2024 m. spalio 28 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas

 

2017-06-15Justei Arlauskaitei-Jazzu patikėtas svarbus vaidmuo istorinio serialo „Laisvės kaina“ tęsinyje apie partizanus

Apie vieną skaudžiausių mūsų istorijos puslapių pasakos didžiulio žiūrovų dėmesio sulaukusio daugiaserijinio vaidybinio filmo „Laisvės kaina“ tęsinys. LRT TELEVIZIJOS serialą kurianti prodiuserių kompanija „Videometra“ pradėjo antrosios dalies – „Laisvės kaina. Partizanai“ – filmavimo darbus. Seriale kaip ir anksčiau vaidins ką tik „Sidabrine gerve“ apdovanotas geriausias praėjusių metų aktorius Marius Repšys. Žinomų aktorių būrį „Partizanuose“ papildys Juozas Budraitis, Larisa Kalpokaitė. žiūrovų laukia ir dar vienas malonus netikėtumas – prie kūrybinės komandos prisijungė dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu, kuriai patikėta įkūnyti Salomėjos Neries personažą.

2017-05-27„Lietuvos balsas“ penktojo sezono vedėjas bus Rolandas Mackevičius

Naujausia žinia iš LNK – naujojo sezono vedėjo vairas atitieks Rolandui Mackevičiui, tik, kitaip nei ketvirtajame sezone, „Lietuvos balso“ scenoje jis karaliaus vienas.

2017-05-27„X Faktoriaus“ žiūrovų laukia pokyčiai – M. Starkų keičia Mindaugų duetas

Jau rudenį į TV3 eterį sugrįš muzikinis projektas „X Faktorius“. Svajojantys apie sceną, šlovę ir pinigus muzikiniame šou demonstruos savo gabumus dainuoti. Į eterį projektas sugrįš atsinaujinęs. Projekto vedėją Martyną Starkų eteryje pakeis Mindaugo Stasiulio ir Mindaugo Rainio duetas.

2017-05-07Skelbiami pirmieji veidai, dirbsiantys naujajame „Lietuvos balso“ sezone

„Netrukus tapsime neeiliniais muzikos ir balso, nuomonių ir pojūčių, nusivylimo ir džiaugsmo, laisvės ir baimės, ašarų ir šypsenų oazės liudininkais. Tapsime sirgaliais, gerbėjais, ištikimai laukiančiais ir palaikančiais talentingus įvairaus amžiaus atlikėjus“, - apie naująjį „Lietuvos Balso“ sezoną atsiliepia Rosita Čivilytė.

2017-05-02Ruošiantis šių metų „Nacionalinei ekspedicijai“ – įspūdingas mokslinis atradimas

Senasis Merkinės laivas, kurio kopija statoma šių metų LRT projekto „Nacionalinė ekspedicija“ kelionei, pasirodė 100 metų senesnis, nei manyta iki šiol. Atlikus dendrochronologinį tyrimą paaiškėjo, kad medžiai, iš kurių pagamintas laivo dugnas, nukirsti dar XVIII amžiuje. Merkinės laivo dugno lentos puikiai išsilaikė net 260 metų.

2017-04-14Živilei Kropaitei – dar vienas televizinis iššūkis: nauja laida

Nuo šiol kiekvieną antradienio vakarą LRT žurnalistė su profesionalių redaktorių komanda ieškos įdomesnių, negirdėtų pašnekovų, kitu kampu žvelgs į tai, kas aktualu kiekvienam. „Žinau, kad jei man kas nors būna įdomu ir į ką nors įdedu daug juodo darbo ir širdies, galiausiai tai pasidaro įdomu ir kam nors kitam. O šįsyk man įdomu net labai”, – ambicijų neslepia naujos laidos vedėja Živilė Kropaitė.

2017-04-02Už religijų įvairovės puoselėjimą apdovanota LRT KULTŪROS laida

LRT KULTŪROS laida „Anapus čia ir dabar“ pagerbta ketvirtą kartą surengtuose Nacionaliniuose lygybės ir įvairovės apdovanojimuose. Laidos kūrėjui Algirdui Acui įteiktas apdovanojimas už religijų įvairovės sklaidą. Laidoje nagrinėjamos su žmogaus teisėmis susijusios temos.

2017-03-28Televizijoje – nauja medicinos laida su daktare I. Pivoriūniene priešakyje

Beveik tris dešimtmečius televizijoje dirbanti gydytoja ir sveikatos laidų vedėja Irena Pivoriūnienė žiūrovams ir vėl parengė staigmeną. Jau netrukus eteryje pasirodys nauja TV8 sveikatos laida – „Sveikatos medis“.

2017-03-21Televizijos 60-mečiui - naujas LRT šou „60 akimirkų"

Garsiausi televizijos ir Lietuvos žmonės, kartas užauginę muzikos kūriniai, lydėję žiūrovus visus šešis televizijos gyvavimo dešimtmečius, unikalūs vaizdo įrašai iš LRT Aukso fondo ir istorijos, slypinčios už jų, – naujajame LRT projekte „60 akimirkų“ jau nuo kovo 25-osios šeštadienio vakarais 21 val. per LRT TELEVIZIJĄ.

2017-03-17„Labas. Čia LRT”: mylimiausi LRT vedėjai lankys žiūrovus jų namuose

Esate ištikimas LRT TELEVIZIJOS žiūrovas? Turite mylimiausią laidos vedėją? Svajojate jį/ją pasikviesti į svečius? Visa tai įmanoma! Anketoje (http://www.lrt.lt/labasciaLRT) įrašykite vedėjo, kurį norėtumėte pasikviesti į svečius, vardą ir pavardę. Jūsų noras taps realybe, kai vedėjas ar vedėja pasibels į jūsų namų duris su laida „LABAS. ČIA LRT“.

2017-03-08Į TV3 sugrįžta laida „Pakartok!“: mylimi šalies aktoriai ir naujas vedėjas

Populiarusis parodijų šou „Pakartok!“ grįžta į televizijos eterį! Aktoriai įsikūnys į aktualiausius šių dienų herojus, ryškiausias pramogų pasaulio, politikos žvaigždes. Iki ašarų juokinantys pasirodymai, šmaikščios profesionalios komisijos pastabos ir mylimiausi Lietuvos aktoriai – visą tai žada atsinaujinęs TV3 projektas „Pakartok!“.

2017-02-28LRT nominuota penkiose LOGIN 2017 apdovanojimų kategorijose

Praėjusieji 2016-ieji Lietuvos nacionaliniam transliuotojui buvo technologinio proveržio metai. Daugelį LRT inovacijų jau spėjo įvertinti ne tik žiūrovai, klausytojai ir interneto vartotojai, bet ir profesionalai. Už pastarojo laikotarpio interneto projektus LRT nominuota net penkiose didžiausio Baltijos šalyse technologijų ir inovacijų festivalio LOGIN 2017 apdovanojimų kategorijose.

2017-02-16Atidaryta moderniausia Baltijos šalyse LRT TELEVIZIJOS žinių studija

Valstybės atkūrimo dieną, Vasario 16-ąją, Lietuvos nacionalinis transliuotojas pasveikins žiūrovus iš naujosios, moderniausios Baltijos šalyse žinių studijos. Nuo 9 valandos iš čia pirmoji tiesiogiai transliuos laida „Labas rytas, Lietuva“. Studija inauguruota valstybės dienos išvakarėse, vasario 15 d. Renginį vedė robotas NAO, buvo priastatytos atnaujintos visų LRT TELEVIZIJOS naujienų laidų – „Labas rytas, Lietuva“, „Laba diena, Lietuva“, „Šiandien“, „Panorama“ ir „Savaitė“ vinjetės. Iš esmės atnaujinti žinių studiją, įskaitant techniką, įrangą, vizualiką, ventiliacijos sistemų įdiegimą ir pan., kainavo apie milijoną eurų.

2017-02-10Edita Mildažytė pristato naują laidą „Lietuvos kolumbai“

LRT pradejo rodyti Editos Mildažytės rengiamą dokumentinių laidų ciklą „Lietuvos kolumbai“, skirtą Lietuvos valstybės šimtmečiui paminėti.

2017-02-10Asta Stašaitytė- Masalskienė pasirodys netikėtame amplua

Laidų ir renginių vedėja Asta Stašaitytė – Masalskienė netrukus ners į dar vieną naują projektą – žinoma moteris taps vasario 12 dieną startuosiančio antrininkų superšou „Mes – vieno kraujo“ komisijos nare. Projekte bus ieškoma ne tik geriausiai dainuojančių, bet ir artistiškiausių atlikėjų antrininkų Lietuvoje.

2017-01-27D. Gutauskienė ir T.Rimgaila tapo naujo šou vedėjais: prie kūrybinio laidos proceso prisidėjo ir pati Laisva

Po sėkmingo „Muzikinės kaukės“ sezono, BTV eteryje šeštadieniais debiutuoja naujas muzikinis šou ir netikėtas vedėjų duetas. Dar niekur nerodytą, visiškai naują projektą „Muzikinis iššūkis“ ves Donata Gutauskienė-Laisva ir Tadas Rimgaila. „Pirmą kartą tapsiu laidos vedėja. Jaučiuosi drąsiai. Nekantrauju savo jėgas išbandyti naujoje srityje“, - džiaugsmo neslėpė Laisva, o jai pritarė ir Tadas, kuriam laidos vedimas taip pat taps nauja patirtimi. „Muzikinis iššūkis“ – jau sausio 28 dieną per BTV.

2017-01-24Netikėta: Tomas Langvinis keičia Mantą Stonkų

Pagal tarptautinį formatą rengiama laida „Blogiausias Lietuvos vairuotojas” grįžta į televizijos ekranus. Antrąjį sezoną per LNK pradedanti laida žada dar daugiau kvapą gniaužiančių automobilių avarijų, blogiausių vairuotojų vargų, nevaldomų emocijų ir staigmeną laidos žiūrovams – naują vedėją. Naujajame sezone dalyvių ir žiūrovų laukia akibrokštas – prie laidos vedėjo vairo stoja TV žiūrovams ir radijo klausytojams pažįstamas sporto žurnalistas Tomas Langvinis.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media