2024 m. balandžio 26 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2014-04-08Seimo narys Jurgis Razma įregistravo Visuomenės informavimo įstatymo pataisą, tramdysiančią savivaldybių teisę leisti periodinius oficiozus (3)

Seimo narys konservatorius Jurgis Razma pirmadienį įregistravo Visuomenės informavimo įstatymo pataisą, uždrausiančią savivaldybėms teisę leisti periodinius leidinius.

2014-04-05Žurnalistų senjorų pokalbis su kandidatu į prezidentus Zigmantu Balčyčiu buvo turiningas (3)

LŽS Senjorų klubo svečias buvo Zigmantas Balčytis. Senjorų klubo pirmininkas Stanislovas Pleskus supažindino su šio Europos parlamento nario, kandidato į Respublikos prezidento postą darbine veikla.

2014-04-04Aplinkos ministerija kviečia teikti darbus Česlovo Kudabos premijai  (3)

Aplinkos ministerijos Česlovo Kudabos premija skiriama kas dveji metai (lyginiais metais) Lietuvos visuomeninėms ir kitoms nevyriausybinėms organizacijoms arba jų nariams, kitiems asmenims už aktyvią ir naudingą visuomeninę veiklą arba reikšmingus darbus aplinkos formavimo ir apsaugos srityje. Premijos dydis – 8 000 Lt.

2014-04-01Prezidentė paskyrė naują LRT tarybos narę - Dianą Vilytę

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, vadovaudamasi Konstitucija ir Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos įstatymu, šiandien pasirašė dekretą, kuriuo paskyrė naują LRT tarybos narę Dianą Vilytę.

2014-03-19Kultūros ministras: nepagrįstai kaltinančius kviečiu konstruktyviam dialogui dėl Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo veiklos reformos

Kultūros ministras Šarūnas Birutis, reaguodamas į TS-LKD pranešimą, kuriame ši frakcija nepritaria Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo pertvarkai, ragina vietoje nepagrįstų kaltinimų imtis konstruktyvaus dialogo. Pasak Šarūno Biručio, jo vadovaujama Kultūros ministerija tęsia ankstesnės Vyriausybės, kuriai vadovavo konservatoriai, pradėtus darbus, todėl ministras prašo konservatorių atsiprašyti už mestus kaltinimus veikai, kuri neįvyko.

2014-03-17Europos parlamento narės Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės laiškas ESBO atstovei žiniasklaidos laisvės klausimams Dunjai Mijatovič

Krymo pusiasalis ir ten gyvenantys žmonės dabar yra atkirsti nuo pagrindinės teritorijos ir kontroliuojami užsienio kariuomenės. Ne tik patekimas į pusiasalį yra blokuojamas žmonėms, diplomatams ir tarptautiniams stebėtojams; viešoji informacinė erdvė Kryme palaipsniui užvaldyta, Ukrainos informaciniai kanalai užblokuoti ir pakeisti Rusijai priklausančiais arba prorusiškais kanalais, žurnalistams grasinama, jie sulaikomi ir apklausiami.

2014-03-17Rengiama antroji žiniasklaidos atstovų tapybos paroda (2)

Gerbiami žiniasklaidos atstovai, Lietuvos žurnalistų sąjunga Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai jau antrą kartą LR Seime bei pirmą kartą LRT rengia žiniasklaidos atstovų tapybos parodą. Norinčius eksponuoti savo kūrybą prašome registruotis el.paštu: aida.vezeliene@gmail.com

2014-03-14Kovo 11-ąją – pokalbiai apie istoriją Gedimino kalno papėdėje

LŽS Vilniaus skyriaus Pokalbių klubas kiek kitaip nei įprasta šiemet paminėjo Kovo 11-ąją – nuostabią popietę su pasakojimais apie Altanos, Bekešo, Trijų Kryžių, Stalo kalnus ir XIII-XIV a. dabartinio Kalnų parko teritorijoje gyvavusį Kreivąjį miestą dovanojo Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato direkcijos darbuotojai.

2014-03-06Primename apie konkursą EEE finansinio mechanizmo programos „Europos kultūros paveldo kultūros ir menų įvairovės skatinimas“ dvišalio fondo veikloms finansuoti

Kultūros ministerija kviečia teikti paraiškas EEE finansinio mechanizmo programos „Europos kultūros paveldo kultūros ir menų įvairovės skatinimas“ dvišalio fondo priemonės „a“ finansavimui gauti. Ši priemonė remia veiklas, skirtas projektų partnerių iš Norvegijos, Islandijos ir (arba) Lichtenšteino paieškai, siekiant įgyvendinti bendrus programos „Europos kultūros paveldo kultūros ir menų įvairovės skatinimas“ projektus.

2014-03-05Patvirtinta Nacionalinė literatūros programa

Kultūros ministro įsakymu patvirtinta Nacionalinė literatūros programa. Nacionalinę literatūros programą rengė kultūros ministro įsakymu sudaryta darbo grupė, kurios nariai yra rašytojai, literatūrologai, bibliotekų ir leidybos sektorių atstovai, taip pat Lietuvos Respublikos prezidentūros, Kultūros ministerijos bei tarptautinių organizacijų atstovai.

2014-03-05Ryšių reguliavimo tarnyba skelbia išankstinius elektroninių ryšių rinkos 2013 m. IV ketvirčio duomenis

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) skelbia išankstinius 2013 m. ketvirtojo ketvirčio elektroninių ryšių rinkos duomenis. 2013 m. IV ketvirtį investicijos į elektroninių ryšių tinklo infrastruktūrą, palyginti su 2013 m. III ketvirčiu, išaugo 46 proc. ir sudarė 120,2 mln. Lt, o palyginti su 2012 m. IV ketvirčiu, jos išaugo 49,7 proc.

2014-03-03LRT kviečia dalyvauti programų konkurse

Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija kviečia teikti pasiūlymus TV programų konkursui. Laukiama programų, skirtų socialinės tematikos analizei bei demokratiškos, pilietiškos visuomenės ugdymui, nacionalinės kultūros, etnokultūros ir kalbos kultūros puoselėjimui ir populiarinimui. Taip pat priimami pasiūlymai dėl laidų vaikams ir jaunimui, emigracijos problemoms, mokslo populiarinimui, ekologijai, sveikatai ir kt. Paraiškos priimamos iki kovo 14 dienos

2014-03-01Valstybinis kino finansavimas: paskirstyta daugiau nei milijonas litų

Lietuvos kino centras 2014 m. filmų gamybos darbams skyrė 1 329 000 litų finansavimą.

2014-02-25Tarmių metai baigėsi – problemos išliko (1)

Neseniai Seimo Spaudos konferencijų salėje vyko Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto ir Etninės kultūros globos tarybos surengta diskusija „Tarmių metus užbaigus: nuveikti darbai ir lūkesčiai“. Diskusija skirta Tarptautinei gimtosios kalbos dienai paminėti ir Tarmių metų 2013 rezultatams aptarti.

2014-02-19Šarūnas Birutis: lietuvių literatūros leidybai finansavimas išaugs beveik dvigubai

Vasario 20-23 dienomis Lietuvos parodų centre „Litexpo“ vyks 15-oji tarptautinė Vilniaus knygų mugė, šįmet skirta klasikinei literatūrai ir Kristijono Donelaičio 300-ioms gimimo metinėms. Turtingą kultūrinę programą parengusi didžiausia knygų mugė Baltijos šalyse šįmet pasirinko šūkį „Laiko patikrintos knygos“.

2014-02-19Kultūros taryba: pirmajame konkurso etape kultūros projektų autoriams planuojama paskirstyti apie 35 mln. litų

2013 m. lapkričio mėnesį Lietuvos kultūros tarybai (LKT) paskelbus pirmąjį projektų konkurso etapą, gautos 3446 paraiškos. 60 proc. visų projektų sulaukta iš didžiųjų miestų – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių. Daugiausia gauta muzikos (15 proc.) ir literatūros (12 proc.) sričių projektų. Visas pateiktų projektų biudžetas didesnis nei 269 mln. litų, iš LKT prašoma suma – beveik 155 mln. litų.

2014-02-18Lietuvos kultūros taryba skelbia projektų atrankos konkursą (1)

Lietuvos kultūros taryba skelbia projektų atrankos konkursą Kultūros rėmimo fondo lėšomis finansuojamoms prioritetinių veiklų rėmimo sričių priemonėms. Nustatytos formos projektų paraiškos priimamos tik išsiųstos paštu laikotarpyje nuo 2014 m. vasario 17 iki 28 d. imtinai (galioja pašto spaude nurodyta paraiškos išsiuntimo data).
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media