2024 m. balandžio 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2012-10-31LŽS pareiškimas: Savivaldybė neturi bausti žurnalistų už interviu

Lietuvos žurnalistų sąjunga remia kolegas iš „Lietuvos ryto“ televizijos, kurie nutarė teisiniu keliu ginti žurnalisto teisę rinkti informaciją be jokių išankstinių valdžios leidimų. Kolegos apskundė teismui Vilniaus miesto savivaldybės tarnautojų paskirtą baudą už neva pažeistas savivaldos patvirtintas taisykles rengiant „komercinį renginį“, kuris iš tiesų buvo laidos filmavimas.

2012-10-30Europos žurnalistų federacija sveikina spaudos laisvės pergalę šmeižto byloje

Europos žurnalistų federacijos prezidentas Arne König sveikino teismo sprendimą, išteisinusį Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininką.

2012-10-26Vilniaus apygardos teismas visiškai išteisino D. Radzevičių V. Tomkaus keltoje byloje

Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija spalio 26 dieną paskelbė nuosprendį apeliacinėje byloje, kuriuo Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius visiškai išteisintas Vito Tomkaus keltoje byloje dėl D. Radzevičiaus tinklaraštyje skelbto kritiško komentaro.

2012-10-09Apskritas stalas „Žodžio laisvės ribų kriminalizavimas Lietuvoje: Laimėjimai ir pralaimėjimai žmogaus teisių srityje“

Spalio 11 dieną 9 val. Seime Konstitucijos salėje rengiamas apskritas stalas, kurio tema - „Žodžio laisvės ribų kriminalizavimas Lietuvoje: Laimėjimai ir pralaimėjimai žmogaus teisių srityje".

2012-10-04V. Laučius pradeda dirbti LRT.LT vyriausiuoju redaktoriumi

Nuo spalio 8 d. portalo LRT.LT vyriausiuoju redaktoriumi pradeda dirbti Vladimiras Laučius. Keturiasdešimtmetis žurnalistas ir politologas - autoritetinga figūra ne tik žiniasklaidos, bet ir politikos pasaulyje.

2012-09-14Pasirodė pirmasis Lentvario miesto laikraštis "Klevų alėja" (1)

Laikraščio "Klevų alėja" redaktorė Dana Zacharevičienė: nors šiandien popierinė spauda vis mažiau skaitoma, tačiau šio laikraščio tai negąsdina. Kas savaitę kreipsimės į savo skaitytojus narpliodami jų problemas, šturmuosime savivaldybės mūrus ir klausime valdininkų, kodėl Trakų rajono pats didžiausias miestas nesulaukia tinkamų investicijų, kodėl lentvariečių gyvenimo kokybė negerėja, o mokesčiai už nepatogumus tik auga.

2012-09-11Olimpiados prizininkas aplankė vėžiu sergančius vaikus

Londono olimpiadoje bronzos medalį iškovojęs imtynininkas Aleksandras Kazakevičius kartu su sporto žurnalistais Tautvydu Meškoniu ir Tautvydu Vencevičiumi Vilniuje lankė vėžiu sergančius vaikus. Sportininkas vaikams ir jų tėveliams pasakojo, kaip pradėjo sportininko karjerą, kaip jautėsi olimpiadoje ir kur dabar yra jo iškovotas medalis.

2012-08-29Kviečiame į praktinį seminarą „Rinkimų kampanija žiniasklaidoje: Kaip dirbti rinkimų metu?"

Praktinis seminaras Vilniuje „Rinkimų kampanija žiniasklaidoje: Kaip dirbti rinkimų metu?". Seminaras vyks 2012 m. rugpjūčio 31 dieną, adresu - Vyriausioji rinkimų komisija, Gynėjų g. 8, Vilnius.

2012-08-21Fotografo Stasio Paškevičiaus 42 personalinė paroda (1)

Stasys Paškevičius, radioelektronikas, verslininkas, vienas iš svarbiųjų Sąjūdžio žmonių, daugelį metų yra atidavęs fotografijai. Fotografija Stasiui ne hobis, bet gyvenimo būdas, tiksliau sakant, savitas gyvenimo liudijimas, atspindintis laiko kaitą, žmones ir jų likimus. Stasys geba pagauti tą akimirką, kuri atskleidžia žmogaus dvasinę būseną, jo sielą, jo būdą, pomėgius. Jis yra vienas geriausių portretinės fotografijos meistrų Lietuvoje. Stasio Paškevičiaus parodą "Birutė" galima pamatyti nuo 2012 08 21 d., Šiaulių apskrities P. Višinskio bilbiotekoje.

2012-08-20Startuoja „Kraslagas'12 Prezidento A. Stulginskio tremčiai atminti" ekspedicija

2012 metais rugpjūčio 16 - 28 dienomis į Krasnojarsko kraštą išvyksta „Kraslagas‘ 12 Prezidento A. Stulginskio tremčiai atminti" ekspedicija, kurios tikslas buvo priminti visuomenei vieną ryškiausių demokratų Lietuvoje ir Europoje, 1918 m. Vasario 16-osios Nepriklausomybės akto signatarą, Respublikos Prezidentą - Aleksandrą Stulginskį, buvusį Gulago kalinį.

2012-07-30Norbert Bolz. Dėmesio vadyba prieš informacijos gavybą

Vienas iš įdomiausių šiuolaikinių medijų įtakos tyrinėtojų Norbertas Bolzas knygoje „Das ABC der Medien" (Medijų pagrindai) siekia permąstyti iššūkius, kurie susiję su sparčia komunikacijos technologijų raida.

2012-07-10Almanache „Žurnalistika" 2012 (1) - temų gausa

2012 metais skaitytojus pasieks du almanacho „Žurnalistika" numeriai. Šiame, pirmajame, daug vietos skiriame etikos klausimams, leidybai, mokesčiams, naujosioms technologijoms. Ir žodžiui - svarbiausiam žurnalisto instrumentui.

2012-06-12Kviečiame dalyvauti projekte „Kaip Lietuvos regionams pasinaudoti Europos Sąjungos teikiamomis galimybėmis?“

Europos Komisijos (EK) atstovybė Lietuvoje planuoja kartu su regioninėmis žiniasklaidos priemonėmis rengti debatus regionų gyventojams aktualiais klausimais. Diskusijose dalyvaus žinomi įvairių sričių ekspertai: ekonomistai, politologai, verslo, kultūros ir meno atstovai, visuomenės veikėjai.

2012-05-29Lietuvė žurnalistė apdovanota kartu su „World press photo 2012" laureatais

Italijoje vykusiame tarptautiniame žurnalistikos festivalyje vaizdo žurnalistės Bertos Tilmantaitės ir jos kolegos britų žurnalisto Tomo Hancock multimedijų istorija „Upė teka atgal" (angl. k. ‘The river runs back‘) internetinės žiniasklaidos kategorijoje (angl. k. The 2012 Digital Heretics Online Journalism Award) laimėjo trečiąją vietą.

2012-05-28Radijo eteryje: ką policijos perspėjimas reiškia žurnalistams ir piliečiams?

Praėjusį penktadienį Policijos departamentas kreipėsi į Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisiją, taip pat Žurnalistų etikos inspektorių, prašydamas įvertinti žurnalistės Rūtos Janutienės veiksmus. Toks rūstus policijos pareiškimas ir perspėjimas visiems viešosios erdvės chuliganams. Ką toks signalas reiškia žurnalistams ir piliečiams? Apie tai - antradienį 10.05 val. „Žinių radijo" pokalbių ir ginčų laidoje „Žiniasklaidos anatomija".

2012-05-21Radijo eteryje: kodėl Juozo Brazaičio palaikų perlaidojimo ceremonija sukėlė aistrų?

Praėjusį sekmadienį Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčios šventoriuje buvo perlaidoti Juozo Brazaičio (Ambrazevičiaus) - Vytauto Didžiojo universiteto profesoriaus, literatūrologo, žurnalisto ir publicisto, rezistencijos ideologo, Laikinosios Lietuvos vyriausybės švietimo ministro ir ministro pirmininko - palaikai. Ši ceremonija susilaukė nevienareikšmiškų vertinimų tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Faktas, kad konferencija, skirta Juozo Brazaičio akademinės ir visuomeninės veiklos apžvalgai, nebuvo įsileista į universitetą, kuris suteikė jam profesoriaus vardą ir kuriame yra jo vardo auditorija, kalba pats už save. Apie tai - antradienį 10.05 val. „Žinių radijo" pokalbių ir ginčų laidoje „Žiniasklaidos anatomija".

2012-05-17Penktoji Mato Šalčiaus premija

Gegužės 19 dieną, 12 valandą Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje, Vilniaus g. 41, Vilniuje, bus įteikta penktoji Mato Šalčiaus premija Jonui Nekrašiui už knygą „Olegas Truchanas - Lietuvos ir Australijos legenda". Tai knyga apie lietuvių keliautoją, etnografą ir gamtosaugininką Olegą Truchaną, kuris laikomas vienu žymiausiu Australijos fotografu. Net dviejų ekspedicijų metu į Bavariją ir Australiją - Tasmaniją Jonas Nekrašius rinko medžiagą apie šį garsų šiaulietį, o taip pat sukūrė dokumentinį filmą.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media