2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas

 

2014-10-16Filmuojant laidą gydytojui A. Unikauskui teko gelbėti garbingo amžiaus žiūrovę

Trečiadieniais, nauju laiku, 19.30 val., TV3 eteryje – medicinos pokalbių šou „Kvieskite daktarą!“ Gydytojas Alvydas Unikauskas ir jo kolega Justinas Jankevičius ir vėl gvildens aktualiausias medicinos temas ir žiūrovų sveikatos problemas.

2014-10-16„Muzikinėje kaukėje” Juozas Butnorius paseno šešiasdešimčia metų

BTV „Muzikinės kaukės” dalyvis Juozas Butnorius, sužinojęs, ką reikės įkūnyti kitoje laidoje, buvo šokiruotas. Atlikėjui teko šešiasdešimt metų vyresnis legendinio Lietuvos dainininko Antano Šabaniausko personažas.

2014-10-12Nauja LRT.lt kalbos svetainė: kas sieja gaidį ir koketę, kodėl rašome nosines ir kokios galūnės reikėtų adaptuojant DiCaprio pavardę?

Nuo žaismingai aiškinamų elementarių rašybos taisyklių, painiojamų linksnių ir kirčių iki žymių pasaulio politikos, sporto ar kultūros veikėjų pavardžių tarimo. Įdomių ir naudingų dalykų LRT kalbos svetainėje ras mokyklinukai, žurnalistai ir net protmūšių mėgėjai, nes čia – ne tik apie rašybą, linksnius ir kirčius, bet ir apie įdomesnę žodžių kilmę.

2014-10-09Startuoja pirmoji Lietuvoje videoreceptų svetainė

Mėgstantys gaminti namie nuo šiol galės tobulinti savo kulinarinius įgūdžius ir naršydami po lietuviškus videoreceptus. Kulinarė, knygų autorė, laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson kartu su TV3 televizija pristato pirmąją Lietuvoje videoreceptų svetainę. Joje surinkta daugiau nei 200 pačios Beatos paruoštų videoreceptų.

2014-10-08LRT Kultūra pradeda sezoną

2003-aisiais gimęs nacionalinio transliuotojo kanalas LRT Kultūra pradeda jau 12-ąjį sezoną. Per daugiau nei dešimtmetį kultūrai skirtas kanalas pamėgtas ne tik iškilių Lietuvos kultūrininkų, bet ir žiūrovų iš visos šalies simpatijas. Kanalą nuolat jungiasi tie, kurie nenori praleisti klasikinei muzikai, džiazui skirtų specialių programų, lietuviško ir pasaulinio kinematografo geriausių pavyzdžių, koncertų, spektaklių, menininkų kūrybos vakarų. Auditorijos tyrimų bendrovės „TNS LT“ duomenimis, LRT Kultūrą kasdien įsijungia dešimtadalis Lietuvos gyventojų.

2014-10-07Sandra Žutautienė „TV Pagalbos“ uniformą keičia į pramoginių šokių sukneles

TV3 televizijos laidos „TV Pagalba“ gelbėtojos Sandros Žutautienės žiūrovams pristatinėti nereikia. Energinga, entuziastinga gelbėtoja televizijos eteryje jau ne vienus metus sprendžia įvairiausias tautiečių bėdas. Gera žinia Sandros gerbėjams: žiūrovai ją greitai matys ne tik „TV Pagalboje“, bet ir didžiajame TV3 projekte „Šok su manimi“.

2014-10-07Dramatiško likimo šviesiaplaukė pradeda karjerą seriale „Pasmerkti 3“

TV3 serialo „Pasmerkti 3“ žiūrovai jau įsiminė simpatišką šviesiaplaukę Renatą Narkūnaitę. Jos gyvenimo istoriją būtų galima naudoti vietoj scenarijaus. Įveikusi kovą su onkologine liga, grožio konkursų nugalėtoja, garsaus gražuolių projekto žvaigždė dabar siekia aktorės karjeros.

2014-10-05Prezidentė Dalia Grybauskaitė atsakė į politologų Mauzerio ir Sūrskio klausimus

Šiltos vietos dairosi ir „Info TV“ televizijos humoro laidos „Dviračio šou“ pelės Mauzeris ir Sūrskis. Joms pavyko prasigraužti iki prezidentės Dalios Grybauskaitės ir šiltoje prezidentūroje užduoti rūpimus klausimus. Dalios Grybauskaitės atsakymus į aštrius kvalifikuotų politologių pelių klausimus žiūrovai išgirs pirmadienį 21 val. „Dviračio šou“ laidoje per LNK grupei priklausantį pirmą žinių kanalą „Info TV“.

2014-10-03„Stilius“: kokios paslaptys gaubia primabalerinos L. Aškelovičiūtės gyvenimą?

Šiemet primabalerina Leokadija Aškelovičiūtė minėjo 75-erių jubiliejų. Nepaisant garbaus mažiaus, buvusi baleto scenos žvaigždė šoka – tegul ir namuose, virtuvėje, ruošdama valgį, tačiau kitaip ji negali. „Oi, balerinos, artistės nieko nemoka virti. O aš viską gamindavau. Atsimenu, kažkokia proga buvo, padariau balių, pati viską išviriau. O vienas vyro kolega sako, galvojau, valgysiu tik sumuštinius“, – sako primabalerina.

2014-10-01Per TV3 spalį – 14 filmų premjerų, tarp jų – šiemet kine pasirodęs „Šefas ant ratų. Virtuvė Los Andžele“

Žiūrimiausia televizija TV3 ištisus metus savo žiūrovams dovanoja naujausius, kritikų ir kino mėgėjų labiausiai vertinamus, neišdildomas emocijas garantuojančius filmus. Šį spalį TV3 eteryje bus parodyti net 54 filmai.

2014-09-30Vyrai, nevarkite! Daina Bilevičiūtė jums neturi laiko – dalyvauja muzikiniame BTV šou

„Muzikinėje kaukėje” Dainos Bilevičiūtės pasirodymą žiūrovai išvys jau šį šeštadienį 19 val. per BTV. Daina virs Didžiosios Britanijos scenos žvaigžde Adele.

2014-09-30Paaiškėjo, apie ką svajoja penkiasdešimtmetį perkopę lietuviai (1)

Pirmoji „Svajonę turiu“ laida – jau šį ketvirtadienį, iš karto po „Panoramos“, 21.15 val. Projekto žiūrovai ne tik išvys, kaip išsipildo vyresnio amžiaus gyventojų troškimai, bet ir mėgausis populiariąja estrados klasika bei pokalbiais su įdomiais ir garsiais žmonėmis.

2014-09-25Atsinaujinusi BTV pirmadienį pradeda naująjį sezoną su realybės serialu „Naktis ir diena. Vilnius“, „Afigiena mokytoja“ ir kultiniais serialais

Žiūrimiausia LNK kanalų grupė atnaujina antrą pagal populiarumą grupės televiziją BTV. Didžiausias pasikeitimas žiūrovų laukia geriausio laiko, vadinamojoje prime time programoje. BTV siūlo stiprius vakarus su televizija aktyviam ir jaunatviškam žmogui. Vakaro programą atidaro šiemet sukurtas serialas „Afigiena mokytoja“, vėliau – naujas sensacingas realybės serialas „Naktis ir diena. Vilnius“, tada nepralenkiamieji „Farai“, geras vakaro filmas, o programą baigia kultinis, apdovanojimais apipiltas išskirtinis serialas.

2014-09-25Naujas BTV logotipas

"Sveiki, mylėkite ir naudokitės, naujasis BTV logo. Su atsinaujinimu!" - mūsų svetainei parašė Gediminas Malaškevičius, LNK atstovas spaudai.

2014-09-24Martyno Kavaliausko glėbyje – profesionali šokėja Renata Gramauskaitė

22 metų dainininkas, būsimas medikas, TV3 projekte „X Faktorius“ išgarsėjęs ir visų merginų širdis pavergęs Martynas Kavaliauskas priėmė naują iššūkį. Talentingas vaikinas jau greitai pasirodys ant TV3 didžiojo projekto „Šok su manimi“ parketo.

2014-09-23Skelbiama aktorių atranka į lietuvišką serialą

Visada svajojote apie sceną ir televiziją, bet neišdrįsote prisipažinti garsiai? O gal esate profesionali aktorė, tačiau jums vis nepasiseka nutverti laimės paukštę? Prodiuserių kompanijos „Videometra“ ir „Singing Fish“ kartu su LRT televizija suteikia neįtikėtiną galimybę dalyvauti kuriant naują, populiarų serialą. Skelbiamas viešas konkursas 20-30m. merginoms, svajojančioms tapti aktorėmis.

2014-09-20Antrus metus iš eilės paramos projektas „Pirk dramblį“ suvienys šalies žvaigždes

Žiūrimiausios televizijos TV3 eteryje pernai paramos projekto ,,Pirk dramblį“ iniciatoriai garsiai prabilo apie opiausias Lietuvos zoologijos sodo problemas. Su žinomų ir geros valios žmonių palaikymu ši akcija sulaukė milžiniško visuomenės dėmesio ir nuoširdaus noro padėti. Vėl artėjant žiemai žvėreliams vėl reikia žmonių pagalbos.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media