2024 m. liepos 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas

 

2013-09-3036-oji FOTOAKADEMIJA NIDOJE – trečioji dalis (1)

Sėkmingai įvykdyta visa numatyta programa - atkako visi pranešėjai, atvertos ne tik visos planuotos, bet ir papildomos fotoparodos. Pavyko ir konkursas „Fotografuojame Nidoje“. Apie jo rezultatus pranešėme praėjusiame rašinyje, o už praėjusių metų geriausias nuotraukas balsavę portalo "lrytas.lt“ skaitytojai pirmenybę atidavė Saros Poisson darbui. Nors kasdien varvanojo lietus, seminaro dalyviai jo beveik nepastebėjo, nes buvo labai užsiėmę.

2013-09-2836-oji FOTOAKADEMIJA NIDOJE – antroji dalis

36-asis fotografų rudens sambūris Nidoje neveltui yra vadinamas seminaru, nes turi būdingų akademinėms studijoms bruožų. Tai ne tik paskaitos, seminarams tinkančios diskusijos, bet ir savotiškas per metus sukurtų darbų gynimas, vadinamas “Portfolio peržiūromis”. Jaunieji fotografai patyrusiems meistrams, kritikams rodo savo kūrinius, klausosi jų pastabų, patarimų. “Portfolio peržiūros” paprastai vyksta porą valandų tarp rytinių ir vakarinių paskaitų Nidos kultūros ir turizmo centro „Agila“ fojė.

2013-09-2736-oji FOTOAKADEMIJA NIDOJE - Pirmoji dalis

Pirmadienį, 2013-ųjų rugsėjo šešioliktąją, Nida vėl tapo tikrąja Lietuvos fotografijos meno sostine. Trisdešimt šeštąjį kartą čia prasidėjo savaitinis mūsų krašto Fotomenininkų sąjungos kūrybinis seminaras. Harmoningomis spalvomis, ramybe žavi rudenėjančio pajūrio ir pamario gamta. Ji trečiajai rugsėjo savaitei vėl suviliojo į Kuršių Neriją apie du šimtus žmonių su fotokameromis ir šiaip fotografijos mėgėjų bei ekspertų

2013-09-12Sporto fotografas Alfredas Pliadis atidarė asmeninę parodą „Juodai baltas krepšinis“  (1)

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto pastate esančioje kavinėje atidaryta Alfredo Pliadžio fotografijų paroda „Juodai baltas krepšinis.“ Iš viso eksponuojama 18 nuotraukų. Nors parodoje pristatyti kadrai užfiksuoti 1979-1990 m., jose yra ir veidų, kuriuos galima pamatyti reportažuose iš Europos krepšinio čempionato Slovėnijoje.

2013-09-11Trakuose atidaryta Juozo Šalkausko fotografijų paroda (4)

Rugsėjo 9 dieną Trakų rajono apylinkės teisme buvo atidaryta Lietuvos žurnalisto Juozo Šalkausko fotografijų paroda „Sakurų paunksmėje“. Parodos atidarymo metu fotografijų autorius Juozas Šalkauskas teismo darbuotojams ir svečiams papasakojo apie savo kelionės Japonijoje akimirkas, šios šalies papročius ir kultūrą, ypatingą sakurų vaidmenį japonų gyvenime.

2013-09-10Stasio Paškevičiaus 43 personalinė paroda „Fotografuota Nidoje“ (2)

Stasys Paškevičius, radioelektronikas, verslininkas, valstybės pripažintas menininkas, vienas iš svarbiųjų Sąjūdžio žmonių, yra atidavęs fotografijai daugelį metų. Naujoji paroda „Fotografuota Nidoje“ yra savotiškas ankstesnių darbų tęsinys, geografiškai apribotas smėlėtais nerijos toliai

2013-09-10Utenoje fotografijų paroda „Labas, Lenkija!”

Rugsėjo 19 d., 17.00 val., Utenos A. ir M. Miškinių viešoji bibliotekoje (Maironio g. 12) įvyks fotografijų parodos „Labas, Lenkija!” atidarymas. Atidarymo metu taip pat vyks filmo „Lenkija? Taip!“ peržiūra.

2013-09-07Algio Griškevičiaus fotografijų paroda „Iš mutantų gyvenimo“  (1)

2013 m. rugsėjo 10 d., antradienį, 17.30 val. nuoširdžiai Jus kviečiame į Algio Griškevičiaus fotografijų parodos „Iš mutantų gyvenimo“ atidarymą Lietuvos fotomenininkų sąjungos „Prospekto fotografijos galerijoje“ (Gedimino pr. 43, Vilnius). Parodoje bus pristatyti naujausi, 2012-2013 metų kūriniai.

2013-09-05Feliksas Kerpauskas: pastebintis grožį (1)

Naujoje Kauno Senamiesčio bibliotekoje įvyko fotografijos paroda, kurios autorius – žemaitis Feliksas Kerpauskas, didelę savo gyvenimo dalį praleidęs Kaune, ne tik kultūros darbuotojams puikiai žinomas kaip įvairių renginių fotometraštininkas. Šiomis dienomis F. Kerpausko fotoparoda veikė ir Kauno klinikose (Eivenių g. 2), Radiologijos klinikos Branduolinės medicinos skyriuje (2 aukšte). Joje pristatyti darbai iš fotografijų serijų „Akmenų pasaulis“, „Medžių žaizdos“ ir „Abstrakcijos“.

2013-09-0543-ioje personalinėje S. Paškevičiaus parodoje „Fotografuota Nidoje“ – gamta ir žmonės

Rugsėjo 18 d. 17 val. Nidoje Tomo Mano muziejuje bus atidaryta garsaus fotomenininko Stasio Paškevičiaus paroda „Fotografuota Nidoje". Jos branduolį sudarys portretai, keletą metų fotografuoti Nidoje, kuriuose įamžinti įvairūs - garsūs ir ne tokie garsūs - parodos autoriaus sutikti žmonės, bei Kuršių Nerijos gamtos grožį atspindintys peizažai.

2013-09-05Pauliaus Normanto 65-mečiui - Paroda

Rugsėjo 16 d., pirmadienį, 17.30 val Vilnaius dailės akademijos galerijoje "Akademija" įvyks parodos "Budos šviesa" atidarymas. Ekspozicija sudaryta iš Pauliaus Normanto kolekcijos ir archyvų (1989-2013). Autorius Saulius Valius. Paroda skiriama Nobelio premijos laureato Dalai Lamos XIV vizitui Lietuvoje (2013 rugsėjo 12-13) ir žinomo fotografo, Vengrijos menų akademijos tikrojo nario Pauliaus Normanto 65-mečiui paminėti.

2013-09-05Dešimtasis fotomeno festivalis KAUNAS PHOTO

Dešimtojo fotomeno festivalio KAUNAS PHOTO 2013 m. rugsėjo renginių tvarkaraštis. Rugsėjo 6 – 8 dienomis Meistriškumo klasė “Ne į temą”, vadovas Mariušas Foreckis (Registruotiems dalyviams) Rugsėjo 6 d. 18 val. Kauno fotografijos galerijoje (Vilniaus g. 2, Kaunas) Fotografo ir leidėjo Mariušo Foreckio kūrybos pristatymas. Renginys nemokamas ir atviras visiems
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media