu ir aš apie savo patirtį.

2016-01-19Paremkime klaipėdiškį kolegą Venantą Butkų, pabalsuokime (2)

Klaipėdoje išėjo dar viena žurnalisto ir marinisto Venanto Butkaus knyga “Burėse – Baltijos vėjas. Buriuotojo užrašai”. Žurnalistų klubas “Marinus” jo knygą pristatė Klaipėdos m. savivaldybės viešosios bibliotekos tradiciniam konkursui “Klaipėdos knyga 2015”. Už geriausias knygas skaitytojai balsuoja interneto svetainėje (www.biblioteka.lt) – tereikia atidaryti langelį “Balsavimas” ir paspausti klavišą už patinkančią knygą. Balsuoti galima iki vasario 9 dienos. Paremkime klaipėdiškius kolegas, pabalsuokime.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media