2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas

 

2022-12-18Prospekto galerijoje Mindaugo Kavaliausko personalinė paroda „A-taškas“

Prospekto galerijoje (Gedimino pr. 43, Vilnius) gruodžio 21 – sausio 28 d. veiks Mindaugo Kavaliausko personalinė fotografijų paroda „A-taškas“. Parodos pristatymas ir susitikimas su autoriumi vyks gruodžio 21 d. (trečiadienį) 17.00–19.00 val.

2022-12-16Apdovanoti konkurso „Lietuvos kariuomenė fotografijoje 2022“ laureatai (1)

Gruodžio 15 d. Vilniaus rotušėje vykusioje ceremonijoje apdovanoti Tado Dambrausko konkurso „Lietuvos kariuomenė fotografijoje 2022“ laureatai ir atidaryta paroda, kurioje eksponuojama daugiau nei penkiasdešimt geriausių nuotraukų iš Lietuvos kariuomenės gyvenimo.

2022-12-10Seime pristatomos dviejų Seimo kanceliarijos fotografių parodos, skirtingai vaizduojančios karą Ukrainoje

Seimo lankytojų centre (Gedimino pr. 60) atverta Seimo kanceliarijos fotografės iš Ukrainos Viktorijos Chornos socialinio projekto „Motinystė karo metu“ fotografijų paroda ir Seimo kanceliarijos fotografės Olgos Posaškovos nuotraukos iš parodos „4.5.0. – все спокійно“, kuriose užfiksuoti karo Ukrainoje vaizdai.

2022-11-23Šešioliktojo tarptautinio fotožurnalistikos festivalio „Vilniaus fotografijos ratas“ parodų atidarymas Katedros aikštėje

Jau šešioliktą kartą sostinėje rengiamas tarptautinis fotožurnalistikos festivalis „Vilniaus fotografijos ratas“ vėl suburė fotožurnalistus iš viso pasaulio. Lapkričio 24 dieną, ketvirtadienį, 12.00 valandą sostinės gyventojus ir svečius kviečiame į Festivalio parodų atidarymą - ekskursiją, kuri vyks Katedros aikštėje, šaliai Gedimino paminklo.

2022-11-2116-ame tarptautiniame festivalyje „Vilniaus fotografijos ratas“ fotožurnalistas iš Ukrainos apdovanotas „Stasio Lozoraičio Vilties Laisvės“ premija (1)

Fotografui iš Ukrainos Jevhenijui Maloletka buvo paskirta „Stasio Lozoraičio Vilties Laisvės“ premija. Tarptautinio fotožurnalistikos festivalio „Vilniaus fotografijos ratas“ dalyviui ši Seimo nario Kazio Starkevičiaus ir jo šeimos įsteigta premija buvo paskirta už jo fotografijų seriją apie apgultą ir nuolat bombarduojamą Mariupolį, į kurį Jevhenas su kolega Mstyslavu Černovu atvyko dieną prieš prasidedant karui ir išbuvo iki kovo 15 d., kai fronto linija nežinomomis trajektorijomis jau driekėsi pačiame mieste.

2022-11-08Fotografijų paroda kviečia prisiminti nykstančius vėjo malūnus

Žemės ūkio ministerijoje atidaryta vėjo malūnų fotografijų paroda. Jos autorius – fotomenininkas iš Pumpėnų (Pasvalio r.) Virgilijus Navalinskas savo darbais kviečia atkreipti dėmesį į šį nykstantį kultūros paveldą.

2022-10-26Startuoja mobiliosios fotografijos konkursas, kuriame vertingus prizus gali iškovoti ir lietuviai

Moderniųjų technologijų bendrovė „Huawei“ skelbia kasmetinio išmaniųjų telefonų fotografijos ir vaizdo įrašų konkurso „Next Image“ pradžią. Šių metų tema – „Įkvėpk pasaulį“ (angl. Inspire the World). Konkursas jau keletą metų pritraukia talentingiausius fotografus, vaizdo operatorius ir turinio kūrėjus iš viso pasaulio. Iki lapkričio 14 d. bet kuris „Huawei“ įrenginių vartotojas gali pateikti savo telefonu darytas nuotraukas ar vaizdo įrašus ir laimėti vieną iš vertingų dovanų, įskaitant pagrindinį 10 tūkst. JAV dolerių prizą.

2022-10-19Emilija Petrauskienė: SIDABRO SODAS / TULPĖS

Spalio 25 d. Vilniaus fotografijos galerijoje (Stiklių g. 4 / Didžioji g. 19, Vilnius) atidaroma personalinė Emilijos Petrauskienės paroda „Sidabro sodas / Tulpės". Susitikimas su autore vyks Lapkričio 4 d. 17.30 val.

2022-10-19Trakuose - Andriaus Repšio fotografijos paroda „Paukščio akimis “

Meno galerija „Fojė“ maloniai kviečia į fotomenininko ir spaudos fotografo Andriaus Repšio fotografijos parodos atidarymą „Paukščio akimis“, spalio 20 d. 17.00 val., Trakuose.

2022-10-19Kuršėnuose Aleksandro Ostašenkovo fotografijų paroda „Kryžių kalnas.Kelias į šviesą“

Šiaulių rajono savivaldybės viešoji biblioteka naujuose rekonstruotuose rūmuose savo lankytojus pakvietė į žinomo kūrėjo, žurnalisto, Tarptautinės fotomeno federacijos (AFIAP) fotografo menininko Aleksandro Ostašenkovo fotografijų parodą „Kryžių kalnas. Kelias į šviesą“.

2022-10-11Albertas Švenčionis: fotografijos paroda „Būtsargiai- Lietuvos piliakalniai“

2022 m. spalio 15 d. 14 val. Vilniuje, Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, 3 aukštas) bus atidaryta kauniečio Alberto Švenčionio fotografijų paroda „BŪTSARGIAI- Lietuvos piliakalniai“, vyks foto albumo „BŪTSARGIAI“ pristatymas.

2022-09-30Rašytojų klube - Ritos Daukšaitės fotografijų paroda „Už veidrodžio“

2022 m. spalio 4 d. 18.00 val. Rašytojų klube /K. Sirvydo g. 6, Vilnius/ įvyks Ritos Daukšaitės fotografijų parodos „Už veidrodžio“ atidarymas.

2022-09-21Zapyškyje - fotomenininko Antano Sutkaus galerija (3)

Zapyškyje, parke šalia seniūnijos, kur tyvuliuoja tvenkinukas, meniškai įsikomponavo fotomenininko Antano Sutkaus galerija, kurioje eksponuojami Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato darbai. Rugsėjo 18 d., sekmadienį įvykęs iškilmingas galerijos atidarymas – ypatinga dovana ne tik Zapyškio bendruomenei, bet ir pačiam menininkui.

2022-09-16Christinos Stohn fotografijų paroda „За Свабоду / Už laisvę / For Freedom“

Parodoje „За Свабоду / Už laisvę / For Freedom“ Vilniaus Goethe‘s institutas pristato jautrią fotografės Christinos Stohn įžvalgą į baltarusių diasporos gyvenimą Vilniuje. Vokietijos fotografė Christina Stohn intriguojančius portretus sukūrė bendradarbiaudama su daugiau nei trisdešimčia Vilniuje gyvenančių baltarusių. Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje bus eksponuojama dvylika atrinktų didelio formato nuotraukų.

2022-09-05Tado Dambrausko fotokonkursas „Lietuvos kariuomenė fotografijoje 2022“

Krašto apsaugos ministerija skelbia tradicinį fotokonkursą „Lietuvos kariuomenė fotografijoje 2022“. Šiemet konkursas organizuojamas aštuonioliktą kartą. Nuotraukas konkursui kviečiame siųsti iki šių metų rugsėjo 16 d. el. paštu kamfotokonkursas@gmail.com

2022-09-03Paprašytas pafotografuoti panemunę iš drono, Šakių rajono laikraščio „Draugas“ fotokorespondentas atsidūrė pirmojoje savo fotoparodoje

Šakių rajone, Plokščiuose, Vaiguvos upelio-gatvės lauko galeriją prieš Porciunkulės atlaidus papuošė naujausių laikų vaizdai – spalvotos panemunės nuotraukos iš paukščio skrydžio, eksponuojamos pavadinimu „Septyniolika kilometrų Nemunu…“ Jos autorius – Šakių rajono laikraščio „Draugas“ fotokorespondentas Darius Pavalkis.

2022-08-26Vilniaus Rotušėje Jono Staselio fotografijų paroda „Kaukių balius“. Kviečiame! (5)

2022 m. rugpjūčio mėn. 30 d. 18:00 val. Vilniaus Rotušėje atidaroma Jono Staselio fotografijų paroda „Kaukių balius“, kurioje pamatysime pirmojo Nepriklausomybės dešimtmečio grožio konkursų spindesį ir skurdą, laikmečio socialinių kontekstų komiškumą ir absurdą. Paroda veiks iki spalio 1 dienos.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media