2024 m. liepos 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2014-03-01Valstybinis kino finansavimas: paskirstyta daugiau nei milijonas litų

Lietuvos kino centras 2014 m. filmų gamybos darbams skyrė 1 329 000 litų finansavimą.

2014-02-25Tarmių metai baigėsi – problemos išliko (1)

Neseniai Seimo Spaudos konferencijų salėje vyko Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto ir Etninės kultūros globos tarybos surengta diskusija „Tarmių metus užbaigus: nuveikti darbai ir lūkesčiai“. Diskusija skirta Tarptautinei gimtosios kalbos dienai paminėti ir Tarmių metų 2013 rezultatams aptarti.

2014-02-19Šarūnas Birutis: lietuvių literatūros leidybai finansavimas išaugs beveik dvigubai

Vasario 20-23 dienomis Lietuvos parodų centre „Litexpo“ vyks 15-oji tarptautinė Vilniaus knygų mugė, šįmet skirta klasikinei literatūrai ir Kristijono Donelaičio 300-ioms gimimo metinėms. Turtingą kultūrinę programą parengusi didžiausia knygų mugė Baltijos šalyse šįmet pasirinko šūkį „Laiko patikrintos knygos“.

2014-02-19Kultūros taryba: pirmajame konkurso etape kultūros projektų autoriams planuojama paskirstyti apie 35 mln. litų

2013 m. lapkričio mėnesį Lietuvos kultūros tarybai (LKT) paskelbus pirmąjį projektų konkurso etapą, gautos 3446 paraiškos. 60 proc. visų projektų sulaukta iš didžiųjų miestų – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių. Daugiausia gauta muzikos (15 proc.) ir literatūros (12 proc.) sričių projektų. Visas pateiktų projektų biudžetas didesnis nei 269 mln. litų, iš LKT prašoma suma – beveik 155 mln. litų.

2014-02-18Lietuvos kultūros taryba skelbia projektų atrankos konkursą (1)

Lietuvos kultūros taryba skelbia projektų atrankos konkursą Kultūros rėmimo fondo lėšomis finansuojamoms prioritetinių veiklų rėmimo sričių priemonėms. Nustatytos formos projektų paraiškos priimamos tik išsiųstos paštu laikotarpyje nuo 2014 m. vasario 17 iki 28 d. imtinai (galioja pašto spaude nurodyta paraiškos išsiuntimo data).

2014-02-12Šarūnas Birutis: kultūros darbuotojų atlyginimų klausimas turi būti sprendžiamas kultūros lauko naudai

Vasario 11 d., Utenos A. ir M.Miškinių viešojoje bibliotekoje vyko savivaldybių viešųjų ir apskričių bibliotekų atstovų susitikimas su kultūros ministru Šarūnu Biručiu. Bibliotekininkai su ministru aptarė svarbiausius kultūros politikos klausimus bibliotekų srityje ir bibliotekų sistemos tobulinimo galimybes.

2014-02-11Kultūros ministerija skelbia Knygos meno konkurso  (1)

Kultūros ministerija, bendradarbiaudama su Lietuvos dailininkų sąjunga ir Vilniaus dailės akademija, kasmet organizuoja Knygos meno konkursą. Šio konkurso tikslas - išrinkti geriausias, meninio apipavidalinimo ir poligrafinio atlikimo požiūriu, praėjusiais kalendoriniais metais Lietuvos leidyklų išleistas knygas, skatinti knygų dailininkus, leidėjus ir poligrafijos specialistus puoselėti Lietuvos knygos meną ir knygos kultūrą. Šiais metais konkursui pateiktos 86 knygos.

2014-02-09Kultūros ministras Šarūnas Birutis dėkoja už pilietines iniciatyvas ir skatina jų aktyvumą

„Dėkojame Jums už Dainuojančios revoliucijos tradicijų tąsą, už pilietines iniciatyvas, kultūros priemonėmis kovojant už demokratiją ir žmogaus teises. Tokiomis iniciatyvomis Jūs skatinate didžiuotis Lietuva ir pagerbiate kovą už Laisvę bei Nepriklausomybę“, - taip kultūros ministras Šarūnas Birutis padėkojo į Kultūros ministeriją atvykusiems renginių, skirtų Ukrainai palaikyti, iniciatoriams - muzikos prodiuseriui Vaidui Stackevičiui, kūrybinio sambūrio „Skylė“ lyderiui Rokui Radzevičiui ir žinomam žurnalistui Vytautui Bruveriui.

2014-02-07Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas - 2014 m. Kultūros ir šviečiamųjų projektų konkurso rezultatai

Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas pasklebė 2014 m. Kultūros ir šviečiamųjų projektų konkurso rezultatus

2014-01-31Padėka žurnalistui Juozui Stasinui (2)

Šilalės kraštietis, laikraščio "Tėviškės gamta" redaktorius Juozas Stasinas rajono savivaldybei padovanojo vaikiškų spalvinimo, pasakų, eilėraščių knygelių: "Du gaideliai", "Žvėrių paradas", "Ripas Van Vinklis, Vytės Nemunėlio "Purienos". Knygos išdalintos Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos ikimokyklinio ugdymo grupei bei mokiniams, dažniausiai besilankantiems mokyklos bibliotekoje, Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazijos ikimokyklinio ugdymo grupei, Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos mokiniams, Šilalės lopšelio-darželio "Žiogelis" vaikučiams, Pajūrio vaikų globos namams, Pajūrio seniūnijos rizikos grupės šeimų vaikams.

2014-01-30Kompensacinis atlyginimas už kūrinių kopijavimą asmeniniais tikslais padidėjo dešimtis kartų

Sausio 29 d., Kultūros ministerijoje pristatytas teisinis ir ekonominis tyrimas apie kompensacinio atlyginimo už kūrinių kopijavimą asmeniniais tikslais situaciją Lietuvoje. Už kompensacinio atlyginimo surinkimą atsakinga kolektyvinio administravimo asociacija AGATA informavo, kad už 2012 m. surinkta kompensacinio atlyginimo suma išaugo iki 7,8 ml. litų, o už 2013 metus preliminariais duomenimis pagal išrašytas sąskaitas sieks 11 mln. Lt. 2011 m., galiojant senai įstatymo redakcijai, surinkto kompensacinio atlyginimo suma buvo 230 tūkst. Lt.

2014-01-29ERK pirmininkas Gediminas Kirkilas padėkojo žiniasklaidai už Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai nušvietimą

Seimo Pirmininko pavaduotojas, Europos reikalų komiteto pirmininkas Gediminas Kirkilas padėkojo šalies nacionalinės ir regioninės spausdintinės žiniasklaidos priemonėms, išsamiausiai informavusioms apie Lietuvos pirmininkavimą Europos Sąjungos (ES) Tarybai, taip pat jų redakcijų vadovams ir žurnalistams. „Kaip vienas iš Seimo vadovų, atsakingų už pirmininkavimą ES Tarybai, pabrėžiu neabejotiną Jūsų įnašą į sėkmingą pirmininkavimą ir perduodu nuoširdžią padėką laikraščio redakcijos darbščiosioms žinių bitėms: žurnalistams, korespondentams, redaktoriams bei leidėjams“, – rašoma G. Kirkilo padėkoje.

2014-01-21Skelbiamas konkursas EEE finansinio mechanizmo programos „Europos kultūros paveldo kultūros ir menų įvairovės skatinimas“ dvišalio fondo veikloms finansuoti

Kultūros ministerija kviečia teikti paraiškas EEE finansinio mechanizmo programos „Europos kultūros paveldo kultūros ir menų įvairovės skatinimas“ dvišalio fondo priemonės „a“ finansavimui gauti. Ši priemonė remia veiklas, skirtas projektų partnerių iš Norvegijos, Islandijos ir (arba) Lichtenšteino paieškai, siekiant įgyvendinti bendrus programos „Europos kultūros paveldo kultūros ir menų įvairovės skatinimas“ projektus.

2014-01-14"Muzikos barų" žurnalo rubrikai "Dūdų kampas" sukako 15 metų! Kviečiame į koncertą

"Muzikos barų" žurnalo rubrikos "Dūdų kampas" sukako 15 metų! Jos įkūrėjas ir redaktorius Gerimantas Statinis. Šiemet "Dūdų kampas" buvo nominuotas Lietuvos meno kūrėjų asociacijos premijai. Minint 15 metų sukaktį nutarta suburti visos Lietuvos pūtikus į „Dūdų kampą“ ir 2014 m. sausio 17 dieną 12–14 val. Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetėje muzikos mokykloje (T. Kosciuškos g. 13, Vilnius), Didžiojoje salėje surengti konferenciją – seminarą: „Lietuvos pučiamųjų kultūra šiuolaikinių komunikacijų diskurse – sklaida ir jos reikšmė“. O 18 val. Didžiojoje salėje koncertuos įvairūs orkestrai.

2014-01-13Valstybės teikiamos dalinės finansinės paramos kultūriniams ir šviečiamiesiems projektams pagal Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondui pateiktas paraiškas (2014 metų konkurso II etapas)

Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo Taryba skelbia kultūrinių ir šviečiamųjų spaudos, radijo ir televizijos, interneto žiniasklaidos projektų, kuriems per Fondą gali būti suteikta valstybės dalinė finansinė parama 2014 m. konkurso II etapą.

2014-01-13Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas skelbia radijo ir televizijos kultūros ir šviečiamųjų projektų konkursą, kuriame bus paskirstytos iš mokesčio už transliavimo ir retransliavimo licencijas

Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas skelbia radijo ir televizijos kultūros ir šviečiamųjų projektų konkursą, kuriame bus paskirstytos iš mokesčio už transliavimo ir retransliavimo licencijas gautos lėšos. Konkurse dalyvauti gali tik sumokėję licencinį mokestį viešosios informacijos rengėjai ir/arba prodiuserinės kompanijos, pateikusios bendradarbiavimo sutartį su transliuotoju, kuris sumokėjęs licencinį mokestį už 2013 metus. Paraiškos priimamos iki 2014 m. vasario mėn. 5 d. įskaitytinai

2014-01-11Įvyko LATGA tarybos posėdis

Gruodyje įvykusiame LATGA Tarybos posėdyje buvo patvirtinta darbuotojų skatinimo tvarka, buvo patvirtinta ir kūrybinės veiklos programos tvarka. Taryba skirstė Socialinio-kultūrinio fondo lėšas ir nutarė remti šiuos projektus:
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media