2024 m. balandžio 26 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas

 

2013-10-21Škotijoje tęsiasi Lietuvos fotografijų sezonas

Škotijoje tęsiasi Lietuvos fotografijos sezonas – spalio 19-20 dienomis atidarytos net trys parodos: Poetiniai dokumentai – menas ir poezija Lietuvos fotografijoje Street Level Photoworks galerijoje Glazge, LT Pinhole fotografija ir Kauno gatvės fotografija Harbour Arts Centre, Irvine. Parodų atidarymuose ir pristatymuose dalyvavo šeši Lietuvos menininkai ir kuratoriai: Gintaras Česonis, Eglė Deltuvaitė, Arūnas Kulikauskas, Ieva Mazūraitė Novickienė, Romualdas Požerskis ir Petras Saulėnas bei Lietuvos kultūros atašė Jungtinėje Karalystėje Rita Valiukonytė

2013-10-18Arūno Baltėno fotografijų paroda "Namų tyloj"

2013 m. spalio 22 d., antradienį, 18.00 val. nuoširdžiai Jus kviečiame į Arūno Baltėno fotografijų parodos “Namų tyloj" atidarymą Lietuvos fotomenininkų sąjungos “Prospekto fotografijos galerijoje" (Gedimino pr. 43, Vilnius). Paroda yra projekto "Portretas interjere” dalis.

2013-10-18Vilkaviškyje - fotomenininko Algimanto Kezio ir žurnalisto Edvardo Šulaičio 85-mečių minėjimas

Spalio 25 d. 13.00 val. Vilkaviškio krašto muziejuje įvyks fotomenininko Algimanto Kezio ir žurnalisto Edvardo Šulaičio 85-mečių minėjimas. Fotomenininkas Zinas Kazėnas parodys savo sukurtą filmą apie A. Kezį. Krašto muziejus pristatys A. Kezio darbų parodą ,,Formos švytėjimas“.

2013-10-13Sostinės „Prospekto galerijoje“ - tauragiškio fotomenininko Romualdo Vaitkaus paroda (1)

Sostinės „Prospekto galerijoje“ (Gedimino pr. 43, Vilnius). sėkmingai veikia tauragiškio fotomenininko Romualdo Vaitkaus fotografijų paroda. Parodai R. Vaitkus pristatė 35 nuotraukas, tai daugiausiai akimirkos iš Lietuvos kaimų, jose dominuoja žmogus. – Gal ir liūdna paroda, bet tie žmonės turtingi savo vidumi, humoro jausmu, – po parodos atidarymo sakė R. Vaitkus.

2013-10-07Romualdo Kęstučio Augūno fotografijų paroda „Sapnuoju Lietuvą“

Spalio 09 d. (trečiadienį) 15 val. Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje atidaroma fotomenininko Romualdo Kęstučio Augūno fotografijų paroda „Sapnuoju Lietuvą“. Paroda veiks iki lapkričio 11 d.

2013-10-05Jerevane atidaryta Lietuvos fotografijos paroda

Armėnijos nacionalinėje galerijoje Jerevane atidaryta Lietuvos fotografijos paroda “Kartų dialogas. Kasdienybė. 1963-2013”, skirta Lietuvos pirmininkavimui Europos Sąjungos Tarybai. Parodoje pristatomi A. Sutkaus, A. Kunčiaus, A. Macijausko, R. Rakausko, R. Požerskio, V. Luckaus, A. Šeškaus, A. Valiaugos, G. Česonio, M. Kavaliausko, M. Ažušilio, D. Stankevičiaus darbai.

2013-10-04Zinas Kazėnas – „Pasvals apė alo, oro ir kitko“  (1)

Gyvenime kartais atrandi terpę, kur gali atskleisti visus savo gabumus. Tik kiekvienam tie atradimai vis skirtingi. Kraštietis Zinas Kazėnas, meno pagalba apkeliavęs beveik pusę pasaulio, su savo darbais vis sugrįžta į Pasvalį. Pasvalio krašto muziejuje Pasvalio miesto šventės metu iškilmingai uždaryta Z. Kazėno paroda „Pasvals apė alo, oro ir kitko“

2013-10-01Augustino Virgilijaus Burbos fotografijos paroda "Medžio laikas"

Spalio 4 d. (penktadienį) 17 val. Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos III aukšto hole vyks tapytojo, grafiko Augustino Virgilijaus Burbos fotografijų parodos „Medžio laikas“ atidarymas.

2013-09-3036-oji FOTOAKADEMIJA NIDOJE – trečioji dalis (1)

Sėkmingai įvykdyta visa numatyta programa - atkako visi pranešėjai, atvertos ne tik visos planuotos, bet ir papildomos fotoparodos. Pavyko ir konkursas „Fotografuojame Nidoje“. Apie jo rezultatus pranešėme praėjusiame rašinyje, o už praėjusių metų geriausias nuotraukas balsavę portalo "lrytas.lt“ skaitytojai pirmenybę atidavė Saros Poisson darbui. Nors kasdien varvanojo lietus, seminaro dalyviai jo beveik nepastebėjo, nes buvo labai užsiėmę.

2013-09-2836-oji FOTOAKADEMIJA NIDOJE – antroji dalis

36-asis fotografų rudens sambūris Nidoje neveltui yra vadinamas seminaru, nes turi būdingų akademinėms studijoms bruožų. Tai ne tik paskaitos, seminarams tinkančios diskusijos, bet ir savotiškas per metus sukurtų darbų gynimas, vadinamas “Portfolio peržiūromis”. Jaunieji fotografai patyrusiems meistrams, kritikams rodo savo kūrinius, klausosi jų pastabų, patarimų. “Portfolio peržiūros” paprastai vyksta porą valandų tarp rytinių ir vakarinių paskaitų Nidos kultūros ir turizmo centro „Agila“ fojė.

2013-09-2736-oji FOTOAKADEMIJA NIDOJE - Pirmoji dalis

Pirmadienį, 2013-ųjų rugsėjo šešioliktąją, Nida vėl tapo tikrąja Lietuvos fotografijos meno sostine. Trisdešimt šeštąjį kartą čia prasidėjo savaitinis mūsų krašto Fotomenininkų sąjungos kūrybinis seminaras. Harmoningomis spalvomis, ramybe žavi rudenėjančio pajūrio ir pamario gamta. Ji trečiajai rugsėjo savaitei vėl suviliojo į Kuršių Neriją apie du šimtus žmonių su fotokameromis ir šiaip fotografijos mėgėjų bei ekspertų

2013-09-12Sporto fotografas Alfredas Pliadis atidarė asmeninę parodą „Juodai baltas krepšinis“  (1)

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto pastate esančioje kavinėje atidaryta Alfredo Pliadžio fotografijų paroda „Juodai baltas krepšinis.“ Iš viso eksponuojama 18 nuotraukų. Nors parodoje pristatyti kadrai užfiksuoti 1979-1990 m., jose yra ir veidų, kuriuos galima pamatyti reportažuose iš Europos krepšinio čempionato Slovėnijoje.

2013-09-11Trakuose atidaryta Juozo Šalkausko fotografijų paroda (4)

Rugsėjo 9 dieną Trakų rajono apylinkės teisme buvo atidaryta Lietuvos žurnalisto Juozo Šalkausko fotografijų paroda „Sakurų paunksmėje“. Parodos atidarymo metu fotografijų autorius Juozas Šalkauskas teismo darbuotojams ir svečiams papasakojo apie savo kelionės Japonijoje akimirkas, šios šalies papročius ir kultūrą, ypatingą sakurų vaidmenį japonų gyvenime.

2013-09-10Stasio Paškevičiaus 43 personalinė paroda „Fotografuota Nidoje“ (2)

Stasys Paškevičius, radioelektronikas, verslininkas, valstybės pripažintas menininkas, vienas iš svarbiųjų Sąjūdžio žmonių, yra atidavęs fotografijai daugelį metų. Naujoji paroda „Fotografuota Nidoje“ yra savotiškas ankstesnių darbų tęsinys, geografiškai apribotas smėlėtais nerijos toliai

2013-09-10Utenoje fotografijų paroda „Labas, Lenkija!”

Rugsėjo 19 d., 17.00 val., Utenos A. ir M. Miškinių viešoji bibliotekoje (Maironio g. 12) įvyks fotografijų parodos „Labas, Lenkija!” atidarymas. Atidarymo metu taip pat vyks filmo „Lenkija? Taip!“ peržiūra.

2013-09-07Algio Griškevičiaus fotografijų paroda „Iš mutantų gyvenimo“  (1)

2013 m. rugsėjo 10 d., antradienį, 17.30 val. nuoširdžiai Jus kviečiame į Algio Griškevičiaus fotografijų parodos „Iš mutantų gyvenimo“ atidarymą Lietuvos fotomenininkų sąjungos „Prospekto fotografijos galerijoje“ (Gedimino pr. 43, Vilnius). Parodoje bus pristatyti naujausi, 2012-2013 metų kūriniai.

2013-09-05Feliksas Kerpauskas: pastebintis grožį (1)

Naujoje Kauno Senamiesčio bibliotekoje įvyko fotografijos paroda, kurios autorius – žemaitis Feliksas Kerpauskas, didelę savo gyvenimo dalį praleidęs Kaune, ne tik kultūros darbuotojams puikiai žinomas kaip įvairių renginių fotometraštininkas. Šiomis dienomis F. Kerpausko fotoparoda veikė ir Kauno klinikose (Eivenių g. 2), Radiologijos klinikos Branduolinės medicinos skyriuje (2 aukšte). Joje pristatyti darbai iš fotografijų serijų „Akmenų pasaulis“, „Medžių žaizdos“ ir „Abstrakcijos“.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media