2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2013-08-17SKELBIU KULTŪRINĘ REVOLIUCIJĄ! (11)

Vieną ankstyvos vasaros dieną eidama pro SODRĄ nuspendžiau užsukti. Kaip sakoma, viena ausim buvau girdėjusi, kad galima pasiskaičiuoti prognozuojamą pensiją. Nors iki pensijos dar daugiau nei dvidešimt metų, tačiau tiek pat jau pradirbta. Ach, tas smalsumas... Nepatingėjau ir surinkau reikiamus dokumentus, o dabar jau turiu rezultatą. Prognozuojamos išvados daugiau nei šokiruojančios

2013-08-0760 kultūros paveldo objektų, pritaikytų turizmui, pritrauks beveik 3 mln. turistų (1)

Ūkio ministerija informavo www.lzs.lt, kad iki šios dienos Europos Sąjungos (ES) struktūrinės paramos lėšomis jau atnaujinti 24 Lietuvos kultūros paveldo objektai, 36 kultūros paveldo pritaikymo turizmui projektai dar įgyvendinami. Prognozuojama, kad užbaigus minėtus projektus per 3 metus į juos bus pritraukta beveik 3 mln. turistų. Per 2007–2013 metų finansavimo laikotarpį kultūros paveldo projektams bus paskirstyta 275,22 mln. Lt ES lėšų.

2013-08-06Vėl renkamas geriausias filmas apie Lietuvos gamtą (4)

Filmus šiemetinei Petro Abukevičiaus premijai gauti galima siūlyti iki rugpjūčio 26 dienos. Šią kasmetinę premiją už geriausią metų filmą apie mūsų šalies gamtą 1998 m. įsteigė Aplinkos ir Kultūros ministerijos bei Lietuvos televizija žymiam režisieriui ir operatoriui, gyvosios gamtos dainiui Petrui Abukevičiui atminti ir siekiant skatinti kino kūrėjus tęsti jo tradicijas. Pretendentus premijai gauti gali siūlyti fiziniai ir juridiniai asmenys.

2013-07-29Ar norite vykti į žurnalistinių tyrimų keliones įvairiose Europos šalyse? (2)

Gerbiami žurnalistai, siūlome Jums puikią galimybę vykti į žurnalistinių tyrimų keliones įvairiose Europos šalyse ir konferenciją Ukrainoje. Iš Vokietijos koordinuojamas tarptautinis žurnalistų tinklas „n-ost“ jau devintąjį kartą organizuoja metinę žiniasklaidos konferenciją Rytų Europos tema. Šįkart dėmesys bus sutelktas į išorinę Europos Sąjungos sieną bei situaciją jos teritorijoje, prabėgus beveik dešimčiai metų nuo didžiausios ES plėtros bangos

2013-07-18Vidui Mačiuliui - Petro Babicko premija (7)

Yra dalykų, kurių negalima apeiti. Pradėjęs redaguoti LŽS internetinę svetainę, pastebėjau, kad liko nepaminėtas vienas gana reikšmingas įvykis. Todėl, nors ir pavėlavus, noriu mūsų žurnalistinei šeimai pranešti gerą žinią – mūsų kolega, LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis apdovanotas Petro Babicko premija.

2013-07-16Ar turime žurnalistą, vertą Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos? (4)

Kultūros ministerija paskelbė kvietimą kūrybinėms sąjungoms, asociacijoms ir kitiems juridiniams asmenims siūlyti kūrėjus, kurie pretenduotų gauti Lietuvos nacionalinę kultūros ir meno premiją. Šios premijos teikiamos kasmet nuo 1989-ųjų už reikšmingiausius pastarųjų septynerių metų darbus kultūros ir meno srityje arba už ilgametį kūrėjo indėlį į kultūrą ir meną. Kasmet skiriamos ne daugiau kaip šešios kultūros ir meno premijos. Premijos laureatais yra tapę ir keletas žurnalistų bei su žurnalistika susijusių kitų profesijų atstovų.

2013-07-14Kūrybos komunikacijos ir Žurnalistikos stojamųjų egzaminų – kūrybinių konkursų rezultatai (1)

Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultete surengti du stojamieji egzaminai – kūrybiniai konkursai į Kūrybos komunikacijos bakalauro studijas ir į Žurnalistikos bakalauro studijų programą. Į Kūrybos komunikacijos studijų programą egzaminą norėjo įveikti 175, į Žurnalistiką – 121 pretendentas

2013-07-03Žurnalistų namuose - diskusija apie Lietuvos valstybės kūrimo iššūkius

Liepos 4 d. (ketvirtadienį) 17 val. Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, Vilnius) prisijungdami prie artėjančios liepos 6-osios šventės žurnalistai rengia vakarą-diskusiją tema „Valstybę kurti galime tik kalbėdamiesi".

2013-06-25Šeštoji Mato Šalčiaus premija bus įteikta Kristinai Stalnionytei

Garsus tarpukario visuomenės veikėjas, keliautojas, rašytojas ir žurnalistas Matas Šalčius savo neilgą 50 metų gyvenimą skyrė dviem pagrindiniams dalykams – Lietuvos vardo garsinimui ir kelionėms. Tai buvo žmogus idealistas, paaukojęs savo asmeninį gyvenimą vardan pasaulio pažinimo, todėl daugelio buvo nesuprastas ir laikomas keistuoliu. Šiandien galime sakyti, kad visas pasaulis ir laikosi ant tokių, gerąja prasme, keistuolių. Žmonės keliaujantys vieni, be draugų taip pat laikomi vienišais keistuoliais, nes jiems svarbesnė yra kelionės kokybė, nei kiekybė.

2013-06-17„Auksinės plunksnos“ – jauniesiems Alytaus dailininkams

Birželio 14-ąją, per Alytaus miesto gimtadienio šventės atidarymą, Lietuvos žurnalistų sąjungos Alytaus skyrius „Auksinėmis plunksnomis“ apdovanojo skyriaus išrinktus 2013-ųjų Metų žmones.

2013-06-12Žurnalistų viešnagė Alytuje (1)

Savaitgalyje Alytuje lankėsi sporto žurnalistų delegacija, vadovaujama laikraščio „Lietuvos rytas“ sporto skyriaus vedėjo Gintaro Nenartavičiaus.

2013-06-10Seminaras „Pensijų, pašalpų skyrimo ir mokėjimo aktualijos. Autorių socialinis draudimas“

LŽS Vilniaus skyrius š.m. birželio 14 d. (penktadienį) 14 val. Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, Vilniuje) organizuoja seminarą „Pensijų, pašalpų skyrimo ir mokėjimo aktualijos. Autorių socialinis draudimas“.

2013-06-07Kolegos Juozo Stasino dėka – memorialinė lenta garsiam gamtosaugininkui

Per Pasaulinę aplinkos dieną, Vilniuje, Donelaičio g. 16 buvo atidengta nauja memorialinė lenta gamtos riteriu tituluotam aplinkosaugos korifėjus Viktorui Bergui. Per iškilmes kalbėjo aplinkos ministras Valentinas Mazuronis, Gamtos bičiulių asociacijos prezidentas, profesorius Algimantas Stanaitis, V.Bergo kraštietis, žinomas Ukmergės gamtosaugininkas Jonas Stakauskas, kiti.

2013-05-25Klaipėdos žurnalistai atidarė vasaros sezoną

Keliauti ir patirti naujų įspūdžių labai mėgstantys uostamiesčio žurnalistai karštą gegužės savaitgalį išsiruošė į žygį vaizdingomis Klaipėdos rajono kalvomis, vadinamomis „mažąja Šveicarija".

2013-05-22Konkurso rezultatai anuliuojami

Lietuvos žurnalistų sąjungos Žurnalistinių tyrimų fondo vertinimo komisija nutarė anuliuoti konkurso „Šilumos ūkis: politinių ir ekonominių interesų įtaka visuomenei (Ukmergės atveji)“ rezultatus.

2013-05-21Paremkime LŽS Žurnalistinių tyrimų fondą

Jei jaučiate, kad šiandien Lietuvos žiniasklaidoje trūksta objektyvių žurnalistinių tyrimų ir manote, kad galime patys paskatinti šią žurnalistų veiklą prisidėdami bent simboliškai prie tokių tyrimų vykdymo, paremkite naują, iki šiol Lietuvoje analogų neturinčią iniciatyvą – LŽS Žurnalistinių tyrimų fondą.

2013-05-21Algimantas Jazdauskas: žmonės iš saulės

Vilniuje, Žurnalistų namuose buvo pristatyta žurnalisto, valstybės pripažinto meno kūrėjo Algimanto Jazdausko knyga „Žmonės iš saulės“. Kartu buvo paminėtas ir pasaulinės Raudonojo Kryžiaus (RK)organizacijos 150-metis.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media