2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas

 

2014-01-16Pristatomos dvi naujos žurnalisto, meno kūrėjo Juozo Elekšio knygos

Vilniaus Mokytojų namuose Didžiojoje salėje sausio 24 dieną 18 val. bus pristatytos 20 ir 21-oji žurnalisto ir meno kūrėjo Juozo Elekšio knygos "Čia mano žemė" ir "Dainų upeliukas". Įvyks ir žemaitiškų dainų premjeros.

2014-01-14Leidinys „Kova dėl Klaipėdos: įvykiai ir žmonės”

2014 m. sausio 15 d. (trečiadienį) 15 val. Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda) vyks naujo leidinio „Kova dėl Klaipėdos: įvykiai ir žmonės“ pristatymas.

2014-01-13Socialinė apsauga Lietuvoje 2012

Lietuvos statistikos departamentas informavo mūsų svetainę, kad yra jau parengtas leidinys „Socialinė apsauga Lietuvoje 2012“. Leidinyje pateikiama statistinė informacija apie socialinės apsaugos išmokas šeimai ir vaikams, ligos, negalios, senatvės, nedarbo ir kitais atvejais, išlaidas pensijoms, pensijų ir pašalpų gavėjų skaičių.

2014-01-09Žurnalisto Arnoldo Čaikovskio knygos „Buriuotojo svajonės paukštė. Kaip lietuvis Bronislovas Rožinskas su lenkais perplaukė Atlantą“ pristatymas

Kviečiame į žurnalisto Arnoldo Čaikovskio dokumentinės marinistinės publicistikos knygos „Buriuotojo svajonės paukštė. Kaip lietuvis Bronislovas Rožinskas su lenkais perplaukė Atlantą“ pristatymą, skirtą pirmosios Lietuvos jūrinio buriavimo istorijoje transatlantinės kelionės 50-mečiui. Pristatymas vyks 2014 metų sausio 10 dieną 17 val. Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos Gerlacho palėpėje.

2014-01-09Paulavos respublika. Knygos pristatymas - sausio 21 d. 17,30 val. Vilniaus Rotušėje

Vos už keliasdešimt kilometrų nuo Vilniaus, Šalčininkų rajone, yra unikali vieta, kuriai prieš kelis šimtus metų visuomenė teikė ypatingą reikšmę.Netgi buvo sakoma, kad valstybėje yra trys respublikos: Lenkijos, Lietuvos ir Paulavos. Kodėl? Kuo Paulavos respublikos patirtis gali būti naudinga XXI amžiaus Lietuvai? Atsakymai – pirmąkart lietuvių kalba šia tema išleistoje Aurelijos Arlauskienės, Lucijos Jurgelevič, Ramunės Šmigelskytės-Stukienės knygoje "POVILAS KSAVERAS BŽOSTOVSKIS-PAULAVOS RESPUBLIKA“

2014-01-05Parengtas leidinys „Lietuvos didieji miestai skaičiais 2012“

Lietuvos statistikos departamentas praneša, kad parengtas leidinys „Lietuvos didieji miestai skaičiais 2012“. Leidinyje pateikiami pagrindiniai Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio ir Alytaus miestų savivaldybių 2010–2012 m. ekonominės ir socialinės raidos rodikliai. Leidinyje rasite rodiklius pagal 6 miestų savivaldybes.

2014-01-02Išleisti nauji poetės Gražinos Cieškaitės eilėraščiai

Po vienuolikos metų pertraukos pasirodė vienos savičiausių lietuvių poečių Gražinos Cieškaitės naujų eilėraščių knyga “Žodžiai kaip stigmos" (išleido Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla). Ne vienerius metus rašyti ir į rinkinį sudėti eilėraščiai poetės kūrybą sekantiems skaitytojams bus atpažįstami temomis, stilistika, tačiau kartu jie ir išsiskiria iš kitų rinkinių.

2014-01-02Signatarų namuose pristatoma Algirdo Patacko knyga „Litua“

2014 m. sausio 3 d., penktadienį, 16.00 val. Lietuvos nacionalinio muziejaus padalinyje Signatarų namuose (Pilies g. 26, Vilniuje) rengiamos Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro Algirdo Patacko knygos „Litua“ sutiktuvės

2013-12-31Zigmas Zinkevičius. „Lietuviai. Praeities didybė ir sunykimas“

Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras (MELC) išleido Zigmo Zinkevičiaus knygą „Lietuviai. Praeities didybė ir sunykimas“ Knygoje išsamiai aptariama pirmykštė Lietuva, davusi būsimajai valstybei pavadinimą, kitos rašytiniuose šaltiniuose minimos lietuvių žemės: Deltuva, Nalšia, Upytė, Šiauliai, Karšuva, Knituva, geografiniai žemaičių ir aukštaičių pavadinimai, aiškinama, kodėl lietuviai buvo pakrikštyti paskutiniai.

2013-12-31Išėjo „Didysis rusų–lietuvių kalbų žodynas“

Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras (MELC) išleido dviejų tomų „Didįjį rusų–lietuvių kalbų žodyną“. Dviejų tomų „Didžiajame rusų–lietuvių kalbų žodyne“ pateikiama pagrindinė rusų kalbos leksika, įtraukta įvairių mokslo bei technikos sričių terminų. Pateikta taip pat senų žodžių ir tarmybių, pasitaikančių literatūroje, duodama „prastakalbės“ žodžių, kurie dėl turinio šiurkštumo, tam tikro atžarumo yra bendrinės kalbos paribyje, bet vartojami kasdienėje kalboje.

2013-12-31Naujas leidinys „Lietuvos nacionalinės sąskaitos 2011“

Lietuvos statistikos departamentas mus informavo, kad yra parengtas leidinys "Lietuvos nacionalinės sąskaitos 2011".Leidinyje pateikiami pagrindiniai metiniai Lietuvos nacionalinių sąskaitų rodikliai. Pateikiamos bendrojo vidaus produkto (BVP) ir kitų pagrindinių nacionalinių sąskaitų rodiklių laiko eilutės nuo 2000 m.

2013-12-21Knyga apie senus lietuvių papročius, burtus, apeigas ir prietarus (1)

Dienos šviesą išvydo „Minties" leidyklos išleista knyga „Lietuvių kalendorinės šventės. Iš Jono Balio palikimo". Į šią knygą sugulė J. Balio (1909-2011) surinkta medžiaga, susijusi su lietuvių kalendorinėmis šventėmis. Tai savotiška lietuvių papročių, burtų ir apeigų enciklopedija, kurioje galima rasti pačių įdomiausių ir netikėčiausių lietuvių tautosakos elementų.

2013-12-20Išėjo leidinys „Lietuvos apskritys 2012“

Lietuvos statistikos departamentas praneša, kad parengtas leidinys „Lietuvos apskritys 2012“. Jame skelbiama 2010–2012 m. statistinė informacija apie apskričių ir savivaldybių ekonominę ir socialinę raidą: gyventojus, išsilavinimą, sveikatos ir socialinę apsaugą, kultūrą, užimtumą, nusikalstamumą, tiesiogines užsienio investicijas, žemės ūkį, transportą, užsienio prekybą ir kt.

2013-12-19Vytautas Daraškevičius pristatė fotoalbumą „Neatrastoji Kinija. Du žvilgsniai“ (1)

„Daugelio žmonių žinios apie Kiniją, tiek Lietuvoje, tiek Europoje yra gana paviršutiniškos, pasenusios ir netgi klaidingos", - Vilniaus universitete vykusiame fotoalbumo „Neatrastoji Kinija. Du žvilgsniai" pristatyme sakė vienas knygos autorių, žinomas lietuvių fotografas Vytautas Daraškevičius. Unikaliame nuotraukų albume pateikiami du požiūriai į Kiniją - lietuvio ir jo kolegos iš Kinijos Song Džendziuno.

2013-12-18Knygos “Lietuvių švietimo draugija “Rytas” pristatymas (1)

Knyga “Lietuvių švietimo draugija “Rytas” tikrai solidi. Per 200 puslapių, iliustruotų nuotraukomis tekstų, nuotraukų, iš kurių po šimto metų į skaitytoją žvelgia to meto pradinių klasių vaikų, mokytojų, lietuvybės Rytų Lietuvoje skleidėjų veidai, kaimo pirkios, glaudusios lietuviškąjį žodį...

2013-12-12Nepriklausomybės akto signataras Česlovas Vytautas Stankevičius pristato knygą „Sudėtingas Lietuvos derybų su Maskva kelias 1990 - 1992 metais (1)

Gruodžio 13 d. (penktadienį) Vilniaus Universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute (Vokiečių g. 10, Vilnius, 402 auditorija) nuo 10.30 val. vyks Nepriklausomybės akto signataro Česlovo Vytauto Stankevičiaus knygos "Sudėtingas Lietuvos derybų su Maskva kelias 1990 - 1992 metais" pristatymas.

2013-12-11Jolitos Herlyn knygos "Trys mano vieninteliai" pristatymas-susitikimas

Gruodžio 13 d. (penktadienį) 17 val. Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos Gerlacho palėpėje vyks Jolitos Herlyn knygos "Trys mano vieninteliai" pristatymas-susitikimas.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media