2024 m. balandžio 16 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2013-03-22Pirmyn į naujuosius Žurnalistų namus!

Žinia, kad Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija ir Lietuvos žurnalistų sąjunga gauna naujas patalpas Vilniuje mus jau pasiekė pernai. Tačiau retas kolega žinojo, kad siūlomos patalpos buvo labai prastame stovyje. Virš jų buvo kiauras stogas, lietaus vandenys „plovė“ kambarių sienas, po kojomis trupėjo supuvusios grindys, grėsmingai atrodė sutrūniję elektros tinklai...

2013-03-18Prie „Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ“ prisijungia daugiau nei 1000 ugdymo įstaigų

Kitą savaitę prasideda „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ“, jau ketvirtus metus inicijuojama emocinės paramos telefonu tarnybos „Vaikų linija". Kaip ir kasmet, prie projekto prisijungia partneriai, neabejingi patyčių problemai. Šiais metais projekte vien ugdymo įstaigų dalyvauja gerokai per 1000, iš visų 60 Lietuvos savivaldybių. Padedant tokiam gausiam partnerių būriui, kovo 18-24 dienomis visoje šalyje vyks specialūs projekto renginiai, skatinantys nepamiršti draugiško ir pagarbaus bendravimo, tolerancijos ir empatijos ugdymo.

2013-03-18Vilniuje viešės Rusijos publicistas ir politologas V. Mamontovas

„Informaciniai karai: tiesa ir prasimanymai“ – tokiu pavadinimu kovo 21 dieną Vilniuje, „Šarūno“ viešbučio konferencijų salėje, vyks eilinis žiniasklaidos klubo „Formatas - A3“ viešas susitikimas. Renginio organizatoriai padiskutuoti šia tema pakvietė žinomą Rusijos publicistą ir politologą, vieno įtakingiausių šalies leidinių – laikraščio „Izvestija“ prezidentą Vladimirą Mamontovą.

2013-03-14Kovo 15 d. - ryšio sutrikimai

Rytoj, kovo 15 d., neveiks Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) laidinių telefonų numeriai. Ryšio sutrikimas atsiras dėl to, kad LŽS persikrausto į naujas patalpas (Žurnalistų namai, A. Smetonos g. 11/2). Planuojama, kad ryšis vėl veiks nuo kovo 16 d. LŽS kontaktiniai telefono numeriai nesikeičia. Atsiprašome dėl laikinų nepatogumų.

2013-03-08Regimuntas Romualdas Mockus: „Dar rašau trims užsienio periodiniams leidiniams“

Kolegą Regimuntą Romualdą Mockų visada matau geros nuotaikos, optimistiškai nusiteikusį ir visad kupiną naujų idėjų. Ir jo visur būna pilna, ar tai vyktų LŽS Senjorų klubo renginys, ar klubo Tarybos posėdis, ar pažintinė grupinė kelionė.

2013-03-05Naujų kriminalinių bausmių žurnalistams įteisinimas - smūgis tiriamajai žurnalistikai

Kovo 1 dieną Seimo narės Rimantė Šalaševičiūtė ir Irena Šiaulienė įregistravo Baudžiamojo kodekso pataisą, kuria siūloma numatyti naujas bausmes žurnalistams ir redakcijoms. Šį kartą - baudžiamąją atsakomybę fiziniam ir juridiniam asmeniui, kuris atskleidė arba viešai paskelbė, pasinaudojo ar kitų asmenų labui panaudojo neviešą baudžiamosios, civilinės arba administracinės bylos medžiagą.

2013-02-22Žurnalistų futbolo čempionate - dalyvių rekordas

Jau šeštą kartą Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) sporto žurnalistų klubas „PRESS‘as“ organizuoja Lietuvos žurnalistų futbolo čempionatą, kuris tradiciškai vyksta Vilniaus universalioje arenoje „Sportima“. Dėl pagrindinio turnyro rėmėjo „Orakulo“ įsteigtos čempionų taurės šiais metais varžysis net dvylika komandų.

2013-02-08Senjorų klubo ataskaitinis rinkiminis – kūrybingoje atmosferoje

Vasario 6 dieną Lietuvos teatro sąjungos salėje įvyko LŽS Senjorų klubo ataskaitinis rinkiminis susirinkimas. Jis prasidėjo tradiciškai, nuo jubiliatų apdovanojimų. Šį kartą savo aštuoniasdešimtmečio proga buvo pagerbtas kolega Antanas Ragaišis. Jis gimė Utenos apskrityje, Vildiškių kaime. Baigęs Anykščių vidurinę mokyklą, pradėjo dirbti Anykščių MTS laikraštyje. Po žurnalistikos studijų Maskvoje, dirbo „Komjaunimo tiesoje“ (dabar – „Lietuvos rytas“).

2013-02-04Spaudos rėmimo fondas paskelbė 2013 m. konkurso rezultatus

Spaudos rėmimo fondas savo svetainėje skelbia šių metų kultūros ir šviečiamųjų projektų rėmimo konkurso rezultatus.

2013-01-30Nedarbo socialinio draudimo išmokas mokės SODRA (11)

Nuo 2013 m. sausio 1 d. nedarbo socialinio draudimo išmokas apskaičiuos, skirs ir mokės VSDF valdybos Utenos teritorinis skyrius. Atkreipiame dėmesį, kad dėl to nedarbo socialinio draudimo išmokų (NSDI) apskaičiavimo ir skyrimo bei asmenų ieškančių darbo registravimo tvarka išlieka nepakitusi. Kaip ir iki šiol prašymus dėl nedarbo socialinio draudimo išmokų skyrimo bedarbiai turės teikti Lietuvos darbo biržos teritoriniams skyriams, kuriuose yra registruoti bedarbiais.

2013-01-29Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija gauna naujas patalpas Vilniuje

Eilinis Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos (NŽKA) valdybos posėdis tapo neeiliniu, nes vyko name, į kurį greitai įsikels ne tik NŽKA, bet ir Lietuvos žurnalistų sąjungos administraciją. Čia bus Vilniaus žurnalistų namai.

2013-01-18Paskelbti ir apdovanoti žurnalistų kūrybinių darbų konkurso „Agromedija 2012“ nugalėtojai

Raudondvaris (Kauno r.). Paskelbti ir apdovanoti kūrybiškiausi ir profesionaliausi Lietuvos žurnalistai, savo darbuose nušviečiantys kaimo ir žemės ūkio problematiką. Geriausiam iš geriausių įteiktas „Agromedijos žvaigždės“ apdovanojimas.

2013-01-14Išmokų mokėjimas asmenims, dirbantiems pagal autorines sutartis (1)

Asmenys, gaunantys pajamų pagal autorines sutartis iš draudėjo, su kuriuo jie nesusiję darbo santykiais arba jų esmę atitinkančiais santykiais, yra draudžiami pensijų , sveikatos ir ligos ir motinystės socialiniu draudimu.

2012-12-19Naujoji „Žurnalistika“ – nuo vizijų ir misijų iki spaudos, prisigėrusios... baimės

Išėjo antrasis šiemet almanacho „Žurnalistika“ numeris, kuriame aptariamos tiek žurnalistams, tiek visuomenei rūpimos temos.

2012-12-12Žurnalistų sąjungos tarybos ir valdybos lapkričio 24 d. posėdžių nutarimai

Lapkričio 24 dieną Vilniuje, viešbutyje „Holiday Inn“ vyko Lietuvos žurnalistų sąjungos tarybos ir Lietuvos žurnalistų sąjungos valdybos posėdžiai priėmę kelis svarbius žurnalistų bendruomenei nutarimus.

2012-10-31Europos žurnalistų federacija skelbia kampaniją „Apgink žurnalistiką 2012“

Jau penkti metai Europos žurnalistų federacija skelbia kampaniją „Apgink žurnalistiką“, kuria siekiama atkreipti Europos šalių gyventojų dėmesį į grėsmes, kylančias žurnalistų veiklai, visuomenės teisei būti informuotiems apie šalies ir pasaulio įvykius.

2012-10-31LŽS pareiškimas: Savivaldybė neturi bausti žurnalistų už interviu

Lietuvos žurnalistų sąjunga remia kolegas iš „Lietuvos ryto“ televizijos, kurie nutarė teisiniu keliu ginti žurnalisto teisę rinkti informaciją be jokių išankstinių valdžios leidimų. Kolegos apskundė teismui Vilniaus miesto savivaldybės tarnautojų paskirtą baudą už neva pažeistas savivaldos patvirtintas taisykles rengiant „komercinį renginį“, kuris iš tiesų buvo laidos filmavimas.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media