2024 m. balandžio 26 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas

 

2014-09-19Stipriausių Lietuvos krepšinio komandų kovos V. Garasto turnyre – tiesiogiai per LRT

Klaipėdos Švyturio arenoje trečią kartą rengiamas draugiškas tarptautinis vyrų krepšinio turnyras Vlado Garasto taurei laimėti. Turnyrą tiesiogiai transliuoja LRT. Aštuonių komandų turnyre dėl 1-4 vietų kovoja praėjusio LKL sezono trys geriausios komandos – Kauno „Žalgiris“, Klaipėdos „Neptūnas“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“ bei viena pajėgiausių Rusijos komandų – Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities „Chimki".

2014-09-17Seriale ,,Meilė kaip mėnulis“ – netradiciniai stiliaus ir įvaizdžio kūrimo sprendimai

Visame pasaulyje mada ir įvaizdžio kūrimas televizijos ir kino industrijoje užima itin reikšmingą vietą. Panašu, ši tendencija tampa vis svarbesnė ir Lietuvoje. Naujausio lietuviško LRT serialo „Meilė kaip mėnulis“ stilių bei įvaizdį kurianti dizainerė Marina Žuravliova neslepia, jog projekte aktorių įvaizdžiui skiriama daug dėmesio.

2014-09-17Akylūs žiūrovai iš ispanų išplėšė mylimo serialo finalą

Daugiaserijinis ispanų filmas „Velvet“, LNK žiūrovus nukėlęs į 6-ojo dešimtmečio Madridą, aukštosios mados, haute couture, aukso amžių, buvo vienas populiariausių šios vasaros serialų. Nenuostabu: populiariojo ispanų TV kanalo „Antena 3” užsakymu sukama juosta ne tik intriguojanti, bet ir prabangi: vienos „Velvet“ serijos biudžetas – pusė milijono eurų. Tačiau pasibaigus pirmajam trylikos serijų serialo sezonui per LNK, žiūrovai atakavo televiziją laiškais: kur dingo jų mylimo serialo finalas?

2014-09-17TV3 laidos vedėju tapęs V. Baumila žada specialių reportažų iš savo viešnagės Amerikoje

Žiūrimiausios televizijos TV3 eteryje rugsėjo 16 d. įvyko premjera. Nuo šiol antradienio vakarais įžymybių naujienų laida „VIP“ pasakos įdomiausias istorijas iš pramogų pasaulio, žinomų ar tiesiog laimingų žmonių gyvenimo. Improvizuotoje kiekvieną kartą vis kitoje studijoje laidos vedėjai akis į akį susitiks su tais, kurie nori ir gali pasidalinti savo išskirtine istorija. „VIP“ vedėjai – du nauji TV3 eterio veidai – Vaidas Baumila ir Eglė Kernagytė-Dambrauskė žada gerą pozityvių naujienų užtaisą.

2014-09-12Aktoriai M. Čižauskas ir A. Vilutytė puolė vienas kitam į glėbį

Jaunasis kino bei teatro aktorius Marius Čižauskas, puikiai žinomas iš kino filmo „Moterys meluoja geriau. Kristina“ bei didelio populiarumo sulaukusio internetinio serialo „Serialas“, šiuo metu vaidina jau nuo pirmosios serijos žiūrovų simpatijas pavergusiame žiūrimiausios televizijos TV3 komiškame medicinos seriale „Rezidentai“. Pirmadieniais–ketvirtadieniais 21.00 val. žiūrovai pasineria į ligoninėje keliamą šurmulį ir humoristines situacijas. Visa tai dėl pagrindinių herojų – keturių neseniai studijas baigusių medikų, kurie atvyksta dirbti į kliniką.

2014-09-12LRT televizija ryžosi: laida „Mėnulio fazė“ bus

Ką žiūrovai norėtų matyti eteryje vėlų sekmadienio vakarą? Kažką lengvo, tačiau kartu įkvepiančio, turiningo, leidžiančio atrasti ir improvizuoti. Kažką, kas leistų pratęsti savaitgalio euforiją ir išguiti pirmadienio baimę. Tokį produktą LRT žiūrovų teismui siūlo charizmatiška kūrėjų pora, kelių praėjusių LRT sezonų atradimas Beata Tiškevič ir Andrius Rožickas. Pirmoji vakaro šou žanro laida „Mėnulio fazė“ nacionaliniame kanale – jau šį sekmadienį, rugsėjo 14 d. 21 valandą.

2014-09-11Filmas apie Putino turtus Lietuvoje sulaukė didelio dėmesio

Vakar lyderiaujančiai televizijos grupei priklausančios LNK eteryje įvyko dokumentinio filmo apie Rusijos prezidento milijardus „Slaptieji Putino turtai“ premjera. Skandalingas prancūzų dokumentinis filmas Lietuvoje buvo lygiai taip pat gerai sutiktas, kaip ir Europoje.

2014-09-05K. Smoriginas: esu senis, bet klausau Lady Gagos

Aktoriai dažnai juokauja – kiekvieno iš mūsų gyvenime ateina laikas, kai tinkamiausias tampi tėvų arba senelių vaidmenims. Panašu, toks laikas atėjo ir aktoriui, režisieriui, bardui Kostui Smoriginui. Naujame televizijos seriale „Meilė kaip mėnulis“ režisierius Kęstutis Jakštas jam pasiūlė tėvo vaidmenį.

2014-09-04„Muzikinė kaukė” į BTV ekranus sugrįžta su Algiu Ramanausku ir Vyteniu Pauliukaičiu

Po pertraukos į BTV sugrįžta visų širdis pakerėjęs muzikinis projektas „Muzikinė kaukė“. Trečiasis atsinaujinusio muzikinio šou sezonas žada įspūdingus pasirodymus su ryškiausiomis pasaulinio lygio žvaigždėmis. Laidos „Muzikinė kaukė” vairą laikys žodžio kišenėje neieškantis Algis Ramanauskas.

2014-09-04Kviesdamas padėti Lietuvos zoologijos sodo gyvūnams, M. Levickis virto iguana

Pernai pradėtas Lietuvos zoologijos sodo paramos projektas „Pirk Dramblį“ jau šį mėnesį sugrįš į TV3 televiziją. Gyvūnų būties sąlygoms pagerinti skirta akcija tradiciškai sulaukia žinomų šalies žmonių palaikymo. Netrukus TV3 eteryje pasirodys įspūdingi klipai, kuriuose įvairiais gyvūnais per keletą akimirkų virs šalies garsenybės. Vienas pirmųjų prieš filmavimo kameras stojo akordeono virtuozas, projekto „Lietuvos talentai“ laimėtojas Martynas Levickis. Žinomas muzikantas su grimo meistrės pagalba virto efektingu driežu.

2014-09-03Nauji veidai TV3 eteryje: neįmanoma atsispirti šviesiaplaukei aktorei J. Žiogaitei

Šviesūs garbanoti plaukai, plati šypsena ir velniukai akyse. Taip aplinkinių apibūdinama TV3 premjeroje – komiškame medicinos seriale „Rezidentai“ – debiutuojanti jauna talentinga aktorė Justina Žiogaitė. Naujajame lietuviškame seriale žavinga mergina kuria vieną pagrindinių vaidmenų. Jos talentą TV3 žiūrovai galės įvertinti jau nuo rugsėjo 1 d., pirmadieniais-ketvirtadieniais 21.00 val.

2014-09-03LNK seriale „Gyvenimo receptai“ vaidins Eglė Špokaitė

Meno gerbėjai Eglę Špokaitę pažįsta kaip garsią baleriną, kuriai žemai galvas lenkia net ir patys kritiškiausi meno vertintojai. Tačiau reikia pastebėti, kad Lietuvoje turime dvi žinomas Egles Špokaites. Aktorė, besifilmuojanti naujame lietuviškame LNK seriale „Gyvenimo receptai“, juokėsi, kad tai – jokia likimo ironija, o paprastas sutapimas

2014-08-29Kultinio serialo „Pasmerkti 3“ filmavimo aikštelėje aktoriui V. Kupšiui tenka šlubuoti

Jau rugsėjo 1 dieną žiūrimiausia televizija TV3 pradeda naująjį rudens sezoną „Gera kartu!“. Tą pačią dieną į eterį grįžta ir žiūrovų pamilti kultinės trilogijos „Nemylimi. Svetimi. Pasmerkti“ aktoriai. Pirmadieniais-ketvirtadieniais 20.30 val. eteryje – žiūrimiausias lietuviškas serialas „Pasmerkti 3“. Kaip tik dėl naujo sezono premjeros, mafijozą Makarą seriale vaidinantis aktorius Vytautas Kupšys filmavimo aikštelėje jau kurį laiką šlubuoja. Herojaus patirta negalia aktoriaus nevargina, bet tai, kaip jo herojus elgiasi su moterimis, patį Vytautą verčia raudonuoti.

2014-08-28TV3 naujam projektui suvienijo talentingų aktorių trijulę: A. Bružą, M. Nedzinską ir B. Latėną

Žiūrimiausia televizija TV3 į naująjį sezoną nuo rugsėjo 1 dienos žengia su šūkiu „Gera kartu!“, o žiūrovus kviečia patogiai įsitaisyti ant sofos ir išsirinkti mėgstamiausias programas. Ypatinga rudens sezono naujiena, virtusi tikru egzaminu įžymybėms – projektas „Aš – kino žvaigždė“ rugsėjį atskleis, į kokią netikėtą avantiūrą pasinėrė daugybė žinomų žmonių, laidos kūrybinei grupei juos pakvietus į filmo aktorių atranką.

2014-08-28BTV: Sūnus užsimojo prieš žinomą virtuvės šefą

Daugelis moterų svajoja apie skaniai gaminantį vyrą, sugebantį patiekti ne tik šventinę vakarienę, bet ir greitai sukurpti eilinės dienos pietus iš likučių šaldytuve. Svajokite atsargiai, nes svajonės pildos su kaupu -šį sezoną televizija BTV pasiūlys net du profesionalius šefus – gerai žiūrovams ir gurmanams pažįstamą Robertą Ščesnavičių, kuris džiugins klasikiniais pasaulio virtuvės šedevrais bei jo sūnų, ambicingą, jauną virėją Tomą Ščesnavičių, kuriam žinios ir intuicija leidžia receptus kurti akimirksniu, o idėjas įgyvendinti paprastai ir greitai.

2014-08-28Vytautas Rumšas LRT eteryje pildys svajones

Tarp gausybės naujojo LRT sezono naujienų – projektas „Svajonę turiu“. Muzikos ir pokalbių, o svarbiausia – svajonių pildymo šou ves Vytautas Rumšas jaunesnysis. „Įdomu pažiūrėti ir sužinoti, kokios yra žmonių svajonės, ir parodyti, kad mes kartais nurašome žmones, kurie dar turi svajonių – ir ne bet kokių“, – sako žinomas aktorius.

2014-08-25Naują LRT laidą „Tautos balsas“ ves ne tik E. Jakilaitis

Naujajame LRT sezone žiūrovai išvys neįprastą projektą „Tautos balsas“ – pokalbių laidą taksi automobilyje. Už taksi vairo sės ne tik Edmundas Jakilaitis, bet ir kiti LRT laidų vedėjai ir visuomenės veikėjai, pavyzdžiui, Edita Mildažytė, Andrius Tapinas, Andrius Mamontovas.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media